Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Bassey was mijn lastigste tegenstander en ik vind dat zeker niet als enige’

Maandag, 5 juni 2023 om 14:44Bart DHanis • Laatste update: 14:46

Sydney van Hooijdonk vindt Calvin Bassey de ‘lastigste verdediger' waar hij tegen heeft gespeeld dit seizoen, zo vertelde hij na afloop van het duel tussen FC Twente en sc Heerenveen (4-0 verlies) voor de camera van Voetbal International. Dat de 23-jarige Van Hooijdonk de Ajax-verdediger noemt, is opvallend. De Nigeriaanse verdediger wordt veelal bekritiseerd en is zijn basisplaats bij Ajax kwijtgeraakt.

“Hij wordt in Nederland vaak belachelijk gemaakt, maar ik vind Bassey als verdediger echt heel taai”, begint Van Hooijdonk zijn betoog. “Ik weet dat ik zeker niet de enige Eredivisie-spits ben die dat vindt. Hij is snel, sterk en hij staat goed, dat vond ik echt een lastige wedstrijd”, aldus Van Hooijdonk over de centrale verdediger annex linksachter van Ajax. Toch wist de spits te scoren in het met 2-4 verloren duel tegen de Amsterdammers, waarin zowel hij als Bassey aan de aftrap stonden.

Bassey werd afgelopen zomer door Ajax voor meer dan 25 miljoen overgenomen van Rangers FC en tekende een contract tot medio 2027 in de hoofdstad. In Amsterdam wist de in Italië geboren verdediger vooralsnog niet te imponeren. Zo werd hij door Alfred Schreuder uit het centrum van de verdediging gehaald en op linksachter gezet. Vervolgens raakte hij onder interim-trainer John Heitinga zijn basisplaats definitief kwijt.

Toch houdt Ajax vertrouwen in de topaankoop. Volgens Telegraaf-journalist Mike Verweij wees Ajax in de winterse transferperiode een bod van 23 miljoen af op de multi-inzetbare verdediger. Het bod kwam uit de Engelse Premier League, maar welke club bereid was om Bassey over te nemen van de Amsterdammers, is niet bekend. Deze zomer is Ajax wellicht wel bereid om de linksbenige centrale verdediger van de hand te doen. Er is echter nog geen sprake van concrete interesse.Gerelateerd

Meer sportnieuws

87 reacties (laatste reactie door mr. goochie)

Bij van Hooijdonk stond ie waarschijnlijk goed, omdat Sydney verkeerd liep.

5 juni 2023 om 15:16

De enige reden dat Sydney het lastig heeft tegen Bassey is omdat Sydney het ook van domme kracht moet hebben. Dan verlies je het wel van Bassey ja. Sta je als spits met een beetje techniek tegenover Bassey heb je gewoon een hele fijne middag. Één kapbeweging en je bent er voorbij.

5 juni 2023 om 15:39

Heb je daar ook voorbeelden van, of roep je gewoon maar wat? Bassey is behoorlijk wendbaar voor zijn postuur.

5 juni 2023 om 15:40

Waarom is kracht nu weer dom? Vind het allemaal zo negatief en misschien heeft die jongen ook weinig vertrouwen gekregen.

De prijskaartje maakt het allemaal moeilijker voor hem. Ik denk echt wel met een goede coach dat hij zich zelf kan bewijzen. Nieuwe club, brengt voor die jongen ook misschien wel een moeilijk start. En als alles niet zo rustig loopt dan maakt het niet allemaal makkelijker. Ik denk nog steeds, met een coach en juiste spelers dat hij een toegevoegde waarde zal zijn.

Sydney stond wel op de nummer 3 van topscorer lijst van Eredivisie. Geen koekenbakker.

5 juni 2023 om 15:43

Veel goals maken in eredivisie is natuurlijk niet zo spannend. Weet jij ook wel. Geloof mij, zijn volgende buitenlandse stap wordt weer een flop…

5 juni 2023 om 15:49

Nee inderdaad... want in de BPL heeft de topscoorder en zijn opvolgers er niet veel meer inliggen, of de L1 of in Italië. Hou toch eens op met het downplayen van de ED. Is gewoon een heel solide voetbalcompetitie geworden. Maar enige objectiviteit is bij jou altijd ver te zoeken. Alles uit Nederland is niets waard en hier is alles slecht.

5 juni 2023 om 16:08

Wedstrijden tegen Feyenoord en PSV niet gezien zeker? Hahah voorbeelden haha.

5 juni 2023 om 17:31

@Rochus Vandaar dat ik,elke lof uiting heb omtrent Xavi,Botman,Veerman,Gakpo en zulke geweldige spelers vind; zijn geen Nederlanders, ow wacht! @Rochus enige objectiviteit rondom NL bij jou juist ver te zoeken. Als we Sydney nu echt serieus gaan nemen, dan is Nederland echt niet zo solide geworden als jij doet overkomen..Mijn lat ligt blijkbaar wat hoger dan bij jou, niets mis mee

5 juni 2023 om 19:41

Dat zegt niets over je continue stroom aan minachting voor de ED, die helemaal niet zo slecht is als jij doet voorkomen. Dat heeft niets met een lat te maken. Voor zover jij dat begrijpt.

5 juni 2023 om 20:17

Ik denk nog steeds dat Bassey in potentie een hele goede cv is. Er zijn wel meer spelers die een een slecht/minder debuutjaar hebben om daarna te gaan vlammen.

Hij heeft in principe alle attributen voor een pure verdediger. Echter houdt het voetballend niet over. Als ze hem daar wat in kunnen bijschaven gaat hij het gewoon uitstekend doen bij Ajax.

6 juni 2023 om 00:50

Geen specifieke voorbeelden nee, maar je ziet zelf toch ook wel dat die jongen niet overloopt aan voetbalintelligentie? Zijn genoeg spelers die zat wendbaar zijn, maar als jij niet doorhebt dat je tegenstander er links langs gaat en je op rechts inzet ben je gewoon te laat. Ook al ben je zo wendbaar als Messi.

5 juni 2023 om 16:07

Hhaahaahahhha geniale opmerking. En grappig, maar dat is omdat het klopt.

5 juni 2023 om 16:08

Haha de reactie van de maand award is voor jou.

5 juni 2023 om 16:45

Niet te snel. De maand is nog maar net begonnen.

5 juni 2023 om 17:16

Hahaha ik ga helemaal gestrekt. Topcomment.

5 juni 2023 om 21:30

Hij zegt dit alleen omdat hij hoopt volgend jaar weer tegenover Bassey te staan

Bassey is een goed voorbeeld waarom schuurs en Botman het niet haalde bij ajax, dit zijn verdedigers die uit kunnen blinken wanneer ze in hun kracht komen (man op man verdedigen met weinig ruimte in de rug) op het moment dat ze bij Ajax moeten gaan opbouwen en veel ruimte achter hun ligt komen ze gewoon niet uit de verf, het zou mij niks verbazen als bassey het in de premier league wel gaat maken maar het zal nooit een goeie CV worden voor Ajax!!

5 juni 2023 om 14:56

Ben ik met je eens voetbalfan2002, maar wel met een hele grote maar. Veel zal afhangen wie de nieuwe trainer wordt en hoe die wil gaan voetballen. Nu werd verwacht dat de centrale verdedigers de opbouw zouden verzorgen en dat kan Bassey niet. Dat was omdat het middenveld ervoor niet kon opbouwen. Heb je daar types Frenkie de Jong staan die wel een bal komen halen, dan zou Bassey de bal kunnen inleveren en moet hij een aanvaller uitschakelen. Dan kan hij meer dan prima en bovendien is hij snel en sterk. Dus als op het middenveld geen technisch vaardige spelers gaan komen, dan moet de centrale verdediger zoals Blind en Martinez gaan opbouwen en dan gaat Bassey te kort komen. Ik verwacht dat Bassey blijft en volgend jaar weer basis staat.

5 juni 2023 om 18:59

Je hebt gelijk dat zijn beperkingen erg naar voren kwamen omdat het middenveld zo matig was dit jaar. Naar mijn mening was Kudus degene die dit probleem wel had kunnen oplossen, iemand die je altijd kan aanspelen.

Echter heeft Bassey een probleem genaamd Jorrel Hato. Die is LCV en gewoon heel goed, ook aan de bal. Dus zie het toch minder rooskleurig in dan jij voor Bassey volgend jaar.

Verder eens met voetbalfan, Bassey zou voor rechterrijtje PL wel een aanwinst zijn. Maguire ook.

5 juni 2023 om 14:57

Helemaal met je eens. Daarom vind ik de aankoop ook zo apart. Ik neem aan dat de sterke en zwakke punten van Bassey ook naar voren zijn gekomen tijdens het scoutingsproces? Hoe kan men toen niet hebben ingezien dat het voetbal wat Ajax wil spelen totaal geen match is met Bassey.

5 juni 2023 om 15:03

Wat ik begrijp is de verklaring daarvoor dat er geen scoutingproces was. De geruchten gaan (en dat is natuurlijk altijd korrel zout) dat deze man uit de koker van Malenovic (de zaakwaarnemer van Tadic en Schreuder) kwam, die H2 'hielp' deze zomer. Wat daar van waar is kan ik moeilijk beoordelen, maar het zou wel verklaren hoe deze man gescout is als Ajax verdediger want wat jij zegt, als je naar zijn kwaliteiten kijkt lijkt dat geen match.

5 juni 2023 om 15:18

@ceejah,

maar dat is het juist. Het voetbal dat Ajax wil spelen is 100% een match met Bassey. Sterk in de een op een, snelheid en kan met (veel) ruimte in zijn rug verdedigen. Hij is heel zwak in de opbouw en zal nooit veel verder komen dan een goede crosspass.

Dat is geen enkel probleem, zolang de rest maar kan opbouwen. En daar gaat het gigantische mis. De rest erom heen bakt daar ook niets van. De verdedigende middenvelder kan niet opbouwen, de backs kunnen verdomd weinig in de opbouw en Timber moet het vooral hebben van zijn dribbel. Zal het je nog sterker vertellen. De rest is zo zwak in de opbouw dat Hato de beste opbouwer is vanuit achteruit en dat zie je terug in het vastzetten van alle tegenstanders. Met Ajax in het elftal gaat de focus vol op het vastzetten van Hato in de opbouw. Zolang hij de bal maar niet krijgt en vrij kan opbouwen.

De aankoop van Bassey is nog wel te volgen. De aankoop van Sanchez en Wijndal echt al stukken minder.

5 juni 2023 om 15:18


5 juni 2023 om 15:19

@Ewoud,

Bassey was juist logisch met zijn kwaliteiten. Kopsterke, fysiek sterk en snel. Bedenkende dat Timber altijd geroemd is om zijn opbouwende kwaliteiten en op de linksback of Blind of Wijndal zou spelen. Oftewel de voetballers stonden naast hem in de basis.

Bassey is juist alles wat zowel Blind als Timber niet hadden.

5 juni 2023 om 15:21

Puur lettend op de type speler die Bassey is, lijken de geruchten enigszins plausibel. Iig dat er geen scoutingsproces is gevolgd. Ajax heeft afgelopen zomer namelijk een soortgelijke type verdediger van de hand gedaan (schuurs).

5 juni 2023 om 15:25

En op rechts hadden ze van Rensch ook veel meer verwacht. Met de komst van Bergwijn (op 10 of Tadic op 10), zakt Berghuis een linie naar 8 en dan heb je ook genoeg creativiteit op het middenveld.

5 juni 2023 om 15:41

Regulator, behalve dan dat Schuurs moeite had om met ruimte te spelen en Bassey daar nu net wel goed mee kan omgaan. En dat Schuurs wel een goede pass had en Bassey niet en dat Schuurs voor rechts was en Bassey links, maar voor de rest waren ze hetzelfde type

5 juni 2023 om 15:42

Eens @Ninjakai maar dan helpt het ook niet als je hem dan alleen nog als back gebruikt. Want dat is hij dus echt niet.

5 juni 2023 om 15:55

Omdat een goede verdediger die kan opbouwen zeldzaam is en niet bij Ajax wil spelen

5 juni 2023 om 15:58

@bergkamp
Alleen oogt hij niet zo zeker met al die ruimte in zijn rug. Ik denk dat als hij verkocht wordt aan de juiste club, hij kan laten zien wat hij bij Celtic liet zien.

5 juni 2023 om 16:00

@ninjakai Tegen de wat hoger druk zettende tegenstanders zag je gelijk dat die zo aan het pressen waren dat Bassey de enige vrije man was. Tegen Napoli thuis was al duidelijk dat een beetje tactisch vernuft bij de tegenstander voldoende was om Ajax helemaal lam te leggen. Denk dat Bassey onder Ten Hag nooit gekomen zou zijn.

5 juni 2023 om 18:03

@football033 - ik vond Martinez toch wel het type "goede verdediger die kan opbouwen" hoor. Maar je ziet dat je die dan na 2/3 jaar weer (ok, in ruil voor een flinke zak duiten) kwijt bent.

5 juni 2023 om 15:07

Dat is absoluut zo, maar hoe zit het dan met ons scoutingsapparaat? Iemand moet hem toch bekeken hebben? Iedere Tom, Dick en Harry ziet dat deze jongen niet gemaakt is voor het spelen bij een club die voortdurend op de helft van de tegenstander speelt op balbezit. Ik geloof best dat hij bij een middenmoter uit de Premier League (crystal Palace en straks wellicht een Burnley) prima mee kan, maar niet bij Ajax. Is geen schande, maar dat moet wel worden ingezien. Proberen te slijten voor een acceptabel bedrag en voor dat bedrag op zoek naar een speler die wél in het systeem past.

5 juni 2023 om 15:31

Bassey is gescout op snelheid en verdedigend vermogen, zodat hij tijdens een counter snel mee terug kan om het op te vangen. Maar als je dan stuntelaars als Timber (die vorig seizoen steeds door Martinez uit de brand geholpen werd), Rensch, Sanchez en Wijdal naast je hebt staan, heb je een probleem. De focus is op hem omdat hij elke keer in de shit gebracht wordt door de anderen. Natuurlijk maakt hij ook fouten, maar waarom kijken we niet ook naar de andere middelmaat?

5 juni 2023 om 17:11

Ik vind dat Ajax er sterker op word om in specifieke wedstrijden een Bassey er in te kunnen brengen met de taak een aanvaller uit te schakelen. Dit kunnen de meeste Ajax-verdedigers niet goed. Maar het meerendeel van de wedstrijden is Ajax zo dominant dat je naast wat verdedigende kracht ook in de laatste linies puur voetballend vermogen nodig hebt. Zoals Blind, Timber maar ook Martinez hebben. Aan de scouts om spelers te vinden met beide kwaliteiten. Martinez was daarbij echt een voltreffer, die heeft het allebei. Daarom speelt die ook in de top.

5 juni 2023 om 15:09

Precies voetbalfan2002, en dat is ook de reden waarom een Alvarez en een Rensch CV ook niet werkte. Beiden kunnen niet verdedigen met veel ruimte in de rug en kunnen niet opbouwen. Rensch heeft Ajax in die 4 wedstrijden dat hij CV heeft gestaan (twente thuis, NEC uit bijv.) alleen al zoveel punten gekost.

5 juni 2023 om 15:12

Mandekking kan hij niet. Kijk die goal van Luuk maar bijv in de arena terug. Wordt kinderlijk eenvoudig gefopt.

5 juni 2023 om 15:19

Ga je serieus op basis van 1 moment/voorbeeld beweren dat Bassey niet goed is in mandekking?

Als we het op die manier gaan bekijken dan kan ik ook zeggen dat Xavi Simons geen techniek en creativiteit heeft. Kijk de laatste wedstrijd maar eens terug. Daar mislukte een trucje.

5 juni 2023 om 17:25

Of die van Gimenez, pff dat was slecht. Dan nog is Bassey is geen slechte speler als je kijkt naar wat hij wel kan. Echter ligt nu vooral de focus op wat hij niet kan. Hij komt ook niet echt in z'n kracht te spelen zeg maar....

5 juni 2023 om 15:24

Botman speelt vrij hoog met Newcastle.

5 juni 2023 om 17:13

Als je puur kijkt naar het type spel, dan kan je het dominante spel van Ajax meer vergelijken met hoe City (vooral vorig jaar) speelt. Ik betwijfel of Botman genoeg techniek heeft voor zo’n dominant team. Maar ergens is dat meer het probleem van Ajax dan van Botman, Ajax heeft gewoon een moeilijk spelprincipe.

5 juni 2023 om 16:32

Alleen Bassey is wel heel snel in tegenstelling tot Botman en Schuurs, kan prima met ruimte in de rug verdedigen.

5 juni 2023 om 19:02

Ik weet ook niet of hij in de PL wel een succes gaat worden hoor. Tuurlijk kan hij best verdedigen, maar in balbezit mankeert er natuurlijk wel meer dan alleen niet goed kunnen opbouwen. Als dat het alleen was zou het te overzien zijn, zolang hij de bal maar bij de juiste persoon krijgt die wel kan opbouwen. Het probleem is dat hij in volledige vrijheid ballen inlevert en onder druk compleet in paniek is en de bal gewoon weg ramt.

Gewoon een prima verdediger die zijn taak als verdediger goed kan doen en niet al dat opbouwen onzin en voetballend zijn wat je zogenaamd nodig hebt bij Ajax op elke positie zo zie je ook dit jaar dat spelers als Timber hun man makkelijk laten lopen geen voorzetten corners kunnen verdedigen maar hij kan goed opbouwen!!’ Of dat belangrijkste is als verdediger

5 juni 2023 om 15:00

"en niet al dat opbouwen onzin en voetballend zijn wat je zogenaamd nodig hebt"
Wow zijn toch een paar bekende trainers die er dan flink naast zitten 😂

5 juni 2023 om 18:45

Het is wel mooi meegenomen en hebt wel minimaal 1 cv nodig die het goed kan maar vind dat het verdedigen en hoe je duels wint enz toch wat belangrijker om eerst naar te kijken

5 juni 2023 om 19:39

Ik ook. Maar dat wil niet zeggen dat het andere onzin is. Bovendien kan hij ook niet verdedigen. Dan is het nog vervelender als iemand ook niet kan voetballen.

5 juni 2023 om 15:11

Prima verdediger? Zag m tegen psv lucht dekken op een voorzet op de jong, de gevaarlijkste man bij een hoge bal.
Had niets met opbouwen te maken.
Probleem is dat ie alleen fysiek sterk is, maar hij loopt maar wat en een bal aannemen is al moeilijk.
Hele matige verdediger

Het is gewoon meer dan prima verdediger maar geen geweldige voetballer. In een elftal waar verdedigen voorop staat zal hij het beste tot zijn recht komen, bij Ajax wordt een verdediger nu eenmaal niet beoordeeld op verdedigende kwaliteiten.

5 juni 2023 om 15:15

En dat moet eens afgekapt worden. Dat beide centrale verdedigers moeten kunnen voetballen is zulke onzin. Je moet geen twee centrale verdedigers hebben die goed zijn in balbezit en daardoor minder goed zijn in puur verdedigen. Verdedigers die beide aspecten goed beheersen zijn bij wijze van op één hand te tellen. Ik zie Bassey graag blijven en in zijn kracht benut worden.

5 juni 2023 om 17:26

Ze hoeven niet te kunnen voetballen, maar dan moet je ook niet laten voetballen. Daar gaat het bij ajax en Bassey mis. Als je mensen dingen laat doen die ze niet kunnen ziet iedereen er slecht uit.
Ik zie hem prima renderen als wingback aan de linkerkant. Lekker opstomen, rennen en meters maken. Verklaar me voor gek maar ik vind hem echt vergelijkbaar met Dumfries maar dan aan de linkerkant. Een tank met een enorme inhoud.

Bij Ajax moet hij voetballen, en daar ligt zijn kracht niet. Maar ik zou Dumfries ook niet als centrale verdediger bij Ajax willen zien. Bassey is een back die gescout is als centrale verdediger en dan niet als back in een viermans defensie, maar echt als wingback in een vijfmansverdediging. En dat systeem speelt Ajax niet.5 juni 2023 om 14:56

Het verschil is dat Dumfries niet kan voetballen en Bassey helemaal niet kan voetballen.

5 juni 2023 om 15:05

Gelukkig hoef je ook niet te kunnen voetballen om als wingback op te stomen, meters te maken, in de weg te staan en die bal voor te slingeren.
Dumfries kan dat ook allemaal niet geweldig, maar is wel regelmatig de belangrijkste man aan de kant van Oranje / Inter.

5 juni 2023 om 15:09

Maar dat zegt ook genoeg toch. Kijk naar Oranje op het WK 2021; je hebt een trainer die het voor elkaar krijgt om van je minste speler (dumfries) je belangrijkste speler te maken? Bij Barça was Abidal toch ook niet de belangrijkste speler? Bij Real was Sami Khedira toch ook niet de belangrijkste speler. Je moet je beste spelers optimaal in stellig brengen, niet je minste speler belangrijk maken.

5 juni 2023 om 15:15

Bassey hoef je toch ook niet je belangrijkste speler te maken? HIj past niet bij Ajax, maar als je hem bij - pak em beet - Stoke aan de linkerkant op en neer laat denderen komt hij prima tot zijn recht.

Hij is alleen niet gemaakt voor het Ajax voetbal dat Ajax graag speelt. Kan gebeuren. Dat zijn Botman en Schuurs ook niet en die hebben toch prima carrieres.

5 juni 2023 om 16:28

Daar doe je Abidal toch echt te kort, want die kan toch heel wat beter voetballen als deze twee. Het is niet voor niets dat hij DE linksback van het Tiki-Taka van Guardiola was

5 juni 2023 om 19:47

Als wingback hoef je niet te kunnen voetballen? Sorry hoor maar dat is echt 1 van de domste opmerkingen die ik vandaag gelezen heb. Bassey was op linksback ook geen succes omdat ie behalve rennen weinig kan met een bal. Hij dient toch niet enkel als bliksemafleiding op de back positie? Als hij diep gaat en hij krijgt de bal mee van een middenvelder, dan moet hij er toch nog wel wat mee doen? Dat ziet er bij Dumfries ook niet heel gepolijst uit nee, maar die kan echt nog wel een stuk beter voetballen dan Bassey.

5 juni 2023 om 15:08

Totaal niet mee eens, hij moet als CV een gepaste rol krijgen (zoals SPetterson) hierboven zegt.

Als linksback is hij veel te wild, en misbruik je hem volledig. Ga dan voor een technische linksbuiten die het niet redt, ipv deze grote gozer. Je kan hem beter in zijn kwaliteit gebruiken

5 juni 2023 om 15:12Ik heb het ook niet over de linksback in een Ajax systeem, he? Dus niet over de Blinds en Tagliaficos van deze wereld. Ik heb het over een wingback in een vijfmans defensie, ala Dumfries.

5 juni 2023 om 15:20

Grappig, dat heb ik dus met Timber. Geen duelkracht, geen gevoel voor ruimte, geen discipline, niet kopsterk. Heeft de rol van Blind moeiteloos overgenomen als veroorzaker van met afstand de meeste tegengoals.

Het enige wat hij bezit is redelijke snelheid en voetballend vermogen. Daarmee heb je niks te zoeken in het centrum. Gaat het met name in de Premier League nooit redden, waar hij het Mascherano/lisandro achtige "gif" totaal ontbreekt. De enige positie waarom hij kan renderen in een zwaardere competitie is rechtsachter.

Ik denk dat hij als pure verdediger in een ander team hij best oke is. Het is dit jaar bij Ajax echt zwemmen als CV, het hele elftal staat (zeker op de omschakeling) fout en dan mag je dat als cv even allemaal op gaan ruimen. Dat is onbegonnen werk.

Bassey's voetbalkwaliteiten zijn natuurlijk wel echt ver onder de maat voor Ajax, en mentaal heb ik het idee dat hij snel onder de indruk is.

Zeg tegen deze jongen......deze gast gaat vandaag niet scoren en hij volgt hem desnoods nog naar de WC maar voetballend is het echt een drama. Verkeerd gescout en dat is nog mild gezegd

5 juni 2023 om 15:02

Zijn kracht is inderdaad niet het voetballen, maar op basis van de paar keer dat ik hem heb zien spelen was het verdedigend nou ook niet heel solide.

Had Luuk de Jong ook gewoon in zijn broekzak. Het is echt onze enige goede verdediger. Kan niet voetballen, maar dat kon Davinson ook niet. Heeft snelheid, enorm veel kracht. Als we met een fatsoenlijke trainer een tactische oplossing vinden voor zijn enige gebrek, en daar in training veel tijd aan besteden. Hebben we echt goud in handen, en een geweldige speler.

5 juni 2023 om 16:11

Waarom ligt zijn broekzak in het Ajax doel???

Denk dat Bassey best wel wat kan, zal gewoon moeten wennen aan Nederland en de stijl van Ajax

5 juni 2023 om 16:31

Eens, ik denk dat de oplossing niet zo moelijk is. Een meer voetballend type op de plek van Alvarez, bijvoorbeeld van den Boomen en zorgen voor een goede wisselwerking met Hato aan de linkerkant.

Hato kan meer de opbouw naar zich toetrekken en Bassey kan meer de counters verdedigen. Dan komt de een soms op LB uit en soms op LCV maar dat is prima in geval van bv. Hato.

5 juni 2023 om 18:01

Hato is toch ook niks als linksback, daar heeft hij 0 aanvallende dreiging. Het is echt een centrale verdediger en daar zou ik hem ook zeker houden, als je als 17 jarige al beter bent dan Bassey dan zal het voor Bassey een lastig verhaal worden.

Denk daarnaast ook niet dat van den Boomen echt een nr 6 is, sowieso lijkt het me niet onverstandig een fysiek sterke 6 te halen want dat mist Ajax wel echt nog in het elftal.

Als Wijndal niet goed genoeg is moet er een nieuwe back gekocht worden.

Dat betekent dat Bassey net iets minder slecht is dan van Hooydonk. Maar blijft allebei niks bijzonders

Als van Hooijdonk topscorer kan worden en Bassey een goede verdediger is.. Dan vraag ik me serieus af hoe ver het niveau van de Eredivisie is afgezakt

5 juni 2023 om 16:00

Tja Van Hooijdonk is positioneel best goed. En kan redelijk afmaken. Ondanks dat hij verder vrij beperkt is, kom je dan als spits al best wel ver met het scoren van goals.

Ik bedoel maar te zeggen, als pure spits is hij zo slecht nog niet.

Hij deed het verdedigend ook gewoon prima. Alleen bij Ajax gaan ze gelijk zeiken als je niet ook nog een soort spelverdeler bent.

5 juni 2023 om 16:08

Je hoeft geen spelverdeler te zijn, maar je mag van een centrumverdediger van Ajax best verwachten dat hij de bal in vaker dan 50% van de gevallen wél naar de goede kleur kan passen toch? Of dat hij niet iedere wedstrijd minimaal 1 keer de bal met zijn rechtervoet wegtikt waardoor hij over de bal heen maait of hem zo vaak het stadion uitschiet dat ze bij Café Baco op het Arena Plein zelfs een nieuwe ruitenverzekering hebben moeten aanschaffen doordat hij daar al zo veel ruiten kapot heeft geschoten.

Ik denk dat Bassey echt heel veel potentie heeft, maar hij werd door Schreuder en Heitinga niet goed gebruikt. Als je Timber naast je hebt staan, die volgens niemand iets verkeerd kan doen, maar die de ene fout na de andere maakt, dan moet je iemand als Martinez ernaast hebben staan om het vuile werk op te knoppen. Als Bassey ook een sterke verdediger naast zich heeft staan die kan opbouwen, dan is het echt een rots. Als hij weggaat bij Ajax gaat hij het net zoals Botman echt goed doen. Zeker met de rest van de verdedigende middelmaat, moet Ajax het systeem aanpassen of echt hard gaan inkopen achterin, want anders blijft het een drama.

5 juni 2023 om 15:46

Als Bassey echt goed was, had hij zich wel kunnen onderscheiden. Maakt niet uit wie trainer is en of je iemand goed gebruikt. Blijft gewoon een hele middelmatige speler

Ja als statische voorspelbare spits die het van zijn fysiek moet hebben, is het idd lastig tegen Bassey.

Bassey is ook gewoon een prima verdediger. Hij heeft inderdaad gewoon de snelheid, kracht en lichaam ervoor. Helaas past hij gewoon totaal niet bij Ajax want hij is voetballend zo enorm beperkt. Denk dat hij bij een PL ploeg waarbij je gewoon moet verdedigen beter past dan het positiespel bij Ajax. Een Botman heeft ook laten zien om zo de top te halen.

Tja verdedigen is ook niet waar Bassey op wordt aangevallen bij Ajax. Verdedigend is hij wel sterk. Hij kan alleen niet goed opbouwen, is vrij zwak aan de bal. En laat een typische Ajax verdediger nou juist die kwaliteit wél nodig hebben.

5 juni 2023 om 16:29

Met Alvarez erbij op het middenveld wel, maar als die vertrekt heb je juist Bassey weer nodig voor de duelkracht. Met Bassey EN Alvarez lever je teveel in aan voetballend vermogen, alleen Bassey of Alvarez kan wel.

Ik zeg het al sinds zijn komst, en ik blijf er standvastig bij! Bassey bij Ajax gaat nog een gelukkig huwelijk worden. Geef die jongen nou eens 10/15 wedstrijden constant de kans in de basis op LCV.

5 juni 2023 om 17:58

Geloof je het zelf? Ik zal jou vertellen dat het heel lastig gaat worden, Hato lijkt hem nu al voorbij en het zou me verbazen als hij die lijn niet door weet te trekken. Neem aan dat er nog wel een nieuwe verdediger bij zal komen wat het niet makkelijker zal maken voor hem.

5 juni 2023 om 21:15

Wat ze met Bassey moeten doen, is 100% met hem gaan trainen op beter worden aan de bal. Dat is alles wat hij nog nodig heeft.

En ze moeten bij Ajax toch wel een verdediger beter kunnen laten voetballen?! Als dat lukt, dán zijn ze bij Ajax spekkoper met deze speler. En als dat niet lukt, dat zal het nooit wat worden bij Ajax.

Bassey wordt verkeerd gebruikt in mijn ogen. Als Alvarez vertrokken is zie ik daar graag een meer voetballend type voor terug, zoals Branco van den Boomen, dan heb je de duelkracht van Bassey juist weer nodig achterin. Kan een mooi koppeltje vormen met Hato door af en toe van positie te wisselen, is niet erg als Bassey een keer op LB uitkomt.

Hij heeft ook nog snelheid en kan met ruimte in de rug verdedigen, maakt Ajax te weinig gebruik van.

Bassey zou erg geholpen zijn met een type De Ligt naast hem (mits diegene dan niet om de wedstrijd een "Frank-de-Boertje" maakt).

Misschien op het eerste gezicht een gekke suggestie, maar ik zou Timber niet meer als CV, maar als LCM opstellen, samen met Van den Boomen, als een soort Schöne-De Jong combinatie. Timber heeft een goede dribbel en pass, maar komt als CV toch lengte en dodelijkheid tekort. Zet daarachter naast Bassey een type De Ligt of Martinez-met-lengte, zodat je koppend wat sterker bent achterin, en dan heb je met 3 uit 4 goed voetballende spelers in het centrale blok echt een betere opbouw van achteruit.

Bassey kan prima verdedigen maar bij Ajax worden dingen gevraagd die hij niet beheerst, prettig meevoetballen bijv

Wel eerlijk, want hij had ook kunnen meepraten met iedereen

Spijtig dat ze Bogarde van de hand hebben gedaan aan het begin van het seizoen. Zonder twijfel had hij Bassey wél de fijne kneepjes van het vak kunnen hebben geleerd, en hadden we niet zoveel te klagen gehad. Alles wat er het afgelopen seizoen is misgegaan op het veld, valt terug te herleiden naar de ene na de andere slechte beslissing binnen de organisatie van de club. En nu zitten we met de gebakken peren... Maar, elk nadeel heeft zijn voordeel. Deze malaise biedt Ajax de kans om schoon schip te maken en opnieuw te gaan bouwen. Hoort er ook wel een beetje bij om heel eerlijk te zijn. Gelukkig is Van de Sar opgehoepeld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Ajax183
10.Excelsior16-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. de GraaffKeeper00
J. GorterKeeper80
R. PasveerKeeper00
D. RamajKeeper70
G. RulliKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

0 fans
Verdediger, 23 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren