Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ-spits weigerde Chinees aanbod: ‘Hij kon ruim een miljoen per jaar krijgen’

Laatste update:

Fred Friday maakte afgelopen zomer de overstap van het Noorse Lilleström naar AZ. De Nigeriaanse spits had echter ook in China kunnen gaan voetballen. Volgens Atta Aneke, zaakwaarnemer van de 21-jarige aanvaller, vindt zijn cliënt sportieve ambities belangrijker dan Chinese miljoenen.

/

“Fred Friday, wie ik afgelopen zomer naar AZ bracht, had een aanbieding vanuit China op zak. Hij kon meer dan een miljoen euro netto per jaar verdienen”, zegt Aneke in gesprek met MTN Football. “Maar hij koos voor AZ. China gaat vaak alleen maar om het geld.”

AZ telde zo’n anderhalf miljoen euro voor Friday neer. Een vaste basisspeler is hij nog niet in de ploeg van John van den Brom. De aankoop kwam dit seizoen al tien keer in actie in de Eredivisie, maar wist nog niet te scoren.

Eindigt AZ dit seizoen in de top drie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Miljoen netto per jaar?!!!! Hij zal nu waarschijnlijk ook niet voor een onkostenvergoeding spelen, maar ik had het als ik hem was toch gewoon gedaan hoor : lekker cashen en in een andere cultuur/omgeving wonen.

15 november 2016 om 09:26

Hij is pas 21, makkelijk spreken natuurlijk voor mij/ons alleen ik snap waarom hij niet voor het geld gaat. Na de oefenwedstrijd hoop ik dat hij het doorzet, hij heeft duidelijk de potentie alleen het lijkt alsof het de spanning is die hem opbreekt in "belangrijke" wedstrijden.

15 november 2016 om 09:27

Doet ie nu toch ook al? Hij komt immers niet van ons continent af. Ik vind het een slimme stap. Alleen op deze manier kan hij zich sportief verbeteren en daarna kan hij alsnog cashen bij een betere club, mocht ie presteren en een transfer maken naar een grotere competitie

15 november 2016 om 12:16

Maar daf is nu wel het ene puntje. Mocht hij presteren gaat hij alsnog naar een grotere competitie. Dat is allemaal speculeren en het kan net zo goed niet doorgaan en dan moet hij stappen terug zetten. Als hij dat contract tekent heeft hij 100% zekerheid en hoeft hij nooit meer te werken. Ik kan er daarom zeker wel inkomen dat veel (jongere) spelers voor het grote geld kiezen. Er hoeft maar iets te gebeuren en het is klaar.

15 november 2016 om 09:29

Als je overtuigd bent van je eigen kwaliteiten ga je niet voor de eerste de beste club in China. Wanneer hij zich doorontwikkeld bij AZ krijgt hij vast een aanbod om meer te verdienen bij een club die in een betere divisie speelt dan de Chinese competitie.

Kiest gelukkig voor de sportieve uitdaging.

Had ie beter kunnen doen want bij AZ bakt ie er voorlopig bijzonder weinig van. Een lucratieve club hierna zit er vooralsnog niet erg in.

15 november 2016 om 11:27

De voetbalwereld kan van dag tot dag veranderen. Als hij straks drie keer scoort tegen Feyenoord bijvoorbeeld staat hij er de volgende wedstrijd gewoon in. Dan is zijn situatie al weer heel anders. Even geduld hebben.

15 november 2016 om 11:52

Beter bekend als 'het Janssen effect', helemaal mee eens.

15 november 2016 om 11:57

De situatie van Janssen was wel wat anders, hij werkte zich ook nog drie slagen in de rondte waardoor hij iedere wedstrijd mocht starten. Al is het wel zo dat het krediet bij Janssen ook ooit op zou raken. Friday voegt eigenlijk niets toe, hij verzet geen werk of iets.

Overigens is 'het Janssen effect' ook van toepassing op Mã¼hren.

15 november 2016 om 12:15

Ben ik ook zeker met je eens, doelde meer op het gegeven dat de hattrick tegen de Rotterdammers kickstart was voor z'n doorbraak

Volkomen terecht, groeien naar een beter nivo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren