Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Belg ontsnapt aan langere schorsing: ‘Dat geld zal wel naar Blatter gaan’

Laatste update:

Steven Defour hoeft slechts één wedstrijd toe te kijken. De middenvelder kreeg tegen Zuid-Korea een rode kaart na een keiharde charge op het been van Shin-Wook Kim en werd automatisch voor één duel geschorst. De FIFA stelde echter een onderzoek in en zou Defour vervolgens een langere schorsing op kunnen leggen.

/

Dat is evenwel niet gebeurd. De wereldvoetbalbond maakt maandag bekend dat de 26-jarige Rode Duivel alleen de achtste finalewedstrijd van komende dinsdag tegen de Verenigde Staten moet missen. Als de ploeg van Marc Wilmots de kwartfinale haalt, kan Defour weer gewoon meedoen. De controleur van FC Porto moet wel een boete van zesduizend euro betalen.

Dat is volgens oud-aanvaller Wesley Sonck wat aan de hoge kant. “Ik vind dat heel veel en vraag mij af waar al dat geld naartoe gaat”, zei de ex-speler van onder meer Ajax bij Sporza. “Het zal wel rechtstreeks naar Joseph Blatter gaan. Maar één wedstrijd schorsing voor deze lelijke fout van Defour vind ik oké, maar ik heb ook andere overtredingen gezien die niet zijn bestraft.”

'Steven Defour had langer geschorst moeten worden'

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

suarez 4 maand. defour, matuidi en t.silva 1/0 wedstrijd. lekker fifa!

30 juni 2014 om 21:30

t is een schande, ze meten duidelijk met 2 maten.

30 juni 2014 om 21:43

Helemaal mee eens. Ik zie persoonlijk het verschil tussen bijten en iemand schoppen niet. Met schoppen kun je iemands been breken, ik wil iemand wel een iemands been zien breken met zijn tanden.

30 juni 2014 om 21:59

@marco reus

Jij ziet het verschil niet tussen bijten en schoppen? Serieus?

30 juni 2014 om 22:08

Verschil is er zeker, want schoppen is erger.

30 juni 2014 om 22:24

@kevink,

Jij mag kiezen in je volgende wedstrijd die je gaat spelen; Gebeten worden, of dat iemand op je enkel gaat staan als Matuidi? Die italiaan speelde door, die nigeriaan kon direct per brancard richting ziekenhuis,......

we zij al zo ziek dat een elleboog al geaccepteerd wordt, en een doodschop als bedrijfsrisico wordt bestempeld,.....let wel, ik praat de actie van Suarez niet goed, maar we zijn wel de realiteit ff kwijt

30 juni 2014 om 23:16

Ik wil dan gebeten worden.. pleister erop klaar

1 juli 2014 om 01:35

En dan wordt je wakker met een streptokokken infectie of een staphilokokken infectie. Succes met je pleister dan. Ik vind het nog steeds vreemd dat mensen denken dat bijten altijd maar zo onschuldig is. Let wel ik praat die smerige overtredingen zoals Defour ze maakt ook niet goed, want dat wordt ook veel te laag bestrafd, maar bijten is niet persé onschuldiger.

1 juli 2014 om 10:06

@touro73,

met jouw redenatie kan je tijdens de operatie die je moet ondergaan nadat je je been hebt gebroken ook een bactirieële infectie oplopen,..... of kijk naar Niels Kokmeijer,...... einde carrière, .......echt,...... bijten is schokkend, maar echt niet erger dan dat we nu soms tolereren op het veld

1 juli 2014 om 13:29

@touro73;

Bijten is niet onschuldig en moet ook bestraft worden, echter iemand zon schop geven zoals Defour dat deed kan het zomaar einde carrière zijn voor de slachtoffer. Maar je hebt gelijk; je kunt ze niet vergelijken met elkaar. Alleen dat het beide verwerpelijks is.... Maar Defour maar 1 wedstrijd schorsing is natuurlijk veel te laag. Ikzelf zou hem niet meer op het WK willen zien.

30 juni 2014 om 21:45

Defour en Matuidi leek mij niet express maar zeker een paar wedstrijden waard.

Van Suarez weet je wel 100 dat het bewust was en hij is een recidivist (3de keer). Dat van Thiago Silva heb ik niet gezien.

Het is inderdaad wel dat er op dit WK heel vreemde beslissingen genomen worden. Het 1 wordt bestraft en het andere niet.

30 juni 2014 om 22:01

Je hebt die van T.silva wel gezien denk ik, maar wssn is het jouw niet opgevallen omdat mensen over alles en nog wat zitten te klagen.

30 juni 2014 om 23:27

Defour niet expres ? Dat was zo'n schandalige overtreding. De bal was al lang weg.

30 juni 2014 om 23:44

T Silva niet opgevallen? Was een donker rode kaart. Snoeiharde tackle van achteren.

1 juli 2014 om 13:31

Defour niet express?? Zijn gelaatsuitdrukking zeggen genoeg? Hij wilde die jongen bewust pijn doen!!!!

30 juni 2014 om 21:49

Pepe een recidivist, dat van Song was express

30 juni 2014 om 22:59

Tja, de FIFA hé

Fifa is zo corrupt niet normaal.de actie van Defour hebben ze onderzocht en bestraft.dat is correct niks mis mee,maar ze doen geen onderzoek naar de elleboogstoot van Sakho waarom niet beste Fifa?hoe groter het land hoe meer ze over het hoofd zien zeker?

Nou dan mag de fifa ook wel een onderzoek starten naar matuidi, wat een smerige overtreding was dat zeg!

30 juni 2014 om 21:48

Hij heeft al geel gekregen fus ze kunnen hem niet meer straffen

Het begint een beetje een lachertje te worden. De willekeur bij het aantal wedstrijden schorsing. In mijn ogen moeten Defour, Thiago Silva, Sakho, Marchisio etc.. na dergelijke acties niet meer mogen spelen op het WK.

30 juni 2014 om 21:40

Haha, Marchisio die mag niet meer spelen op het WK nee haha

Er waren een paar Belgen die Nederlanders hypocriet vonden na de makkelijke val van Robben.
Die zullen nu wel schande gaan spreken dan
Een wedstrijd voor die trap vindt Sonck wel oke
Jahaha dat dacht ik wel

Zo zie je maar weer het is overal hetzelfde

4 maanden was ook nu passend geweest. Een smerige en schofterige overtreding wat mij betreft.

30 juni 2014 om 22:01

Dat is natuurlijk flink overdreven, maar een wedstrijd of 4 was niet gek geweest.

30 juni 2014 om 22:05

Dan verschillen wij van mening. Op dit soort overtredingen dienen wat mij betreft veel zwaardere straffen te staan dan de obligate 4 wedstrijden. Om over één wedstrijd maar te zwijgen...

Nee, dit moet gewoon ook 6 wedstrijden zijn. Schandalige tackel.

Schorsing tot einde toernooi was wel op zijn plaats geweest na zo'n gefrustreerde en absurde overtreding.

Suarez heeft duidelijk zijn naam niet mee! Die Fransen kom overal mee weg!

1 juli 2014 om 02:31

Uuh dit is een belg he!

1 juli 2014 om 04:22

Hij had het over voorgaande overtredingen van de fransen (sakho, nu Matuitdi ;en nog een ppaar harde overtredingen geloof van Pogba, maar pin me daar niet op vast.

Die hadden alle drie al een rode kaart mogen hebben, maarja Platini he

ik vind dat ook als de scheids de overtreding al bestraft heeft of afdoet met een gele kaart tijdens de wedstrijd er nog steeds een onderzoek kan en mag komen. En dat spelers na het zien van camerabeelden alsnog langer geschorst kunnen worden. zoals vandaag met matuidi bijv.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren