Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Barcelona weet toptalent langer te binden; absurde afkoopclausule in contract

Donderdag, 21 september 2023 om 14:50Wessel Antes • Laatste update: 14:57

Alejandro Balde heeft zijn contract bij FC Barcelona tot medio 2028 verlengd, zo laat de Catalaanse grootmacht weten via de officiële kanalen. De negentienjarige linksback, die al sinds zijn zesde voor Barça speelt, beschikte in het Spotify Camp Nou over een aflopende verbintenis. De zesvoudig international van Spanje wilde per se in zijn geboortestad blijven spelen en heeft een flink verbeterd contract kunnen ondertekenen bij zijn jeugdliefde.

Balde is blij dat zijn toekomst in Barcelona ligt, daar hij zich de komende jaren verder wil ontwikkelen. “Ik ben pas negentien jaar en ik moet nog veel verbeteren en leren. Over vijf jaar ben ik nog steeds pas 24 jaar. Ik hoop hier nog voor heel veel jaren te spelen”, aldus de linksback, die in 2021 op zeventienjarige leeftijd debuteerde onder Ronald Koeman. Barcelona denkt dat Balde de nieuwe Jordi Alba kan worden en heeft een afkoopclausule van één miljard euro in zijn contract opgenomen.

In Spanje kijkt men niet meer op van hoge afkoopclausules. Zo heeft Barcelona-ster Gavi dezelfde afspraak in zijn contract staan. De verwachting is dat Barcelona op korte termijn ook de contractverlenging van Lamine Yamal wereldkundig maakt. Het pas net zestienjarige toptalent beschikt eveneens over een aflopend contract, maar wil zich voor zeven jaar gaan binden aan Barça. Yamal, Gavi en Balde zijn de enige tieners in de selectie van Barcelona die regelmatig worden gebruikt door Xavi. Volgende maand viert Balde zijn twintigste verjaardag.

Balde, die dit seizoen een basisplaats heeft onder Xavi, staat momenteel op 56 officiële duels voor Barcelona. Daarin was de linkspoot goed voor 1 doelpunt en 7 assists. Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde in op 50 miljoen euro, waarmee hij op dat vlak momenteel slechts drie linksbacks voor zich moet dulden. Volgens de Duitse website zijn alleen Alphonso Davies (Bayern München), Nuno Mendes (Paris Saint-Germain) en Théo Hernandez (AC Milan) meer waard dan de Spanjaard.


Poll

Kan Alejandro Balde het niveau van Jordi Alba gaan aantikken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door rm1335)

Waarom wordt er telkens bij zo'n Spaanse contractverlenging gesproken van een torenhoge of absurde afkoopclausule? Ik mag aannemen dat de voetballiefhebber inmiddels wel weet dat afkoopclausules verplicht zijn in Spanje en met dit soort bedragen gebruikt als een soort "niet te koop" bordje.

21 september 2023 om 15:03

Het zal toch wel grappig zijn als die Saudis van alle spelers de afkoopclausule gewoon op tafel leggen. Schrikken ze zich daar de tering.

21 september 2023 om 15:38

Mwah, in positieve of negatieve zin? Een miljard euro zou ik met alle liefde ontvangen voor mijn linksback als Barca zijnde

21 september 2023 om 15:22

Dat weet de voetballiefhebber helemaal niet, want dat klopt niet.

Een afkoopclausule is niet verplicht in Spanje, het is een indirect gevolg van het Spaans arbeidsrecht.

Wanneer je daar als speler daar de rechtbank zou stappen ter ontbinding van een contract zonder afkoopsom. Kan een rechter beslissen voor welk x bedrag het huidige contract afgekocht kan worden. Dat kan natuurlijk heel erg in het nadeel zijn van de club, mocht een rechter beslissen dat Pedri voor vier miljoen zijn contract af mag kopen.

Om dat te overrulen, wordt er een contractuele afkoopsom voor het contract afgesproken. Welke niet voor andere clubs geldt, zoals met de gebruikelijke afkoopsom. Maar een overeenkomst is tussen werkgever en werknemer. Zo heeft PSG destijds volgens mij niet Barcelona betaald. Maar heeft Neymar uit Qatar de 220 miljoen gekregen om ambassadeur te worden van het WK aldaar, waarmee hij zijn contract heeft afgekocht. En daarna op papier transfervrij bij PSG heeft getekend.

Maar je ziet tegenwoordig steeds meer spelers bij bijvoorbeeld Athletic Club die geen afkoopsom in hun contract hebben. Maar waar een gentleman agreement volstaat. Unai Simon, eerste keeper van Spanje, heeft zo bijvoorbeeld geen afkoopsom. Net als Iker Muniain, Oscar De Marcos en Unai Vencedor.

21 september 2023 om 15:30

Sterke uitleg Martijn R, goed bezig.

Overigens valt dat aantal spelers bij Athletic Club ook wel mee voor zover ik weet. Het is daar echt een vorm van waardering voor enkele spelers die haast iconen zijn voor de club. Dat aantal is volgens mij op een hand te tellen (wat het extra bijzonder maakt).

Of vergis ik me, en zijn er meer dan bijvoorbeeld 10 spelers zonder clausule tegenwoordig?

21 september 2023 om 15:41

Ik denk dat het er een stuk of 5-7 zullen zijn momenteel. Bijvoorbeeld Raul Garcia en Inaki Wiliams zullen ook wel naar zo'n contract gaan, als zij dat al niet hebben. Maar ik weet ook maar wat er ongeveer in de media te lezen is. 😅

21 september 2023 om 16:23

@martijnR bedankt voor jouw uitgebreide uitleg. Ik dacht zelf ook altijd te menen dat het een verplichting was. Maar wat je zegt klinkt inderdaad logisch.

21 september 2023 om 15:27

Het is geen niet helemaal een "niet te koop" bordje, aangezien Barca Gavi bijvoorbeeld echt wel had laten gaan voor 500 miljoen uit SA. Het is meer gewoon symbolisch zo hoog, dat je geen gedoe over een clausule hebt, en als een club een speler wil hebben je gewoon op een normale manier kunt onderhandelen. Eigenlijk heeft Barca door dit soort clausules gewoon precies dezelfde uitgangspositie als een eredivisieclub zonder clausules.

Daarnaast is een clausule technisch gezien niet verplicht, maar als er geen clausule is kan een speler via een of andere commissie of rechtbank een overstap afdwingen tegen een door dat instituut bepaalde transfersom, die waarschijnlijk lager uitvalt dan de marktwaarde (en anders had een club waarschijnlijk ook meer kunnen verdienen dan de marktwaarde).

Verder wel eens dat de term absurd vreemd is, omdat het helemaal niks betekent zo'n clausule.

21 september 2023 om 15:48

Omdat je dan een spannende titel hebt, die je kunt gebruiken als clickbait.

OT: Het is algemeen bekend dat een clausule in Spanje verplicht is. Door die heel hoog te maken verzekeren clubs zich ervan dat die clausule niet betaald wordt. Ik leg het even uit zodat ik wel relevant en on topic ben.

Speelt helemaal niet goed.
Snap niet waarom iedereen zo overdrijft.
Heeft weinig laten zien en speelt vaak onopvallend.

21 september 2023 om 15:06

19 jarige jongen die sinds zijn zesde bij Barca in de jeugd speelt. Momenteel 57 wedstrijden gespeeld voor Barca en daarin bij 8 goals direct betrokken. Tevens met gemak de snelste speler van La Liga. Inderdaad maar matig allemaal.

21 september 2023 om 15:25

Met gemak de snelste speler van La Liga? Je weet dat dit niet subjectief is he? Daar zijn gewoon cijfers voor en hij komt niet eens in de buurt, maar ook absoluut niet.

21 september 2023 om 15:39

Wie is sneller dan? 'Alejandro Balde breaks seasonal La Liga's speed record 35.44km/h'. In de sprint tegen Valverde.

21 september 2023 om 15:40

Haha met gemak de snelste speler uit La Liga is wel heel overdreven. Dat redt die bij lange na niet, ik vermoed dat die bij Barca zelf niet eens de snelste is.

Een van de 3 snelste verdedigers (voor zover we Balde nog een verdediger kunnen noemen ;-)) komt wel in de buurt denk ik.

21 september 2023 om 16:05

Vinicius sowieso, Raphinha ook lijkt uit de statistieken die ik kan vinden. Dan heb je nog spelers als Llorente, Rodrygo, Foyth, Williams en Williams, en misschien ook nog spelers als En-Nesyri die sneller zijn. Om er zomaar even wat te noemen, die ik sneller inschat (ik kon helaas niet snel een website met goede statistieken vinden, en Youtube filmpjes zijn niet direct hele betrouwbare bronnen).

21 september 2023 om 15:08

Onzin Balde is een behoorlijke back en nog altijd maar 19 jaar. Vraag het Carvajal maar vorig seizoen een aantal keer behoorlijk in zijn hemd gezet door Balde.

21 september 2023 om 15:11

@rm1335

Euhm? Ik hoop dat je een grapje maakt?

Baldé is wekelijks één van de uitblinkers, er is sowiso nog werk aan maar dat die jongen een toptalent is op de backpositie staat buiten kijf.

21 september 2023 om 16:14

@fcbinsider1899: Soms kan je op domheid alleen met dezelfde domheid reageren amigo, ik verwijs naar Goat10 zijn opmerkingen over Bellingham gisteren

Natuurlijk maak ik een grap, Balde is gewoon een geweldig talent waar ik veel bewondering voor heb.

21 september 2023 om 16:17

Goat10 is erg triest bezig helaas, maar dan hoef je je nog niet te verlagen tot zijn niveau toch? Dat is echt net zo kinderachtig...

Gewoon negeren die gast, en niet zelf ook topics gaan lopen verzieken. Dan ben je echt geen haar beter namelijk.

21 september 2023 om 16:29

@rm1335

Ow, ik dacht het al! Ik had het niet gevolgd dus ik was niet mee... Maar inderdaad, zulke opmerkingen zijn niet alleen onnodig maar gewoon dom. Bellingham is een absolute topspeler. Ik ben echt benieuwd waar zijn plafond ligt. Hij heeft Madrid een andere dimensie gegeven... Doe het maar eens, 6 doelpunten op 6 wedstrijden als een 20-jarige in een wereldstad bij één van de grootste clubs ter wereld(wellicht de grootste maar een fabricage fout in mijn brains laat me dat niet uitspreken ;-) )

21 september 2023 om 16:34

Ha ha, respect FCB!

21 september 2023 om 16:51

@RM1335

Ah mijn excuses dan voor hieronder, en bedankt dat je veel bewondering hebt voor Balde, echt een geweldige speler gaat een mooie carrière tegemoet als alles goed blijft.

21 september 2023 om 15:27

Heeft vorig seizoen wel echt een tijdje geweldig gespeeld. Nu is het allemaal iets minder maar hij is 19 he? Wat pieken en dalen zijn te verwachten. Zijn gewoon zeer weinig backs die zijn niveau halen op die leeftijd.

21 september 2023 om 15:34

Nu iets minder valt ook wel mee toch? Hij speelt volgens sofascore en dat soort statistieken-sites juist beter dan afgelopen seizoen in La Liga. Daar ben ik het dan ook weer niet mee eens, want hij had vooral tegen Cadiz volgens mij echt een mindere wedstrijd, maar dit is ook nog geen dal te noemen voorlopig.

Je zag vorig seizoen wel dat hij het echt lastig kreeg op gegeven moment, omdat die eigenlijk bijna alleen verantwoordelijk was voor de aanval over de linkerflank. En ondanks dat die aanvallend heel goed is, was dat toch teveel gevraagd voor een vleugelverdediger. Hij zal enorm gaan profiteren van Felix voor hem, en van Gavi meer naast zich dan voor hem uit.

21 september 2023 om 15:47

Balde heeft dit seizoen mindere wedstrijden maar afgelopen seizoen was hij met gaya de beste backs in la liga. Vorig seizoen moest hij de hele linker flank bezetten en dit op 19 jarige leeftijd. Potentie van deze jongen is gigantisch. Hij Heeft de snelheid, kan man makkelijk voorbij passeren en heeft ontzettend veel kracht en daarnaast kan die ook nog verdedigen. Mocht hij aan zijn eindproduct werken heeft hij de potentie om de beste op zijn positie te worden

21 september 2023 om 16:42

@RM1335

Dan kijk je niet de wedstrijden, Balde barst van het talent en heeft alles wat een linksback nodig heeft, Hem kun je vergelijken als alphonse davies, als je afgelopen seizoen zag hoe Carvajal eruit sprinten dan zal je zien wat voor potentie hij wel niet heeft.

Zucht...

Het zou onderhand toch wel algemeen bekend moeten zijn (zeker bij voetbalzone) dat dit soort bedragen niet absurd zijn (met de manier van werken in spanje mb.t. contracten).

edit: zie reacties van Airbags en Martijn R

Alsof iemand meer dan 50 miljoen zou betalen voor Balde, is dit een soort van "hopelijk kan hij wat hype bouwen en misschien als we geluk hebben koopt een team van zandbak met voor een miljard??" clause?

21 september 2023 om 16:16

Nee dit is een soort van "lees de andere comments voordat je zonder kennis van zaken ergens dingen over gaat zeggen" clausule ;-)

Niet lelijk bedoelt, maar het is al meermaals uitgelegd hierboven.

21 september 2023 om 16:31

@monstermash

Ik begrijp waar je heen wil gaan, maar naar het schijnt was Pep wel bereid om zo'n bedrag neer te tellen voor Baldé.

21 september 2023 om 16:46

@FCBInsider1899

Klopt, Pep wilde Balde heel graag bij city hebben, Maar balde wilde nergens heen hij is de toekomst van de linksback van barca en spanje, echt een geweldige speler gewoon een kopieversie van Davies is hij.

Geweldige dat ie bijtekent tot 2028, en nog maar 19 jaar oud en nu al een van de beste linksachter ter wereld, Balde is kwa speltype precies het zelfds Alphonse Davies.

Zo logisch.. deze knul zou bij elke topclub in de wereld bij de selectie zitten. Helaas speelt die voor barca en niet voor madridd hahaha, eerlijk is eerlijk Laporta heeft de zaken goed op order ivm de selectie. Verdienen de barca fans ook.

21 september 2023 om 20:52

@Dr.Jero

Ik snap heel goed dat je het jammer vind dat hij niet vooor madrid speelt, en bedankt voor je mooie reactie over laporta en barca, Balde is kwa speelstijl heel erg vergelijkbaar met Davies, Maar ik vind balde aan de bal echt beter dan davies die soms nog een beetje ruw lijkt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4950 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Girona3515
4.Barcelona3113
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lamine YamalAanvaller141
Oriol RomeuMiddenvelder130
Ferran TorresAanvaller133
GaviMiddenvelder121
M. ter StegenKeeper130
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

0 fans
Verdediger, 20 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren