Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ mag naar Noorwegen als het zich plaatst voor play-offs Conference League

Laatste update:

Mocht AZ zich plaatsen voor de play-offs van de Conference League, dan neemt de club uit Alkmaar het op tegen SK Brann. De club uit Noorwegen won donderdagavond met 3-1 van het Portugese FC Arouca, en dat was genoeg om de 2-1 nederlaag van vorige week weg te poetsen. Zelf trapte AZ om 20:45 uur af, in eigen huis tegen Santa Coloma. Het heenduel wonnen de Alkmaarders met 0-1.

Bijzonderheden:
Al na zes minuten opende Brann de score: Felix Horn Myhre was de gevierde man, op aangeven van Magnus Warming. In de 42ste minuut verdubbelde de thuisploeg de score via Fredrik Pallesen Knudsen, die een corner binnenkopte. Via Bård Finne werd het vlak voor rust ook nog 3-0. Brann zat daarmee op rozen, maar na een klein uur spelen maakte Morlaye Sylla het toch nog spannend: hij trof doel met een geplaatst afstandsschot in de hoek. Verder zouden de Portugezen echter niet komen. Daarmee zit het Europese seizoen van de club uit Portugal er alweer op, wat goed nieuws is voor Nederland in de strijd om UEFA-coëfficiënten. Overigens eindigde Arouca het duel ook nog met tien man, na de tweede gele kaart voor Nino Galovic in blessuretijd.

SK Brann – FC Arouca 3-1
6' 1-0 Felix Horn Myhre (assist: Magnus Warming)
42' 2-0 Fredrik Pallesen Knudsen (assist: Sander Kartum)
45' 3-0 Bård Finne (assist: Niklas Castro)
57' 3-1 Morlaye Sylla

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Coefficientenpolonaise

Hele mooie week voor het Noorse voetbal en ook hier wordt een coefficientenpolonaise gelopen! Bodø door, tegen een gunstige tegenstander in de volgende ronde. Molde in CL play off finale (sowieso EL). Rosenborg op 1-1 na thuis 2-1 dus hopelijk gaan die nog door en nu Brann die Nederland ook blij maakt door Portugal pijn te doen.

Denk dat Brann het AZ vooral thuis gaat lastig maken maar AZ ondanks dat de sterkste over 2 wedstrijden zal zijn. Ondanks dat ze tegen die Andorezen niet heel overtuigend waren. Ik ben benieuwd!

17 augustus 2023 om 21:26

Volgend mij was jij ook degene die vorige week tegen een ander forum lid zei dat we Brann zeker nog niet kansloos moesten achten. Hierbij daarvoor dan ook de credits want het was ook nog eens een goed onderbouwd verhaal.

17 augustus 2023 om 21:31

Gefeliciteerd @norgenederland, mooi voor je. Vind dat je altijd een mooie, positieve kijk op het Noorse voetbal geeft.

Hopelijk gaat de rest van de Noorse ploegen door, maar blijft Brann achter in Noorwegen. Maar tegen elke andere tegenstander had ik ze van harte gegund door te gaan .

17 augustus 2023 om 21:42

Twente?

17 augustus 2023 om 21:44

Oke, tegen een tegenstander uit elk ander land .

17 augustus 2023 om 22:30

Hou maar serieus hoop op Molde in de CL. Wij zijn echt niet goed tegen Scandinavische ploegen

17 augustus 2023 om 22:43

Nou, je bent wel erg negatief. Molde draait geen fantastisch seizoen in de competitie. Ik heb Gala niet zien spelen maar kwalitatief gezien voetballen daar veel betere spelers!

18 augustus 2023 om 00:13

Ik zie het eerder als realistisch blijven. Zoek maar even op wat Tromso heeft gedaan tegen ons jaren geleden. Zulke dingen blijven je echt bij

Ook een mooie stad om heen te gaan, Bergen. Met de karakteristieke kleurrijke huisjes in de haven. Ook leuk voor een bezoek los van de voetbalwedstrijd. Weet niet hoe de Noorse supporters zijn, in vergelijking met de Zweden waar Twente tegen moet, maar volgens mij kun je daar wel prima zijn.

17 augustus 2023 om 22:57

Zat vandaag in het stadion in Bergen. Het is echt een geweldige stad. Naar mijn mening echt veel mooier dan Oslo.

Leuk feitje over SK Brann: toen zij vorig jaar nog een niveautje lager speelden, hebben zij de beker gewonnen waardoor zij toch Europa inkonden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren