Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona krijgt toch vrij weekend na geschil tussen LaLiga en Spaanse bond

Laatste update:

De wedstrijden Barcelona - Sevilla en Villarreal - Alavés worden toch uitgesteld. Een verzoek van LaLiga aan de Spaanse voetbalbond (RFEF) om deze wedstrijden - die eigenlijk komende zaterdag op het programma stonden - voorlopig te schrappen werd aanvankelijk geweigerd. Het Consejo Superior de Deportes (CSD), de hoge raad voor sport in Spanje, heeft nu echter besloten dat de wedstrijden toch uitgesteld dienen te worden. Het betekent dat Luuk de Jong zijn debuut voor Barcelona normaal gezien niet zal gaan maken tegen zijn oude club.

De aanleiding voor deze verschuivingen is de verlengde interlandperiode in Zuid-Amerika, die twee dagen langer duurt dan elders in de wereld nadat de start van de WK-kwalificatie vorig jaar vanwege de coronapandemie werd uitgesteld. De laatste speelronde van de WK-kwalificatie wordt in de nacht van donderdag op vrijdag afgewerkt, waardoor clubs hun spelers op zijn vroegst pas vrijdagmiddag terug kunnen zien met drie wedstrijden in de benen. LaLiga heeft zich hier tevergeefs tegen verzet, maar besloot tevens om het programma om te gooien en zet chartervluchten in om de spelers zo snel mogelijk terug te krijgen.

Zo zijn de wedstrijden van Real Madrid (tegen Celta de Vigo) en Atlético Madrid (tegen Espanyol) verplaatst van zaterdag naar zondag. Dit was voor Barcelona - Sevilla en Villarreal - Alavés echter geen optie, want Barcelona, Sevilla en Villarreal spelen op dinsdag alweer in de groepsfase van de Champions League tegen Bayern München, Red Bull Salzburg en Atalanta. LaLiga vroeg daarom toestemming aan de Spaanse voetbalbond om de wedstrijden tot nader order uit te stellen. Dat werd aanvankelijk afgewezen, omdat de Spaanse voetbalbond vond dat er geen sprake van overmacht.

LaLiga liet het er niet bij zitten en schakelde het CSD in, dat uiteindelijk besloten heeft om de wedstrijden uit te stellen. Barcelona (Ronald Araujo), Sevilla (Gonzalo Montiel, Aléjandro Gómez en Marcos Acuña) en Villarreal (Gerónimo Rulli en Pervis Estupiñán) moeten volgens het hoogste sportribunaal van Spanje dusdanig veel Zuid-Amerikaanse internationals missen dat er geen sprake is van een eerlijke situatie. Het is nog niet duidelijk wanneer de duels zullen worden ingehaald.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi! Kan Ansu nog fitter worden net als Pique en Coutinho.

Beetje misleidende kop. Alle 4 ploegen hebben gevraagd om uitstel. In geval van Sevilla vs Barca mist Sevilla mist 3 spelers en Barca 1. Dus Sevilla heeft meer voordeel aan uitstel.

7 september 2021 om 13:43

Ja maar, Barca heeft veel blessures… en spelers die net terugkomen van blessures.

7 september 2021 om 14:08

Barca levert clicks op. Vandaar dat dit prominent in de kop staat.

7 september 2021 om 15:43

Maar Real moet ook 4 spelers missen voor de vrijdag Conmebol matches. Namelijk Fede, Vini, Militao en Casemiro terwijl er zondag een wedstrijd is tegen Celta. Heel vreemd gewoon.

7 september 2021 om 17:36

Ja slaat weer helemaal nergens op. Aan de andere kant, gelukkig spelen we dit weekend want ben al weer helemaal klaar met al die nutteloze kutwedstrijden tegen c landen en met van gaal.

Hier ben ik echt heel blij mee lekker uitrusten en knallen tegen bayern

7 september 2021 om 13:45

Wordt lastig… ik ben blij met een 0-0, ik denk dat Barca hele wedstrijd moet gaan verdedigen en hopen op een counter.

7 september 2021 om 13:54

Als Barcelona alleen maar gaat verdedigen gaat het fout, dat is namelijk de zwakste linie die ze hebben. Daarnaast is dit team niet gemaakt om verdedigend te spelen.

7 september 2021 om 14:20

Het doel is om tweede te worden. Bayern is de grote favoriet.

7 september 2021 om 20:28

Ik heb zo veel vertrouwen in Barcelona die kunnen wacht verassen

Weer typisch voor het gesteggel tussen la Liga en de federatie dat het zo laat pas officieel is dat de wedstrijd niet doorgaat.

Goed nieuws, kan fati hopelijk fitter aan het seizoen beginnen en hebben de andere spelers ook meer rust

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren