Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beitar Jeruzalem gestraft na racistische leuzen fans

Laatste update:

De Israëlische kampioen Beitar Jeruzalem heeft één punt aftrek gekregen en zal de volgende wedstrijd zonder publiek afwerken. Dit heeft de club te horen gekregen van de Wereldvoetbal bond (FIFA) nadat fans vorige maand racistische leuzen vanaf de tribunes lieten horen gedurende een competitiewedstrijd.

Hiermee bevestigde de club uit Beitar nog maar eens haar weinig rooskleurige status. Sinds 2005 heeft de vereniging verschillende straffen opgelegd gekregen voor zo’n twintig uiteenlopende misdragingen. Zo werden er eerder dit seizoen al twee punten in mindering gebracht, vanwege een invasie van de supporters op het veld.

Nadat de Israëlische voetbalbond donderdag de club voor de tuchtcommissie daagde, zakte Beitar af naar de derde positie van de Liga ha'Al met 49 punten, zeven punten minder dan koploper Maccabi Haifa. Een woordvoerder van de club heeft bekend gemaakt dat Beitar in hoger beroep gaat tegen de uitspraak.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Racisme is nooit goed tegen welke groep dan ook. Maar kan iemand mij vertellen tegen wie het bedoeld was?

Tegen een jonge met een islamitische achtergrond!!
schandalig dat zoiets gebeurt op de wereld!!!

gewoon een willekeurige jongen die in het stadion aanwezig was of een speler van een bepaalde club? Ik ben zelf ook niet pro Islam om het zo even te zeggen maar dit gaat echt te ver.

1 mei 2009 om 13:08

Elke vorm van racisme is fout hoop dat ze zwaar gestraft worden aangezien dit niet de eerste keer is zware straf toepassen..

1 mei 2009 om 13:14

Hoort natuurlijk niet bij voetbalwedstrijden. Verder valt me op dat dit de eerste keer is dat er puntenaftrek volgt na rascistische leuzen. Heb dit hier in West-europa nog niet zien gebeuren. Denk echter wel dat dit meer uithaalt dan een boete voor de club.

Ook wel grappig dat ze dit jaar dus al vaker puntenaftrek door misdragingen hebben gekregen, hadden ze dit niet, stonden ze misschien 1e of in de buurt van Haifa. Dom dus.

Dat werd tijd ik hoor al maanden lag wat Beitar allemaal doet tegen buitenlandse spelers. Het raakt me diep omdat het meestal Moslims zijn ik ben er zelf ook een. In Turkije schelden wij toch ook een christelijke spelers uit of schelden we spelers met een andere kleur ook niet uit Dus ik vind het goed van Fifa dat ze Beitar eindelijk een mooie straf geven zullen die supporters eindelijk wat leren.

1 mei 2009 om 13:45

Ik vind Beitar een vreselijke club, door vooral deze supporters. Er is altijd wat met Beitar aan de hand en terecht dat ze weer gestraft worden. Bij Maccabi of Hapoel hoor je dit soort dingen vrijwel nooit.

1 mei 2009 om 17:28

--- Ik word een beetje moe van moderators die mijn reacties ongevraagd aanpassen en daarmee mijn woorden verdraaien, stop daar toch eens mee, we leven toch niet in een dictatuur? ---

Dat vind ik geen slechte straf, maar wel overdreven als je het vergelijkt met andere incidenten bij clubs die minder zwaar bestraft worden.

Nadat de Israã«lische voetbalbond donderdag de club voor de tuchtcommissie daagde, zakte Beitar af naar de derde positie van de Liga Artzit met 49 punten, zeven punten minder dan koploper Maccabi Haifa.

liga Artzit is de derde divisie in Israel geloof ik. Maar dat moet vervangen worden door Ligat Ha'al. (foutje van vz)

Ze gaan gewoon in hoger beroep ook? Dus ze vinden het normaal, bah, wat een vies smerig clubje is dat.

Ik volg deze competitie totaal niet maar wat een gekleurde reacties hier weer van mensen. Ook in Turkije is er racisme, dat is overal ter wereld. En het is geen onzin dat ze in hoger beroep gaan, het team wordt nu bestraft voor misdragingen van zogenaamde supporters. Zij zullen ook liever hebben dat er geen racistische leuzer over het veld worden geslingerd. Dus kom eens met een oplossing voor dit probleem en ik neem je reactie al een stuk serieuzer.

1 mei 2009 om 15:20

In turkije racisme? Nog nooit in de geschiedenis van het turks voetbal is een club betrokken geweest met een vorm van racisme! Schandalig van deze joodse club! Een jonge die moslim is discrimineren!

1 mei 2009 om 17:48

Mijn beste vriend, Pini Balili, een Israelische speler van de kampioenskandidaat Sivasspor is nu al minimaal twee jaar het mikpunt van jodenhaat in Turkije...zelf zijn eigen aanhang stond te juichen toen een ploeggenoot van Balili het zo nodig vond om na een wedstrijd de Palestijnse vlag midden op het veld te prikken. Please racisme komt in elk land voor!

Beitar heeft veel aanhang uit Russische immigranten en die zijn tegelijk ook aanhang van de extreemrechtse politicus Avigdor Lieberman, verbaast me dus niks dat die zogenaamde supporters zich racistisch gedragen tegen andere rassen op het veld.

1 mei 2009 om 17:58

Niet helemaal juist. Beitar word net als Feyenoord beschouwd als dã© volksclub in Israel. Meestal hebben deze ploegen de neiging om racistisch te zijn (het roepen van Joden aan het gas lijkt me dus racisme). De haat van de harde kern van Beitar tegen arabieren bestond al vele jaren voor dat de Joodse Russische immigratie naar de Joodse staat begon.

trouwens hulde aan de Israelische bond! Ik had dit misschien ook verwacht van Kesler om eens clubs aan te pakken die het noodzakelijk te vinden om antisemitische leuzens te roepen richting de Ajax aanhangers. In mijn mening is dat ook pure racisme zeker als je de geschiedenis van de Joden in Nederland en Europa kent...
Trouwens voor degene die het echt willen weten. In Israel speelt er momenteel een puur Arabische club op het hoogste niveau, Bnei Sahknin. Dat kan weer wel in Israel...op hun tribune heeft men al meerdere malen Hamas vlaggen gezien iets wat natuurlijk net zo discriminerend en provocerend is als het roepen in Jerusalem van "dood aan de arabieren".

Ok, en wanneer pakt de Fifa dan bij Juventus de punten af? Dit lijkt toch wel weer op klassenjustitie.
De straf is erg zwaar, vooral omdat de club er zelf niets aan kan doen. Je kan moeilijk alle fans een prop in de mond proppen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren