Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

AZ herovert koppositie in de Eredivisie na dominante overwinning in Utrecht

Laatste update:

AZ heeft zondagmiddag de koppositie in de Eredivisie heroverd. De Alkmaarders wonnen bij FC Utrecht met 1-2 dankzij doelpunten van Myron van Brederode en Yukinari Sugawara. Het doelpunt van Moussa Sylla in blessuretijd viel te laat. Door de overwinning neemt AZ de leiding over van Ajax, dat zaterdag won van FC Volendam. Utrecht staat teleurstellend negende.

Utrecht moest het stellen zonder Jens Toornstra, die in het uitduel bij Excelsior (0-1 overwinning) uitviel met een hamstringblessure. Zijn plek op het middenveld werd overgenomen door Luuk Brouwers. Amin Younes stond in Rotterdam nog in de basis, maar werd voor het duel met AZ op de bank gehouden. Dat betekende dat Daishawn Redan zijn positie in de aanval overnam. Bij de Noord-Hollanders begon sterspeler Jesper Karlsson andermaal op de bank. De Zweed, die sinds kort is hersteld van een blessure, wordt langzaam gebracht door trainer Pascal Jansen.

Sugawara mocht de eerste echte kans van de wedstrijd op zijn naam schrijven na een kleine tien minuten spelen. De Japanner zag zijn schot vanaf de rand van het zestienmetergebied net naast de rechterpaal vliegen. In de dertiende minuut wees scheidsrechter Serdar Gözübüyük naar de strafschopstip na een handsbal van Milos Kerkez. De leidsman werd door de VAR echter naar het scherm geroepen en draaide zijn beslissing om. AZ domineerde de eerste helft en beloonde zich even na een half uur spelen via Van Brederode. De jonge linksbuiten schoot van buiten de zestien fraai raak in de rechteronderhoek: 0-1. Uit een hoekschop van Tijjani Reijnders dacht Pantelis Hatzidiakos in minuut veertig voor de 0-2 te zorgen. De Griek kopte goed richting de hoek, maar zag zijn poging net langs de verkeerde kant van de paal vliegen.

Na rust werd het er bij het zwaar tegenvallende Utrecht niet veel beter op. Toch kwam het via Sander van de Streek dicht bij de gelijkmaker. Het schot van de middenvelder vanaf een meter of elf van het doel trof de lat. Dat bleek een dure misser te zijn, want even later maakte Sugawara aan alle illusies een einde. De vleugelspeler ontving de bal in het zestienmetergebied, kapte zijn man uit en krulde het leer fraai in de linkerbovenhoek: 0-2. Die goal viel vlak na de wissels van Jansen, die Karlsson, Riechedly Bazoer en Zinho Vanheusden in het veld bracht. Sylla kreeg tien minuten voor tijd de uitgelezen mogelijkheid om de thuisploeg terug in de wedstrijd te brengen. Na een fout van Kerkez ontving de aanvaller de bal in de zestien, maar zijn poging voor een leeg doel vloog over. In minuut 93 zorgde Sylla na matig uitkomen van Verhulst nog wel voor de 1-2, maar na dat doelpunt floot Gözübüyük direct af.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3026317881
2Feyenoord3022625472
3FC Twente3018662660
4AZ3016772455
5Ajax301398748
6NEC30121171547
7FC Utrecht301299245
8Go Ahead Eagles3011910542
9Sparta Rotterdam3011712240
10sc Heerenveen3010614-636
11Fortuna Sittard309813-1835
12Almere City FC3071211-1833
13PEC Zwolle308814-1832
14Heracles Almelo309516-2232
15Excelsior3051015-2025
16RKC Waalwijk306618-2124
17FC Volendam304719-4419
18Vitesse304521-46-1

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou, ik was vooraf huiverig voor de felheid van Utrecht, maar ik moet zeggen dat AZ momenteel echt wel goed staat en weinig te duchten heeft gehad van Utrecht vandaag. De paar kansjes die we tegen kregen, waren vooral door onachtzaamheid, maar over de hele wedstrijd gezien waren we toch wel heer en meester. Goed om te zien en dan ook nog met het ontbreken van een paar zeer belangrijke spelers (vooral Karlsson en Pavlidis).

Goede overwinning en op naar donderdag en volgende week een spannende confrontatie tegen Feyenoord.

En wat is die Vink een zeikerd zeg... Twee momenten eruit pikken waar je de bal weg geeft. Maar als spelers van AZ dat helemaal nergens meer zouden doen, dan speelden ze echt niet in de eredivisie.

9 oktober 2022 om 16:40

Inderdaad, bij elke wedstrijd gebeuren diecdingen weleens.
Vandaag terecht gewonnen en krachten gespaard voor Donderdag terwijl ik aankomende Zondag belangerijker vind.

9 oktober 2022 om 17:37

Ik heb juist het idee dat AZ doordeweeks de krachten spaart en dat gaat ze tot op heden goed af. Het voetbal is waardeloos, maar wel telkens de volle buit.

In de competitie gaat het daarentegen van een leie dakkie met goed voetbal.

9 oktober 2022 om 17:59

Dat idee heb ik ook dat ze doordeweeks ook krachten opzij zetten.
Hoop dat ze Zondag weer kunnen knallen.

9 oktober 2022 om 16:51

Spelen echt heerlijk en volwassen. Nog mooier is dat de vertrokken spelers totaal vergeten worden door de vervangers. Geweldig dit, en nog ongeslagen. Toe maar.

9 oktober 2022 om 17:12

Az is niet te stoppen momenteel. Zie geen enkele reden waarom jullie niet mee zouden doen om de titel. Ik zou het leuk vinden!

9 oktober 2022 om 17:16

Ik weet wel een reden, ons dipje is nog niet geweest. Het is typisch AZ om een seizoen lang fantastisch te voetballen, en dan alsnog op plek 4 te eindigen door een reeks van 5/6 wedstrijden met puntverlies. Nu gaat het heel goed, maar ik moet nog maar eens zien hoe het team reageert op een tegenslag. Wat wel mooi is is dat het team het zo goed doet terwijl ongeveer de hele aanval geblesseerd is.

9 oktober 2022 om 17:30

Felheid en Utrecht gaat maar 2x per jaar op als ze wedstrijden van het jaar hebben. Alle andere wedstrijden hoef je dit niet te verwachten.

9 oktober 2022 om 17:57

😴😴😴😴

9 oktober 2022 om 18:43

Ook tegen Ajax laatst ontbrak het aan die felheid, dus wat is pecies je punt?

9 oktober 2022 om 18:44

Ook tegen Ajax laatst ontbrak het aan die felheid, dus wat is pecies je punt?

9 oktober 2022 om 19:29

Zoals andere clubs altijd de rode loper uitleggen wanneer ze tegen Ajax moeten Musi (zoals mijn Heerenveen). Dit werkt bij alle clubs twee kanten op. Utrecht weet hoe het Ajax kan bespelen. Heerenveen weet hoe het PSV kan bespelen.

AZ speelt gewoon goed momenteel. Het beste van de Eredivisie. Al was ik vanmiddag ook wel gecharmeerd van PSV de tweede helft

9 oktober 2022 om 19:31

Volgens mij is het voor Ajax juist de wedstrijd van het jaar, zeker als je de reacties leest op vz als het over utrecht gaat. Je zou toch denken dat Ajacieden genoeg hebben om over te praten, maar beginnen vaak over utrecht. Vreemd.

Erg knap hoe AZ het seizoen begonnen is. Verdiende koploper.

Hoelang mag Fraser nog aanmodderen? Lijkt toch helemaal nergens op dit spel. Ik zou zeggen gooi een keer een buitenlandse coach voor de groep met een frisse wind, moet een keer klaar zijn met die zelfde poule Nederlandse coaches zoals een Fraser en vd Brom. Alsof Nederlands zijn een must is voor coach zijn lijkt het

9 oktober 2022 om 16:45

Ik denk dat we moeten beginnen met een TD die een selectie maakt waar je wat mee kan. Utrecht heeft jaren lang goeden spelers maar totaal geen balans in het team. We kunnen nog wel 20 trainers aanstellen maar met hetzelfde materiaal zal het niet veel beter gaan. AZ fans gefeliciteerd!

9 oktober 2022 om 16:59

Ik vind het veel meer de schuld van de trainer dan van de TD. Er is een prima team samengesteld waar je echt wel wat mee kan. Spelers zoals Barkas, Dost, Viergever en Bozdogan vind ik echte aanwinsten. Maar Fraser kan er geen goed voetballend team van maken. Ze doen maar wat, ook vandaag was het een beetje opportunistisch spelen en hopen op een kans. Begin was veelbelovend, maar daarna zien we weer het Utrecht van de afgelopen weken. Wat een verschil met andere clubs zoals AZ. Bij hun zie je verzorgd voetbal met duidelijke patronen. Meer dan terecht dan ze vandaag hebben gewonnen!


3 punten zonder buitensporige inzet.
Prima om zo een lastige uitwedstrijd te winnen.

9 oktober 2022 om 16:45

Ben onder de indruk van AZ tot nu toe.Ben benieuwd naar aankomende zondag hoe de verhoudingen liggen.Het lijkt tot nu toe wel allemaal te kloppen. Hoe speelt die Beukema. Vindt dat een goede verdediger?

9 oktober 2022 om 16:55

Doet het goed, maar denk dat hij het straks gaat afleggen als V Heusden geheel fit is mede omdat Maxim Dekker (18) echt geweldig mee draait.
Het is wel wachten op Pavlidis,want Odgaard is niet echt een spits.
Tevens ben ik benieuwd wat Djordje Mihailovic straks brengt.

9 oktober 2022 om 17:03

Bedankt.

Dat ziet er dus goed uit voor jullie.
Zeker ook omdat Karlsson en Bazoer ook nog terug komen.

Misschien gaat Bazoer niet spelen maar die kan je er goed bij hebben.

Gefeliciteerd AZ met de dik verdiende overwinning. Had toch gehoopt dat Utrecht wat meer druk zou zetten op AZ, wetende dat ze een Europese avond achter de erg hebben maar viel me toch erg tegen. Moet zeggen dat AZ ook wel heel makkelijk speelt in balbezit, hebben er nu 9 wedstrijden op zitten en heb in die 9 wedstrijden nog geen moment gehad dat ik ervan kon genieten. Vrees een zwaar seizoen voor dit Utrecht.

Dominant geweest zonder echt veel kansen te creëeren. In de tweede helft gemakzuchtig geworden en toen was het eigenlijk wachten op de 1-1. Gelukkig dacht Sugawara daar anders over en liet hij even zien hoe je scoort. Wat een prachtgoal. Odgaard verrassend matig vandaag, had een goal of assist moeten hebben maar besloot de keeper te omspelen en verloor daardoor de bal. Ook Hobie weer eens een onvoldoende vandaag. Geen enkele trap van hem kwam bij een ploeggenoot terecht en bij de tegentreffer faalt hij opzichtig. Niet voor het eerst dat hij mis zit bij het uitkomen.

Nu evalueren, leren en donderdag overwintering veilig stellen. Daarna de kraker met Feyenoord met hopelijk een weer wat fittere Karlsson.

Jammer van die tegengoal in de laatste seconden. Erg slecht uitgekomen van Verhulst. Ik vind hem over het algemeen een vrij sterke indruk maken, aan de andere kant hebben we dit seizoen pas drie keer de nul gehouden. Ondanks dat hij bij de fans erg goed ligt ben ik bang dat hij niet van het niveau is dat AZ zou moeten nastreven. Vindahl heeft dat vorig seizoen ook aangetoond, dus er moet een keeper bij in de winter

9 oktober 2022 om 16:49

Imo is hij echt een lijnkeeper. Als hij uit goal moet komen is het net niet. Vaak te laat of twijfelend.

9 oktober 2022 om 16:55

We moeten die keeper van Volendam kopen voor de lange termijn. 2 miljoen overmaken aan Internazionale en we hebben hem wellicht. Beetje dezelfde transfer als Kerkez van AC Milan dan.

9 oktober 2022 om 16:58

Ik vind Verhulst juist geen goede indruk maken en heb hem dit seizoen nog weinig echt verrassende reddingen zien maken. Dook afgelopen donderdag bij de tweede goal ook als een zak aardappelen naar een een goed maar zeker houdbaar schot.

Hoppa! Koppositie weer binnen. Waar is die Prem eigenlijk? Heeft hij een permanente ban? Hij was altijd groot AZ-fan op deze site. Nu we eindelijk weer meedoen om de koppositie hoor je er niks meer van

9 oktober 2022 om 17:00

Op de andere topics zie ik hem ook niet meer reageren, zou me niks verbazen als die een ban heeft.

9 oktober 2022 om 17:18

Hopelijk een ban, bespaart ons later weer een hoop provocaties. Is grappig voor ons als het goed gaat, maar als het minder gaat staan de commentats vol met personen die prem even op zijn plek willen wijzen. Opdat hij zo lang mogelijk weg mag blijven.

9 oktober 2022 om 17:39

Als ik zijn account opzoek, heeft hij inderdaad een definitieve ban.

9 oktober 2022 om 18:23

Hij heet nu hein azijn op dit forum

9 oktober 2022 om 20:20

Dat lijkt me erg sterk. Beide heren hebben wat overeenkomsten, maar ook zeker verschillen. Zo heb ik Prem maar zeer zelden een flink betoog zien schrijven. Bovendien heb ik Prem nog niet kunnen bespeuren op een voorliefde voor Chelsea.

Prem schommelde ook al een tijd richting een ban. Het blijft de vraag of het niet gewoon een grote troll-account was, maar respectloos was hij ook eigenlijk niet. Ik kan eerlijk gezegd genoeg leden opnoemen die allang een ban hadden verdiend.

Degelijke overwinning. Nauwelijks in de problemen gekomen, al moet ik wel zeggen dat Verhulst dramatisch stond te keepen. Wordt echt tijd dat er iemand uit de jeugd doorstroomt of dat er een nieuwe keeper wordt gehaald, want dit kan echt niet meer. Van Brederode speelde eindelijk weer een goeie pot, jammer dat hij gewisseld werd . Bazoer vond ik ook heel sterk invallen en dan rest me nog 1 ding: WIJ STAAN BOVENAAN!

Dominante overwinning??

Wat een lulkoek zeg.
ze winnen van een club die nog in de voorbereiding zit.
En geloof me, in mei nog.

Az heeft op 60% de wedstrijd gewonnen, wat een schande dit Utrecht.
Of nee die Fraser, want je heb een zeer groot selectie met zeer goede spelers maar iets van voetballen lukt meneer er niet in te brengen.

Zolang Fraser trainer is zal ons Utrecht niet verder komen dan plaatsen 8 tot 14.
Az supporters van harte.

9 oktober 2022 om 17:33

En wat is er precied lulkoek? Het is toch helemaal niet van belang in welke status Utrecht is. Het was gewoon een dominante overwinning. Indien je bedoelt dat je er geen waarde aan moet hechten, dan hebben we een ander verhaal.

9 oktober 2022 om 18:34

precies zoals je het schrijft, lulkoek.
Dominante overwinning vindt ik heel wat anders.

Maar goed dat is mijn mening.

10 oktober 2022 om 10:19

Utrecht heeft loopgraven voetbal gespeeld, alleen maar inzakken en 30% balbezit en 4 uitbraken en een beetje beuken. Voetballend totaal onmachtig en hopend op een gelukje, dit zou pak hem beetje Helmond sport niet veel minder doen.

Toch wel netjes wat AZ allemaal aan het doen is met ook nog Europees voetbal erbij. Moet zeggen dat het elftal op papier niet zo denderend lijkt, maar het feit dat ze allemaal kunnen voetballen en technisch onderlegd zijn, zoals hun filosofie is, brengt ze toch veel blijkbaar. Benieuwd waar het voor ze kan eindigen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren