Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ krijgt enorme domper te verwerken; Jansen wijst naar West Ham - Arsenal

Laatste update:

Jesper Karlsson is donderdag niet van de partij wanneer AZ het in de return van de kwartfinale van de Conference League opneemt tegen Anderlecht. De Zweed heeft nog te veel last van zijn bovenbeenblessure, zo maakte AZ-trainer Pascal Jansen woensdag bekend op de persconferentie. Desondanks heeft de oefenmeester er veel vertrouwen in dat de 2-0 nederlaag uit de heenwedstrijd kan worden goedgemaakt. "Ik zeg niet dat ik erin geloof omdat ik dat moet zeggen, maar omdat ik er echt in geloof."

Karlsson moest het met 1-0 verloren Eredivisie-duel met Sparta Rotterdam al laten schieten. Enkele dagen later werd de buitenspeler fit genoeg bevonden door de medische staf om in de slotfase aan te treden tegen Anderlecht. De Zweed viel in Brussel in de 75ste minuut in, maar ook hij kon niets meer doen aan de 2-0 tussenstand die toen op het bord stond. Omdat het duel ook zo eindigde wacht AZ een zware kluif. Zeker zonder Karlsson, die na afloop van het heenduel bleef sukkelen met zijn bovenbeen. "Daar hoeven we niet geheimzinnig over te doen, hij heeft het niet gered", was Jansen duidelijk.

"Hij is een belangrijke speler voor ons, maar helaas geen optie", vervolgde Jansen. "Alle aandacht gaat nu dus uit naar de jongens die wel beschikbaar zijn." Ondanks de gevoelige afwezigheid van Karlsson steekt Jansen zijn geloof in een goed resultaat niet onder stoelen of banken. "Ik zeg niet dat ik erin geloof omdat ik dat moet zeggen, maar omdat ik er echt in geloof. Ik heb het volle geloof dat we voldoende doelpunten kunnen maken om door te gaan. We hebben bij rust wel eens met 2-0 achter gestaan en er daarna toch nog een goed resultaat uit gesleept. En kijk naar Arsenal tegen West Ham van afgelopen weekeinde." Zondag maakte West Ham een 0-2 achterstand tegen de koploper van de Premier League goed: 2-2.

Diezelfde zondag tankte AZ het nodige vertrouwen, door Fortuna Sittard met 0-3 aan de kant te zetten. Sven Mijnans stond in de basis en zag dat die overwinning, de eerste na vier wedstrijden, het team goed heeft gedaan. "We hebben veel beelden gekeken van de afgelopen wedstrijden en ook vertrouwen opgedaan door met 3-0 (0-3, red.) van Fortuna te winnen. Dat voelde als een goede voorbereiding." Myron van Brederode nam in Sittard de plaats van Karlsson in, net als in de heenwedstrijd tegen Anderlecht. Naar verwachting zal het jeugdproduct donderdag ook in de basis staan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zonder hem zal het een pittige klus worden toch heel belangrijk voor het aanvalsspel van AZ.

Laten we hopen dat AZ een mooie remontada uit de hoge hoed tovert

Mooie recente foto gevonden VZ? On topic: ontzettend balen dat Jesper er niet bij is. Hij is iemand die uit het niets een goal kan maken en dat hebben we morgen wel nodig. Ik voorzie een lastig karwei, maar heb er desondanks vertrouwen in!

Nou ja, het werd al niet makkelijk en het wordt dus nog minder makkelijk dan we al wisten. Ik heb niet al te veel hoop, maar toch een beetje. We gaan het zien. En anders, vol op de competitie, gaan we voor plek 3 .

Tsja en zo kan de kaars snel gaan doven. Ik put nog hoop uit dat wij van het weekend uit wonnen en Anderlecht de wedstrijd verloor, dus er is momentum. En we spelen thuis

Maakt niet uit. Omdat ze te weinig goede spelers hebben en Karlsson er vorige week toch geen zak van bakte, net als de rest van AZ tegen Anderlecht, maakt dit niets uit. Ze hebben het vorige week weggegeven. Wie heeft AZ nou, behalve Karlsson en eventueel Reijnders en Kerkez, die het een stapje hoger wel gaan redden? Feyenoord heeft: Kokcu, Hancko, Gimenez, Geertruida, Bijlow en in potentie Paixao. Ajax heeft Bergwijn, Timber, Kudus, Alvarez en eventueel Brobbey en Conceisao.
PSV heeft Simons, Sangare, Veerman en eventueel Bakayoko. Blijkbaar hoef je maar 3 goede spelers te hebben met, voor de rest waterdragers en bijna niks uit te geven in de zomer terwijl er wel geld binnenkomt en dan ben je toch subtopper in de Eredivisie.

19 april 2023 om 22:32

Vorige week niet gekeken? Karlsson kwam er pas in minuut 75 in, en er ontstond in de 2 minuten daarna via hem al meer gevaar dan van de rest van het team in de 75 minuten daarvoor. Verder zijn we qua vergelijkingen wel snel uitgepraat als Pavlidis het bijvoorbeeld niet een stapje hogerop zou kunnen maar we wel al de conclusie kunnen trekken dat Paixao, die het voorlopig moet doen met invalbeurtjes, en Brobbey en Bakayoko die ook nog lang niet op het niveau zijn waar ze horen te zijn, blijkbaar wel al dat stapje aankunnen.

19 april 2023 om 23:38

Beetje een waan van de dag opmerking dit. bergwijn en brobbey laten dit hele seizoen al bijster weinig zien. Veerman en Bakayoko doen het 2 potjes leuk en ze moeten een stap hogerop en Feyenoord is dit seizoen gewoon een gigantisch sterk collectief. Tuurlijk hebben Feyenoord, Ajax en PSV over het algemeen gewoon beter materiaal maar bij AZ lopen toch echt wel leuke spelers rond die het een staje hoger ook wel kunnen. Mijnans die zich moeiteloos inpast, Pavlidis die gewoon een goede spits is, Karlsson met soms onnavolgbare acties, Kerkez die gewoon geweldig staat te ballen, Reijnders die zeker de potentie heeft en ook Sugawara die door doorzettingsvermogen en snelheid veel vuil werk opknapt en dit ook zeker een stap hoger kan. Eens dat op Karlsson en Kerkez na ik niemand zie die echt bij de grote CL clubs hoge ogen kan gaan gooien, al heb ik ook zo mijn twijfels bij Karlsson op dat punt, Maar dat zie ik ook bij de meeste genoemde namen van de andere clubs niet.

Ik had er al weinig vertrouwen in, maar nu heb ik het gevoel dat we net zo goed niet kunnen gaan. Dat wordt 90 minuten lang alle ballen op Van Brederode, die ze dan weer 90 minuten lang allemaal terug speelt of verspeelt. Als klap op de vuurpijl mogen Hatzidiakos en Beukema dan ook weer op komen draven en staat er precies 0 voetbal op het veld, maar heeft Pascal wel z'n zin.

19 april 2023 om 23:41

We hebben gezien vorige week dat Anderlecht gewoon een heel matige ploeg is en dat AZ compleet uit vorm toch nog kon combineren en wat kansjes kon krijgen. Vond het zeker te mager maar er zijn kansen als, zoals gezegd, Jansen eens een keer zijn oogkleppen af doet. Goes erin. Zet lahdo en odgaard maar roulerend op de flanken en laat kerkez en suga er maar overheen komen. Hatsjikideekos zie ik ook liever uit de basis gaan maar je hebt zo bar weinig op de bank zitten en met 2 jeugdspelers zie ik het niet goed komen.

20 april 2023 om 12:38

Gelukkig kijk je niet door een gekleurde bril... Maar bekijk het anders, van een matig Anderlecht weet AZ niet te winnen. En compleet uitvorm valt wel mee? Zoals elk jaar, wisselvallig... En gewoon pech met de blessures.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren