Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayern München schakelt over op plan B en bereikt akkoord met Juventus

Laatste update:

Douglas Costa keert terug naar Bayern München, zo melden het Duitse Sky en transferexpert Fabrizio Romano zondagavond. De Duitse club kwam de voorbije uren tot een akkoord met Juventus over de huur van de aanvaller, die zelf heeft ingestemd met een tijdelijke terugkeer naar de Allianz Arena. Het gaat om een huurovereenkomst voor de rest van het seizoen zonder optie tot koop.

De dertigjarige Douglas Costa is het plan B van Bayern na wederom een mislukte poging voor Callum Hudson-Odoi. De Duitse topclub toonde de voorbije dagen opnieuw concrete interesse in de aanvaller van Chelsea, maar de Londenaren wezen een voorstel tot huur met een eventuele optie tot koop van 77 miljoen euro af. De verwachting was dat Bayern met een nieuw voorstel zou komen, maar men verlegde de aandacht juist naar Douglas Costa. Bayern hoeft alleen het salaris voor zijn rekening te nemen.

Douglas Costa stond tussen 2015 en 2018 al in Beieren op de loonlijst. De Braziliaan werd voor dertig miljoen euro van Shakhtar Donetsk overgenomen en kwam in zijn eerste twee jaar tot 14 doelpunten in 77 officiële duels. Douglas Costa werd vervolgens voor zes miljoen euro aan Juventus verhuurd en de samenwerking in Turijn beviel. De club uit Turijn lichtte de optie tot koop van liefst veertig miljoen euro, exclusief bonussen.

De teller van Douglas Costa in het tenue van Juventus staat inmiddels op 103 wedstrijden in alle competities én 10 doelpunten, maar in zestig procent van deze duels kwam hij als invaller binnen de lijnen. De Braziliaan zal maandag naar Zuid-Duitsland vliegen voor de noodzakelijke keuring en zet daarna zijn handtekening. Het contract van de aanvaller met Juventus loopt nog twee seizoenen door.

Bayern versterkte zich voor dit seizoen met Tanguy Kouassi, Leroy Sané, Alexander Nübel en maakte zondag ook de komst van Marc Roca van Espanyol officieel. De verwachting is dat Bouna Sarr voor tien miljoen euro van Olympique Marseille wordt overgenomen en de transfervrije Eric Maxim Choupo-Moting een contract voor twee seizoenen tekent.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Snap niet dat je als club zijnde een ‘ideale 12e man’ verhuurt zonder verplichting tot koop, of in dit geval überhaupt een optie tot koop. Dat Bayern lacht zich de ballen uit de broek, ieder jaar pikken ze ergens bij een topclub een speler eruit die ze even kunnen huren en sturen ze erna met een handdruk weer terug.

4 oktober 2020 om 20:56

Dit was ook precies de intentie bij Odoi. Gelukkig trapt Marina daar niet in. Geloof niet dat Bayern 77m voor hem zou neerleggen.

5 oktober 2020 om 12:33

Toch denk ik dat Chelsea er wel bij gebaat is geweest om Odoi te verhuren aan Bayern. Kijk maar eens hoe Coutinho is terug gekomen uit Munchen.

4 oktober 2020 om 21:07

juve is wanhopig om de salarislast te verkleinen, vandaar de late verhuurdeals van de siglio, rugani en costa, telkens zonder aankoop maar de nieuwe lcub neemt wel hun salaris over.juve pushed zwaar voor chiesa van fiorentina,dat wls nu ook nog afgerond zal worden.zonder deze huurdeals was dat niet mogelijk.hoe dan ook geweldige deal voor bayrn zonder meer. een costa is gewoon een geweldige speler om in de kern te hebben, dus ja als dat goedkoop kan te beter

Oeh, fantastisch nieuws! Costa is vaker geblesseerd dan dat ie kan spelen. Langzaam maar zeker wordt de weg voor Chiesa vrijgemaakt.

5 oktober 2020 om 02:31

Dan heeft Bayern dadelijk met Coman, Sané en Costa drie spelers die ongeveer 15 wedstrijden kunnen spelen, heb je bij elkaar toch mooi één buitenspeler

Een genot voor het oog, maar o zo blessuregevoelig... Dit opent de deur voor Chiesa! Hij kan de bank verwarmen of een bedje reserveren in de ziekenboeg.

Het word triester en triester met Juventus. Wat een matige selectie zeg.. 0 aankopen van naam gedaan terwijl het afgelopen seizoen al dramatisch was.. net zoals bij Ajax wordt het helemaal niets omdat er niet geïnvesteerd word.

4 oktober 2020 om 20:48

Helaas heeft Juventus veel te veel kosten en te weinig inkomsten om zelf maar iets of wat van transferbudget te hebben dit jaar. Toch vind ik dat ze het niet heel slecht hebben gedaan. Er zit meer balans in de ploeg (op papier) dan vorig jaar. Arthur, Kulusevski, Mckennie en Morata zijn degelijke aankopen. Zeker in de opstelling die Pirlo voor ogen heeft. Ook zou Chiesa snel gepresenteerd worden. Zo een Kulusevski Chiesa en Mckennie kunnen zomaar de "next big thing" worden in Europa.

4 oktober 2020 om 20:49

Arthur, kulusevski, Mckennie? Heb je De Ligt, Demiral ook nog. Jonge talentvolle spelers + Ronaldo, Dybala, Bentancur, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro. Uitstekende kern toch.

Dat heeft te maken met Brazzo. Hij heeft waarschijnlijk nog een goede connectie met Juventus als ex-speler destijds.

Dus ze zochten wel enkel zo'n type speler voor de breedte lol. Nja Costa zal enkel spelen wanneer anderen minder zijn en ze een beetje concurrentie bieden. Doet Bayern goed, en straks weer terug sturen.

4 oktober 2020 om 21:16

Costa is op zn best als ie de laatste 30min mag invallen.dus ik ben hier zeer blij mee.na 5-10x geweldige invalbeurten denk je , oke deze man moet echt basis staan...zet je hem 10 wedstrijden basis , speelt ie maar 1 wedstrijd geweldig. Uitstekende backup!benieuwd wat voor bedragen ermee zijn gemoeid.

Blij dat Odoi bij Chelsea blijft. Bayern zou hem alleen gebruiken als backup en de optie toch niet lichten. Zie ik hem liever als backup bij Chelsea.

Als 4e flank ideaal! Met sane coman gnabry& costa hebben we aardige opties.

Neeee zeg me niet dat dit waar is😱😱😱 Dit moet verboden worden!! Gnabry, Sane, Coman, Douglas Costa !! Nee nee nee wat ga ik gillen als dit waar is. Aub laat het waar zijn.

4 oktober 2020 om 21:38

Het is waar, morgen komt Costa😋

4 oktober 2020 om 21:43

AAHHHHHHHH!! Heerlijk heerlijk heerlijk. We hebben weer puik werk geleverd op deze transferwindow.

5 oktober 2020 om 08:12

Lekker he!!

Een fitte in vorm kerende Costa is wereldklasse en een enorme meerwaarde. Helaas veel te weinig van deze Costa kunnen genieten. Wel weer zeer goed voor onze loonkosten. We zitten financieel echt op het randje en dat virus maakt onze boekhouding nog ingewikkelder. Hopelijk kunnen ze morgen nog iemand vinden om meer balans in het team te brengen. Chiesa doet de ronde... maar dat is niet echt in balans brengen.

5 oktober 2020 om 08:11

Chiesa vind ik wel top hoor! Zou lekker passen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren