Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ naar de groepsfase: ‘Die luizenploeg kwam hier om te counteren’

Laatste update:

AZ veroverde donderdagavond een startbewijs voor de groepsfase van de Europa League, door Astra Giurgiu thuis met 2-0 te kloppen. Dat was voldoende na de 3-2 nederlaag van vorige week in de uitwedstrijd. Jop van der Linden brak in de return de ban door tien minuten voor het laatste fluitsignaal raak te schieten uit een vrije trap. De doelman van de Roemenen deed het tot dat moment uitstekend, maar leidde zo toch de eliminatie in.

/

Van der Linden nam hoekschop na hoekschop, maar vrijwel alles werd weggekopt door de lange mannen achterin bij Astra Giurgiu. Uiteindelijk bood een vrije trap van de verdediger in de laatste fase uitkomst in Alkmaar: “Ik had er al een paar eerder gehad, maar toen deze kwam dacht ik van tevoren: deze jaag ik er gewoon op!. Het was de bedoeling dat-ie in de korte hoek binnen vloog, maar ach.”

“Het is heerlijk om die wedstrijd dan open te breken”, sprak Van der Linden trots. “Je moet gewoon ongelooflijk scherp blijven. Het is een luizenploeg die hier kwam om te counteren en hoopte op dat ene doelpuntje. We hebben het met z’n allen ontzettend goed gedaan”, aldus de verdediger van AZ.

Van den Brom
Trainer John van den Brom was na afloop blij en trots. Hij was nog niet eerder in zijn loopbaan als coach met een Nederlandse club van de partij in de groepsfase van een Europese competitie, maar gaat het nu dus beleven met AZ. “Dit was een spannende, maar geweldige avond. Dit is geweldig voor de spelers, de club en het gehele Nederlandse voetbal. We zitten nog met drie clubs in de groepsfase”, aldus Van den Brom aan De Telegraaf.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vind dit geen uitspraak voor van der Linden. Zal wel in de euforie van de overwinning gezegd zijn. Zie AZ altijd als een sympathieke club en dit is niet echt gepast. Toch gefeliciteerd.

27 augustus 2015 om 23:03

Waar heb jij het over? Mag hij geen luizenploeg zeggen? Dat is nog netjes. Ik vond het een verzameling counterende heethoofden die tijdrekken tot kunst hebben verheven. Ze hebben gekregen wat ze verdienden.

27 augustus 2015 om 23:11

Inderdaad. Aldoor tijd rekken en vervolgens zelf niet meer de tijd hebben om te scoren! Stelletje mafkezen. 5 minuten erbij was ook lachwekkend want in die 5 minuten kon Astra nog scoren terwijl zij zelf aldoor tijd aan t rekken waren!
Maar mij hoor je niet hoor, we hebben gewonnen.

Wij gaan Europa in

28 augustus 2015 om 07:48

Als ze aan het tijdrekken zijn komt er tijd bij. Dus dan klopt die 5 min wel. Zou raar zijn als de blessuretijd veranderd omdat er een andere stand op het bord staat.

28 augustus 2015 om 08:19

Qua regels heb je gelijk. Misschien zouden ze die regel moeten aanpassen.

27 augustus 2015 om 23:04

Wat zegt hij dan, wat volgens jou niet kan? ......

27 augustus 2015 om 23:05

Het is toch ook een luizenploeg, net zoals die tegenstander van Ajax, Jablonec ofzo.

Als Nederlandse club moet je daar gewoon overheen walsen.......................oh wacht, dit is de realiteit anno 2015 met het Nederlandse clubvoetbal. Nederlandse clubs worden ook luizenclubjes in Europa.

27 augustus 2015 om 23:09

Ach man, ga je nu weer lopen zeuren? Eerst zeuren we allemaal om het aantal punten van Nederland. Zijn er eindelijk drie clubs gaan we zeuren om het spel. Schiet toch op man. Heel slim gespeeld van AZ.

28 augustus 2015 om 06:23

4 clubs in europese groepfases, hoe half leeg je glas ook is, het blijft een goed moyenne. Zonder fair play was het helemaal goed geweest qua punten, dit seizoen maar lomp, hard erin in plaats van door "pech", wat in mijn ogen een rechtstreeks verband heeft met het fair play ticket, eruit te gaan. Gewoon wat harder en feller er in gaan, vechten voor overwintering in plaats van het lieverdje zijn wat ons alleen maar punten kost door, met alle respect, een jupiler league club europa in te sturen omdat ze zo lief zijn geweest.

28 augustus 2015 om 09:35

@Tubby

Ik krijg van Sinterklaas ook altijd fairplaytickets wanneer ik lief ben geweest.

27 augustus 2015 om 23:09

Ik vind t wel meevallen. Hij heeft wel gelijk en het is nou ook weer niet dat hij de tegenstander helemaal affakkelt. Deze jongen is ook gewoon blij en zit vol met emotie en geeft dan gewoon een mooi en oprecht antwoord. ook mooie TV!

27 augustus 2015 om 23:16

Helemaal met je eens. Een tegenstander een luizenploeg noemen is niet netjes en getuigt van weinig respect. Kan je je voorstellen dat iemand dat over jou favoriete team zegt? Dat pik je natuurlijk niet.

27 augustus 2015 om 23:45

Als Vd Linden zich al gaat opwerpen tot leider, dan is het einde zoek

Van der Linden doet het boven verwachting goed, zeker in een systeem met 5 verdedigers. Die vrije trap was natuurlijk een lucky maar mooi voor hem.

27 augustus 2015 om 23:09

Krijgt toch veel kritiek, vind ik zelf onterecht. Logisch dat hij wel eens een fout maakt. Heeft wel een aardige stap gemaakt en moest er meteen staan. Toch ben ik tevreden met 'm.

27 augustus 2015 om 23:11

Was vandaag echt heel goed. Hij stond perfect gepositioneerd.

28 augustus 2015 om 10:10

David Loggie, tot nu toe heb je niets behalve kritiek over Vd Linden gehad. Tankovic en Muhren trouwens ook.

En nu ?

28 augustus 2015 om 10:25

Maak je geen zorgen, Van der Linden komt nog steeds tekort voor subtop Eredivisie in een 4-mans verdediging. Wacht maar op de eerst fatsoenlijke spits van een tegenstander. Tankovic had gisteren een mooie assist maar kan er nog steeds niets van. Of is 1 assist bij jou voldoende om meteen een topper te zijn? En Muhren is gewoon te traag en houterig om eerste spits te zijn bij AZ.

28 augustus 2015 om 11:48

Van der Linden is redelijk, als hij een of twee fatsoenlijke fullbacks naast hem had in plaats van Haps en Johansson zou hij zelfs goed doen.

Tankovic is inderdaad frustrerend. Maar dat hij niets kan klopt niet. Hij is technisch de beste voetbaler van AZ (misschien behalve Dos Santos). Dat hij niet veel beter presteerd is vreemd. Ik geef hem de kans en hoop dat hem lukt.

Muhren zie ik als tweede spits, goed genoeg voor de bank.

Wat een spannende wedstrijd met terechte winnaar. Die Roemenen vielen om de 5 minuten op de grond, vreselijk team. Zo blij met de goal en gun het beide doelpuntenmakers. Vincent Janssen heeft helaas weinig kunnen laten zien.

man vergeleken met ajax was dit echt super geweldig om te zien! iedereen die erop klapte! netjes gedaan!

Een fantastische prestatie van AZ. Ondanks het compleet vernieuwde team dit presteren is echt bijzonder knap. AZ presteert Europees door de jaren heen bijzonder knap. Daar mogen we erg blij mee zijn in Nederland.

28 augustus 2015 om 06:27

Az red nederland inderdaad echt, zonder az waren we dat cl ticket een stuk sneller kwijt denk ik! Hulde voor wat az sinds scheringa heeft laten zien.

Kan me nog herinneren dat jop van der linden helemaal uitgejouwd werd door az supporters. Nu hoor je ze niet meer..

28 augustus 2015 om 08:55

Ik hoorde jou ook niet toen Vd Linden belabberd speelde. Lijkt mij ook logisch. Speel je slecht krijg je kritiek, speel je goed ontvang je lof...

Geweldig dat AZ weer de groepsfase haalt. Ze presteren elk jaar goed in Europa. Daar kunnen andere Nederlandse clubs nog wat van leren. De Europa League is gewoon een heel mooie competitie voor Nederlandse clubs. Leuke avonden voor fans, en leerzaam voor de spelers.

28 augustus 2015 om 06:29

En het levert zo ongeveer net zoveel punten op, scheelt een paar bonus punten. Niet onbelangrijk nu we met het nederlandse competitievoetbal als een baksteen naar beneden vallen.

Knap van az, moesten toch veel veranderen. en fijn dat drie clubs het gehaald hebben! Hoop dat ze veel punten binnenhalen.

Volgend jaar moet Feyenoord er ook weer bij zijn in Europa.

Het was toch ook gewoon een luizenploeg die kwam om te counteren? Ik heb gisteren wel ergere verwensingen gehoord. Vanaf de eerste minuut waren ze alleen maar bezig met tijdrekken, over de grond rollen en ze hadden geen enkele intentie om te voetballen. En dan nog een beetje gefrustreerd lopen doen als je uiteindelijk je verdiende loon krijgt, bah bah. Fijn dat we deze misplaatste vedettes (die in eerste instantie ook geen eens trek hadden in de EL) voorlopig niet meer terugzien. Luizenploeg.

Dat vd Brom er niet tussenuit glipt als die europa in kan... kuch kuch ado kuch

Goed gespeeld gisteren door AZ. Was in t stadion, genoten van de wedstrijd. Haps, vd Linden, Gouweleeuw en Haye vond ik sterk. De vleugels waren zwak. Ik blijf Rochet een matige doelman vinden.

Gouweleeuw is altijd een voldoende, die jongen kan het niveau moeiteloos aan. Haye hard gewerkt maar ongelukkig in de acties en duels zoals altijd, balletjes die van zn voet springen en te ver voor hem uit spelen. Dos Santos begint toch steeds meer op een momentvoetballer te lijken.
Hupperts begint aardig te spelen op rechtsbuiten en van der Linden was ik lang op tegen maar de man speelt tot nu toe iedere wedstrijd zeer sterk. Ik denk dat we er niet direct op achteruit zijn gegaan nu hij op de positie van Hoedt staat. Ik verwacht dat van der Linden nog wel een paar vrije trappen zal scoren dit seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren