Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arteta duidt situatie Jurriën Timber en stelt laatste voorwaarde aan rentree

Laatste update:

Een rentree op het voetbalveld nadert voor Jurriën Timber, maar de centrumverdediger moet eerst nog 'een paar stappen' maken, zo duidt Arsenal-trainer Mikel Arteta tijdens het perspraatje in aanloop naar het duel van the Gunners met Aston Villa.

Het is niet het debuutseizoen geworden waar Timber zo vurig op gehoopt had. Al in augustus sloeg voor de van Ajax overgekomen verdediger het noodlot toe, toen hij een zware kruisbandblessure opliep.

Gestaag werkte de vijftienvoudig international aan zijn herstel, en een rentree in de ploeg van Arteta lijkt spoedig te komen. De Nederlander traint alweer mee met de groep, maar moet nog wedstrijdritme zien op te doen alvorens hij weer in actie kan komen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De wedstrijd tegen Aston Villa komt derhalve sowieso te vroeg voor Timber. "Hij moet in ieder geval nog een wedstrijd meedoen met de Onder 23-ploeg", antwoordt Arteta als hem gevraagd wordt wanneer Timber weer minuten kan maken bij de hoofdmacht.

"Hij moet eerst nog wat stappen maken. Hij heeft alles gedaan tijdens de trainingen en nu draait het erom dat hij wedstrijdfit wordt, dat hij mensen om zich hem heeft op het veld en dat hij kan concurreren op wedstrijdniveau."

Arteta toont zich lovend over hetgeen Timber heeft laten zien op het trainingsveld. "Hopelijk kan hij veel toevoegen aan ons spel. Van wat ik gezien heb op de trainingen en in de tijd dat hij wel fit was is dat hij een zeer grote impact gaat hebben op het team."

EK


Zo lijkt Timber net op tijd hersteld te zijn om te mogen dromen van deelname aan het EK Voetbal in de zomer. Bondscoach Ronald Koeman werd eerder al gevraagd of Timber, mits fit, kon rekenen op een uitnodiging.

“Dat ligt aan het feit wanneer hij bij Arsenal gaat spelen", liet de keuzeheer zich toen ontvallen. "Als hij slechts twee wedstrijden gaat spelen, dan wordt het wel heel kort dag. Zijn het veel meer duels, dan blijft hij altijd een optie. Maar pin me niet vast op een aantal wedstrijden dat hij nog kan spelen voor Arsenal. Ik hoop gewoon dat Timber zijn niveau weet te halen en dat hij kans gaat maken.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Altijd spannend als iemand terugkomt na zo'n blessure. Ben de 1e paar potjes dan altijd bang dat ze weer naar hun knie grijpen.

12 april 2024 om 20:56

Je moet mentaal wel fit zijn om deze blessure aan te kunnen. Dat heeft hij blijkbaar gekund en hij gaat voor een nieuwe kans. Maar ja, inderdaad, voorzichtigheid geboden en dan nog...
Hij wordt wel goed begeleid natuurlijk door professionals, maar je weet nooit wat het lichaam doet.

12 april 2024 om 21:10

De mooiste was van Van Nistelrooij op Old Traffort. Hij scoorde en ging juichen, maakte een knieschuiver op een droog veld en viel. Heel het stadion was opeens stil. Gelukkig was er niets aan de hand...
Voor Timber hoop ik dat het geen Strootman gaat worden want een Nederlander in dit geweldige Arsenal is een must!

12 april 2024 om 21:16

Wat mij betreft haalt Arteta die andere Timber ook

12 april 2024 om 21:26

Ja die weet ik nog. Robben deed dat ook een keer bij Bayern, dat ie vol in de grond halte met zn knieen. Had gek genoeg ook niks.

13 april 2024 om 00:45

Nah Q. Timber hoeft van mij niet per se hoor. Liever een niveautje hoger. F. De Jong / Musiala / Wirtz bijvoorbeeld.

13 april 2024 om 09:18

Wirtz juich ik zeker toe! Maar iets in mij zegt dat Q Timber echt heel goed zou passen in het spel dat Arteta wilt spelen

13 april 2024 om 12:49

Wirtz en Musiala zijn echt hele andere spelers dan een F. De Jong. Overigens zie ik Musiala niet vertrekken bij Bayern en Frenkie heeft ook al aangegeven op z'n plek te zitten bij Barcelona. Wirtz zou een hele leuke zijn, maar zou ook zomaar een Havertz 2.0 kunnen worden. Hopen van niet, want dat is echt een hele leuke speler om naar te kijken.

Ben het volledig met Arteta eens, Timber gaat een gigantische impact kunnen hebben op het spel en met name de systemen van Arsenal.
Met zijn techniek en rust aan de bal, is hij de ideale back voor Arteta en biedt de mogelijkheid om met een inverted back op rechts te spelen. Aan het begin van vorig seizoen was het impact die Zinchenko had op links als inverted back gigantisch, het heeft de BPL enige tijd gekost om zich daarop af te stemmen.
Met een fitte Timber in de gelederen zijn er zoveel meer mogelijkheden om de tegenstanders ook strategisch te verrassen.

Gigantische zonde van zijn blessure, daarom ook ontzettend blij met het bericht dat hij met U23 mee kan doen binnenkort.
Aan de grinta in zijn ogen zie je al dat deze jongen sterker terug zal komen dan voorheen. Let’s go Jurriën!

12 april 2024 om 21:13

Helemaal met je eens. Denk dat we met een fitte Timber qua spel veel verder zouden zijn. Die man was zo goed aan de bal in de eerste potjes en was tegen City in de community shield misschien wel de beste speler.
Hij kan makkelijk opduiken op het middenveld want zijn draaicirkel is niet normaal klein voor een verdediger en snel in de eerste stappen. Doodzonde van zijn blessure want hij had een basisplaats ten koste van Gabriel. Alhoewel dat deels kwam omdat Partey rechtsback speelde.

12 april 2024 om 21:21

Klopt volledig, tegen City speelde hij met zoveel bravoure en zelfvertrouwen.
Sindsdien is er wel het een en ander veranderd natuurlijk in de pikorde en daarbij is Timber momenteel nog de enige geblesseerde speler die we hebben in de selectie. De mogelijkheden zijn met zijn terugkomst eindeloos!

13 april 2024 om 00:34

Ik kijk enorm uit naar een verdedigingslinie van White-Saliba-Gabriel-Timber. Er was een tijd waarin ik dacht dat zowel Zinchenko als White op de bank zouden moeten plaatsnemen voor respectievelijk Tomiyasu en Timber, voor de grote wedstrijden (vs tegenstanders die gevaarlijke wingers hebben a la Vinicius, Leao, Sane, Coman, etc),

maar uiteindelijk ben ik tot de conclusie gekomen dat Ben White voetballend simpelweg zoveel brengt wanneer Arsenal in balbezit is, om de gehele aanvallend dynamiek te wijzigen, voor alleen het ''pocketen'' van dat soort wingers.

13 april 2024 om 09:14

Ben White is een van de eerste namen op het wedstrijdformulier wat mij betreft. Wat heeft die jongen zich toch ge-wel-dig ontwikkeld onder Arteta

12 april 2024 om 21:52

Zou super zijn als ie zich op links in de basis kan spelen natuurlijk. Met white op rechts is dat wss ook de positie waarop hij de meeste kans heeft op speeltijd. Ik denk dat het heerlijk kan werken dat hij als rechtsbenige inverted speelt op links, waardoor hij automatisch draait naar de as van het veld. Met zijn rust aan de bal kan dat in de opbouw een behoorlijk wapen zijn.

Zo veel zin om Jurrien in dit Arsenal te zien spelen. Fantastische trainer onder wie hij zich echt mooi kan gaan ontwikkelen.

12 april 2024 om 21:26

Als hij maar niet downwards gaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren