Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ bevestigt blessurenieuws over onfortuinlijke doelman Mathew Ryan

Laatste update:

AZ kan dit kalenderjaar geen beroep meer doen op Mathew Ryan, zo bevestigen de Alkmaarders via de eigen clubkanalen. De 31-jarige doelman heeft zondag tijdens een hersteltraining een hoofdblessure opgelopen. Ryan is inmiddels geopereerd aan een jukbeenbreuk en staat enkele weken aan de kant.

AZ moet het in de week van de waarheid dus stellen zonder de ervaren Ryan. Donderdag staat het beslissende Conference League-groepsduel met Legia Warschau op het programma en zondag wacht de competitiewedstrijd tegen PSV.

De ploeg van trainer Pascal Jansen sluit het seizoen volgende week woensdag af met een bekerwedstrijd bij HHC Hardenberg. Het is nog niet bekend of Ryan wel met Australië deel kan nemen aan de Azië Cup, die in januari aanvangt.

De ervaren sluitpost miste vooralsnog geen minuut deze jaargang. Hobie Verhulst lijkt zijn aangewezen vervanger. Verhulst was voor Ryans komst nog eerste doelman in Alkmaar. Vanwege zijn vele blunders besloot AZ echter de knip te trekken en Ryan naar Nederland te halen.

Hoewel ook Ryan niet feilloos is, oogt het sindsdien een stuk zekerder onder de Alkmaarse lat. Verhulst keepte daarna dan ook geen minuut meer in AZ 1.

Wel deed de Amsterdammer dit seizoen al wedstrijdritme op in het beloftenteam. Verhulst stond eind november nog onder de lat toen Jong AZ de leeftijdsgenoten van PSV met 1-2 opzijzette.

In totaal staat Verhulst op 35 duels in de hoofdmacht van AZ. Daarin behield de dertigjarige goalie tienmaal een clean sheet.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

AZ

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Liever owusu oduro als hobie

10 december 2023 om 18:22

Misschien Waterreus weer even polsen??

10 december 2023 om 18:18

Haha, idd zeg. Wij hebben totaal geen last van blessures dit seizoen!

10 december 2023 om 21:06

Qua blessures zit het niet mee, maar verder zit het natuurlijk niet tegen dit seizoen. Maargoed, vorig jaar zat juist een hoop tegen. En een hoop van het 'geluk' dwingen ze af. Het is ook geen toeval dat het vorig seizoen allemaal net goed viel voor Feyenoord en nu niet.

10 december 2023 om 23:00

PSV ging toch wel winnen. AZ heeft weer en cruciale wedstrijd op donderdag waar al hun energie op gaat, terwijl PSV een wedstrijdje zonder druk heeft de dinsdag daarvoor.

11 december 2023 om 17:21

Dat is AZ zijn eigen schuld toch. Hadden ze beter moeten presteren. En ik ben AZ supporter

10 december 2023 om 18:33

Wat een geluk inderdaad dat je de belangrijkste weken van de eerste seizoenshelft zonder je 2 beste aanvallers moet doorkomen.

10 december 2023 om 19:21

PSV haalt/huurt een nieuwe verdediger voor Ramalho en raakt gelijk lange tijd geblesseerd. Lang ook lang geblesseerd en Lozano er ook nog bij. Nee, het zit alleen maar mee inderdaad...

10 december 2023 om 19:31

Leg het nou niet extra uit, want zometeen wordt het nog duidelijk dat het extra knap is wat PSV aan het doen is ! (en dat het dus aan PSV zelf ligt en niet aan het feit dat de andere ploegen punten verspelen).

/* sarcasme uit */

Pascal kennende zal het helaas wel Hobie worden, maar dit is het moment om Owusu te brengen. Ja het zijn nogal potjes om mee te beginnen, maar hij is simpelweg een betere keeper dan Verhulst. Daarnaast heeft hij in de Youth League en La Bombonera al laten zien niet te bezwijken onder de druk van fanatiek publiek of een grote wedstrijd.

10 december 2023 om 18:21

Hoe kan je stellen dat hij de betere keeper is als hij zich nog nooit op het hoogste niveau heeft kunnen laten zien? Dat is natuurlijk wel een vereiste voordat je die conclusie kan trekken, je weet nooit zeker hoe iemand die stap maakt. Maar wel een prima moment om deze jongen de kans te geven.

10 december 2023 om 18:25

Omdat Verhulst zich iig ook nooit op dat niveau bewezen heeft en zelfs 10 jaar ouder is.. Ook heeft Verhulst nooit het niveau jong Oranje aangetikt. Dus ja je kunt prima stellen dat Owuso een betere keeper is dan Verhulst, dat is namelijk ook gewoon zo. Die loopt nu al mijlenver voor op de ontwikkeling van Verhulst, hij is alleen dusdanig jong dat hij zich logischerwijs niet veel heeft kunnen laten zien op dat niveau.

10 december 2023 om 18:33

Ze keepen allebei in de KKD, waar Hobie nog regelmatig blunders maakt als hij speelt. En dat is enkel tegen de andere Jong ploegen omdat hij alleen die mag spelen, laat staan als hij tegen de rest van de competitie mocht keepen. Dan is er nog de overvloed aan blunders van Hobie op het hoogste niveau, waar Owusu nauwelijks fouten maakt in onder andere Europese finales. Zoals ik al aangeef was hij een uitblinker in de Youth League en tegen Boca. Dat zijn toch echt wel momenten waarop te zien is dat Owusu een bijzonder goede keeper is en met gemak beter dan Hobie.Owusu is in dezelfde ploeg beter aan de bal, rustiger in de 16, heeft betere reflexen en vele malen beter met hoge ballen.

10 december 2023 om 18:40

@tyuin - “ook heeft Verhulst nooit het niveau jong oranje aangetikt”. Dat is wel een rare argument. Hij heeft gewoon alle jeugdelftallen doorlopen op de onder-21 na. Maar de lichting aan keepers was bij de onder-21 ook stukken beter met Bizot, Zoet en Padt. Allen nog bij het Nederlands elftal gezeten. De huidige lichting aan Nederlandse keepers is echt heel erg pover. Dus om dan te stellen dat Owusu daarom beter is, is een beetje een kulargument. Neemt niet weg dat Owusu wel een kans mag krijgen mede door het persoonlijk falen van Hobbie in de wedstrijden dat hij werd benoemd tot eerste keeper.

11 december 2023 om 08:13

Sorry hoor vriend maar Rome heeft de laatste 2 wedstrijden 5 blunders gemaakt in de KKD😅

10 december 2023 om 23:01

Nieuwe keeper kopen. Olij proberen te kopen. Voor nu inderdaad de jeugd laten proberen

11 december 2023 om 11:32

Precies. Die kan dan in januari aansluiten. Net als Ryan weer fit is. Opgelost!

11 december 2023 om 12:13

Ryan is beter dan Verhulst maar nog steeds een middelmatige keeper. Niet goed genoeg voor de (sub)top & Europese wedstrijden

11 december 2023 om 17:22



Slaat nergens op. Owusu en Westerveld is het jonge talent. Als je die de kans geeft groeien ze vanzelf. Olij heeft het bij AZ ook niet gehaald, simpelweg omdat hij geen kans kreeg, het talent heeft hij blijkbaar wel.

En daarbij, vind het altijd maar beetje gissen, hoe weet je nou dat Olij beter is dan Ryan? Vanwege z'n topwedstrijden en de Europese ervaring? Die penalty tegen Ajax vind ik een teken van een middelmatige keeper.

Blessa aan zijn hoofd opgelopen in de gym, hoe dan? 😂

10 december 2023 om 18:29

Halster verkeerd laten zakken? Te dicht op een medespeler gestaan tijdens een kettlebell swing? Uitgegleden op de loopband en met je face op het scherm. Zo maar wat mogelijkheden. Zoek eens op "gym fails" en je verbaasd je wat mensen doen met fitness materiaal.

10 december 2023 om 18:34

Nee, gewoon een blessure aan zijn hoofd.

10 december 2023 om 19:16

Niet zomaar een blessure ook. Oogkas gebroken, zal wel een gewicht op zijn gevallen oid. Iig knap dom.

Please please laat Pascal geen Hobie opstellen.

"Vanwege zijn vele blunders"...ach VZ toch, wat is dit opruiende zeg.
Hij heeft net zoveel goede reddingen op zekere doelpunten gemaakt, maar dat mag natuurlijk niet genoemd worden.
Ben benieuwd voor wie gekozen gaat worden, Hobie of Owusu, de eerste lijkt me meer ervaring te hebben met dit soort wedstrijden.
Wie her ook word, mijn steun hebben ze.

10 december 2023 om 19:37

Waar is die Westerveld gebleven?

11 december 2023 om 08:03

Geblesseerd, anders zou ik hem ook wel willen zien.

10 december 2023 om 23:44

Ryan is geen goeie keeper vind ik. Alleen is hij beter dan Verhulst. Hij maakte echt wel 1 blunder per wedstrijd en daarom zijn wij o a. 'maar' 4e geworden vorig jaar helaas

11 december 2023 om 17:21

Ah hou toch op joh. Dat ligt echt niet aan Ryan. En er zijn wellicht wel eens ballen die hij had kunnen hebben, maar blunders? Lekker sensatie zoeken.

Ryan is toch geen sterkhouder bij AZ? Ryan is een redelijk beperkte keeper, de echte sterkhouders zijn Bazoer, Sugawara en vooral Clasie en Pavlidis.

11 december 2023 om 11:32

Ryan is wel degelijk een stuk beter dan Verhulst. Dus dan is het wat mij betreft een sterkhouder. Gozer maakt vaak genoeg blunders, maar Verhulst is al helemaal een drama.

Ik zou je proberen met die jonge die in een kolkend bombadera en in de youth wel al heeft laten zien de druk aan te kunnen

AZ sluit het seizoen volgende week woensdag af tegen Hardenberg?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren