Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ bereikt Conference League na bloedstollende strafschoppenserie in Bergen

Laatste update:

AZ heeft zich gekwalificeerd voor de groepsfase van de Conference League. Na het 1-1 gelijkspel in de heenwedstrijd tegen SK Brann speelden de Alkmaarders met 3-3 gelijk in Noorwegen. De ploeg van trainer Pascal Jansen leek de buit na een uitstekende eerste helft en treffers van Mayckel Lahdo en Sven Mijnans binnen te hebben. Na rust zorgde Ruben van Bommel voor de 1-3, maar ook dat bleek niet voldoende. Joachim Soltvedt en Japhet Sery Larsen schoten Brann naar een verlenging. Daarin werd niet gescoord, waarna de strafschoppen beter genomen werden door AZ.

In de heenwedstrijd was invaller Lahdo de absolute uitblinker bij AZ. De Zweed werd voor zijn optreden beloond met een basisplaats in Bergen, wat ten koste ging van Jens Odgaard. Kenzo Goudmijn kreeg op het middenveld de voorkeur boven onder meer Djordje Mihailovic. Spits Vangelis Pavlidis werd geflankeerd door Lahdo (rechts) en Van Bommel (links). Jordy Clasie ontbrak nog altijd wegens een blessure, terwijl de herstelden Myron van Brederode en Tiago Dantas op de bank plaatsnamen.

AZ kwam na een sterke openingsfase in de twaalfde minuut op voorsprong. Mijnans liep zich vast, waarna Goudmijn de afvallende bal in een keer bij De Wit bracht. De aanvallende middenvelder vond Lahdo, die feilloos de verre hoek vond met een lage schuiver: 0-1. Nadat een treffer van Pavlidis werd afgekeurd wegens een overtreding van de Griek kwam ook Van Bommel zeer dichtbij: hij schoot een afvallende bal tegen de lat. AZ speelde in positieve zin onherkenbaar ten opzichte van het heenduel. De Alkmaarders waren scherp en dat leidde even voor het half uur tot de 0-2. Lahdo bereikte Mijnans, die doelman Matias Dyngeland kansloos liet met zijn schot in de verre hoek. Toch kwam Brann in blessuretijd terug in de wedstijd. Niklas Castro gaf voor op Fredrik Knudsen, die overtuigend raak kopte: 1-2.

De treffer gaf Brann hernieuwde hoop. De Noren trokken na rust ten aanval, maar dat leverde ook ruimtes voor AZ op. Lahdo ontdeed zich op rechts van zijn directe tegenstander en gaf af op Van Bommel, die van dichtbij binnenschoof: 1-3. De Alkmaarders leken de kwalificatie voor de groepsfase andermaal binnen te hebben, maar weer kwamen ze bedrogen uit. Invaller Soltvedt, koud drie minuten in het veld, liet in minuut 66 zien over een uitstekende vrije trap te beschikken: 2-3. Brann drong aan en werd met name uit standaardsituaties meermaals gevaarlijk. Écht grote kansen bleven echter uit, tot tien minuten voor tijd. Larsen kopte vogelvrij binnen uit een hoekschop: 3-3. Brann speelde met nieuw vertrouwen en ging op jacht naar de winnende treffer. AZ speelde met zichtbaar minder vertrouwen, maar hield stand tot de verlenging.

AZ begon dreigend aan de verlenging, al leverde dat geen kansen op. Beide ploegen leken angstig te zijn voor een tegentreffer. Invaller Ulrik Mathisen kwam voor de korte pauze nog het dichtst bij een doelpunt. Zijn strakke schot vloog rakelings langs paal. Vrijwel direct in de tweede helft zorgde Mijnans voor opwinding. De middenvelder schoot uit de stuit richting de tweede paal en zag hoe Dyngeland een treffer voorkwam met een uiterste ingreep. Een minuut voor tijd kreeg Felix Myhre rood voor een harde tackle op invaller Mees de Wit. AZ had echter niet genoeg tijd om de overtalsituatie uit te buiten, waardoor een strafschoppenserie voor de beslissing moest zorgen. AZ en Brann schoten alle strafschoppen tot de 5-5 raak, waarna Ryan de inzet van Frederik Børsting keerde. Alexandre Penetra schoot vervolgens de beslissende raak.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Aub nooit maar dan ook echt nooit meer Leo Driessen op TV!

31 augustus 2023 om 22:01

Ongekend vaak bij AZ ook heb ik het idee.

31 augustus 2023 om 22:01

Wat een verschrikking he... met die penalty van Dani de Wit paar keer Mees de wit roepen.. of je let niet op of je roept maar gewoon wat.

31 augustus 2023 om 22:02

Lekker hoor! En wat een dramatische beslissing om de tweede helft van het nooit spannende Twente uit te zenden ipv AZ.

1 september 2023 om 07:04

@ikweetalles11 op veronica was toch gewoon de hele wedstrijd van az te zien?

31 augustus 2023 om 22:04

Ik erg me er ook aan

31 augustus 2023 om 22:04

Die man is inderdaad doodvermoeiend.

31 augustus 2023 om 22:10

We hebben die al 5 keer gehad. Gelukkig hadden we hem vandaag niet.

31 augustus 2023 om 22:18

Ongelooflijk hoe vaak die man wordt ingehuurd door de zenders. Je hoort hem bij Viaplay elke wedstrijd in Engeland, RTL, Veronica, Espn. Dit is met afstand de meest verschrikkelijk commentator van Nederland. Hoe is het mogelijk dat die zenders naar zijn diensten hengelen?!

Wat zonde dat een Jeroen Grueter bijvoorbeeld enkel de NOS doet. Met afstand de fijnste commentator van Nederland.

31 augustus 2023 om 22:49

Kunnen alle mensen die Driessen wel een fijne commentator vinden zich hier melden? Want ik kan me niet voorstellen dat dat er veel zijn. Echt een verschrikking.

31 augustus 2023 om 22:22

Hij zat een tijdje terug dinsdag PSV, donderdag Twente, vrijdag KKD bij ESPN, zaterdag zondag maandag Premier League, dinsdag weer PSV en donderdag weer Twente. Onvoorstelbare hel voor de voetballiefhebber.

31 augustus 2023 om 22:25

Hij heeft vanaf de play offs volgensmij werkelijk elke wedstrijd van twente gedaan, tot vandaag dus, bedankt az! En mooi dat jullie wel door zijn, belangrijke punten voor NL.

31 augustus 2023 om 22:41

Wat een verschrikking is dat he! Had afgelopen ellendige seizoen van Ajax het idee dat ESPN Ajacieden nog wat extra ging sarren door Leo op vrijwel iedere pot van Ajax te zetten.

31 augustus 2023 om 22:55

Emilio je hebt helemaal gelijk! Het is zo slecht dat je je afvraagt hoe het in vredesnaam mogelijk is dat anno 2023 dit wordt toegestaan in een professionele media omgeving. Je zal maar voor straf met Leo, Valentijn (familie?), Schreuder en Vermeulen in 1 ruimte een wedstrijd moeten kijken. Lachwekkend dat zoveel nietszeggende, talentloze pseudokenners vrij spel heeft in de voetbalwereld. Het is niet eens meer lachwekkend, eerder zorgwekkend! Wie stelt dit soort nobody's aan, wie laat ze ook jaaaaaren zitten? Omg ik vergeet Maaldrink, koning van het zuigen en slechter dan slechte interviews. Noem 1 westers land met zoveel onkunde op deze positie in de sportmedia?

31 augustus 2023 om 23:11

Zouden die commentatoren allemaal als ZZP’er werkzaam zijn? En dat Leo dan gewoon net iets minder vraagt dan de rest? Echt de slechtste commentator van het hele gilde, heeft zijn feiten niet op orde, verwisselt constant namen (Dani de Wit en Mijnans, Mees en Dani de Wit). Heel vervelend en onbegrijpelijk dat hij steeds weer wordt opgetrommeld. Dus ik denk dat het ZZP verhaal gewoon moet kloppen.

1 september 2023 om 00:50

Ik weet nog dat iedereen blij op Voetbalzone reageerde toen hij aankondigde dat hij ging stoppen. Hahaha maar hij heeft een Dick Advocaatje geflikt, lekker doorgegaan.

Nou dat was een zware bevalling voor onze Alkmaarse vrienden. Liet nog wel wat te wensen over zeg…

31 augustus 2023 om 22:06

De Italianen zouden zeggen "we zijn toch door".

31 augustus 2023 om 23:12

Ach ja, over drie weken heeft niemand het er meer over en spelen we ‘gewoon’ weer minimaal zes potjes Europees voetbal

1 september 2023 om 00:40

Precies! Wij wonnen 2 jaar geleden met pijn en moeite van veredelde amateurs van Drita. Daar had niemand het meer over nadat we in de finale kwamen. Je bent door, klaar.

1 september 2023 om 10:00

Nou Drita werd en wordt anders nog steeds tot in den treure genoemd hoor.

Zeker leuk en top voor het NL voetbal!

31 augustus 2023 om 22:52

Op naar 3 ploegen direct in de CL!

Waarom waren er maar 55 az supporters?

31 augustus 2023 om 22:01

Omdat nummer 56 besloot om niet te gaan en de rest zijn voorbeeld volgde.

31 augustus 2023 om 22:02

AZ is geen Feyenoord of Ajax. Wij hebben niet zoveel supporters. Dus soms tegen kleinere clubs in vage Europese oorden gaan er niet zoveel mee

31 augustus 2023 om 22:05

Snap ik volkomen hoor. Lekker boeiend hoeveel er gaan, zal het feestje niet minder om zijn

31 augustus 2023 om 22:06

Maar dit is een belangrijke (zelfs bepalende) kwalificatiewedstrijd. Ik dacht oprecht dat er iets van een boycot ofso was. Kan me niet voorstellen dat er echt zo weinig animo is voor zo een wedstrijd.

31 augustus 2023 om 22:15

Mensen hebben ook niet altijd geld beschikbaar. Vakantie net voorbij + niet mega veel supporters.

31 augustus 2023 om 22:21

We spelen elk jaar 5-10 Europese wedstrijden tegen dit soort teams. Zelfs thuis is vaak niet uitverkocht tegen Brann, Bodo Glimt, Liberec etc. Onder elk topic roepen fans van andere clubs dan dat ze het raar vinden. Maar zo gek is het toch niet? We zijn en een kleine club, en Europees voetbal gewend. Een keertje tegen Anderlecht of Lazio oid loopt Alkmaar pas echt warm. Zo gaat dat nou eenmaal

31 augustus 2023 om 22:51

Daar doe je nog een club mee tekort...

1 september 2023 om 00:25

Je doelt op PSV toch, Redisthecolour?

31 augustus 2023 om 22:03

Ik dacht ook dat ze maar 40 hadden. En Prem dan.

31 augustus 2023 om 22:48

Zag Prem ook op de tribune geloof ik.

31 augustus 2023 om 22:05

Omdat het gewoon een werkdag is en vliegtickets 400 euro zijn?

31 augustus 2023 om 22:07

Omdat mensen morgen gewoon op werk moeten zijn, en een uitpotje tegen Brann niet dusdanig spraakmakend is dat daar hordes mensen op afkomen.

31 augustus 2023 om 23:04

En AZ heeft gewoon wat minder supporters. Niets mis mee.

Wat was dit spannend pfffff!!!! Heel blij hiermee wauw

Zie hier het gelijk van J derksen, de talentenfabriek van AZ flikt het met maat liefst 1 eigen jeugdspeler, kippenvel moment.

31 augustus 2023 om 23:15

Ach ja, deze potjes net na de vakantie zijn altijd lastig. Je moet ze gewoon door zien te komen. Heeft AZ wel vaker problemen mee gehad (tegen Antwerp onder andere) omdat het halve team weer is weggekocht.

Wat een spannende pot! Spanning en sensatie.
Ben niet tevreden qua spel als AZ fan, maar we zijn erbij! Prima!

31 augustus 2023 om 22:11

@Prem_93 ik vond het slecht, 1-3 voor mag je nooit weg geven maar spannend was het zeker.
Gefeliciteerd man fijn dat Az door is.

31 augustus 2023 om 22:19

Thanks mitch!

31 augustus 2023 om 22:21

We zijn er weer bij en dat is prima… je zou er bijna een liedje van maken

31 augustus 2023 om 22:27

Viva hollandia haha

31 augustus 2023 om 22:48

Eerder spanning en irritatie. Man wat gaf AZ het telkens makkelijk weg. Onnodig, want ze zijn echt een klasse beter. Volgende keer met wat meer adjoema spelen.

31 augustus 2023 om 22:53

Gefeliciteerd man

Retteketet AZ. Respect hoor niet makkelijk om in die ambiance die penalties zo koelbloedig binnen te jassen. Ze verzaken nooit in Europa 😉

Poeh wat een lijdensweg, en zo onnodig. Zou echt pijnlijk zijn mocht je hier van verliezen. Maar het kwam uiteindelijk goed, dat is maar goed ook! Az moet gewoon europa in! 👍

Eigen schuld dikke bult als je uit je kansen niet afmaakt Brann. Over twee wedstrijden gezien beide ploegen vrij gelijkwaardig. Wel netjes gestreden van Brann als je ziet waar ze vandaan kwamen, die kieperen gewoon bijna de halve finalist van vorig seizoen eruit.

Mooi voor het Nederlands voetbal dit zo, Twente natuurlijk pech dat ze een van de betere loten maar dan AZ die de avond nog goed maakt. Gelukkig zie ik genoeg kansen voor PSV en Feyenoord in hun groep en Ajax zal ook meer dan genoeg punten halen, daar twijfel ik niet aan. Het zal weer een mooie Europees seizoen worden voor Nederland gok ik!

Gefeliciteerd AZ-fans!

31 augustus 2023 om 22:04

Dank je @norge, en Brann heeft het ons inderdaad erg moeilijk gemaakt. Tweede helft waren jullie veel en veel beter.

Wel blij!

31 augustus 2023 om 22:05

Dit is wat Noorse ploegen in Europa zo gevaarlijk maakt. Het maakt niet uit hoeveel de tegenstander scoort. Op de een of andere manier scoren ze net zo vaak terug. Alleen het ontbeert wel echt aan individuele kwaliteit. Dit is waarom Molde de boel thuis niet kon afmaken bijv.

Maar alsnog hebben jullie met Molde en Bodo 2 ploegen in de groepsfases!! Gefeliciteerd

31 augustus 2023 om 22:21

Ja, je verwoordt het perfect AY1905. Qua team staat het vaak uitstekend alleen is er meestal individueel een gebrek aan kwaliteit. En 2 teams in de groepsfase van de EL en ECL is prima, vallen genoeg punten te halen voor Molde en Bodø mits ze een beetje gunstig loten!

Ooh dit was voor de groepsfase. Ik dacht even zojuist dat ze hem al gewonnen hadden.

Maar gefeliciteerd AZ!!

31 augustus 2023 om 22:23

Oei, per ongeluk toch die fles azijn opengetrokken, in plaats van een biertje? Niet helemaal leegdrinken hoor

Goed nieuws voor Nederland en de coefficienten polonaise. Wel een slechte avond NL voetbal, maar AZ moet ook het allemaal nog ingespeeld krijgen. Al met al is het goed.

31 augustus 2023 om 22:42

Rijeka staat op dit moment 1-0 voor tegen Lille en die zijn aan het verlengen. Als Lille eruit vliegt zou dat helemaal super gunstig zijn voor het NL voetbal

31 augustus 2023 om 22:54

Helaas 1-1, dat was wel extra lekker geweest inderdaad. Maar dat Lille gaat ook geen hoge ogen gooien in Europa, zoveel is wel duidelijk.

Nederlands voetbal is nog niet uit de startblokken geschoten zeg maar, zowel Europees als nationaal.

Gefeliciteerd AZ!

Kantje boord, gelukkig zijn ze door anders was het een hele sombere voetbal avond.

God zij met ons .... daar wou ik het bij laten

Jeetje, mijn hart. En wat een slechte wedstrijd al-weer. Maar het moet echt stukken beter wil je wat bereiken in Europa

31 augustus 2023 om 22:35

Weinig spanning inderdaad. Echt zo'n wedstrijd waar je relaxed op de bank zit hé.

De zoveelste 'snel vergeten' wedstrijd onder Pascal Jansen, maar goed we mogen niet zeggen dat hij toch echt geen goede coach is. Tweede helft los zond achterin en op het middenveld. Te laat ingegrepen toen het kwaad al geschied was. Goudmijn fysiek veel tekort voor Europees niveau, Hatzidiakos wederom schutterend en Dani de Wit onzichtbaar op ontelbare overtredingen na.Het blijft hopen dat het ooit een keer constant word maar dat zal wel niet.

31 augustus 2023 om 22:09

Die nummer 5 viel wel lekker in. Waarom speelt hij nog niet? Bazoer was erg zwak in de duels de hele wedstrijd

31 augustus 2023 om 22:26

Pascal Jansen houd tot in den truere vast aan dezelfde kliek spelers. Penetra (5) is als nieuwkomer achteraan de rij aangesloten. Al is Hatzidiakos na vanavond geen speler meer van AZ dus komt er een plekje vrij achterin, aangezien Jansen ook huiverig is eigen jeugd in te brengen tenzij er noodzaak is zal Penetra vanaf nu wel in het elftal komen.

1 september 2023 om 18:23

Ja hij oogt voetballend erg goed. Goede rush naar voren. Benieuwd of hij ook kan verdedigen.

Was wel heel spannend (onnodig), maar wel heel blij dat we door zijn. Pingels geweldig genomen en Ryan koos eens een keer geen hoek (ik vind dat keepers vaker moeten blijven staan en moeten reageren, denk dat ze daar meer pingels mee kunnen houden dan met het gokken op een hoek.

Goed gedaan AZ! Belangrijke overwinning. Oh ja, geef Leo Driessen aub een bloemetje en neem afscheid van die man. Wat een verschrikking is die man.

Leuk hoor Vz in een nieuw jasjes, maar technisch is de website zwaar verouderd en traag. Zelfs met 5g. Enfin, AZ gelukkig door. Vreesde er even voor, want met penalty’s weet je het nooit.

Gelukkig hebben jullie een mooie pot gezien, waarom heb ik Ajax ingeschakeld

Voor AZ zijn die kwalificatiewedstrijden tegen kleine teams altijd lastiger dan de groepsfase zelf.

31 augustus 2023 om 22:56

Dat viel mij ook. Hopelijk halen ze in de groepsfase dan weer een puntje of 15

31 augustus 2023 om 22:23

Daar heeft AZ als opleidingsclub ook al jaren mee te maken. Goed scoutings beleid en een goede jeugdopleiding zorgen ervoor dat ze elke keer net aanhaken bij de top 3. Dus dit is niets nieuws.

Man wat een avond van hoge pieken en diepe dalen. Brann was serieus de eerste 60 minuten nergens te bekennen en toch krijgen we het voor elkaar om er 3 tegen te krijgen. Vrij typisch dat het twee corners en een vrije trap waren.

Wel enorm blij dat AZ zich tijdens de penalty's een stuk zekerder en rustiger voelde dan Brann. Uiteindelijk over twee wedstrijden verdiend door, al had het zomaar anders kunnen lopen.

Die Lahdo hoort toch elke week basis te staan ipv drama Odgaard

31 augustus 2023 om 23:21

Vertel jij het even tegen Pascal? Volledig met je eens, speelde een prima wedstrijd (vooral eerste helft uitstekend)

31 augustus 2023 om 23:59

Uitwedstrijd tegen KI? Ga je? Het is dat ik geen az of Ajax supporter ben,maar anders had ik echt geduimt voor KI of Breidablik als tegenstander en een uitwedstrijd meegepikt

Buiten dat het top is dat Az door is! vind ik hun shirtje van vanavond ook heel erg tof!

AZ heeft lekker lopen harken deze zomer, maar ze denken alles met jeugd op te kunnen vullen. Dat gaat dus niet altijd goed. Ze hebben veel te weinig kwaliteit ingekocht, want men wil voor een dubbeltje op de eerste rij zitten. Ben bang dat ze dat dit seizoen gaat opbreken.

Als hakken over de sloot een wedstrijd was.

Westrijd van extremen gezien voor AZ. Hele leuke eerste helft met soms goed voetbal en prima spel. Hoe ze het dan weggeven is dan weer echt heel zwak. Daarna conditioneel er compleet doorheen, ook niet best. Om vervolgens alsnog een hele goede penaltyreeks neer te zetten. Mooi resultaat voor AZ, Gefeliciteerd aan de Alkmaarders hier.

31 augustus 2023 om 23:20

Dankjewel Leidse Hond! Vanavond ongeveer 20 jaar ouder geworden door alle frustraties en het afzichtelijke spel. Des te groter was de ontlading, ondanks dat we tegen Brann Bergen speelden. Nu weer zes potjes tegen tegenstanders als Maccabi Tel Aviv, Bate Borisov en Ferencvaros!

Zes perfecte penalties, goed gedaan AZ!

31 augustus 2023 om 23:17

AZ begint zo langzamerhand penaltyserie specialist te worden. Als ik het goed heb werden de laatste drie series allemaal gewonnen (tegen Cambuur in de beker, Anderlecht in de conf. league en vanavond tegen Brann).

Netjes , is goed voor het Nederlands voetbal

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren