Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Barça-top ruziet over opvolger Xavi: Laporta wil Flick, Deco oppert landgenoot’

Laatste update:

FC Barcelona is druk bezig om een opvolger van Xavi te identificeren. De Spaanse coach vertrekt aan het einde van het seizoen bij los Azulgrana, waardoor bij de Catalanen druk gediscussieerd wordt over een opvolger. Daarbij zou er 'onenigheid' zijn tussen president Joan Laporta en sportief directeur Deco, zo schrijft het Spaanse AS. Waar Laporta Hansi Flick als topkandidaat naar voren schuift, denkt Deco aan landgenoot Sergio Conceiçao, momenteel trainer van Porto.

Laporta wil namelijk een 'spraakmakende, ervaren coach' aanstellen. Flick valt in die categorie, vindt de president. De ex-coach van Bayern München werd ontslagen als bondscoach van Duitsland en is momenteel werkloos.

De Duitse oefenmeester werd in de afgelopen week al veelvuldig in verband gebracht met de Catalaanse topclub en is volgens het Duitse Sport BILD momenteel druk bezig om de Spaanse taal onder de knie te krijgen.

Volgens AS zouden de eerste voorzichtige contacten tussen beide kampen inmiddels zijn gelegd. Laporta zet het liefst een 'ervaren, bewezen trainer' voor de groep, die 'mensen binnen de club kan enthousiasmeren'.

In dat kader is Laporta voorstander van de 'Duitse route'. Naast topkandidaat Flick zouden de namen van huidig bondscoach Julian Nagelsmann en Bayern-trainer Thomas Tuchel ook nog rondzingen in Catalonië, hoewel die lastiger haalbaar lijken. Jürgen Klopp en Pep Guardiola worden als 'volledig uitgesloten' beschouwd.

Deco zou liever een trainer zien komen met 'minder statuur', maar die wel vooruitstrevend is en zich heeft laten gelden bij een kleinere club. "Conceiçao heeft het voordeel dat hij een coach is die zich heeft kunnen aanpassen aan de behoeften van zijn club en die weet hoe hij jonge talenten kan benutten", schrijft het Spaanse medium.

Bovendien zou Conceiçao de deur bij Porto deze zomer achter zich dicht willen trekken. AS denkt wel te weten welke van de twee Barça-directeuren aan het langste eind zal trekken. "Wetende hoe beslissingen bij de club worden genomen, lijkt het erop dat Flick alles in huis heeft om te winnen."

Ondertussen 'wankelt' de 'Spaanse route', benadrukt het AS. Mikel Arteta (Arsenal), Míchel (Girona) en Imanol (Real Sociedad) lijken allen lastig haalbare kaarten. Ook Rafa Márquez (Barcelona B) en Thiago Motta (Bologna) zouden op dit moment niet overwogen worden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gewoon kop of munt ipv dat geruzie .. uiteindelijk zal Laporta toch doen waar die zin in heeft .. en flick is echt geen verkeerde keus . Prima trainer die alles met Bayern won en mooie dingen heeft laten zien bij Bayern. Waaronder die legendarische 8-2 tegen Barcelona .

Als ik de keuze zou mogen maken tussen Flick of Conceiçao, dan gaat die met 100% zekerheid naar de eerstgenoemde. Ik zie het voetbal er onder Conceiçao niet beter op worden.

Klein beetje offtopic, maar die Conceicao valt me altijd lastig op Football Manager. Bekritiseert regelmatig mijn vaardigheden als coach en hoe ik m'n team laat spelen wanneer we elkaar tegenkomen. Een echte kwal dus in mijn ogen. Uiteraard perfect voor Barca dus

En zo maakt de media er een hele soap van wie de nieuwe coach van Barca moet worden. Ten eerste alsof dit soort gesprekken even doodleuk bekend worden gemaakt, yeah right. Ten tweede alsof iemand het boeit op het moment terwijl dit pas einde van het seizoen zal worden bepaald. Maar ja roddelpers moet blijven draaien he zodat elke dag er een artikel aan word besteed zodat mensen erover kunnen discusseren.

Je moet altijd maar afwachten of dit soort berichten waar zijn maar het zou heel gek zijn als Laporte in de media roept dat Deco degene is die de volgende coach van Barcelona uitkiest on vervolgens zelf Flick door de strot van Deco te duwen.

Conceicao is toch gedoemd te mislukken? Die zal onder supporters sowieso als kleine trainer worden beschouwd, dus wat dat betreft staat hij qua vertrouwen al 1-0 achter. Vervolgens speelt hij ook nog ‘ns vrij saai en defensief voetbal. Als dan de resultaten uitblijven neemt de druk enorm toe, zeker als je als relatief “kleine” trainer aan dit avontuur begint. Conceicao of Flick gaat mijn voorkeur zeker uit naar Flick. Overigens denk ik dat de selectie, mede door de manier waarop Bayern onder Flick Barcelona aan de kant heeft geveegd, meer ontzag heeft voor de Duitser dan voor Conceicao.

Als Conceicao mislukt, wordt Laporta daarop aangekeken en die zal dan mogelijk ook moeten nadenken over een vertrek. Denk niet dat hij zich daaraan gaat wagen.

6 februari 2024 om 22:45

Als Conceicao een optie is dan kunnen ze nog het best voor Slot gaan. Daarvan weet ik haast zeker dat er leuk voetbal op de mat gelegd gaat worden. Maakt spelers denk ik ook beduidend beter en heeft oog voor talent.

6 februari 2024 om 23:18

Ik noemde Slot een week geleden in het rijtje Motta, Michel en De Zerbi. Allemaal talentvolle coaches, die heel goed voetbal spelen, die het nog moeten bewijzen bij een topclub. De Zerbi is dan nog de meest grote naam in het rijtje, en waarschijnlijk de coach die het verste is van ze allemaal.

Ik ben zelf groot voorstander van Slot, vind het bijzonder hoe hij het beste in zijn spelers naar boven laat komen. Kijk Kokcu voor en na slot. Ik vind ook dat slot het “lastigste” voetbal van de eredivisie speelt. Tactisch altijd zo sterk.

Minpunt is dat hij in mijn ogen niet snel jeugd het vertrouwen durft te geven. Ik volg Feyenoord niet altijd even goed dus correct me if i’m wrong. Bijvoorbeeld Sauer had in mijn ogen al lang de kans moeten krijgen aangezien alle buitenspelers uit vorm zijn, en verder stelde hij Hartman pas op toen het echt niet anders kon. Hij wilde volgens mij een aankoop op die positie, terwijl het dus makkelijk was op te vangen vanuit de jeugd.

Deco wilt een landgenoot, maar sinds wanneer is Conceicao een Braziliaan?

7 februari 2024 om 00:39

Het zijn beide Portugezen dus ik snap je punt totaal niet

7 februari 2024 om 15:12

Deco is een geboren en getogen Brazilian. Heeft alleen voor Portugal gekozen omdat bij Brazilië toen maakte hij niet eens kans als wisselspeler. Iedereen wist het. Dit geldt ook voor Pepe.

7 februari 2024 om 00:43

Als ik mij goed herinner kreeg deco vlak voor het ek van 2004 een Portugees paspoort. Hij koos om voor Portugal te spelen ipv Brazilië. Maar ik snap je verwarring.

Bij deze club zit toch echt nul gedachte en visie meer achter of wel? Je zou denken dat ze werken met profielen en dat er meer gekeken gaat worden naar wat iemand kan ipv hoe die heet. Die Laporta is echt de allergrootste flapdrol ooit en brengt Barca alleen maar meer schade toe. Niets meer van over van die mooie club!

7 februari 2024 om 10:20

Laporta had in zijn eerste termijn natuurlijk Johan Cruyff die hem adviseerde met betrekking tot trainers. Die luxe heeft hij niet meer.

Gewoon lekker wachten tot het einde van het seizoen, er vliegt altijd wel een topcoach uit na tegenvallende Champions League prestaties, en ook het EK kan een aantal prima bondscoaches vrijspelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren