Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ayoub baalde van transfervrij vertrek: ‘De club heeft zelf die keuze gemaakt'

Laatste update:

Yassin Ayoub verruilde FC Utrecht deze zomer transfervrij voor Feyenoord. De 24-jarige middenvelder was in de Domstad in het bezit van een aflopende verbintenis, waardoor de club niks overhield aan zijn vertrek. “Dat vond ik heel erg”, benadrukt Ayoub in gesprek met Voetbal International.

“Had ik graag anders gezien. Alleen heeft de club wel zelf die keuze gemaakt. In de loop der jaren zijn er meerdere mogelijkheden geweest om mij te verkopen. Alleen de club kwam er steeds niet uit”, zegt de middenvelder. Ayoub stelt dat een winterse transfer voor FC Utrecht onbespreekbaar was. “Het is dus uiteindelijk ook de keuze van de club geweest om niks meer voor mij te ontvangen. Ik heb die opstelling overigens altijd gerespecteerd.”

In een eerder stadium had FC Utrecht Ayoub aan onder meer Bursaspor, Alanyaspor en Galatasaray kunnen verkopen. “Mijn voorkeur had altijd de topdrie in Nederland, maar toen die clubs op dat moment niet kwamen, werd het buitenland ook een optie. Ik was er gewoon aan toe om te gaan”, aldus Ayoub, die ploeggenoten Bart Ramselaar (naar PSV) en Timo Letschert (naar FC Utrecht) ook zag vertrekken. “Voor mezelf voelde het ook als een natuurlijk moment om te gaan.”

Toen Galatasaray twee jaar geleden naar Nederland kwam om te praten over Ayoub, liep hij een liesblessure op en moest hij de door FC Utrecht verloren bekerfinale tegen Feyenoord aan zich voorbij laten gaan. “Vanaf dat moment begon het te spelen in mijn hoofd. Edson Braafheid heeft in die periode echt op me in moeten praten zodat ik rustig bleef”, besluit de aanwinst van Feyenoord.

Zie jij Yassin Ayoub slagen bij Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je had ook je contract met n jaar kunnen verlengen dan toch?

13 juli 2018 om 17:22

En dan het risico lopen dat de clubs er weer niet uitkomen? Zoals je kunt lezen wilde Ayoub al een tijdje weg, toen ie nog een lopend contract had, maar hield Utrecht dit tegen of vonden andere clubs de gevraagde som te gortig. Daarom heeft Ayoub denk ik uiteindelijk voor zichzelf gekozen.

Je kunt toch afspreken met elkaar dat je een jaar bijtekent met de belofte dat je mag vertrekken in de zomer? Ik heb trouwens een aantal jaar geleden tijdens Ajax-Utrecht speciaal op hem gelet. Hij speelde toen echt goed. Voor de camera komt hij ook heel leuk over. Lijkt me een hele goede gast.

13 juli 2018 om 17:29

Utrecht had toch al de kans om hem te verkopen, maar ze kozen er voor om het niet te doen. Ik zou mn contract dan niet weer verlengen, nu hij transfervrij is kan hij lekker veel tekengeld krijgen die hij anders niet krijgt.

Ayoub, Held! Bedankt voor de geweldige jaren.

Soms lopen dingen nou eenmaal zoals ze lopen. Niet meer over nadenken en volle bak knallen bij Feyenoord.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren