Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ klimt in hoge noorden uit het dal en staat met anderhalf been in finale

Laatste update:

AZ staat met anderhalf been in de finale van de play-offs om Europees voetbal. Het team van John van den Brom sloot het reguliere seizoen af met twee nederlagen in de Eredivisie en een verloren bekerfinale, maar pakte woensdagavond tegen FC Groningen de draad weer op. Het werd 1-4 in het hoge noorden, waardoor AZ uitstekende papieren heeft voor de returnwedstrijd van zaterdag.

In een aantrekkelijke openingsfase leek het erop dat beide ploegen voor de volle buit gingen. Wapenfeiten aan weerszijden waren er al gauw: een inzet van Alexander Sörloth belandde op het dak van het doel, Levi Garcia schoot uit de draai rakelings naast voor AZ en ook een poging van Groningen-middenvelder Jesper Drost zeilde langs de verkeerde kant van de paal. Tim Krul moest zich vervolgens tweemaal inspannen. Hij tikte een kopbal van Sörloth over het doel en keerde een schot van Etiënne Reijnen met de vuist.

Juninho Bacuna in duel met Levi Garcia.

De eerste grote kans was na een kwartier voor Derrick Luckassen. De verdediger van AZ werd op maat bediend door Alireza Jahanbakhsh, maar kopte vanaf een meter of tien naast. Na het sterke begin van Groningen zakten de noorderlingen gaandeweg de eerste helft in. Dat leverde meer ruimte op voor AZ. Toch leidde dat niet tot een aantrekkelijk vervolg van de eerste helft op. Na de interessante openingsfase zakte het tempo flink in en beperkten beide ploegen zich lange tijd tot rondspelen. Toch werd de score vlak voor rust geopend door Jahanbakhsh.

Met een uiterst precies schot kreeg de Iraniër de bal achter doelman Sergio Padt. Vanaf de rechterflank werd Jahanbakhsh bediend door Jonas Svensson, waarna Jahanbakhsh vanaf de rand van het zestienmetergebied zijn geluk beproefde. In de tweede helft liep AZ verder uit. Met de voet voorkwam Padt de 0-2 van Joris van Overeem, maar op een prachtige volley van Wout Weghorst had de keeper geen antwoord. Een voorzet van Svensson stuitte perfect op voor de aanvaller, die de bal uit de lucht nam en de rechterhoek vond.

Groningen kwam razendsnel met een reactie. Jesper Drost kreeg de bal plots voor de voeten en was doeltreffend met de buitenkant van zijn rechtervoet: via de binnenkant van de paal werd Krul verschalkt. De marge werd echter toch weer twee in Alkmaars voordeel. Met zijn eerste doelpunt ooit voor AZ bracht Calvin Stengs, in de rust ingevallen voor Jahanbakhsh, de stand op 1-3. Na een hakje van Van Overeem schoot Stengs de bal binnen. In de blessuretijd maakte Weghorst zijn tweede, waardoor de schier onmogelijke opdracht voor Groningen nog moeilijker werd.

Pakt AZ het Europese ticket?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Fantastisch dat AZ gewonnen heeft! Hopelijk winnen zij dan ook die play-offs. Het is het beste voor het Nederlandse voetbal als AZ volgend seizoen Europa League speelt, want AZ is de enige club uit deze play-offs die een beschermde status heeft in de voorronde Europa League. Hierdoor kunnen ze clubs als: Everton, Marseille, Lyon, Bilbao en Gladbach niet loten in die voorronde Europa League. FC Utrecht, Groningen en Heerenveen hebben dat voordeel niet. Daarnaast heeft AZ de laatste jaren een zeer goede dienst verlenen aan het Nederlands voetbal in Europa. Zij hebben, na Ajax en PSV de meeste punten gepakt voor het Nederlandse voetbal in Europa. FC Utrecht zal in de zomer leeg worden gekocht, waardoor er niet veel meer overblijft en daardoor weer worden uitgeschakeld door een kleine club als FC Differdange 03, dus voor het Nederlandse voetbal zal het het beste zijn AZ de play-offs wint en volgend seizoen europees voetbal speelt.

17 mei 2017 om 22:42

Op basis waarvan baseer je dat Utrecht deze zomer leeg zal worden gekocht en daardoor zal verliezen van een kleine club zoals FC Differdange? Dit wordt al jaren geroepen maar toch is Utrecht de laatste jaren consistent in de play-offs aanwezig en weten zij het vertrek van hun sterspelers op te vangen.

AZ heeft dit seizoen ook niet bijster veel laten zien in de competitie en volgens mij was Utrecht van alle play-offs teams in dit seizoen het meest oppermachtig en zijn ze terecht 4e geworden.

18 mei 2017 om 02:01

Ja dat krijg je als je weinig wedstrijden hebt gespeeld, vergelijk de aantallen maar eens met Az.
Dus voor Az komt dit nog wel goed uit ook. Competite, Beker, en Europees. Verder willen de eredivisieclubs dit blijkbaar ook, anders hadden ze het wel afgeschaft. Je kan er niks tegen doen, en ja het blijft lullig in dit geval voor de nummer 4. Maar het overkomt alle clubs wel. Az-2de plaats playoffs CL, ruime afstand op Ajax, maar toch verlies je dan die ene wedstrijd.....

17 mei 2017 om 22:45

Dit verhaal heb ik je al 4x zien typen vandaag en ik snap je, maar AZ heeft dit seizoen niet goed gespeeld en hebben eigenlijk ook niet zo'n sterke selectie dus ze zijn terecht op een zesde plek geëindigd met 13 punten achter Utrecht. Hoe ben je er zo zeker van dat Utrecht wordt leeggekocht? Heb je insiders? Voor alsnog zijn jouw uitspraken gebakken lucht en daar kan niemand wat mee. Met deze selectie, zoals ie er nu staat, hoort Utrecht Europa in te gaan en is dat ook het beste voor het Nederlands voetbal. Utrecht wint met een B-team bij AZ.. Wat moeten zij dan in Europa zoeken?

17 mei 2017 om 22:50

Inderdaad, dit is exact dezelfde post als in andere topics vanmorgen, beetje jammer.

Vergeet niet dat AZ zondag met tien man speelde voor een hele lange tijd, dat is natuurlijk niet makkelijk en vermoeiend. Wie weet hoe de wedstrijd was verlopen als de scheids niet zo negatief aanwezig was.

Overigens heb je gelijk dat AZ matig is dit seizoen en Utrecht beter, dus Utrecht verdient het ook om Europa in te gaan. Helaas hebben we play-offs en mag Utrecht opnieuw laten zien waarom zij 13 punten voorsprong hebben op AZ.

17 mei 2017 om 22:52

AZ heeft begin van het seizoen uit bij Utrecht gewonnen, Utrecht wint dan wel bij AZ thuis maar AZ is 2e seizoenshelft uit vorm geweest daarbij speelde AZ bijna hele wedstrijd met 10 man(onterecht rode kaart) Hopelijk weet mijn cluppie de draad na deze mooie overwinning beetje op te pakken

Forza AZ!

17 mei 2017 om 22:53

Utrecht is gewoon kansloos tegen een Zenit, Krasnodar, Everton, Bilbao, Gladbach, Fiorentina/AC Milan. AZ heeft het voordeel dat ze, door die beschermde status, niet de bovengenoemde clubs kan loten. Dat is de belangrijkste reden dat het beter is voor het Nederlands voetbal dat AZ die play-offs wint.

17 mei 2017 om 22:55

Is ook zo, dus het moet wel met een kleine kanttekening geplaatst worden, zeker omdat de rode kaart niet terecht was, maar dat Utrecht zo makkelijk door de verdediging heen liep had ik niet verwacht.

Het is zeker waar (en jammer voor ons) dat we in de play offs allemaal op 0 beginnen en dus een slechte dag kan betekenen dat je gewoon met lege handen staat. En dat terwijl je over 34 wedstrijden zoveel punten hebt gepakt. Maar goed, Utrecht heeft ook wel eens aan de andere kant gezeten en vanaf een zevende plek de Play offs gewonnen, dus ik kan niet zeggen dat het oneerlijk is. Op naar de finale en ik wens je veel succes!

17 mei 2017 om 22:56

1AZ1. Dat is een beetje bagatelliseren wat je nu doet. Utrecht had namelijk aan het begin van het seizoen ook een dip en stonden zelfs 15de. Maar ik wens jullie alle succes in de finale!

17 mei 2017 om 22:59

Nogmaals Zermattperson, dit heb je al meerdere malen gezegd, maar welke garantie heb je dat AZ tegen een mindere club wel wint? Helemaal niks. Dus laten we hopen dat de beste ploeg de play offs wint, anders kunnen we elk seizoen wel Ajax, PSV, Feyenoord en AZ Europa in laten gaan en spelen we gewoon geen competitie meer, goed?

17 mei 2017 om 23:14

Ik denk dat hij spelers als ruiter en haller bedoeld die eigenlijk al weg zijn.

De kans dat ayoub en amrabat weggaan en zivkovic duur terug keert

18 mei 2017 om 06:11

Zermattperson zegt in elke topic hetzelfde. Omdat ze overwinterd hebben.een ding vergeet hij resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Voor mij is het duidelijk Utrecht staat het hele jaar daar dus die verdienen het.mijn club (groningen) kwam er op de laatste dag bij ,maar Utrecht heeft er recht op.

17 mei 2017 om 22:45

Wat een subjectieve antwoord van jou. Ik vind het knap dat jij al weet dat Utrecht leeg gekocht wordt en dat Utrecht weer verliest van een luxemburgse club, in de trend van. Utrecht is op een goede weg omhoog, waarbij inderdaad sommige spelers weg gaan. Echter worden deze goed vervangen dus spelers uit Jong Utrecht en koopt Utrecht hier en daar wel spelers. Daarnaast was Utrecht tegen differdange erg ongelukkig. Met drie nieuwe verdedigers des tijds die lstterlijk niet konden verdedigen( derrijck, markiet en nog iemand), en een rot beleid des tijds, verloorde ze de wedstrijd. Utrecht speeld dit seizoen onder ten hag prima voetbal en deze lijn wordt gewoon doorgetrokken totdat ten hag weg gaat. En voor jou info. Venema vervangt op korte termijn Haller

17 mei 2017 om 22:54

Heerings stond erook in

17 mei 2017 om 23:54

Wordt een beetje moe van jou.
Hoe vaak ik je dit al heb zien schrijven.
Effe een vraagje, Hoe komt het dat az een beschermde status heeft??

Ik denk omdat Az ooit een onbeschermde status heeft gehad en toen toch Europees mocht spelen en voldoende punten heeft gehaald waardoor ze deze status heeft bemachtigd.

Gelukkig waren er toen geen mensen die alsmaar bleven roepen dat een andere club Europees moesten spelen want hun club had.....

k denk dat je me wel begrijpt toch??

Als het recht zege viert dan zal Utrecht Europees spelen.

Klinkt best lekker.
Maar goed dat is mijn mening.

18 mei 2017 om 00:27

Als steeds dezelfde teams Europa ingaan, word de Europa league met als de CL. Saai...... vul nu alvast maar in dat in de CL volgend seizoen 2spaanse, 1engelse, en 1duits of Italiaans team zit...voorspelbaar saai...

Ik ben blij met beide uitslagen maar ik blijf me verbazen over die idiote Play-offs. Nu Utrecht nog winnen van Az.

Utrecht pakt 19!! Punten meer dan Heerenveen en Groningen en ze beginnen exact hetzelfde aan een nieuw toernooi.

Waar speel je dan voor over 34 wedstrijden? Wat mij betreft afschaffen en in dit geval Utrecht rechtstreeks Europa in!

En zo niet kan je van alles bedenken, maar niet dit!!
Laat ze een poulefase spelen met 4 ploegen waarbij Utrecht 3x thuis speelt, AZ 2x, Groningen 1x en Heerenveen 3x uit spelen.
Of een poulefase waarin Utrecht met een voorsprong aan punten begint??

17 mei 2017 om 22:41

AZ heeft ook vaak play-offs verloren ondanks bizarre voorsprong. Plek 4 (normaal AZ) moet gewoon Europees zijn. Is het beste voor Nederland

17 mei 2017 om 22:42

Volgens mij hoort diegene die 4e is geworden normaliter voorronde Europa leaugue in te gaan maar omdat we die ticket verloren hebben is dat dit jaar en volgend niet meer.

17 mei 2017 om 22:57

Nee dat is onzin, Uefa stelde een aantal jaar geleden een max van 3 EL tickets in voor alle landen. Daardoor verloren wij er 1tje.

17 mei 2017 om 22:46

Verbaas jij je ook over de play-offs op Wk's, Ek's, Champions League en Europa League? Iedere sport en dus ook voetbal heeft een play-off systeem. Play-offs gaan om winnaarsmentaliteit. Ik zie niet wat er oneerlijk aan is. Utrecht had niet 19 punten meer hoeven hebben. Ze hadden ook spelers kunnen sparen. Dat heeft bijvoorbeeld AZ wel gedaan. Die waren ook al weken zeker van de play-offs.

17 mei 2017 om 22:55

Alkmaar54,

Az supporter waarschijnlijk

Op Wk's en Ek's gaat er noooooit een nummer 2 niet en een nummer 3 van een poule wel naar een WK of EK dus dat gaat al niet op.

Play-offs Champions League?? In welk land doen ze dat (ja, in NL een paar jaar geleden en afgeschaft)? Voorronde Champions League zijn geen play-offs... maar voorrondes, waarbij een nummer 3 van een land alleen mee doet als de nr 2 van een land ook mee doet.

In overige sporten vind ik play-offs ook gek. Met als grootste voorbeeld onze Zaalvoetbalcompetitie eredivisie! De nr 1 tm 4 spelen om het landskampioenschap terwijl de nr 1 dik 1e is geworden.

Spelers sparen ??? Sorry maar wat een megadom argument..... Wat betaal jij voor een seizoenkaart?? Wil je dan je laatste 3 a 4 thuiswedstrijden de b-ploeg zien spelen met een grote kans dat je ploeg verliest ?

17 mei 2017 om 23:10

Als Utrecht die 19 punten had weggegeven waardoor AZ play-offs zou kunnen hebben misgelopen had je nu huilie-huilie gedaan omdat ze hun 'sportieve plicht' niet zouden hebben vervuld. Wat een ruk argumenten zijn dit allemachtig.

18 mei 2017 om 00:00

hahaha top,
Deze had ik nog niet gehoord.
Belachelijk maar wel leuk.

Dus Utrecht had al lang geleden spelers moeten sparen?
En Az heeft dat gedaan?
Az was al weken geleden zeker van de play offs.
Zelfs de beker finale zei hun niets.

Sorry maar ik hoop voor az dat je geen AZ supporter bent.
Maar goed dat is mijn mening(die zeker een punt gaat kosten) hahaha

18 mei 2017 om 11:51

De NBA lijkt me iets voor jou. 82 wedstrijden per seizoen, en vervolgens beginnen 16 teams gewoon op 0 in de playoffs, waar iedere ronde ook nog eens best-of-seven is.

Stengs! Wat een top talent, fraaie goal en dus maar goed dat hij net een 5-jarig contract heeft getekend. Net als helmer, ouwejan en Hatzidiakos talenten staan klaar uit de jeugd opleiding.

18 mei 2017 om 07:39

Vergeet Boadu en Wijndal zeker niet

Meer als terechte overwinning
Mijn groen wit hart deed zeer bij het kijken
Az gefeliciteerd

Is dot het nieuwe thuisshirt van AZ?
Dat gele ziet er niet mooi uit, hou het lekker rood joh! Daar staan AZ toch voor!
Wel gewoon verdiende overwinning, wat kan ik geniet van die Levi García zeg man man man wat een talent.
Hoop overigens wel dat Utrecht Europa in gaat, zullen het niet veel slechter doen dan AZ lijkt me.

17 mei 2017 om 23:02

Levi García was de slechtste bij AZ en kan we net als Dos Santos helemaal niets van. Ik hoop dat je Stengs bedoelt. En niet veel slechter dan AZ in Europa? Man, als er 1 club is die Europees op de been blijft dan is het AZ. Dit seizoen ook weer 12 wedstrijden. Je moet het voetbal wat beter gaan volgen.

18 mei 2017 om 08:58

Klopt ik bedoelde Stengs.
Maar AZ is ook maar de groepsfase doorgekomen om vervolgens met 11-2 was het?? In totaal afgeslacht, z'n Utrecht zou het op het moment niet veel slechter doen hoor.

18 mei 2017 om 17:57

Utrecht zou waarschijnlijk de voorrondes niet eens doorkomen, laat staan de groepsfase. Je kunt geen 11-2 verliezen als je niet in die positie komt. Bovendien had Ajax ook gewoon met 6-2 kunnen verliezen in Lyon.

18 mei 2017 om 09:50

Is een jubileum shirt vanwege het 50 jarige bestaan. Vandaar de gouden (nee geen geel) randjes
Ik vindt hem prachtig.

En dit is waarom Faber op moet rotten samen Sorloth en Bacuna

17 mei 2017 om 23:16

Jullie moeten al blij zijn met deze 2 extra wedstrijden want gezien dit seizoen heeft dit groningen nergens recht op wat ik wel jammer vind want het is een mooie club maar je kan het faber niet verwijten het scouten is de laatste jaren zo slecht geworden en ze stonden juist bekend aan goed scouten met bruno silva suarez en ga zo maar door

18 mei 2017 om 00:43

Faber speelt het hele seizoen al angsthazen voetbal, en het houd neit op! Hij zet Sorloth in de spits die het hele seizoen er al geen zin in heeft, hij zet Hhiariejeeej erin terwij die er het hele jaar al niks van bakt. Weg met zo'n kluns. Weg met Nijland en Faber

Deze uitslag had ik niet verwacht. Had hoop op een goed resultaat maar nu ben je in principe al door naar de volgende ronde. Hopelijk weet AZ de play-offs te winnen. Is toch het beste voor NL. Maar dat wordt heel lastig tegen dit Utrecht.

17 mei 2017 om 22:55

Is het beste voor NL omdat? Utrecht heeft dit seizoen 13 punten meer gepakt dan AZ, lijkt me niet meer dan terecht dat Utrecht Europa ingaat.

17 mei 2017 om 23:04

Omdat AZ een beschermde status heeft en de voorronde EL serieus neemt. Utrecht allebei niet.

17 mei 2017 om 23:12

Hoe weet gij dat Utrecht de Europa League nie serieus zal nemen? Hedde gij een glazen bol?

18 mei 2017 om 10:35

Nouja, de laatste keer dat AZ het opnam tegen Differdange werd het 11-1 voor AZ volgens mij.

Is alleen maar goed zeg ik als Groninger. Groningen heeft niets te zoeken in de EL. Vernaggelen alleen de punten maar voor de Nederlandse clubs. 1 goede speler met veel blessures (mahi) die toch weer weggekocht gaat worden, verder is t middelmaat. Idrissi is zo nu en dan ook super, maar veel te grillig. Groningen heeft geen geld om n speler die net boven t maaiveld uitkomt te behouden en dus niet geschikt om na een goed jaar spelers te behouden die get verschil kunnen maken. We waren ooit goed op weg met Nevland, Suarez, Berg, Matafz, Lindgren, Granqvist, Tadic, Kostic, Zivkovic, Chery, Botteghin, van Dijk. Helaas is het verdiende geld uitgegeven aan middelmatige bagger met voorbeelden als grootste voorbeeld Femi. Uithuilen en opnieuw beginnen al is het nu nog lastiger omdat 2de niveau van Duitsland/Engeland nu ook al meer kunnen betalen en talentjes als Zivkovic zodra het wat kan worden al worden weggekocht. Maw weinig hoop om ooit hogerop tekomen.

17 mei 2017 om 23:02

Dus jij denkt dat onze club al het geld het verkwist?
Laat ik je uit de brand helpen,heel veel geld is terug gegaan naar het investeringsfonds.
Nevland was betaald met geld van Henk ten Hoor,die het ook wat terug wilde zien.
Tevens ligt er een mat van circa 500.000 euro in,en denk je dat er verder geen onkosten zijn?
Onze club moet spelers duur verkopen om te kunnen overleven....

Gefeliciteerd Az.
Maar wat een afbraak voetbal zeg,wachten puur op de counter.
Weghorst meer op eigen helft zien voetballen dan op dat van Groningen.
Mocht AZ en Utrecht door gaan naar de Finale dan pakt Utrecht het ticket.
Maar goed Groningen mooi in de val gelopen,maar het is nog niet gedaan...
5-0 verloren bij Ado in het verleden en toch recht trekken en verliezen met strafschoppen.

17 mei 2017 om 23:07

AZ is simpelweg niet in staat om met deze povere selectie aanvallend te spelen. Dan val je dus terug op de basis, zeker als het vertrouwen volledig weg is met een zwakke trainer. Gewoon erg teleurstellend dat een Groningen in vorm zo weinig laat zien.

17 mei 2017 om 23:11

Nee en dat is jammer dat ze niet beter materiaal hebben want ga je Europa wel in zal het toch echt beter moeten lijkt me.
Begrijp ook totaal niet waarom ze de trainer nog weer een jaar er bij hebben gegeven.

17 mei 2017 om 23:20

AZ heeft dit duel naar Europese maatstaven gespeeld. AZ kwam voor een goede uitgangspositie dus Groningen moest het maar doen !
Daar is Groningen buiten de openingsfase dus niet in geslaagd terwijl AZ voelde wanneer het onder de huidige omstandigheden moest toeslaan.
Had jij een show van AZ verwacht ? Ik niet en ik denk op een enkeling na niemand.

Vandaag ging het om de knikkers en AZ heeft in de afgelopen 12.jaar heel veel Europese ervaring opgedaan waardoor iedereen weet hoe je dit soort wedstrijden moet spelen.

Zaterdag wordt een bloedeloze wedstrijd want AZ hoeft niet en Groningen moet het opnieuw maar gaan doen.
In deze fase voetbalt AZ alleen om het resultaat omdat Europees voetbal financieel heel goed is voor de club.

17 mei 2017 om 23:27

En daar ligt juist de zwakte van Az dat het niet hoeft....
Maar goed wel zullen zien.
Dat het geld van Europees voetbal goed is is natuurlijk open deuren in trappen dat is voor iedere club gelijk.....

AZ heeft de competitie helemaal laten lopen omdat de Playoffs al begin april zo goed als binnen was.
De club richtte zich helemaal op de Bekerfinale. Was daarin de betere maar niet effectief. Van Wolfswinkel liet zien hoe het wel moest. 2 kansen - 2 goals.

Vandaag liet AZ zien dat wanneer het om de knikkers gaat het wel gas geeft.
Utrecht moet zich niet rijk rekenen want AZ won in de competitie in Utrecht toen het er nog om ging.

AZ gaat Europa in want ook Utrecht zal ondervinden dat AZ net iets beter is als het moet terwijl Utrecht juist dan niet thuis geeft. Denk aan de laatste wedstrijd vorig seizoen Utrecht -AZ . Ook toen kon Utrecht met een vierde plaats Europees voetbal in een thuiswedstrijd afdwingen. Helaas, Utrecht was in eigen huis kansloos.

17 mei 2017 om 23:09

Ik zie een hoop aannames en verwijzingen naar vorig seizoen. Dit terwijl Utrecht 13 punten boven AZ is geeindigd en ook AZ heeft gewonnen dit seizoen. De 1-2 winst van AZ was toen het nog niet draaide bij Utrecht en dateert van augustus 2016. Ik moet het allemaal nog maar zien hoor!

17 mei 2017 om 23:29

Het gaat vooral om de laatste alinea : als het in de allerlaatste wedstrijd Moet, dan choked Utrecht.
Die druk om iets te moeten afdwingen, vergelijkbaar met Europese wedstrijden, is bekend in Alkmaar. Dat geeft AZ dadelijk in opnieuw de laatste en allesbeslissende wedstrijd de voorsprong op Utrecht in mijn ogen.

17 mei 2017 om 23:09

Utrecht is er ook zeker nog niet. AZ heeft simpelweg meer ervaring met dubbele ontmoetingen en belangrijke wedstrijden. Maar AZ heeft op dit moment wel zwakkere voetballers dan Utrecht.

17 mei 2017 om 23:22

@gerritvooijs jammer man van je arrogantie neem je verlies als een man zal ik ook doen als het gebeurt , az had dolgraag 4e willen worden maar waren ontzettend uit vorm ze wouden wel winnen maar konden niet winnen als az echt zoveel beter was als vitesse hadden ze moeten scoren dat deden ze niet dus verlies je terecht! Denk dat het echt 50/50 word en welke club er europa in gaat zal opzich niet zoveel uitmaken qua kwaliteit liggen ze ontzettend dichtbij elkaar en mocht utrecht verliezen zal ik jou gewoon feliciteren want ik hou niet van al die smoesjes dat deed ik toen ik 8 was 😂

17 mei 2017 om 23:34

Plek 4 was dit jaar niets waard in tegenstelling tot vorig jaar. AZ draaide niet en of het gat met Utrecht dan 13 of 3 punten is maakt ook weinig uit. Als Utrecht de play-offs wint dan hebben ze dat zeker verdiend maar de prijzen worden pas op de eindstreep verdeeld.

17 mei 2017 om 23:40

Mee eens maar geen enkele ploeg verliest expres dus het zijn slappe excuses iedereen kijk nog naar het az van jaren geleden maar het az van dit jaar is niet zo sterk als word beweerd door het maximale eruit te halen staan ze waar ze staan met vd brom als trainer zal az ook nooit veder komen

17 mei 2017 om 23:41

Tegen Vitesse terecht verloren. Dat zei ik toch ook. AZ niet effectief en Vitesse juist wel.

Vandaag zag je AZ tegen een Groningen wat in een goede flow zat.
Alleen vandaag ging het wel ergens om want 4e is niks dit jaar.
Groningen kon tegen AZ geen vuist maken en daarmee zie je dat Pkayoffs een heel ander hoofdstuk is als de competitie.

Jammer voor Utrecht want met zo'n goede prestatie in de competitie, de beste van Utrecht ooit ?. was Europees voetbal verdiend geweest.

Nu tellen die 34 wedstrijden niet meer en staan Utrecht en AZ dadelijk helemaal gelijk.
Niet eerlijk maar het is niet anders.

18 mei 2017 om 06:26

Zoals jij praat zouden ze eigenlijk elk jaar kampioen worden. Ik hoop dat Utrecht az een dik pak slaag geeft. Az moet Europa in omdat in het verleden goede resultaten zijn behaald. 30jaar terug
Schakelde Groningen atlethico Madrid ook 2maal uit. Dat is geweest.

18 mei 2017 om 18:00

Bij AZ zijn die halve finale en 3 kwart finales alleen minder dan 12 jaar terug. Plus de beschermde status.

Dik en dik verdiend, Groningen heeft niks maar dan ook niks in Europa te zoeken. AZ misschien ook niet en Heerenveen al helemaal niet. Ik denk dat Utrecht het het meest verdiend.

We mogen als Groningen zijnde van geluk spreken dat we uberhaupt de play-offs hebben behaald. (zoals gewoonlijk)

Nee, focusen op een beter en frissender seizoen dan dit seizoen en opnieuw beginnen met Faber. Ik heb er geloof in. Gefeliteerd AZ!

Goed resultaat van az netjes gedaan! Vind persoonlijk wel dat we beter az kunnen krijgen dan groningen we hebben het altijd lastig tegen groningen al is az ook goede ploeg

17 mei 2017 om 23:14

Als Utrecht het red en Az Pakt Utrecht het ticket.
Az speelde absoluut niet bijzonder al zal de uitslag dat wel doen denken...
Laf afbraak voetbal,wachten op de counter..
Ik denk dat als ze zo blijven spelen Utrecht met twee vingers in de neus Az oprolt.

17 mei 2017 om 23:24

Az speelt het hele seizoen al dood saai voetbal als je bekijkt hoeveel mogelijkheden er zijn en hoe er gespeeld word is het om te huilen vind ik persoonlijk vooral als je terug denkt aan een paar jaar terug

17 mei 2017 om 23:30

Daarom begrijp ik ook niet dat ze het contract met de trainer verlengt hebben.
Az was niet om aan te gluren vanavond...
Tuurlijk ze hebben er vier in liggen dus verdiend gewonnen maar dit gaan ze niet redden als ze tegen Utrecht moeten.
Ik gun Utrecht het ook vele malen meer mede door de stand van de ranglijst.

Trots op de ploeg. Na zo'n bagger seizoen zat er niet meer in. Ze hebben de eerste helft goed gevoetbald maar kwamen in de tweede helft te kort.
Proud to be a farmer!

17 mei 2017 om 23:20

Trots altijd op onze Club.
Maar zo slecht was de tweede helft toch niet?
Az speelde laf voetbal puur op de counter.
Teven hebben we gewoon geen lengte genoeg om ook maar iets met een corner te doen.

Felicitaties aan Az.
Groningen kon me niet echt overtuigen.
Ze misten ook Mahi en dit resulteerde in te weinig dreiging in de aanval.
Ook Memisovic was niet helemaal fit en speelde dan ook niet echt denderend.
Hiariej viel helaas ook door mand, met veel persoonlijke fouten.
Het lijkt nu echt over en uit, maar wie weet......

It ain't over till the fat lady sings..
Heb Fc Groningen nog niet afgeschreven.
Az denkt er al te zijn ben ik bang en daar liggen kansen voor Groningen.

18 mei 2017 om 00:29

Wij weten hoe we een tweeluik moeten spelen en winnen. Geen kansen voor Groningen komend weekend helaas voor jullie.

Klasse AZ, prachtige goals.

Vind het wel grappig om te zien, dat het gezeur nu weer begint met die Play-offs. De eredivisieclubs hebben er zelfs mee ingestemt. En ja het is lullig voor de nummer 4, maar het zei zo.
Nu zie ik ook verschillende Utrecht supporters klagen, maar vergeet even niet dat Az vele malen meer wedstrijden heeft gespeeld.

18 mei 2017 om 03:43

Ik ben voor Utrecht en ik klaag niet. Dat we niet rechtstreeks geplaatst zijn is mede aan onszelf te danken (Differdange). De regels waren bekend dus er over zeuren is dan ook zinloos in mijn ogen.

Wat mij wel stoort is de misplaatste arrogantie van sommige van je mede AZ supporters. Die denken na 1 overwinning meteen dat het lek boven is en AZ meer recht heeft op een ticket en dat AZ alles heeft laten lopen in de competitie. Laten we eerlijk zijn je gast liever met 4 zeges op rij naar een bekerfinale dan met mindere resultaten. Al is het alleen voor het vertrouwen.

Ik denk dat het een heel close tweestrijd gaat worden mochten Utrecht en AZ het halen. Waar ik wel vanuit ga maar je weet het nooit in voetbal.

18 mei 2017 om 04:50

Dat we slecht bezig zijn, dat kan ik alleen maar beamen. Wat mijn betreft liggen we er nu al uit, zodat de halve selectie op de schop kan incl coach.
Wat Az dit jaar heeft laten zien, en wat ze gehaald hebben kan echt niet in mijn ogen.
Nu zegt dat eigenlijk ook wel wat meteen over de kwaliteit van de eredivisie en andere clubs...

18 mei 2017 om 10:59

AZ won laatste 2 wedstrijden voor bekerfinale;
Vitesse verloor laatste 2 wedstrijden voor bekerfinale.

Erg goed resultaat van AZ! Ik zie Groningen niet 4x scoren in Alkmaar.
Dit zag ik alleen niet aankomen, AZ zat in een behoorlijk negatieve flow en dacht dat ze het erg moeilijk in Groningen zouden krijgen.
Verwacht nu wel de finale tussen Utrecht en Az.
Utrecht vind ik over het seizoen gezien ook de terechte winnen, maar dat blijft altijd afwachten met de playoffs, dan gaat het toch echt om de vorm van de dag.
Ik vind de playoffs trouwens nog steeds een grote onzin, heb je het hele seizoen keihard voor de 4e plek geknokt, sta je daar uiteindelijk volkomen terecht met 11 punten verschil op de nummer 5 en dan moet je de playoffs in... Snel afschaffen, dan wordt er in ieder geval tot de laatste mogelijkheid om plek 4 geknokt!

Netjes van Az.....jammer voor Utrecht dat plek 4 niet genoeg zal zijn voor de EL. In het beste seizoen ooit van Utrecht zijn ze echt niet beter dan AZ (in hun slechtste seizoen in 10 jaar tijd). AZ heeft gewoon teveel wedstrijden gespeeld dit jaar, heeft er met de pet naar gegooid al een wedstrijd of 10 geleden(tot nummer 9 speel je Po....daar zit AZ zelfs met het tweede team bij. Utrecht heeft het super goed gegaan en zou van mij de EL in mogen, maar aangezien er Po's zijn vrees ik voor Utrecht dat die plek niet genoeg zal zijn. AZ zal hopelijk versterkingen halen en er zullen 2 spelers vertrekken waarvan er 1 prima is: Kruk Krul.

18 mei 2017 om 12:49

AZ stond in het seizoen 07/08 op de 11e plaats en in 12/13 op de 10e plaats . Het enige wat fleur gaf aan dat laatste seizoen is de bekerwinst natuurlijk.
Maar op die seizoenen na, was dit inderdaad het slechtste.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren