Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bekijk hier hoe Manchester City twee keer geschiedenis schreef in Europa

Laatste update:

Manchester City plaatste zich dinsdagavond ten koste van Paris Saint-Germain voor de finale van de Champions League. Na een 1-2 zege in Parijs volgde in eigen huis een 2-0 zege en dat betekende alweer de zevende Europese zege op rij van het team van Josep Guardiola: een Engels record in de Europa Cup/Champions League. Dat was niet het enige record voor the Citizens: het is voor het eerst in de geschiedenis dat een Engelse club in één Europa Cup/Champions League-seizoen elf wedstrijden wint. Op 29 mei in Istanbul kan zege nummer twaalf volgen.

Guardiola staat eindelijk weer in een Champions League-finale. Hij won zijn eerste twee finales, met Barcelona in 2008/09 en 2010/11, en werd sindsdien liefst viermaal in de halve finales van het toernooi geëlimineerd. Het verschil van liefst tien jaar tussen twee finales is overigens geen trainersrecord. Louis van Gaal (1996-2010, Ajax en Bayern München) en Jupp Heynckes (1998-2012, Real Madrid en Bayern) zijn al jaren gedeeld koploper op dat gebied. Udo Lattek overkwam hetzelfde als Guardiola tussen 1977 en 1987.

Bekijk de samenvatting van Manchester City - Paris Saint-Germain (2-0)

Manchester City is alweer de negende verschillende club uit Engeland in de finale van de Europa Cup/Champions League; minimaal drie clubs meer dan welk land dan ook (Duitsland en Italië, zes clubs). Riyad Mahrez is pas de tweede speler ooit die in beide halve finales van de Champions League voor een Engelse club scoort, na Sadio Mané voor Liverpool in 2017/18. Phil Foden is op zijn beurt na dinsdag de enige speler van Manchester City met dubbele cijfers qua doelpunten (veertien) en assists (tien) dit seizoen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

In L’Equipe staat dat Kuipers oerwoudgeluiden maakte richting Mbappé in de kleedkamer na de wedstrijd. Schokkend nieuws dit en had dit nooit achter Kuipers gezocht. Ben benieuwd of hier nog een artikel aan geweid gaat worden op Voetbalzone.

5 mei 2021 om 01:36

Geloof je het zelf

5 mei 2021 om 01:43

Ik woon in hetzelfde dorp als hij (oldenzaal) en hij is er inderdaad zeer ongeliefd. Staat niet bekend om zijn tolerantie jegens andere rassen. Verder een zeer goede scheidsrechter, petje af.

5 mei 2021 om 07:13

Ben jij geliefd daar? Altijd makkelijk om zo via internet hem een stempel te geven, toont weinig respect. Straks lekker met hem in de rij voor kassa staan, zeg je het dan ook..?

5 mei 2021 om 08:00

Het feit dat jij Oldenzaal een dorp noemt geeft al aan dat jij onzin verkondigt. Geen enkele Oldenzaal noemt zijn stad een dorp. Er zullen best Oldenzalers zijn met een negatieve mening, maar over het algemeen wordt hier respectvol over hem gesproken, over zijn goedlopende supermarkten en successen als scheidsrechter. Kuipers is een ambassadeur van Oldenzaal en wat mij betreft een hele goede.

Manchester City werd door de Uefa voor twee jaar uitgesloten van Europees voetbal .
vandoor die Manchester city gaat prijzen ook winnen vandoor champions leauge 2020 / 2021 ,

Wat zijn de regels rond gele kaarten en schorsing? Kevin de Bruyne heeft namelijk in beide halve finales een gele kaart gepakt. Normaal is dat toch een schorsing? Probeer het even op te zoeken, in 2014 was dat namelijk nog wel een schorsing voor de finale.

5 mei 2021 om 11:07

Tegenwoordig geldt dat pas bij 3 gele kaarten. Na de achtste finale worden alle kaarten kwijtgescholden.

Diep respect voor City! 800mil verder sinds guardiola en voor het eerst de CL finale! Mag hopen dat ramos er 3 binnenkopt tegen ze.

5 mei 2021 om 08:20

Want Real Madrid geeft nooit grote bedragen uit aan spelers en doen alles met de eigen jeugd?

5 mei 2021 om 08:57

@stevenseagull man city geeft idioot veel geld uit, maar ze proberen voordat geld wel fatsoenlijk voetbal te laten zien.
Dat is heel wat anders dan veel andere top clubs die lafjes op de counter spelen of zelfs de bus parkeren met hun wereldselecties.

Als elke club het publiek zo probeert te vermaken als city, mogen ze van mij allemaal dat geld uitgeven.

En idd...het is niet alsof de selectie van Real bijvoorbeeld gratis is.

5 mei 2021 om 09:24

Geluukig heeft real madrid geen miljardenschuld!!

Beste voetballende ploeg in europa. Van keeper tot aan de aanval is het top. Verdienen de winst!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren