Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Bayern München begrijpt het niet als een Afrikaan meer verdient dan de rest’

Laatste update:

Bacary Cissé, de PR-manager van Sadio Mané, heeft het op Franse televisie opgenomen voor zijn cliënt. Volgens Cissé werd de aanvaller weggepest bij Bayern München 'omdat een Afrikaan geen grootverdiener mocht zijn'. Daarbij blijft het niet met Cissé's beschuldigingen. Leroy Sané wordt namelijk uitgemaakt voor 'verwaand'.

Mané werd dinsdag gepresenteerd door Al-Nassr. De Saudi's namen hem na slechts een jaar over van Bayern, dat in de zomer van 2022 nog 32 miljoen euro aan Liverpool betaalde. Mané wilde liever niet weg, maar de Duitse clubleiding besliste anders. Volgens Cissé stoelde die beslissing op racisme.

"Het was geen voetbalbeslissing", zo beweert Cissé in het programma AfterFoot van RMC Sport. "Sadio's salaris frustreerde de Duitsers. Ze begrepen niet hoe een Afrikaan meer ging verdienen dan de rest, dus wilden ze van hem af. Ze hebben zijn zaakwaarnemers nooit gebeld. Ze hebben Sadio nooit in zijn gezicht gezegd dat hij weg moest. Ze stuurden gewoon Thomas Tuchel om hem te vertellen dat hij derde keus werd op links."

'Leroy Sané is verwaand, dat weet iedereen met verstand van voetbal'
Ook de ruzie tussen Mané en Sané komt aan bod in het interview. Eerstgenoemde zou na de uitschakeling in de Champions League in april een klap hebben uitgedeeld aan Sáne. Mané werd daardoor geschorst en kreeg een boete. Toen lijkt het huwelijk met Bayern te zijn gestrand.

Cissé legt de schuld van de ruzie bij Sané. "Iedereen die verstand heeft van Europees voetbal weet dat hij een verwaand jongetje is. Mané is heel kalm en heeft dat overal waar hij heeft gespeeld laten zien. Sané is over zijn grenzen heen gegaan. Hij heeft zijn excuses aangeboden, omdat hij weet dat hij het verpest heeft en niet Mané."


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind dit een ernstige beschuldiging van Cissé aan het adres van Bayern. Dat op zichzelf kan maar ik vind het ook nog eens ongefundeerd en dat is onacceptabel. We mogen toch gewoon stellen dat Mané de kwaliteiten die hij bij Liverpool etaleerde geen moment bij Bayern heeft laten zien? Dan moet je het eerst bij jezelf zoeken. De racismekaart trekken gebeurt hier echt veel te gemakkelijk.

6 augustus 2023 om 14:52

Bayern zou die man gewoon moeten aanklagen voor laster, hij zet ze in een kwaad daglicht door met allemaal onzin te komen mbt racisme.

6 augustus 2023 om 16:13

Het is laster, maar ik zou daar als Bayern zijnde niks mee doen. Genereert alleen maar negatieve aandacht en het kost onnodige energie. Deze Bacary Cissé zet zichzelf voor schut. Er zullen best mensen zijn die zijn verhaal geloven, en hij gelooft dat waarschijnlijk zelf oprecht ook, maar zij gaan hun mening niet herzien door een rechterlijke uitspraak. Is alleen maar koren op de molen voor deze anti-Afrika retoriek.

Negeren dus.

6 augustus 2023 om 14:55

Messino. Vooral ook grappig dat deze man zegt dat het nooit recht in Mane's gezicht is gezegd, maar ze de coach op hem afstuurde om te zeggen dat hij 3e keus werd. Wellicht is dat recht in zijn gezicht gezegd omdat het daadwerkelijk op zijn voetbalkwaliteiten werd gebasseerd dat hij 3e keus werd? :P

6 augustus 2023 om 15:31

Je legt volgens mij de vinger op de zere plek. Toch vind ik het wel jammer dat het allemaal zo is gelopen en Mané gewoon totaal niet uit de verf is gekomen. Ik heb het altijd een topvoetballer gevonden en bij Liverpool heel waardevol. Nu zal die jongen zich er zelf weinig drukte om maken. Voetbalt in SA even een enorm fortuin bij elkaar.

Gelukkig is er voor een PR-manager geen reden om over dit soort zaken te liegen!

Maar geen woord over het feit dat Mane ook gewoon niet leverde wat er verwacht werd. Jammer dat er direct weer een slachtofferrol genomen moet worden. Mocht Sane dit echt gezegd hebben is dat uiteraard schandalig en heeft Mane alle recht om kwaad te zijn, maar laten we niet doen alsof de reden dat hij niet geslaagd is enkel met racisme en wegpesten te maken heeft.

6 augustus 2023 om 14:49

Ik lees niet wat Sane gezegd zou hebben?

Dit zijn ferme aantijgingen zeg! Vraag me af of het bewijs belastend genoeg is en of er überhaupt bewijs is.
Ik ben tegen racisme! Maar zomaar een club of iemand betichten van racisme is niet oke.

6 augustus 2023 om 14:51

Dit klinkt als dat laatste, zomaar zonder bewijs iets roepen. Mane leverde totaal niet bij Bayern, hij heeft Sane een klap gegeven, en kiest nu zelf voor het grote geld in Saudi Arabië. Lijkt me niet het moment om enorm moralistisch te gaan doen zonder enig bewijs. Slechte PR manager.

6 augustus 2023 om 15:43

Dit is racisme maar dan vanaf de kant van Sane en diens manager. Omgekeerd racisme. Een k***gezwel in de samenleving. Lopen zaken niet zoals je wenst en heb je een kleur: racisme! De blanke mens wordt stelselmatig beschuldigt van strafbare zaken puur op basis van hun huidskleur. Jij bent er ook zo eentje Prem.

6 augustus 2023 om 22:00

Blij dat jij tegen racisme bent, ook blij dat je tegen geweld bent. Waarschijnlijk Ben je ook tegen oplichting, diefstal, mishandling enzovoorts. Je bent echt een topgozer.

Die kaart kan tegenwoordig makkelijk getrokken worden, maar dan moet je het iets subtieler doen. Dit verhaal slaat natuurlijk nergens op.

Mane heeft gewoon niet geleverd wat van hem verwacht wordt. Nu wordt deze nonsens er dus bijgehaald. Mane is klaar, op zijn retour.

6 augustus 2023 om 14:54

Al met al heeft Mane maar 2 daadwerkelijke wereldklasse seizoenen gedraaid in z'n hele carrière, waarvan de vraag nog maar is of hem dit ook was gelukt zonder Salah naast zich, aangezien hij - heel Liverpool eigenlijk - pas begonnen te draaien toen Salah arriveerde. Mane was in z'n laatste 2 seizoenen al dusdanig wisselvallig dat #maneOut vaak genoeg trending was of de meme "we need to talk about Mane" een wekelijks terugkerend verschijnsel werd onder Scousers. Bayern had echt beter moeten weten, zijn normaliter niet de club die disproportioneel gehypte spelers kopen.

6 augustus 2023 om 18:16

Mane heeft wel langer dan twee seizoenen goed gepresteerd, maar het is wel een specifiek type voetballer die ideaal was voor Klopp, maar niet echt past in het meer op balbezit gerichte Bayern. Bovendien zijn de concurrenten Gnabry, Coman en Sane alledrie hele goede en technische voetballers, die logischerwijs niet enorm zitten te juichen als zo’n Mane dan binnenkomt op een hoger salaris dan zij, en vervolgens slechter presteert. Zoiets gaat gewoon wringen, er zijn geen winnaars hier.

Maar goed, de soap is gelukkig voorbij.

6 augustus 2023 om 19:56

Ging toch echt overduidelijk over “wereldklasse gepresteerd” niet over “goed gepresteerd ”. Dat is een wezenlijk verschil, Hangover. Nogmaals, 2 daadwerkelijke wereldklasse seizoenen. That's it.

6 augustus 2023 om 21:19

En dan is er altijd de SA competitie…

Klopt, zij die het contract hebben opgesteld, begrepen niet hoe het kon dat een Afrikaan meer ging verdienen dan de rest. Absoluut een goede reden om hem meteen weg te sturen. Ga lekker in Senegal voetballen! Wat is dit nou voor een verhaal. Waarom wordt iemand die schijnbaar zwakzinnig is de kans gegeven om dit soort dingen te vertellen en nog erger, waarom publiceer je het? Kansloos en schadelijk voor mensen en gevallen waarbij wél racisme is (racismekaart etc.).

Dus ze maken hem de gootverdiener en daarna bedenken ze zich want ze zijn racistisch. Ok.

Presteert een heel seizoen niets terwijl hij een enorm salaris uitgekeerd krijgt maar dat hij weggestuurd wordt heeft niets met het sportieve te maken, ook is het niet omdat hij zoveel verdient terwijl hij niets levert, neen het is omdat hij zoveel verdient terwijl hij Afrikaans is. Wat een droeftoeter.

Als hij niet mocht blijven, omdat een Afrikaan (vanwege racisme) geen grootverdiener mag zijn, waarom zouden ze hem dan vorig jaar uberhaupt als grootverdiener gehaald hebben? Er is geen enkel steekhoudend argument gegeven door deze Cisse, en bovenstaande haalt zijn argument al onderuit. Mane heeft helaas niet geleverd. Dat is jammer, want het lijkt me een leuke jongen die er hard voor werkt.

Met verstand van voetbal kan je toch niet per se inschatten of iemand verwaand is? Lijkt me meer een mensenkennis ding.

Jammer dat we nu nooit Mane, Sane en Kane samen gaan zien spelen.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren