Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ stuurt aanvaller op huurbasis terug naar geboorteland Tsjechië

Laatste update:

AZ laat Ondrej Mihálik op huurbasis vertrekken naar Viktoria Plzen, zo maakt de Alkmaarse club dinsdag kenbaar via de officiële kanalen. De nummer twee uit de Tsjechische competitie heeft tevens een koopoptie bedongen. De 22-jarige aanvaller tekende anderhalf jaar geleden een contract tot medio 2022 in het AFAS Stadion.

Mihálik groeide echter nooit uit tot een vaste waarde in de hoofdmacht van AZ. Na zijn knieblessure bleef het bij optredens in het beloftenelftal. “Ik ben enorm gemotiveerd om er hier iets van te maken en zie het als een stap vooruit in mijn loopbaan. Ik kijk uit naar de wedstrijden in competitieverband, die komen mijn ontwikkeling alleen maar ten goede”, stelt de huurling in een reactie op de clubsite van Plzen.

“Ondrej is ondanks zijn jeugdige leeftijd al behoorlijk ervaren”, vult algemeen directeur Adolf Sádek de van AZ overgekomen aanvaller aan. “Daarnaast is hij op meerdere posities inzetbaar en brengt hij snelheid en lengte met zich mee, iets dat we ook zeer goed kunnen gebruiken.”

Een goede zaak dat AZ Ondrej Mihálik laat gaan?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is niet zo een grote succes met Oost Europeanen de Eredivisie laatste tijd. maar goed, ik merk dat het trend dingetje is en volgens mij is Ajax vaak de trendzetter. Een paar jaar geleden had je dat Scandinaviers en daarvoor met Belgen en spelers uit Africa en nu heb je het met de Zuid-Amerikaanse spelers. Het stelt allemaal geen reet voor. het begint met een paar geweldige talenten, vervolgens komen er 100 miskopen en dan gaan ze op een andere werelddeel focussen.

En onder de directeurs van de clubs is het ook een status dingetje denk ik. Ik zie het al voor me, Mark tegen Jan: "en, hoeveel Zuid-Amerikaantjes heb jij?" haha

5 juni 2019 om 12:14

Bij AZ zijn de oost-europeanen inderdaad ook nog geen succes geweest. Scandinaviers en Ijslanders (eigenlijk ook scandinaviers) doen het bij AZ altijd prima tot heel goed. Blijkbaar past die mentaliteit goed bij de Noord-Hollandse mentaliteit.

Grote strik er omheen , AZ kan dat prima ondervangen hebben met Druyff , Duin en Boadu zeer getalenteerde spitsen.

5 juni 2019 om 12:30

Inderdaad zullen Druijf en Boadu moeten strijden voor de positie in de spits. Duin zal nog een jaartje in jong AZ spelen (net als Druijf vorig jaar) en misschien een enkele invalbeurt krijgen in het 1e.

goed dat Mihalek weg is zodat hij ze niet meer in de weg zit. Echter is het ook nog wel zaak dat Friday en Johnsen vertrekken, want die voegen niets toe.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren