Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Atalanta raakt drie keer de paal en laat na te winnen van Sporting Portugal

Laatste update:

Sporting Portugal en Atalanta hebben in de heenwedstrijd van de achtste finale van de Europa League met 1-1 gelijkgespeeld. De Italianen waren in grote gedeeltes van de wedstrijd de betere partij, maar wisten de trekker te vaak niet over te halen om de zege te grijpen. Liefst drie keer trof Atalanta de paal, terwijl ook Sporting eenmaal het aluminium raakte. De return vindt volgende week plaats.

Aan de kant van Sporting Portugal begon Jeremiah St. Juste als reserve. De Nederlander zou aan het begin van de tweede helft invallen. Wel was er een basisplaats voor voormalig Excelsior-aanvaller Marcus Edwards. Bij Atalanta was Marten de Roon de enige Nederlander die aan de aftrap stond. Teun Koopmeiners viel in de tweede helft in.

Atalanta begon prima aan de wedstrijd en toonde vertrouwen aan de bal. Edwards werd wel even dreigend namens Sporting, maar veel leverde dat niet op voor de thuisploeg. Toch greep Sporting al vrij snel de voorsprong. Francisco Trincão behield het overzicht op het middenveld en stuurde Paulinho diep. De aanvaller koos oog in oog met Juan Musso voor de verre hoek: 1-0.

Atalanta liet zich niet van de wijs brengen en had vooral pech dat de achterstand naarmate de eerste helft vorderde op het scorebord bleef staan. Zowel het schot van Emil Holm als Gianluca Scamacca raakte de paal. Laatstgenoemde zag even later ook een kopbal geen treffer opleveren.

Sporting kwam beter in de wedstrijd, totdat de terugspeelbal van Eduardo Quaresma op doelman Franco Israel veel te kort bleek. Israel kon de bal nog net voor de voeten van Ademola Lookman wegplukken, maar daarmee was het gevaar nog niet geweken. De afvallende bal kwam terecht bij Aleksey Miranchuk, die Scamacca inspeelde. De Italiaan kapte en vond met links de verre hoek: 1-1.

Sporting was de betere ploeg in de openingsfase van de tweede helft. Toch was de eerste grote kans na rust voor Lookman, wiens schot de paal raakte. Aan de andere kant zat het de ploeg uit Bergamo ook een keer mee, toen de kopbal van Sebastian Coates de verre paal trof.

In de slotfase was Atalanta duidelijk de betere ploeg. De Italianen vielen veelvuldig aan en grepen het initiatief met verse krachten als Koopmeiners en Charles De Ketelaere binnen de lijnen. Écht grote kansen bleven echter uit, waardoor de return nog volledig openligt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zonde zeg dat Atalanta niet weet te winnen.... Toch belangrijk voor NL voetbal dat Atalanta doorgaat. Portugal blijft geduchte concurrent voor NL op UEFA ranking. NL moet zorgen dat ze blijvend boven Portugal staan en elk seizoen beter presteren dan hen, zodat als het goede seizoen 2021/22 wegvalt ze nog steeds boven Portugal staan.

6 maart 2024 om 22:01

Atalanta was wel de sterkere van de 2. Scamacca vind ik een zeer matige spits, maar vandaag toonde hij toch wel aan wat te kunnen.

Verder een doodsaaie tweede helft, nadat de eerste wel vermakelijk was.

7 maart 2024 om 13:13

Geniet er maar van. Het zal van korte duur zijn.
Nederland heeft geprofiteerd van het cadeautje van de UEFA die resultaten tegen ploegen uit bv, Faeröer en Letland even hoog beloonden als tegen PSG, Atletico, Juventus, Arsenal en zelfs het uitschakelen van de laatste 2.
Maar zeg niet dat Nederland beter heeft gepresteerd in de afgelopen jaren. Daarvoor moet je toch echt wel terug naar de vorige eeuw.

Zo zal Nederland volgende jaar niet meedoen aan de WK voor clubs, waar Porto en Benfica reeds voor zijn geplaatst.

Ff wat belangrijke randzaken benoemen, want dat is doorgaans heel ver te zoeken op VZ als het aankomt op Portugese clubs.

Bij Sporting deden liefst 6 reguliere basisspelers niet mee ivm rust of blessures : Gyo, Inacio, Hjulmand, Pote, Adan en Nuno Santos. Koindredi had hiervoor pas een half uur gespeeld bij Sporting maar stond wel in de basis. Sporting had uiteindelijk veel geluk maar had over grote delen van de eerste helft het beste van het spel. Je kunt moeilijk kritisch zijn op een alternatief elftal tegen sterke tegenstander, en toch proef je dat lichtelijk in de Portugese media. Het enige waar je over kunt discussiëren zijn de prioriteiten die gesteld zijn door Amorim, en misschien wel het handelen in de laatste transfermarkt. Strijden op drie fronten met een dunne selectie en vervolgens Essugo uitlenen is niet bijster slim.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren