Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Atalanta pakt koppositie in Serie A; José Mourinho pakt voor vierde keer rood

Laatste update:

Atalanta heeft bij AS Roma een knappe overwinning weten te boeken. De bezoekers wonnen door een doelpunt van Giorgio Scalvini: 0-1. Roma-trainer José Mourinho kreeg tien minuten na rust rood, nadat de Portugese oefenmeester zijn woede niet kon beheersen na een vermeende strafschop voor de thuisploeg. Het was voor Mourinho alweer zijn vierde rode kaart in dienst van Roma. Door de overwinning pakt Atalanta de koppositie in de Serie A, terwijl Roma achterblijft op plaats zes.

Van Rick Karsdorp werd zaterdag bekend dat hij een meniscusoperatie moet ondergaan en was er dan ook niet bij in het Stadio Olimpico. Aderlating voor de ploeg van Mourinho was het niet meespelen van Paulo Dybala, die kampte met een spierblessure. Ook de al langer geblesseerde Georginio Wijnaldum was er niet bij. Toch stonden er drie Nederlanders aan de aftrap. Hans Hateboer, Marten de Roon en Teun Koopmeiners stonden namens Atalanta in de basis.

Atalanta-doelman Juan Musso moest het veld na acht minuten verlaten en werd vervanger door Marco Sportiello, die een plaaggeest voor Roma zou blijken te zijn. Giorgio Scalvini zorgde tien minuten voor rust voor de voorsprong van Atalanta. De speler kreeg de bal op de rand van het zestienmetergebied aangespeeld, waarna hij met een geplaatst schot Roma-doelman Rui Patrício te machtig was. Vijf minuten voor rust had Tammy Abraham voor de gelijkmaker moeten zorgen. De Engelsman kwam één-op-één te staan met Sportiello, schoof de bal onder de doelman van Atalanta door, maar zag zijn poging net langs de verkeerde kant van de paal rollen. Abraham was een minuut later goed voor een pass in de loop van Lorenzo Pellegrini. De middenvelder dacht de bal onder Sportiello te kunnen steken, maar de doelman hield zijn benen goed bij elkaar en voorkwam daarmee een doelpunt.

Na rust bracht Roma veel energie in de wedstrijd en claimde Nicolò Zaniolo twee strafschoppen binnen een paar minuten. Bij de eerste werd de Italiaans international door Caleb Okoli aan het shirt getrokken. Zaniolo ging neer in het zestienmetergebied, maar omdat Zaniolo ook het shirt van Okoli vasthield ging de bal niet op de stip. Mourinho was het daar dusdanig mee oneens, dat hij zijn emoties even niet kon controleren en door scheidsrechter Daniele Chiffi met rood werd weggestuurd. Ook bij zijn tweede claim werd Zaniolo aan het shirt getrokken, maar wederom ging de bal niet op de stip. Aan de andere kant was Atalanta dicht bij de 0-2. Een Romeins been zorgde bijna voor een eigen doelpunt, maar Abraham stond paraat op de lijn. Een inzet van Mario Pasalic werd even later wéér door Abraham van de lijn gehaald. Het inbrengen van onder meer Eldor Shomurodov, die nog een grote kopkans en schietkans kreeg, leverde geen doelpunten op. Ook Andrea Belotti kon het tij niet keren, waardoor Atalanta er vandoor ging met de drie punten.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Inter3327516186
2AC Milan3321662569
3Juventus33181052164
4Bologna33171152262
5Roma3317792058
6Atalanta32166102254
7Lazio3316413752
8Napoli33131010949
9Fiorentina3213811947
10Torino3311139246
11Monza33111012-843
12Genoa3391212-539
13Lecce3381114-1835
14Cagliari3371115-2032
15Hellas Verona3371016-1331
16Empoli338718-2231
17Frosinone3471017-2031
18Udinese3341613-1928
19Sassuolo336819-2626
20Salernitana342923-4715

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het feit dat Atalanta geen Europees speelt kan ze net dat extra geven in de titel race… toch gok ik dat ze uiteindelijk toch echt gaan afleggen en 4e ofzo worden.

18 september 2022 om 22:39

Kampioen zie ik ze inderdaad niet worden. Hebben wel wat leuke transfers gedaan en ik zie ze wel Europees voetbal halen. Als Juventus zo doorgaat en Allegri mag blijven zitten dan zie ik die geen CL halen.

Wat een pech voor Roma zeg.. Ze hadden hier dik, dik, dik moeten winnen en dat zou dan niets minder dan terecht geweest zijn! Wat een kansen hebben ze gekregen zeg! Roma speelde zeker in de tweede helft vreselijk goed en heeft Atalanta hier en daar alle hoeken van het veld laten zien. Zaniolo was bij vlagen onnavolgbaar en echt de beste man op het veld.

Het is zonde dat Roma weer een topper niet weet te winnen, maar ik heb ze nog weinig zo goed zien spelen als vandaag. Dat moet hoop geven.

Vier keer rood al, in hoe lang? Ruim een jaar? Je zou toch denken dat je op een gegeven moment wat meer controle zou krijgen, maar blijkbaar niet.

18 september 2022 om 20:29

Toen Xhaka zijn vierde rode kaart pakte voor Arsenal, vond iedereen dat ie te agressief was en vond men dat veel. Op dat moment speelde hij echter 5 jaar voor Arsenal, Mourinho zit er nog geen anderhalf seizoen.
De ene helft zal zeggen dat hij veel passie heeft, een ander weer dat er een steekje loszit bij hem. De waarheid zal ergens in het midden liggen, maar ik vind het in ieder geval nog steeds geen reclame voor je club.

Wat een mooie temperamentvolle man is die Mourinho toch. Ondanks dat deze man al zoveel heeft gewonnen is hij toch nog zo fanatiek langs de zijlijn aan het coachen. Ik vond het zelf geen penalty, maar ik kan me inbeelden dat Mourinho het wel een penalty vindt. Ik vind het erg jammer dat de Portugese oefenmeester een rode kaart krijgt, omdat hij op een fanatieke manier laat blijken dat hij het oneens is met de scheidsrechter. Ik snap wel dat de scheidsrechter onder de indruk is van een trainer die zoveel gepresteerd heeft in het mondiale voetbal, waardoor hij een rode kaart geeft, maar ik vind het wat onnodig.

AS Roma had vandaag de wedstrijd winnend moeten afsluiten. Helaas missen ze Dybala die de kansen normaliter wel afmaakt. Maar helaas het is niet anders.
Wel mooi om te zien verder dat onze Nederlanders Hateboer en Koopmeijners het zo goed doen in het Italiaanse land. Misschien moeten we Hateboer toch weer eens een kans geven als we op het WK in Qatar met 3 verdedigers gaan spelen.

18 september 2022 om 22:07

Hateboer is onnodig met Denzel Dumfries in onze team. Ik kan wel genieten van de passie en uitstraling die the Special One heeft. Een rode kaart pakken is heftig maar Jose Mourinho boeit dat waarschijnlijk niet.

19 september 2022 om 09:36

Heb liever Frimpong dan Hateboer.

Heerlijk dit. Ik ben absoluut geen fan van Mourinho, al sinds zijn tijd bij real. Verschrikkelijk gedrag, al is het wel een goede coach natuurlijk.

Die 2e duik van Zaniolo was heerlijk lachwekkend. Verder had Roma wel gewoon de winst verdiend, maar toch wel leuk voor de Nederlandse enclave van Atalanta.

De Roon had in totaal 3 gele kaarten moeten krijgen. Daarom was Mourinho zo woest. De ene na de andere doorgebroken Roma-speler werd tegen de grond gewerkt… en de laffe ref deed helemaal niets. De shirtjes van Zaniolo en Abraham zijn een maat groter geworden door al die trekfouten.

19 september 2022 om 11:15

Als je ziet op livescore hoeveel gele kaarten Atalanta heeft gehad, dan verbaas ik me dat Mourinho degene is die rood krijgt. Laat staan als je de wedstrijd hebt gezien

Er hadden zeker 2 penalties gegeven kunnen worden dus ik snap Mourinho zeker wel. Belachelijke beslissingen, tot het corrupte aan toe.

Totaal onnodig verlies, Roma was beter dan Atalanta maar als je niet scoort uit de vele kansen, verlies je uiteindelijk. Zeer matige scheids, 1e helft Zaniolo wordt duidelijk vast gepakt, maar gaat niet liggen en zowel scheids als VAR doet helemaal niks. Ook zit t Roma niet mee wat betreft blessures, paar dagen eerder Karsdorp nu vlak voor de wedstrijd Dybala, hopen op betere tijden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren