Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aston Villa tilt transferuitgaven richting de 100 miljoen met zesde aanwinst

Laatste update:

Aston Villa neemt Ezri Konsa over van Brentford, zo meldt de club donderdagochtend via de officiële kanalen. De promovendus uit Birmingham activeert de afkoopclausule in het contract van de centrale verdediger, die naar verluidt op dertien miljoen euro ligt. Konsa speelde sinds vorig jaar zomer bij de club uit de Championship.

Konsa is een bekende van Villa-manager Dean Smith, die afgelopen seizoen enkele maanden als manager van Brentford fungeerde. In oktober werd de Engelsman aangesteld als nieuwe manager van the Villans. Wat betreft Smith blijft het niet bij de komst van Konsa, daar er behoefte is aan meer verdedigende versterkingen. Er zijn gesprekken geweest met Gary Cahill, die Chelsea onlangs transfervrij verliet, maar de salariseisen van de verdediger zijn te gortig.

The Telegraph meldt dat ook Axel Tuanzebe op het wensenlijstje van Smith staat. De 21-jarige verdediger heeft een doorlopende verbintenis tot medio 2022 bij Manchester United. De namen van Adam Webster, waarvoor Bristol City ruim dertig miljoen euro vraagt, Tom Heaton (Burnley), Darren Randolph (Middlesbrough) en Alex McCarthy (Southampton) passeren de revue in de zoektocht naar een nieuwe doelman.

Konsa is de zesde zomeraanwinst van Aston Villa zijn. In een eerder stadium werd circa dertig miljoen euro neergelegd voor de van Bournemouth afkomstige Tyrone Mings. Daarnaast versterken Wesley (Club Brugge), Matt Targett (Southampton), Jota (Birmingham City) en Kortney Hause (Wolverhampton Wanderers) de selectie van Smith en werd Anwar El Ghazi, die al op huurbasis uitkwam voor de gepromoveerde club, definitief overgenomen van Lille OSC. De promovendus heeft in totaal al voor bijna honderd miljoen euro aan inkopen gedaan deze zomer.

“We waren al een tijd op zoek naar een speler als Ezri. Het helpt zeker dat Richard O’Kelly (assistent-manager Aston Villa, red.) en ik al met hem hebben gewerkt bij Brentford. Ezri is een speler met veel potentieel die klaar is voor de Premier League. Ik kijk ernaar uit om weer met hem te werken”, aldus Smith in een reactie op de clubsite.

Een goede aanwinst voor Aston Villa?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Paar goede transfers. Ik mag toch hopen dat Arsenal wel meer uitgeeft dan deze promovendus.

11 juli 2019 om 14:55

Met een budget van 40 miljoen en niemand die je huidige (overbodige) spelers wilt kopen, kan je helaas niet zoveel.

Vergeet ook niet dat nieuwe PL teams vaak als een gek gaan kopen omdat ze bang zijn weer af te glijden naar beneden. Nu schijnen hier bekende tussen te zitten, maar het is altijd even afwachten hoe het gaat met nieuwe spelers.

11 juli 2019 om 16:58

Klopt maar arsenal heeft wel veel meer geld dan die 40 miljoen hoor. Het transferbudget is echt wel hoger.

inderdaad bizar. er zijn veel clubs zoals bijvoorbeeld west ham en de wolves die doen grote investeringen. Ook zij hebben geen CL. Behoorlijk financieel wanbeleid bij arsenal

Ze doen het dus op de Fulham manier. Promoveren en dan blind met geld strooien door een nieuwe ploeg te kopen. We weten hoe goed dat gewerkt heeft voor de Cottagers. Die spelen dit seizoen weer een niveautje lager. Sluit niet uit dat Villa dit ook gaat overkomen, want het is niet dat ze nu zulke hele bijzondere spelers binnenhalen.

11 juli 2019 om 11:45

@master D

het verschil is juist dat Fulham wel met redelijk grote namen kwam aanzetten zoals pakweg een Seri maar dat werd geen succes. er zijn door de jaren heen genoeg Engelse promovendi geweest die met voor mij geen hele bijzondere spelers goed wisten te presteren in de Premier League dus ik sluit nog niet uit dat ze misschien gewoon een goed seizoen kunnen draaien

11 juli 2019 om 11:47

Nja, blind strooien. Mings en el Ghazi zaten er vorig seizoen al bij, deze nieuwe speler is een bekende van de trainer, Targett komt 'gewoon' uit de Premier League en was echt nodig, en die Wesley is dan gewoon een echte kwaliteitsimpuls voor hen. En die anderen zijn ook meer voor de breedte.

Fulham daarentegen kocht gewoon (zo leek het inderdaad) blind zowat een geheel nieuw elftal (los van Mitrovic). Vind het dus wel meevallen eigenlijk.

11 juli 2019 om 12:04

Dat klopt helemaal. Ik vind niet dat de spelers die Villa aangetrokken heeft beter zijn dan de spelers die Fulham vorig seizoen gekocht heeft. Wat mij betreft is na Newcastle Aston Villa de grote kandidaat om weer terug te vallen naar de Championship..

11 juli 2019 om 12:35

Toch zijn het aankopen die Villa nodig heeft. El Ghazi en Mings waren geleend en moesten wel gekocht worden als ze hen wouden behouden. Op de linksback hadden ze ook echt iemand nieuw nodig en daar hebben ze met Targett een degelijke speler gehaald, net zoals dat ze ook nog een betrouwbare doelman zullen moeten halen (al vind ik wel dat ze Kalinic meer kansen mogen geven). Jota voor 5 miljoen is gewoon een zeer goede deal, enige speler vorig seizoen bij Birmingham die voor wat gevaar zorgde.

Alleen Wesley is een luxe aankoop uit het buitenland waarvan het onduidelijk is hoe die zich zal aanpassen in Engeland.

11 juli 2019 om 12:57

Wat dacht je van Sheffield United en Norwich City dan? Die hebben prima spelers voor in de Championship maar ook niet echt PL materiaal.

11 juli 2019 om 13:09

Norwich heeft wel een completer team dan Villa vorig seizoen had, zeker als Pukki zijn motor ook kan aanslaan in de PL zie ik die niet meteen degraderen. Sheffield United heeft dan weer een sterk tactisch systeem waardoor ze als team er ook beter uitkwamen, of dat zal werken in de PL is natuurlijk nog maar de vraag.

Villa teerde vorig seizoen vooral op Grealish + enkele geleende spelers, maar hadden zelfs naar Championship normen nog steeds wat zwakke plekken, waardoor het voor hen noodzakelijk is om op verschillende posities te versterken.

11 juli 2019 om 13:44

Mwa, Pukki heeft zich ook nergens nog echt bewezen. Ja vorig jaar in Championship en daarvoor in Denemarken maar veel goals daar is geen garantie voor veel goals in de PL. Toch een groot verschil in kwaliteit qua verdedigers.

In de PL heb je meer nodig dan een goed team. Cardiff City had ook een sterk op elkaar ingespeeld team maar dat was niet voldoende. Je moet wel investeren wil je een kans maken. Als Sheffield met Sharp en Mcgoldrick in de aanval gaat spelen zou ik me zorgen maken. Die gaan geen potten breken in de Pl.

11 juli 2019 om 14:21

Bij Schalke was die vroeger blijkbaar ook wel populair maar had daar pech met blessures heb ik gehoord. Maar hij is inderdaad een beetje een 'dark horse' in dat opzicht dat we niet weten of die de aanval van Norwich ook kan dragen in de PL. Toch zie ik hem nog steeds wel een mooi aantal doelpunten halen komend seizoen.

Op papier hebben the Blades inderdaad het zwakste team met spelers en coach die vooral veel ervaring hebben in de lagere divisies van Engeland. Toch speelden ze onder Wilder 2 seizoenen op een rij aan de top van de Championship en moet je dat middenveld niet onderschatten ondanks dat het geen grote namen heeft. Ook Sharp blinkt wel uit in dat systeem. Waarschijnlijk zal Maupay komen om de plaats van Mcgoldrick in te nemen, die kan op dat niveau mogelijk wel wat meer.

11 juli 2019 om 12:56

3 van de 7 nieuwe spelers speelde afgelopen seizoen al bij Villa en waren belangrijk bij het afdwingen van promotie. Jota en Konsa kent manager Smith nog goed van zijn periode bij Brentford. Hij heeft Konsa zelfs naar Brentford gehaald. Targett en Wesley zijn eigenlijk de enige 'nieuwkomers'.

Bovendien zijn er ook een stuk of 8-9 spelers vertrokken dus niet zo gek dat ze een hoop nieuwe spelers halen. Als je in de PL wil overleven moet je wel investeren.

11 juli 2019 om 14:53

Precies hetzelfde hoe ik er ook overdenk.

Ik snap het ook vaak niet, je promoveert naar de hoogte divisie, dan heb je toch niet zo'n slecht elftal? Koop max. 3 spelers, houdt de hand wat op de knip - want die inkomsten heb je nodig om te overleven, zeker als je het jaar daarna weer lager speelt.

11 juli 2019 om 17:01

De Championship is een zware competitie, maar qua niveau wel een stuk lager dan de Premier League. Je ziet dat de gepromoveerde clubs vaak het seizoen erop weer degraderen. Je moet investeren om een kans te maken op lijfsbehoud. Ik denk niet dat het voor Aston Villa nodig is om hand op de knip te houden. Die hebben veel geld (grote club, 2 miljardairs die veel in de club investeren). Het enige waar ze zich zorgen om moeten gaan maken zijn de Financial Fair Play regels, maar die zullen niet meteen met sancties komen tegen net gepromoveerde clubs.

Tot nu toe is gebleken dat als je in een seizoen een heel nieuw elftal koopt het alles behalve gelijk draait...

6e (7e volgens mij) aankoop van Villa...
Kan flink verkeerd uitpakken als ze volgend seizoen slecht draaien.

11 juli 2019 om 13:00

Het verschil is alleen wel dat 5 van de 7 aankopen al gewerkt hebben met deze trainer (dean Smith). Drie ervan (dus eigenlijk de helft) waren ook huurlingen van Villa vorig seizoen en worden nu simpelweg definitief overgenomen.

Het enige waar je over kan twisten, is of ze goed genoeg zijn voor de Premier League.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren