Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayern München concreet voor serieuze concurrent Neuer en Sommer

Laatste update:

Giorgi Mamardashvili staat in de concrete belangstelling van Bayern München, zo weet transfermarktexpert Fabrizio Romano dinsdag te melden. Volgens de Italiaanse journalist wil de Georgiër graag de overstap naar Zuid-Duitsland maken. Bayern moet er nu nog uit zien te komen met Valencia, waar de doelman nog tot medio 2027 onder contract staat.

Mamardashvili geniet naast Bayern ook interesse van clubs uit Engeland en Italië, maar zijn keuze is gevallen op Bayern. Een transfer kan nog wel even op zich laten wachten, daar der Rekordmeister het momenteel druk heeft met andere transfertargets. Zo zoekt de regerend landskampioen naar nieuwe spelers voor de spitspositie en wil het zich ook versterken op het middenveld en in het hart van de verdediging. De interesse in Mamardashvili is desondanks concreet. Manuel Neuer lijkt het komende seizoen nog wel de eerste doelman te blijven, maar door zijn tot medio 2024 lopende contract en hoge leeftijd (37) lijkt er over niet al te lange tijd een wisseling van de wacht plaats te vinden onder de lat.

Omdat Neuer afgelopen winter een beenbreuk opliep tijdens een skivakantie, besloot Bayern afgelopen winter om negen miljoen euro neer te tellen voor Yann Sommer. De 34-jarige Zwitser kwam over van Borussia Mönchengladbach, tekende tot medio 2025 en bleek een stabiele factor, maar door de naderende rentree van Neuer is zijn plek onder de lat voor het komende seizoen onzeker. Mamardashvili is met zijn 22 jaar een beduidend jongere optie, al wordt hij waarschijnlijk vooral voor de langere termijn gehaald. Neuer blijft komend seizoen waarschijnlijk de eerste doelman, maar daarna komt er naar verwachting een einde aan zijn tijdperk als eerste doelman in de Allianz Arena.

Mamardashvili genoot zijn jeugdopleiding bij de Georgische topclub Dinamo Tbilisi. In de winter van 2019 werd hij voor een jaar verhuurd aan FC Rustavi. Na zijn terugkeer werd hij begin 2020 voor anderhalf jaar tijdelijk overgenomen door FC Locomotive Tbilisi. In de zomer van 2021 stond Valencia op de stoep, dat de doelman in eerste instantie voor een half jaar huurde. In de winterstop van het seizoen 2021/22 maakte hij de definitieve overstap naar los Ché. Valencia betaalde slechts 850.000 euro voor Mamardashvili, die zich daar heeft ontpopt tot basiskracht en een van de betere doelmannen in LaLiga. Tot op heden keepte hij 63 wedstrijden voor de club uit de sinaasappelstad.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

1 van de betere jonge doelmannen die bij vele niet bekend is. Deze jongen is stilletjes de basis ingekomen bij Valencia en daarna 1 van de meest stabiele keepers geworden van La Liga. Zou een geweldige aankoop van Bayern zijn.

4 juli 2023 om 21:49

Klopt, clubs slapen op hem.

Beter, beide over hun prime heen, lekker jong bloed met goeie kwaliteiten, prima optie!!!

interessant, had mamardashvili namelijk verwacht als opvolger bij inter eventueel.
maar bayern zou ook mooi zijn natuurlijk

Volgens Bild is zijn zaakwaarnemer al in Munchen.

Talentvolle keeper. Mooi om te zien dat zon klein land als Georgie opeens zon talentvolle lichting heeft.

Ontzettend goede en talentvolle doelman bij Valencia. Neuer is ook wel langzaam over zijn top heen. Goed dat er al wordt gekeken naar alternatieven voor de toekomst bij Bayern.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren