Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ dankt Aston Villa en heeft in de laatste speelronde genoeg aan zege op Legia

Laatste update:

Aston Villa heeft AZ een groot plezier gedaan. De ploeg uit Birmingham rekende dankzij treffers van Moussa Diaby en Álex Moreno met 2-1 af met Legia Warschau. Villa is zodoende zeker van de volgende ronde, terwijl Legia het over twee weken in een onderling duel gaat uitvechten met AZ. Als de Alkmaarders winnen in Polen, plaatsen de Noord-Hollanders zich voor de volgende ronde.

Bijzonderheden:
Bij de eerste aanval van de thuisploeg was het direct raak. Diaby was ontsnapt aan de rechterkant, sneed naar binnen en schoot met links prima binnen in de verre hoek: 1-0. Villa kon echter niet al te lang genieten van de voorsprong. Boubacar Kamara speelde de bal zomaar in de voeten van Ernest Muci. De Albanees dacht niet na en krulde de bal heerlijk achter de kansloze Robin Olsen: 1-1.

Een kwartier na rust kwam Villa weer op voorsprong. Douglas Luiz slingerde een vrije trap voor het doel van Legia en daar maakte Moreno optimaal gebruik van door bij de tweede paal acrobatisch binnen te tikken: 2-1. Met name Villa kwam nog dicht bij de 3-1, die niet meer zou vallen. Omdat ook Legia niet meer wist te scoren, wachten de Polen in de laatste speelronde een zeer heet avondje in eigen huis tegen AZ.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat is dat voorn zin, "AZ heeft genoeg aan zege". Dat is alsof er meerdere opties voor ze zijn om door te gaan, maar dat is niet zo, ze moeten winnen

30 november 2023 om 23:14

Exact mijn gedachte! Alsof je ook nog zoiets hebt als een dubbele zege waarbij je 5 punten kunt pakken ofzo. Wat een flauwekul. Genoeg aan een gelijkspel snap ik.... maar dit... serieus. Winnen tegen een super gemotiveerd Legia is moeilijk zat. En tel daarbij dat gedoe in Alkmaar en je weet dat het daar super heet gaat worden. Positieve instelling is natuurlijk goed, maar dit is gewoon misplaatst.

1 december 2023 om 05:34

En alsof AZ zomaar even gaat winnen daar? Ik verwacht zomaar een 2-1 of 3-1 voor Legia

1 december 2023 om 13:44

De mogelijkheid bestaat ook dat je zelf moet winnen en nog moet hopen op een resultaat van een club in een andere wedstrijd. Zoals gister bij AZ het geval was. De volgende speelronde heeft AZ al genoeg aan zelf winnen en maakt het niet meer uit wat Villa doet.

Nou alleen nog even winnen van die Polen. Echt leuke supporters hebben ze, was vandaag ook weer feest in Birmingham. Waarschijnlijk zullen ze nu ook weer roepen dat het allemaal de schuld van de leiding/beveiliging/politie in Engeland was. Als de UEFA ballen heeft laten ze de volgende wedstrijd het stadion helemaal leeg in Warschau. Wat een tuig!

30 november 2023 om 23:09

'volgende wedstrijd'? Legia mag best eens een heel seizoen een ban krijgen. Verschil tussen de fans en de hooligans is bij die lui niet meer te zien. Overigens ook het verschil niet meer tussen de clubleiding en de hooligans, gezien hoe die clubleiding doet alsof de meegereisde 'fans' van Legia totaal geen georganiseerde criminelen zijn.

30 november 2023 om 23:09

Het scenario wat we eigenlijk nooit wilde: in Polen moeten winnen. Het is relatief pittige poule voor UCL begrippen. En ben benieuwd of we door gaan. Fouten zijn niet te herstellen, 3e plek is niet genoeg.

30 november 2023 om 23:11

Denk dat az het nogal zwaar gaat krijgen tegen legoa met de supporters, ging in de thuiswedstrijd ook zo goed😅

Legia mocht geen uitsupporters het stadion in want ze sloegen de politie erbuiten helemaal lens. Maar goed ik hoop dat de Legia support hier die vorige keer zo'n grote mond had dat het overal goed gaat behalve in Alkmaar nu ook zo stoer zijn om excuus te maken naar de stad Alkmaar, AZ en haar supporters. Laf volk die daar staan te kleunen. Uitsluiten die hap! Voorzitter geeft ook alweer Villa en de Politie de schuld!

1 december 2023 om 09:17

Moet je wel even naar het hele verhaal kijken. Er zijn afspraken gemaakt over het aantal kaarten. 2100 geloof ik. Opeens, twee weken terug, werd dat aantal met de helft gereduceerd. Tegen die tijd waren hotels en vliegreizen natuurlijk al geboekt. Iedereen is vervolgens afgereisd en naar het stadion getogen, waar het tot een meningsverschil uitliep, doordat de autoriteiten toen niemand wilde binnen laten. Kijk, dan krijg je bij elke club gezeur natuurlijk.

Verder gaat AZ uiteraard niet eventjes winnen in Warschau. Zal spannend worden, maar ga er van uit dat Legia doorgaat.

1 december 2023 om 09:28

“Een meningsverschil uitliep”. Ze zaten lekker agenten en kinderen te bekogelen met glaswerk en vuurwerk. Gewoon nooit meer zo een tokkie-Legiagroep toelaten op Europese velden. 0 van die kansloze tokkies in de uitvakken. Ben je direct van het gezeik af. Legia supporters zijn 80-90% walgelijke marginalen. Hoef ik nooit meer in Alkmaar te zien

1 december 2023 om 15:40

hansikpol. Sorry hoot maar na het gerel wat Legia in Alkmaar heeft laten zien vind ik het nogal logisch dat Birmingham een stokje steekt voor 4500 dronken doorgesnoven polen in een uitvak. Het enige echte slachtoffer is AZ die besloten heeft geen supporters mee te nemen. Veel supporters hebben geen annuleringsverzekering en betalen 100en euros voor een trip die geen doorgang vind buiten hun schuld om. Ik zie die mensen nu ook geen glaswerk naar kinderen smijten.

1 december 2023 om 19:36

Overdrijven is ook een vak. Legia supporters zijn veelal gewoon normale lui. Ze creëren ook altijd een goede sfeer zowel uit als thuis. Tuurlijk zitten er ook hooligans tussen, maar die heb je ook bij elke grote Nederlandse club. Kijk hoe die zich gedragen. Ook meteen maar uit Europa zetten? Feyenoord, Ajax, PSV allemaal eenzelfde soort gedrag. Maar weer je gebeente als het Polen zijn, dan is het opeens erg. Even de dingen in perspectief zien helpt vaak wel.

1 december 2023 om 19:38

AZ supporters konden echt wel veilig naar Warschau hoor. En inderdaad jammer. Ze missen een waar voetbalspektakel met sfeeracties en veel en hard gezang. Jammer dat ze niet komen, toch leuker met uitpubliek. Kaarten zijn alweer verkocht. Uitverkocht huis. Heksenketel. Kan niet wachten.

Zo'n Legia is gewoon een semi criminele organisatie. Dat moet je helemaal niet willen in een Europees toernooi, dus laten we hopen dat AZ dat zooitje afstraft. Je kunt er de klok op gelijk zetten dat als het 0-2 staat, de boel daar weer ontploft.

Ook al is dit niet het beste AZ van de laatste jaren en kunnen ze behoorlijk grillig zijn, ze hebben echt wel meer kwaliteit dan die Polen en zouden in staat moeten zijn daar te kunnen winnen.

1 december 2023 om 15:42

tja dat is nou net het probleem. Als AZ in staat zou moeten zijn om iets te doen dan geven ze niet thuis. Lijkt een mentaliteitsdingetje te zijn. Uiteraard helemaal eens m.b.t. de criminelen van Legia. Gigantische schoften. Horen na dit 2e incident eigenlijk al uit het toernooi gehaald te worden. Die dwaze voorzitter geeft ook Birmingham weer de schuld nu.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren