Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ en ontevreden Timo Letschert nemen afscheid van elkaar

Laatste update:

AZ gaat niet langer verder met Timo Letschert, zo bevestigt Pascal Jansen tijdens de persconferentie in aanloop naar het Conference League-duel met Jablonec. De verdediger is niet opgenomen in de wedstrijdselectie in aanloop naar het treffen met de Tsjechen en kan uitkijken naar een nieuwe werkgever. Letschert kwam dit seizoen verschillende keren in opspraak, waaronder in de uitwedstrijd tegen FC Twente, toen hij besloot op eigen houtje terug te rijden naar Alkmaar na een vroege wissel.

"In overleg is besloten dat het beter is dat Timo elders een toekomst zoekt", vertelt Jansen tijdens de persconferentie. Jansen geeft aan dat er een gesprek is geweest tussen AZ en de centrumverdediger, waarbij laatstgenoemde te horen heeft gekregen dat hij niet meer in actie komt. "En hij zit in een fase van zijn carrière waarin hij wil spelen." De laatste keer dat Letschert minuten maakte in het shirt van AZ was op 23 september op bezoek bij FC Twente. De verdediger ging echter hopeloos in de fout bij een tegentreffer en werd daarop na 22 minuten naar de kant gehaald door Jansen.

Letschert besloot daarop alleen terug te keren naar Alkmaar. "Daar hebben wij geen goedkeuring voor gegeven", zei de AZ-trainer over die actie. "Hij was na afloop enorm teleurgesteld in zijn prestatie. Timo wil optimaal presteren en dat is hem niet gelukt. Hij voelt zich daar verantwoordelijk voor. Hij is enorm zelfkritisch." Letschert en Jansen spraken naderhand met elkaar, waarna de mandekker buiten de wedstrijdselectie werd gelaten in het daaropvolgende duel. "Over de aard van een eventuele straf laat ik mij niet uit. Maar ik sta nog steeds achter mijn keuze."

Jansen heeft geen idee of het contract van Letschert verscheurd wordt. De verdediger kwam vorig jaar zomer transfervrij over van Hamburger SV en heeft nog een contract tot 2023. De kans bestaat dat AZ hem komende winter al gaat proberen te slijten tegen een vergoeding. Door het besluit van de Alkmaarders heeft Jansen met Sam Beukema nog maar één centrumverdediger achter de hand. Het centrum van AZ wordt gevormd door Bruno Martins Indi en Pantelis Hatzidiakos.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Misschien terug naar Utrecht. Met jansen en Markie zijn we toch te kwetsbaar.

24 november 2021 om 20:01

En dan wil je letschert voor meer zekerheid?

24 november 2021 om 20:05

Speelde in zijn eerste periode bij ons hartstikke goed

24 november 2021 om 20:09

Letschert is ook vooral een verdediger die goed weet hoe hij op het randje kan spelen zonder er overheen te gaan. Dat werkt prima bij fysiekere ploegen zoals Utrecht, maar bij AZ komen z'n zwakheden dan bovendrijven. Die spelen op een manier waarbij types als Letschert niet goed renderen.

25 november 2021 om 08:02

was ook bij HSV zwak

Die zullen we niet missen, eerlijk gezegd.

24 november 2021 om 20:26

Na zijn optreden tegen Twente ook geen kans meer gehad. Hadzidiakos heeft in zijn begin tijd meer fouten gemaakt, en ook BMI doet het niet best. Maar het is Vooral bizar dat Beukema zo weinig kansen krijgt.

24 november 2021 om 23:33

Voor zijn optreden tegen Twrnte genoeg kansen gehad, en ze keer op keer verprutst.

24 november 2021 om 21:11

Olie

maar qua breedte is jullie selectie wel erg smal.

24 november 2021 om 21:24

Dat is waar, ik verwacht dan ook dat er nog wel een vervanger gaat komen. Maar eigenlijk hoop ik vooral dat Beukema een keer zijn kans krijgt. Het seizoen is toch al zo'n beetje mislukt, vanuit een ED perspectief, gebruik het dan ook om de jonge talenten door te laten breken. Zoals Beukema, Taabouni, Barasi, Koopmeiners, Reijnders.

Deze man zorgt bijna bij elke club voor problemen.

Een stapje lager wellicht ....

Groningen, Heerenveen, Twente
Al zal hij daar ook niet de onbetwiste nummer 1 zijn

24 november 2021 om 20:07

FC Twente heeft met Propper, Pleguezuelo, Hilgers en Pierie (geblesseerd) wel een aardige bezetting. Het is eigenlijk al heel zonde dat Pleguezuelo niet heel veel speelt sinds hij weer fit is. Dumic is wel minder dan Letschert, maar die laatstgenoemde haal je als FC Twente zijnde momenteel niet voor de bank.

26 november 2021 om 15:14

Propper en Pierie zijn linksbenige waarvan Pierie geen eigen bezit is.
De andere jongens zijn 20 jaar en mogen en moete de ruimte krijgen om goed te rijpen.
Kan geen kwaad om een ervaren jongen erbij te halen

26 november 2021 om 19:06

Maar hij heeft ongetwijfeld een subtop-salaris na Sassuolo en AZ. Dat ga je dan niet spenderen aan een Letschert omdat hij vier jaar geleden een leuk seizoen heeft gespeeld. Althans, dat is mijn mening.

24 november 2021 om 20:54

Bij zowel Groningen als Heerenveen heeft hij in het verleden al gespeeld. Bij beide ging hij met problemen weg geloof ik, dus dat zie ik niet gebeuren.

26 november 2021 om 15:07

Kort in de jeugd van Heerenveen en inderdaad hij heeft bij Groningen gespeeld en is met wat gedoe weggegaan

Dat is wel 6 a 7 jaar geleden.
Zal inmiddels wel iets volwassener zijn geworden.

Bij beide clubs staat er ook brandhout achterin.
Dus denk dat hij een serieuze kans maakt als basis

Vond hem vorig seizoen best aardig, maar dit seizoen heeft hij heel veel punten gekost. Hopelijk vind AZ wat nieuwe concurrentie voor de huidige matige verdedigers

Wat is hij tegen gevallen zeg. Was bij Utrecht echt wel oké. Maar nu doet hij stoer op het veld maar stapelt fout op fout.

24 november 2021 om 20:24

Ontzettend matige speler inderdaad. Heb hem vorig jaar in Europa in de belangrijke wedstrijden ongelooflijk zien schutteren.

Tja, prima. Heeft bij lange na het niveau niet en is een aantal keren echt zwaar door de ondergrens gezakt. Tegen Twente was helemaal het dieptepunt, al vind ik dat nog steeds Jansens schuld. Letschert had namelijk al weken niet meer moeten spelen op dat moment, zoals letterlijk iedere supporter en neutrale kijker zag. Ik hoopte voor dit seizoen al op een extra centrale verdediger aangezien BMI en Hatzidiakos samen totaal niet werkt. Vorig seizoen werd dit nog enigszins opgelost door Koopmeiners die elke opbouw verzorgde, maar nu is er geen normale aanval te verzorgen als de 2 centrale verdedigers toch alleen maar overtikken naar elkaar in slakkentempo.
Overigens hebben we nog steeds Beukema, maar ik denk dat het verboden is om die te laten spelen. Ik kan echt niet geloven dat hij minder is dan BMI en Hatzidiakos, maar kansen krijgt hij maar niet.

Touba halen van RKC!!!! Hier in ieder geval vanaf, goed nieuws

Zal wel onhaalbaar zijn voor Roda (al is het maar voor zijn salaris), was een sterkhouder achterin bij Roda in de Eredivisie. Daarna heel snel weg na degredatie (verhuur aan FC Utrecht) en niet echt meer gevolgd. Zou fijn zijn om op huurbasis hier te hebben bij Roda, maar lijkt me te veel wishful thinking😜

"Hij zit in een fase van zijn carrière dat hij wil spelen". Dat vind ik toch zo'n enorme dooddoener. Wanneer zit je ooit in de fase van je carrière dat je niet wil spelen? Gelul man

Hele matige verdediger. Zou perfect passen bij Zwolle.

Misschien kan az gouweleeuw verleiden tot een terugkomst. Ervaren en al jaren geweldig in de Bundesliga.. zelfs aanvoerder daar. Jammer voor letschert dat het zo gelopen is maar denk dat hij zo weer een club gevonden heeft. Bij Zwolle en Sparta is het gatenkaas

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren