Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ vindt nieuw onderkomen voor Eredivisie-duels tot aan winterstop

Laatste update:

AZ speelt zijn thuiswedstrijden voorlopig in het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag. De Alkmaarders moeten uitwijken doordat een deel van het dak van het AFAS-stadion is ingestort. Eerder werd al bekend dat AZ de Europa League-wedstrijden in het ADO-stadion speelt en daar komen nu ook voorlopig de Eredivisie-wedstrijden bij.

AZ werkte onlangs de thuiswedstrijden tegen FC Mariupol en FC Groningen al af in Den Haag. “Die wedstrijden zijn uitstekend verlopen en dus helpen we AZ graag uit de brand”, reageert burgemeester Pauline Krikke op de clubwebsite van AZ. Algemeen directeur Robert Eenhoorn is blij met de hulp. “We zijn blij dat we tot aan de winterstop de mogelijkheid hebben om onze thuisduels in Den Haag te spelen. De samenwerking met ADO is tot nu toe meer dan uitstekend bevallen.”

Afgelopen vrijdag werden de eerste conclusies getrokken naar aanleiding van het onderzoek naar de reden achter het instorten van het dak van het AZ-stadion. De directe aanleiding voor het instorten van het dak is de storm geweest. De harde wind zorgde voor een neerwaartse dakbelasting, waar in het ontwerp geen rekening mee was gehouden. Het onderzoek van Royal Haskoning heeft uitgewezen dat er veel mis was met het dak van het AFAS Stadion. De verbindingen van de spanten waren niet goed ontworpen en lassen waren te dun uitgevoerd, waardoor de constructie niet sterk genoeg was. Door eerdere stormen was de constructie van het dak vermoedelijk al verzwakt. “Er is heel veel misgegaan. Er is niet één aanwijsbare oorzaak”, wordt Erik Middelkoop van Royal Haskoning geciteerd door De Telegraaf.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je zou zeggen 2 weken dag en nacht doorwerken om 3 kwart van het dak eraf te halen en gewoon wedstrijden tijdens de verbouwing te spelen. Is in het verleden vaak genoeg voorgekomen bij bijvoorbeeld het kasteel, goffert en heracles.

2 september 2019 om 16:46

Waarschijnlijk zal er eerst grondig moeten worden onderzocht of en waar er cruciale fouten in het ontwerp / de bouw van het stadion gemaakt zijn. Een soortgelijk ongeval zal natuurlijk koste wat kost moeten worden voorkomen.

2 september 2019 om 16:50

In deze tijd een aannemer vinden die zijn agenda komende maanden leeg heeft is een lastige opdracht....wellicht werkspot ;-)

2 september 2019 om 17:02

Zo'n dak eraf halen is natuurlijk ook een fluitje van een cent, totaal geen risico's aan verbonden dat de rest ook instort. Gelukkig ook geen grote personeelstekorten in de bouw dus waarschijnlijk genoeg gegadigden om dit te realiseren. Iedereen lekker 's nachts door laten werken ook heel verantwoord. Heb je ook een plan van aanpak voor problemen in de zorg en aardbevingsproblematiek in Groningen?

2 september 2019 om 17:27

Niet iedereen snachts door laten werken,je kan toch in ploegen werken,hij bedoelt heus niet dat je dezelfde mensen de hele dag laat werken...

2 september 2019 om 18:40

juist 3 ploegen van 8 uur laten werken, bouwvak is inmiddels afgelopen.. is niet heel onrealistisch hoor.
maar merk dat je popi jopie wil doen want wat hebben aardbevingen in Groningen te maken met een dak in Alkmaar wat niet berust was op het extra gewicht van de zonnepanelen?

ooit gehoord van bouwlampen? was in mei in las vegas daar bouwen ze nu het Raiders stadion en daar bouwen ze ook gewoon verder hoor.

en ja een dak eraf halen is makkelijker dan erop monteren

2 september 2019 om 19:32

En wie gaat deze extra kosten betalen?

2 september 2019 om 20:39

En jij denkt dat men daar gewoon even een vergunning voor krijgt? Even los van het feit dat er een sloopplan opgesteld moet worden, deze goedgekeurd moet worden etc.etc. Maar mochten alle vergunnigen worden verstrekt en het slopen zijn afgerond, wie gaat het stadion dan veilig verklaren? Want diegene neemt nogal een verantwoordelijkheid. Ik zie het allemaal niet zomaar gebeuren.

2 september 2019 om 22:11

dzwanziger, ik werk zelf in de bouw, geloof me, een dak dat niet stabiel is en 1 fout en de rest stort in en het groot deel van het stadion kan opnieuw gebouwd worden.

2 september 2019 om 17:18

Dat is een heel goed doordacht idee, dat de betrokkenen daar niet aan denken...

2 september 2019 om 17:36

Laat ze er inderdaad een haastklus van maken..

AZ Ajax in december. Zal de burgemeester van Den Haag vast wel weer een dag van te voren bekend maken dat er geen Ajax supporters heen mogen

2 september 2019 om 16:56

Als hij de veiligheid niet kan garanderen is dat zn goed recht

2 september 2019 om 17:10

In dit geval betreft het een zij en geen hij.

Maar goed, dit is dezelfde incapabele burgemeester die afgelopen jaarwisseling het mogelijk heeft gemaakt dat een georganiseerd vreugdevuur uit de hand land liep. Ik ben al jaren voorstander van normalisatie tussen ADO en Ajax, maar een pilot starten onder deze incompetente burgemeester is misschien ook geen goed idee.

2 september 2019 om 19:14

Als zij de veiligheid niet kan garanderen is het logisch, echter krijgen ze vanuit Amsterdam een verplichte buscombi en kán er niets misgaan. Als je het dan toch hebt over mis gaan, zie ik het eerder misgaan als Manchester met een paar duizend man langs komt of zelfs nog erger, de Grobari van Partizan. Die 2 groepen mogen zich wel vogelvrij door Den Haag bewegen (zoals het hoort) maar een verplichte buscombi vanuit Amsterdam kunnen ze niet aan..

2 september 2019 om 16:56

En dat zou nog eens terecht zijn ook!

2 september 2019 om 17:15

Gelukkig zijn de supporters van Partizan wel zonder enige vorm van restricties welkom

2 september 2019 om 17:40

Voor zover ik weet hebben de supporters van ado en partizan niet de behoefte om elkaar de hersenpan in te slaan.

2 september 2019 om 18:01

Voor zover ik weet kun je aan 1 misdragende groep supporters ruim voldoende narigheid hebben. Lees je voor de grap in over Grobari en de talrijke incidenten rondom Europese wedstrijden van Partizan.

2 september 2019 om 16:58

Nee. Die wedstrijd zal ergens anders gespeeld worden is al bekend.

2 september 2019 om 17:27

Az Ajax zal niet in Den Haag gespeeld worden.

2 september 2019 om 18:36

Ik ben wel benieuwd waar ze die wedstrijden dan wel mogen spelen. Rotterdam is geen optie, hier in Utrecht gaat de burgemeester het ook niet goedkeuren. Dus ik denk dat ze dan naar Heereveen of anders Arnhem moeten.

Er ontbreekt wat info, namelijk dat er voor 1 wedstrijd een uitzondering is gemaakt : AZ - Ajax. Misschien dat die wedstrijd in Heerenveen gespeeld kan worden.

Noodgedwongen weer een kunstgrasclub tot de winterstop in de eredivisie, behalve waarschijnlijk tegen Ajax...
Mooi dat AZ voorlopig een onderkomen heeft

Met een paar aanpassingen zou het Olympisch stadion logistiek gezien veel logischer geweest zijn.

Als voor AZ-Ajax geen bruikbare lokatie gevonden word zal wellicht de uitwedstrijd in Arena zelf worden gespeeld. Ik gok dat weinig steden/gemeente zit te wachten op Ajax supporters en de meekomende kosten die zo'n wedstrijd met zich meebrengt.

2 september 2019 om 19:35

????? Op Den Haag en Rotterdam na zijn er geen problemen met Ajaxsupporters.

2 september 2019 om 20:46

Men wil het risico veelal niet lopen en logistiek kan ik mij ook voorstellen dat beide clubs niet aan andere kant van het land willen spelen...ik zou Utrecht trouwens ook onder je iets wat korte lijstje plaatsen. Het gaat in deze niet op de betreffende clubs maar om wat de betrokken gemeentes die niet om extra kosten zijn verlegen.

Het Olympisch stadion was vanaf het begin de meest logische keuze...qua grote volstaat deze prima. Waarom men niet voor deze lokatie heeft gekozen is mij een raadsel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren