Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ en Heerenveen vermaken publiek maar scoren niet

Laatste update:
/

Na de 3-3 van vorig jaar hebben AZ en sc Heerenveen het publiek zondag wederom uitstekend vermaakt. Het treffen in Alkmaar werd dit keer niet opgesierd door doelpunten, maar dat maakte de amusementswaarde er niet lager om. De thuisploeg haalde het einde overigens niet met elf man. Invaller Johann Berg Gudmundsson werd in de slotfase van het veld gestuurd na een harde charge op Marten de Roon. Heerenveen wist echter niet te profiteren van de overtalsituatie.

Beide ploegen ontliepen elkaar nauwelijks. AZ begon enthousiast en had aanvankelijk ook het betere van het spel. Heerenveen bleek echter weinig hinder te ondervinden van de Europese domper van donderdag en greep vervolgens brutaal het initiatief. Tot echt grote kansen leidde dat evenwel niet, al had dat ook te maken met slordigheid voorin. Rajiv van La Parra had bijvoorbeeld tot twee keer toe de mogelijkheid een medespeler in scoringspositie te brengen, maar zijn voorzetten ontbeerden precisie. Pas na een halfuur spelen werd het vervolgens écht interessant.

AZ voerde het tempo en daarmee ook de druk op en dat leverde eindelijk kansen op. Allereerst zette Roy Beerens vanaf rechts voor, maar Maarten Martens zag zijn fraaie inzet achter het standbeen gepareerd worden door Kristoffer Nordfelt. De rebound was vervolgens voor Jozy Altidore, die de lat raakte. Daarmee was het nog niet gedaan. Adam Maher bracht de bal opnieuw in, vond de geheel vrijstaande Altidore, die echter slecht aannam. Een minuut later toonde Erik Falkenburg zich attenter dan de Friese defensie, maar zijn schot vloog hoog over.

/

Beide ploegen gingen na rust verder waar ze voor de onderbreking gebleven waren. De wedstrijd ontpopte zich tot een heerlijk schouwspel met kansen over en weer. Heerenveen, dat het best uit de kleedlokalen kwam, kreeg de eerste grote kans. Na een prachtige aanval belandde de bal bij Filip Djuricic, die zijn schuiver rakelings langs de paal zag zoeven. AZ antwoordde resoluut: Maher werd diep gestuurd, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Nordfelt. Voormalig Heerenveen-middenvelder Viktor Elm was enkele minuten later van dichtbij andermaal in de buurt van de openingstreffer.

Naar mate het duel vorderde nam de vermoeidheid toe en daarmee ook de amusementswaarde. De steeds groter wordende gaten leidden namelijk tot nog meer kansen. Altidore werd uitstekend bediend door Gudmundsson, maar de Amerikaan kreeg de bal verkeerd op zijn schoen, waarmee de kans verkeken was. De laatste tien minuten kwam Heerenveen weer opzetten. Aanleiding was een rode kaart voor Gudmundsson, die onbehouwen doorging op het been van De Roon en terecht van het veld werd gestuurd. Ook het slotoffensief van de Friezen leidde echter niet meer tot de gewenste treffer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
26 augustus 2012 om 15:18

Het probleem van AZ is de tunnel visie van Falkeburg. Wat een ego zeg. Verder vond ik AZ sterk spelen en had het makkelijk 3-0 kunnen staan als ze de vrij man in de 16 zagen. Marten werd vaak over het hoofd gezien. Eenmaal in de 16 bij de goalie van Heerenveen maakten de AZ spelers verkeerde keuzes.

AZ maakte Heerenveen sterker. De verdediging van Heerenveen was zwak. Heerenveen speelde wel als collectief. Voorin konden ze geen potten breken. En was het vooral onmacht. Na de 65e minuut (wissel) begon Heerenveen mede door de ruimte die AZ gaf voorin te combineren. Maar na de ongekende ruimte (rode kaart) die Heerenveen kreeg, gingen de spelers als ego's verder om als matchwinner in aanmerking te komen. Helaas sta je niet alleen in het veld en heb je teamgenoten nodig om te kunnen scoren, dus werd het 0-0
Jammer voor Heerenveen, die had meer verdient.

Leuke wedstrijd om te kijken, al zit het met AZ niet zo lekker met de scheidsrechter... Maar moeite waard om te kijken!

26 augustus 2012 om 14:35

Rode kaart was 100% terecht, was een gek die Gudmundsson. Over het geheel genomen een terechte uitslag, bij AZ speelden er echter teveel spelers onder het vereiste niveau. Gorter was slecht, Falkenburg was slecht en Maher en Reijnen ook matig. Dan schiet het al niet op.

26 augustus 2012 om 15:19

Ik vond de scheidsrechter ook zwak, al was die rode kaart meer dan terecht natuurlijk. Falkenburg daar hoeven we het niet eens meer over te hebben want die speelt altijd slecht en ik moet eerlijk zeggen dat Reijnen mij nog wel meeviel. Ik vond Martens erg matig spelen. Die begint een beetje op Van der Vaart te lijken, na een minuut of 70 is de pijp leeg bij hem.

Wat we vorig seizoen zo weinig zagen is er nu al.
0-0!

Nouja, Heerenveen is slim, daar waar het mist aan aanvallende kwaliteiten heeft het natuurlijk een prima verdediging, dus is 0-0 een prima uitslag, zeker voor Heerenveen!

Vooraf teken je sowieso voor een punt, zeker als je zag hoe AZ vorige week makkelijk voetbalde. Toch teleurgesteld dat we niet hebben kunnen scoren. Maar we staan er nu na 3 wedstrijd beter voor dan vorig seizoen!

Toch balen dat je het thuis hebt laten liggen tegen Nec, maar over vandaag tevreden met het spel wat we vertoonden zelfs met Arnold de Slak en El Flapdrol.

26 augustus 2012 om 14:25

Waarom speelde Kum niet, bij ADO wordt hij nu niet meer gemist, maar ik was altijd erg blij met hem, liet altijd goed verdedigings werk zien, en nu zit hij niet eens op de bank?

26 augustus 2012 om 14:27

Is nog geblesseerd ;

26 augustus 2012 om 15:19

Helaas nog geblesseerd, ik zie liever Kum dan Kruiswijk... Alhoewel hij vandaag niet slecht speelde.

Lijkt me wel een terrechte uitslag over de hele wedstrijd bekeken. Az komt denk ik te kort om dit seizoen voor de titel te gaan.

Heerenveen heeft mij positief verrast, dit biedt perspectief voor donderdag en de rest van de competitie! Toch knap dat ze uit bij Feyenoord en AZ een puntje halen! Dat zullen denk ik niet veel clubs doen.

26 augustus 2012 om 14:26

Zeker niet als je weet met welke jonge onervaren jongens ze spelen in de voorhoede.

26 augustus 2012 om 14:49

Hoe speelde die nieuwe spits?

26 augustus 2012 om 15:18

De nieuwe spits speelde redelijk, erg sterk als inspeelpunt, maar heeft nog te weinig laten zien voor het goal (vind ik persoonlijk). Hij maakt een sterke en fitte indruk.

Tja vooraf teken je opzich voor een punt.
Achteraf baal je er van dat het er maar 1 is.

Leuke pot voetbal gezien, niet goed van beide kanten, wel leuk om te zien.
Eerste indruk van de nieuwe spits, goed balvast.

Ik vond het een redelijke wedstrijd met goede mogelijkheden.
Heerenveen heeft zeker een punt verdient, en ik vond dat geen van beide er 3 verdienden.

Bloedstollende wedstrijd met een verdiende uitslag. AZ viel erg tegen en SC Heerenveen vond ik een prima pot spelen. Als ze een echte spits hebben dan ziet dat er nog goed uit voor Heerenveen.
Hopelijk speelt AZ donderdag een stuk beter. Met dit voetbal red je het niet tegen Anzi

AZ heeft geluk dat het nog een punt overhoudt aan deze wedstrijd. Heerenveen was voetballend duidelijk de betere ploeg, maar wist nauwelijks echt gevaarlijk te worden.

Wonderlijk hoe AZ vorige week nog wist te overtuigen met soepel combinatiespel en hoe daar vandaag niets van terug te zien was.

26 augustus 2012 om 14:37

AZ heeft genoeg kansen gehad om dit duel te beslissen in hun voordeel, zeker de 1e helft. AZ is zeker niet gelukkig met dit gelijkspel. Heerenveen speelde verrast goed voetbal, maar mogen uiteindelijk zeer te vrede zijn met een punt in Alkmaar.
Als AZ hun niveau hadden gehaald, hadden ze makkelijk van heerenveen moeten winnen.

26 augustus 2012 om 15:00

Ja en als sc Heerenveen een goal had gemaakt dan hadden zij gewonnen. Met "als" kun je helemaal niets. sc Heerenveen was vandaag overduidelijk de bovenliggende partij en als Elm denkt dat sc Heerenveen het linkerrijtje niet gaat halen, zie ik het heel erg zwaar in voor dit AZ.

27 augustus 2012 om 12:08

ik zou niet weten waarom je het heel erg zwaar inziet voor az?
geef is een goeie toelichting waarom dan?
ik denk dat az dit seizoen europa wel weer gaat halen , zeker als ze nog een versterking op het middenveld halen, dan is de selectie helemaal niet zoveel minder dan vorig jaar?

Dik verdiend gelijkspel voor Heerenveen.

Zij hadden grote delen van de wedstrijd de bal, maar kwamen voorin te kort. AZ heeft niet goed gevoetbald. Met name op het middenveld niet.

Zo slecht is Heerenveen dus helemaal niet , als je uit bij AZ de voetballend betere ploeg bent moet je wel wat kunnen.

26 augustus 2012 om 14:33

nouuu... het lag toch meer aan az dan aan heerenveen want het was gewoon heel somber en ongeïnspireerde wat ze lieten zien. zo goed is heerenveen echt niet, het was djuricic die vandaag liet zien tegoed te zijn voor dit elftal en gewoon ongelooflijk goed was voor de rest haalde az hun niveau amper, te slap voetbal en die falkenburg.....daar heb ik echt geen woorden voor

26 augustus 2012 om 15:02

Djuricic was bijzonder matig vandaag hoor. Dat AZ zo slecht was kun je ook gerust een verdienste van sc Heerenveen noemen. Vanaf de aftrap hebben ze laten zien wie de baas is en dat was niet AZ. Heel mooi ook dat het publiek zelfs eindelijk ophield met die achterlijke klappers. Het klapvee was muisstil.

26 augustus 2012 om 15:06

Misschien lag het ook aan Heerenveen dat AZ niet in hun spel kwam. Vorige week was het feyenoord wat zwak speelde en nu was het AZ wat zwak speelde. Geloof je het zelf?

Marco zet het gewoon tactische zeer goed neer. Deze man is een verademing ver geleken bij Jans. Daar wist je van tevoren dat je overlopen werd, maar nog deed hij geen aanpassingen. Van Basten heeft het goed gezien en versterkte het middenveld, waardoor er veel positiewisselingen kwamen te ontstaan en AZ moeite had om grip op Heerenveen te krijgen.

26 augustus 2012 om 16:38

matig?? ik weet niet welke wedstrijd jij gezien heb maar hij was de beste speler op het veld vandaag. en het lag waarschijnlijk ook aan heerenveen dat az zo speelde maar az was ook dramatisch vandaag, speelde ver onder hun niveau, er was helemaal geen passie geen creativiteit en teveel misverstand binnen het ploeg, heerenveen was ook de baas vandaag maar als je zo dominant speelt en toch niet scoort of bijna geen kans heb gecreerd en er zelf 2 of 3 tegen kon krijgen dan zou ik niet zo snel durven te zeggen dat het aan heerenveen lag, het lag toch voornamelijk aan az vooral als je de wedstrijd tegen heracles bekijkt en deze, waar ze met veel meer passie en creativiteit speelden.

Van Basten lijkt er weinig plezier in te hebben. Hij ergert zich. En ik meende zelfs te liplezen "ik word hier zo moe van", na weer een mislukte aanval.

26 augustus 2012 om 15:08

Het plezier straalt eraf bij Van Basten. Maar dat zal jij wel niet zien, want jij volgt geen trainingen uiteraard. Tijdens de wedstrijd is hij gewoon fanatiek en wil hij winnen. Is daar wat raars aan?

26 augustus 2012 om 15:23

Ik zeg alleen wat ik zie. Ik zie geen trainingen. Maar tijdens de wedstrijden oogt hij toch echt geaggiteerd. Niet dat dat raar is, want hij is natuurlijk een hoger niveau gewenst. Maar het plezier straalt er tijdens de wedstrijd echt niet vanaf. Hij is wel fanatiek, maar het oogt ook een beetje onmachtig allemaal.

Maar dat is slechts mijn bescheiden mening.

26 augustus 2012 om 15:30

Krijgen we dat geleuter weet dat hij een hoger niveau gewend zou zijn. Hij kan het prima overbrengen op de jongens. Dat hij baalt van een slechte pass of een domme actie is logisch. Maar moedeloos is hij niet, hij staat juist heel fanatiek te coachen langs de lijn. Als je er geen zin in hebt dan ga je op de bank zitten en interesseert het je niet.

Overigens komt De Boer op jou ook onmachtig over bij een 5-0 voorsprong tegen Nec? Want die doet namelijk precies hetzelfde.

Heb de hele pot gekeken en voor de neutrale toeschouwer een geweldige pot voetbal.
Beide kant leuk gecounterd en lekker vlot voetbal gespeeld.
De rode kaart was idd terecht in mijn ogen.
En volgens mij kwam Boymans daar ook goed weg want had ook zo maar rood kunnen zijn vlogens mij.
Denk dat de scheids een paar mensen flink gematst heeft want hij had een flink aantal kaarten gegeven kunnen hebben.
Maar al met en al een leuke pot voetbal met een terechte uitslag.

26 augustus 2012 om 14:29

Er waren 2 zwaardere overtredingen, Gudmonsson en Boymans. Voorderest waren veel counters eruit halen.

Kan als Psv fan toch wel zeggen dat ik blij ben met dit gelijkspel!. Nu benieuwd wat feyenoord in almelo gaat doen. PSV moet iig winnen om ind e buurt van ajax te blijven

Heerenveen verrast me. Zijn toch uitstekende resultaten tegen Feyenoord en AZ

26 augustus 2012 om 17:01

denk juist dat ze beide wedstrijden hadden moeten winnen. Djuricic.... wat een zalige speler is/wordt dat. Ik

Vond het heel matig van beide kanten eigenlijk, veel balverlies, veel onnodige fouten en echt zo stom omgesprongen met bepaalde ruimtes op het veld. AZ speelde ook niet echt herkenbaar voetbal ze gingen massaal terugtrekken op eigen helft in plaats van dat ze vooruit stapten en diep op de speelhelft van Heerenveen druk gingen zetten.

Miste bij AZ ook de echte wil om te winnen en Heerenveen wou wel maar kon gewoon niet beter dan dit. Benieuwd of Ajax volgende week in Heerenveen wel druk vooruit gaat zetten want dan komen denk ik de beperkingen van dit Heerenveen heel snel aan het daglicht.

Over de rode kaart kan je kort zijn: Goed gezien van de scheidsrechter en een schorsing voor een duel of vier zou terecht zijn.

terrechte rode kaart, pech voor az in de eerste helft met de lat en een niet gegeven strafschop, altidore werd vastgehouden en er was een handsbal.

verder rare beslissingen van makelie, o.a een bal die over de achterlijn was niet zien en dan marcellis geel geven..

26 augustus 2012 om 14:30

Het was beide kanten op. Deze gozert verdiend 3 wedstrijden Jupiler League. ( Al hoop ik niet dat hij volgende week bij Volendam - Eindhoven zit )

26 augustus 2012 om 14:51

Die bal over de achterlijn moet hij niet zien, maar zijn assistent. Als de beslissing dan genomen is en Marcellis gaat zo fel protesten kan je hem gewoon geel geven, dat weet Marcellis ook. Geen fout van Makkelie maar van zijn assistent daar.

26 augustus 2012 om 15:10

Beide keren absoluut geen strafschop. Altidore ging als een stervende zwaan naar de grond. En de 'handsbal' van Kruijswijk, als we daar al een strafschop voor gaan geven is het einde zoek. die bal werd van 50 centimeter keihard tegen hem aangeknald, daar kan je weinig aan doen.

26 augustus 2012 om 19:25

die gele kaart was logisch ( commentaar op de leiding op een agressieve manier) hier staat nou eenmaal geel voor had Dirkie maar verstandiger moeten wezen .

0-0. Gelijkspel, Heerenveen voetballend beter. En AZ qua kansen. Nou 0-0 jammer, op naar de volgende wedstrijd. Jammer vond ik wel het inconsequente fluiten van FC Makkelie. Die was zowel voor AZ als Heerenveen een belemmering.

27 augustus 2012 om 12:25

waarom voor Heerenveen een belemmering? ik kan alleen maar dingen voor az bedenken?

Zwak optreden van AZ. Te veel middelmaat op het veld met Reijnen, Elm, Marcellis, Gorter en Boymans. Bijna net zo zwak was Makkelie die de nodige sympathie voor Heerenveen schijnt te hebben. Zijn enige juiste beslissing, de rode kaart voor Gudmundsson, is meteen ook het enige positieve van deze dag. Blij dat we die ongelooflijke prutser een paar weken kwijt zijn. AZ moet echt nog een stevige verdedigende middenvelder halen en hopen dat Thomas Lam snel weer fit is.

Respect voor van Basten zit de hele wedstrijd te coachen gewoon ze hadden wel meer verdiend dan een punt, maar een punt is mooi meegenomen aanvallend kunnen ze niet bewerkstelligen. Ze spelen wel goed voetbal Heerenveen maar als puntje bij paaltje komt dan gaat het mis met name voorin.

Heerenveen is dus beter dan gedacht. Ze stonden lekker te ballen.

Leuke wedstrijd om te kijken. Eigenlijk geen moment verveeld. Heerenveen kwam verrassend voor de dag, speelde goed. Over en weer een paar mooie kansen gezien. Verdiend gelijkspel voor Heerenveen. Rode kaart natuurlijk terecht, snap niet waar Verbeek het lef vandaan haalt om dit te betwijfelen.

Jammer dat heerenveen niet gewonnen heeft, ik gunde het marco wel, de beste speler die we hebben gehad naar cruijff

Voor de tweede keer een keurig gelijkspel in een uitwedstrijd tegen een sterke tegenstander! En net als vorige week had er eigenlijk gewoon moeten worden gewonnen.

Hopelijk zijn we nu van dat domme, negatieve gezeur van alle "kenners" op deze site en tv over Heerenveen verlost.

26 augustus 2012 om 14:35

Ik sluit me volledig aan bij deze woorden...

Het is niet leuk om je gelijk te halen als het om je clubje gaat maar dit was niet om aan te zien. Veel zullen dan verwijzen naar AZ- Heracles maar ik kijk liever verder dan me neus lang is.

Tegen Ajax waren we 60 minuten en als het niet meer is de onderliggende partij. Jozy had in 3 minuten even op de heupen met paar lekkere aanvallen maar dat was het dan ook. Tegen Anzhi was het ook niet om aan te zien en AZ creerde nauwelijks een fatsoenlijke kans. Vandaag tegen Heerenveen was het de eerste helft 3 x niks. Hoe kan je in eigen huis 30% balbezit hebben? Waardeloos.

Verbeek moet zijn spelers is beter gaan gebruiken. Martens is geen buitenspeler en speelt daar met frisse tegenzin. Hij is vanaf de linkshalf of 10 veel gevaarlijker en meer aanwezig dan vanaf linksbuiten. Het is technisch gezien onze beste speler en die hoort gewoon op het middenveld. Punt.

Maher is op ze best vanaf de zijkant middenveld of 10 maar moet nu als controleur fungeren. Ik zie hem continu ballen ophalen bij Viergever alsof Nick zelf niet een bal over 5 meter kan geven. Koop een verdedigende Middenvelder of zet Reijnen daar neer ipv dat gekut met onze beste voetballers. Maher en Martens moeten op hun favoriete plek spelen om zo van meerwaarde te kunnen zijn.

Marcellis en Gorter hebben mijn post van vorige week alleen maar bevestigd. Beide komen nauwelijks in het spel voor en zijn verdedigend ook niet altijd solide. Van la Parra ging continu langs Gorter alsof hij er niet stond.

Verbeek kan wel in de media roepen dat ''onze'' zelfvertrouwen groeiende is maar ik zie dat absoluut niet in ons spel terug. Aan Viergever en Maher zie je dat ze net zeker zijn door de veranderingen. Beide hebben in paar wedstrijden meer balverlies geleden dan vorige jaar in een heel seizoen.

AZ moet dringend versterking halen of jeugd de kans geven.

26 augustus 2012 om 21:30

@king_az

Ben het niet altijd volledig met je eens, maar in deze kan ik geen foutje vinden wat mij betreft in je analyse. Het was drama

Prima na valse start tegen nec. 2 moeilijke uitwedstrijden feyenoord en az niet verloren is prima.

Djuricic speelde geweldig vandaag, op een enkele nonchalante actie na. Ook Nordfeldt keepte erg goed. Van La Parra en De Roon vond ik daarentegen erg matig. Van La Parra kijkt bij elke actie voortdurend naar de grond en ziet dan lopende mensen over het hoofd. Ook gaat hij niet met snelheid op zijn tegenstander af, maar heel traag en aarzelend. De Roon liet de zwak spelende Falkenburg 2x erg makkelijk lopen en leverde erg veel ballen in. Bij hem was duidelijk te zien dat hij op het laatst onzeker was en alleen nog maar makkelijke ballen ging spelen. De nieuwe spits Finnbogason was niet erg duidelijk aanwezig, maar was wel goed in zijn kaatsen en passjes. Voor een eerste wedstrijd, vond ik dit wel veelbelovend en daarom zou ik hem gewoon blijven opstellen de komende wedstrijden. Tannane vond ik te egoïstisch helaas. De verdediging hield prima stand, maar je kon zien dat Kruiswijk en El Akchoui vooral standhielden door het slechte aanvallende spel van AZ. Zuiverloon speelde een prima pot.

Ik lees hier in de samenvatting dat AZ prima uit de startblokken kwam. Sorry hoor, maar dan heb ik een andere wedstrijd gezien. Heerenveen had in de eerste dertig minuten 66% balbezit, en ze kwamen iedere keer gevaarlijk door (alleen ontbeerd het hen aan echt goede aanvallers), en ik heb AZ toen geen een keer voor de goal van Heerenveen gezien. Maar ja, ik heb ook drie seconden iets anders gedaan. Daar kan het aan liggen.

Voor de rest is het een verdiend gelijkspel,

Wat waren we inspiratieloos, tegen een feller Heereveen die wel op tijd was. Continu slechte passing, geen vertrouwen, geen coaching, geen druk. Het veld dat veels te lang werd gehouden. De ruimtes waren niet te overbruggen.

Heereveen overklaste ons totaal.

We kwamen er dan misschien soms aardig uit, maar het is ons geluk dat Heereveen de laatste bal telkens verneukte.
Falkenburg had nooit moeten beginnen, Martens was op toen die wissel kwam. Verbeek je zou toch denken dat je van het verleden geleerd hebt?
En Guddie waar was je met je gedachten?.
Nee er is nog veel werk aan de winkel, zorg dat de rust en vertrouwen terug komt. Anders zie ik dat we volgende week totaal worden overlopen door Psv.

Zo zal de vraag altijd blijven. Was heerenveen zo goed en kwam az daarom niet aan het voetballen of was heerenveen gewoon goed en az ondermaats omdat ze hun dag niet hadden..

Ik vond heerenveen de betere ploeg waardoor az niet aan hun eigen spel toe kwam!
Hopen dat we dat goede spel ook volgende week kunnen zien in het abelenstrastadion!!

Prima uitslag voor Twente, PSV en Ajax. Al helemaal wanneer AZ zich niet gaat plaatsen voor Europees Voetbal dan zie ik ze dit seizoen weer lang meedoen om het kampioenschap. spelen gewoon leuk voetbal.

Volgens mij is Heerenveen geschrokken van de wedstrijd tegen Molde en zijn ze gebrand om in de terugwedstrijd een goed resultaat te halen. 2-0 is haalbaar, maar dan moeten ze wel 90minuten lang geconcentreerd blijven. Ook AZ zal gebrand zijn om te winnen, Anzhi heeft mij niet weten te overtuigen en ik acht 1-0 of zelfs 2-0 zeker als een mogelijkheid. Hopelijk gaan ze de strijd 100% aan en kunnen in ieder geval met opgeheven hoofd de Europa League verlaten.

Dit is gewoon precies hetzelfde als op de VI website, luiheid heerscht..

26 augustus 2012 om 15:26

Ja idd, viel me ook al op, wou het ook al posten, beetje raar...

On: Toch jammer dat Heerenveen dat niveau dat ze hier laten zien en ook vorige week tegen Feyenoord niet konden laten zien tegen Molde. Echt jammer dat dat team zo wisselvallig is... Ben echt benieuwd of Van Basten dat er enigszins eruit krijgt.

26 augustus 2012 om 19:28

Heeft meer te maken met de onervarenheid nick zie je wel meer bij jonge ploegen er mist bij Heerenveen net even dat stukje ervaring .

Leuke wedstrijd, toch verrast Heerenveen me weer. Er zijn zoveel spelers vertrokken, maar toch hebben ze best een leuke basis elf op het veld staan onder leiding van Djuricic natuurlijk. Na twee keer een gelijkspel behaald te hebben in twee vreselijk moeilijke uitwedstrijden voor Heerenveen, wordt het nu tijd voor een overwinning. Het is ze gegund om volgende week de 3 volle punten te pakken en het zou echt zomaar kunnen gaan gebeuren.

26 augustus 2012 om 15:27

ajax komt dan op bezoek...
jij hebt geen hoge pet op van ajax of is de wens vader van de gedachte?
ajax schat ik echt veel hoger in, ik zie heerenveen echt niet winnen volgende week.
daar vind ik heerenveen in het algemeen toch een beetje te zwak en niet constant genoeg voor.

26 augustus 2012 om 15:46

Maar ja, jij bent dan ook een Ajax fan. Dus erg objectief ben je niet

26 augustus 2012 om 16:25

ik baseer mijn mening op het feit dat heerenveen gewoon niet constant gepresteerd heeft.
en ja natuurlijk hoop ik gewoon dat ajax wint daar maar hopen is iets anders dan denken en ik denk echt dat heerenveen niet wint volgende week.
ik ben totaal geen fan van de verdediging en de 2 vleugelspelers vind ik nou ook niet bepaald indrukwekkend...
heerenveen speelt goed tegen feyenoord en az om vervolgens daar tussen vreselijk op zijn donder te krijgen door een niet al te beste ploeg.
dat is niet constant te noemen om nog maar te zwijgen over het verlies tegen nec...

ajax speelt op het moment zeer sterk, de opstelling klopt en kwalitatief gezien is ajax beter (dat is toch ook wel een feit denk ik?)
is het dan gek dat ik er zo over denk?
dat heeft weinig met subjectiviteit te maken denk ik...

26 augustus 2012 om 16:29

Is bij jou wellicht de wens de vader van de gedachte? Het interesseert me geen reet wie er volgende week wint. Dat de beste mogen winnen wat mij betreft, maar aangezien ik Heerenveen verrassend genoeg al twee hele sterke duels heb zien spelen, zie ik zeker mogelijkheden liggen tegen een piepjong ajax.
Tuurlijk heeft ajax tot nu toe ook prima gepresteerd, maar ik zie toch nog veel zwakheden in die ploeg zitten. Zolang het draait is er weinig aan de hand, maar als je ze echt bij de strot weet te grijpen hebben ze weinig mogelijkheden, want powerplay zit er niet in schat ik zo, maar we zullen het volgende week wel gaan zien. Al met al positief verrast door Heerenveen, dat was mijn punt.

AZ was heel slordig met passing. De aanjagers Holman en Wernbloom zijn er niet meer. De regisseur Rasmus Elm wordt echt gemist. Verbeek moet echt de opstelling verbeteren anders wordt het niks. Maher moet dieper spelen en niet als controleur want hij verliest veel te veel duels en maakt verkeerde overtredingen.

Az begon enthousiast?? En had het betere van het spel?? Wat voor analyse is dat? Heerenveen drong az terug in het begin

Az begon enthousiast?? En had het betere van het spel?? Wat voor analyse is dat? Heerenveen drong az terug in het begin

kan niet wachten tot AZ een RCM aantrekt (vervanger Rasmus Elm) want die gaat dan samen met Viktor Elm het verdedigende blok vormen en Adam Maher komt dan op ''10'' terecht. Waar hij vorig jaar in het eerste half jaar furore maakte.

Dat komt het spel ten goede.

Martens was onzichtbaar, Viktor Elm redelijk. Maher deed het redelijk, maar RCM is niet zijn positie.

Conclusie;
Te veel spelers niet op hun top, Heerenveen combineerde leuk zonder echte grote kansen te hebben (wel veel kleine of dat de eindpass niet goed was naar die Ijslander, voordat ik ze naam verkeerd schrijf).

Reijnen viel me alles behalve mee (weer, net als tegen Anzhi). Maar nu had Vierever een paar Moisandertjes.

26 augustus 2012 om 21:34

Maher deed het redelijk? Zoveel foute passes heb ik er nog maar weinig zien geven. Meneer "ik ben toe aan een stap hoger op" zal eens flink in de spiegel moeten gaan kijken. Hij was gewoon drama, netzoals de meeste, zoals o.a. Falkenburg

Over je commentaar betreffende Rijnen nog maar te zwijgen....

26 augustus 2012 om 22:21

Vergelijk Maher met Falkenburg en Martens en hij deed het redelijk? Zei ik ronduit slecht? of goed? Nee er tussen in en dat is redelijk.

Reijnen deed het voor iemand die er nu voor de 2de keer 90 minuten stond ''redelijk'' aantal goede slidings en had die spits vooral in de eerste helft in ze broekzak zitten.

Dat het middenveld kapot gecombineerd werd door met name Djuricic (toppertje) konden Viergever en Reijnen weinig aan doen. Dat kon je meer Elm of Maher aanrekenen, want Maher is immers geen RCM maar een AM. Dus hoop echt dat er een RCM komt want dan wordt de RCM positie beter en de CAM (maher ipv Falkenburg)

wat zou ik toch graag willen dat djuricic naar alkmaar komt, geweldige voetballer dan hebben we die rasmus elm probleem niet meer

26 augustus 2012 om 22:23

Hoopte dat vooraf al en na deze wedstrijd is dat alleen maar meer geworden, mijn hoop.
Maar realistisch gezien gaat Heerenveen deze ruwe diamant niet verkopen en al helemaal niet voor het bedrag wat AZ in het hoofd heeft (immers geen grote transfers klaarblijkelijk).

En AZ zoekt helemaal geen CAM want die hebben we genoeg met Martens, Maher, Messaoud, Falkenburg en eventueel ook nog Berghuis.

Een VM is veel meer nodig, want we spelen met 2 VMs en alleen Viktor Elm is er een van nature. Maher is dat duidelijk niet. Thom Haye of Thomas Lam als backup is veel te zuinig...

Prima wedstrijd van Makelie...1 foutje na dan, Booymans had rood moeten hebben voor die belachelijke overtreding.

26 augustus 2012 om 22:24

Die van Gudmundsson was rood, grotendeels omdat het met de noppen vooruit was (hij gleed weg ervoor). Maar Boymans ging niet met de noppen naar voren erin en niet met een (geheel) gestrekt been.

Het was een harde tackle, ja. Totaal onnodig ook, maar om daar rood voor te geven. Hmm, Ruudje verdrinkt gewoon in zijn ijver, wil teveel doen in de weinige minuten die hij krijgt, veel te veel geforceerd.

Ik ben in de 2e alinea (zin 2) gestopt met lezen van dit artikel. Jammer om te moeten constateren dat iemand dit blijkbaar lukraak kan plaatsen...

Jammer dat Heerenveen geen kansen kon creëren, dat lag m.i. met name aan Van La Parra, die geen fatsoenlijke voorzet heeft afgeleverd. Snel vervangen.

Mag weleens gezegd worden dat er uitstekende wisselwerking was tussen Danny Makkelie en 4e official van den Kerkhof. Makkelie wou een gele kaart geven, zijn hand ging eerst naar de borstzak. Op attenderen van de 4e official gaf hij een rode kaart. Op deze manier doet de 4e official uitstekend werk, waar de wedstrijd echt iets aan heeft!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren