Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arsenal door uitschakeling in CL niet naar WK voor clubteams; vervanger bekend

Laatste update:

Door de nederlaag in de return van de kwartfinale van de Champions League tegen Bayern München heeft Arsenal zich niet weten te plaatsen voor het WK voor clubteams. The Gunners hadden het miljardenbal moeten winnen om zich te plaatsen voor het WK. Red Bull Salzburg is de laatste Europese deelnemer die zich bij het selecte gezelschap voegt.

Eind 2022 maakte FIFA-voorzitter Gianni Infantino bekend dat het WK voor clubteams uit 32 ploegen zou bestaan. Gastland is de Verenigde Staten, dat een jaar later het WK voor landen organiseert met Canada en Mexico.

De uitbreiding van het aantal deelnemende teams is bijzonder fors, daar er in de huidige opzet plek is voor slechts zeven ploegen: de zes winnaars van de continentale toernooien en de kampioen van het gastland.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Eerder werd al bekend welke elf Europese clubs zich hadden geplaatst voor het WK voor clubteams. Dinsdag hoopte ook FC Barcelona zich nog bij de groep te voegen, maar de Catalanen gingen na een rode kaart voor Ronald Araújo hard onderuit tegen Paris Saint-Germain (1-4), werden uitgeschakeld in de Champions League en kunnen deelname aan het WK voor clubteams vergeten.

Omdat Arsenal nu ook uitgeschakeld is, levert Engeland uiteindelijk twee deelnemers: Manchester City en Chelsea. Alle twaalf Europese deelnemers zijn nu bekend. Van de overige continenten moet nog wel het een en ander bekend worden. Zo moeten onder meer de winnaars van de Copa Libertadores (Zuid-Amerika) en de Champions League-winnaars van de AFC (Azië), CAF (Afrika) en CONCACAF (Noord-Amerika) nog bepaald worden.

Europese deelnemers aan WK voor clubs


Engeland: Manchester City en Chelsea
Spanje: Real Madrid en Atlético Madrid
Duitsland: Bayern München en Borussia Dortmund
Italië: Internazionale en Juventus
Frankrijk: Paris Saint-Germain
Portugal: Benfica en FC Porto
Oostenrijk: Red Bull Salzburg

Andere continenten: Al Ahly (Egypte), Seattle Sounders (Verenigde Staten), Fluminense, Flamengo, Palmeiras (allen Brazilië), Wydad Athletic Club (Marokko), Monterrey, Club León (beiden Mexico), Al-Hilal (Saudi-Arabië), Urawa Reds (Japan), Auckland City (Nieuw-Zeeland)

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat heeft Juve daar in godsnaam te zoeken? En Chelsea?

Wat een waardeloos toernooi. Dubieuze selectiecriteria. En nog een drukkere kalender. Voetbal wordt kapot gemaakt.

18 april 2024 om 00:12

Winnaar van de CL van seizoen '21 tot '24 kwalificeert zich automatisch voor het WK.

18 april 2024 om 00:14

Toernooi is om de 4 jaar en de 4 CL winnaars van de afgelopen jaren mogen mee doen dus Chelsea ook. En Juve haalde de laatste 4 jaren genoeg punten binnen om een plekje te krijgen.

18 april 2024 om 08:44

Weet je toevallig ook wat er met die badge gaat gebeuren? Vind dat er altijd mooi uitzien als teams het WK voor clubs winnen, maar mag dan een enkel team deze 4 jaar houden?

18 april 2024 om 00:19

Is echt helemaal niks dubieus aan. Dat je de criteria, die best makkelijk op te zoeken zijn, niet snapt verandert daar niet veel aan.

18 april 2024 om 00:27

De criteria kunnen het natuurlijk wel een waardeloos toernooi maken.

18 april 2024 om 00:33

De criteria zijn best prima: alleen de punten behaalt in de CL de afgelopen 4 seizoenen worden geteld. Ajax heeft een beetje de pech direct onder Salzburg te zijn geëindigd doordat ze precies dit seizoen geen CL speelden. Qua prestige zou Ajax er op basis van de afgelopen 5 jaar wel thuis horen, maar op basis van punten de afgelopen 4 jaar dus niet. En op basis van afgelopen seizoen al helemaal niet haha.

18 april 2024 om 00:35

@lierse
Als aan een WK niet de beste clubs van het voorgaande jaar meedoen, wat is het dan waard? Chelsea en Juve zijn compleet afgegleden. Juve was de nr 7 van vorig seizoen en Chelsea de nummer 12.

Chelsea is nu de nr 9 en Juve de nr 3 met 20 punten achterstand.

Dat deze clubs meedoen aan een WK slaat als een tang op een varken. De criteria kloppen dan gewoon niet wat mij betreft.

18 april 2024 om 00:42

Maar toch wel vrij logisch? Je moet de afgelopen 4 jaar CL zien als kwalificatiewedstrijden voor dit eindtoernooi gezien dit toernooi eens in de 4 jaar gespeeld wordt.

18 april 2024 om 00:48

Zijn idd best prima, maar wat mij betreft nog nietszeggend. Als je van 2020 tot 2024 goed gepresteerd hebt, dan doe je mee, maar heb je van 2018 tot 2022 heel goed gepresteerd maar daarvoor en daarna 2 jaar minder gepresteerd , doe je 2 toernooien niet mee.

Dus wellicht een leuk toernooi, maar mijn inziens toch wat nietszeggends, 4 jaar in clubvoetbal is een te lange periode. Kijk naar ons eigen clubje.

18 april 2024 om 03:28

Ajax heeft behalve die ene uitschieter (die overigens ook geen deel uit maakt van de laatste 5 seizoenen) toch niks bijzonders bereikt in Europa de afgelopen tijd? Hoezo zouden zij erbij horen qua prestige.

18 april 2024 om 05:03

Nog een seizoen 18 punten uit 6 wedstrijden.

18 april 2024 om 07:02

Als je Arsenal en Barcelona inruilt voor (met alle respect) Red Bull Salzburg, dan selecteer je niet de beste ploegen.

18 april 2024 om 08:29

met alle respect, Barcelona doet het zo geweldig in de CL. Afgelopen jaren..

18 april 2024 om 08:29

Waarom zou je alleen clubs die het 1 jaar goed doen meenemen? Slaat toch helemaal op niks?

@DNSDKR, zo zitten er ook eens wat verrassende clubs bij. Leuker dan altijd 4 PL clubs.

18 april 2024 om 07:07

Helemaal prima dat Arsenal niet mee mag doen aan dit overbodige toernooi. En voor het geld hoeven PL ploegen het toch niet te doen.

Hoezo een ploeg uit Oostenrijk, die competitie is toch niet zo weer goed.

18 april 2024 om 00:06

Als het goed is wordt er naar het team gekeken op de ranglijst en niet naar het land.

18 april 2024 om 00:11

Dan ben ik benieuwd welke ranglijst?👀

18 april 2024 om 00:14

Gewoon de club coeffiecenten van de afgelopen 4 seizoenen. Aangezien er maar 2 teams per land zich mogen kwalificeren kom je al snel bij de kleinere competities uit. Salzburg presteert blijkbaar het best van de resterende ploegen

18 april 2024 om 00:30

Alleen de prestaties van de clubs in de CL van de afgelopen 4 jaar worden geteld. Ajax mist het WK op 1.000pt, dat direct onder Salzburg stond. Ik denk dat Ajax weinig mist aan dat WK en het WK weinig aan Ajax maar zelfs hier heeft Ajax en Nederland uitermate veel pech gezien we de jaren ervoor natuurlijk veel beter presteerden in de CL en uitgerekend dit jaar sinds tijden daar niet vertegenwoordigd waren.

18 april 2024 om 00:33

Salzburg staat 39e op de club Coëfficiëntenlijst van de afgelopen 5 jaar, daartussen zitten nog wel een paar andere teams uit landen waarvan er nog geen (2) teams zijn geplaatst, dus idd geen idee wel lijst gehanteerd wordt

18 april 2024 om 00:34

Ik leg het toch best duidelijk uit 😉

18 april 2024 om 08:30

Je zegt het mooi. De afgelopen 5 jaar. De afgelopen 4 jaar (periode tussen 2 WK’s) tellen mee.

Überhaupt een belachelijk idee nog zo toernooi erbij.
Maar ja "its all about the money".
Op deze manier ga je op ten duur creeren fat complete selectie van top spelers moeten zijn bij dit soort teams.
En de clubs daaronder zij daar dan ook de dupe van.

18 april 2024 om 00:21

Ik vind het eigenlijk een leuker concept dan elk jaar dat toernooi dat het nu is. Nu is er eigenlijk ook meer om voor te spelen want volgens mij ben je dan echt 4 jaar “wereldkampioen”.

Wel eens dat de last te hoog komt te liggen.

Hopelijk kijkt hier geen hond naar, en word dit gedrochten toernooi snel weer afgeschaft

Arsenal hoort er ook niet tussen. Obv wat eigenlijk? We zijn gewoon een subtopper die bekend staan om mooi voetbal maar niks presteren.

Ik wil dat Arteta vriendelijk wordt bedankt voor zijn diensten van de afgelopen jaren. We hebben echt een coach nodig die ervaring en doorgewinterd is in Europese competitie en weet hoe je wedstrijden kunt winnen.

Vandaag blijkt dat we niet goed genoeg zijn om mee te doen met de top. Saka en Odegaard konden niks brengen, maar Arteta blijft vasthouden aan hen. Havertz gehele wedstrijd onzichtbaar. Je hebt 2-3 spelers nodig. Een goeie linksback, spits en flankspeler.

Wellicht een idee om Jorginho te laten gaan en daarvoor Rabiot (transfervrij) aan te trekken.

18 april 2024 om 07:28

Kijk even naar het Arsenal van jaren geleden en waar het nu staat. Wat zijn je realistische verwachtingen? Dat Arsenal in 1 keer de titel pakt boven een city dat al jarenlang domineert? Dat Arsenal wel even de eerste CL pakt en wint van clubs als Bayern?

18 april 2024 om 08:03

@Arsenal:

Doe geen moeite. Sommigen willen het niet snappen. Als je ziet van waar Arsenal komt op amper 3 jaar ( zonder oliegeld) dan weet je dat ze op de juiste weg zijn.

Ik vraag me ook af sinds wanneer de CL winnen de maatstaf is geworden voor Arsenal? Alsof het schande is dat ze hem niet winnen of uitgeschakeld worden door Bayern?

Man City wordt algemeen beschouwd als de beste club ter wereld maar toch wordt Arsenal als ‘Chokers’ bestempeld als ze (net) achter hen staan / eindigen.

Go figure…

Dank je wel Haaland zullen ze in Salzburg zeggen.

Ik zie de meerwaarde van dit toernooi nog steeds niet in. Deze zomer het EK. Daarna weer een lang seizoen dan komt Daarna in de zomer van 2025 dus dit Toernooi en in 2026 het WK. Dat betekent dat de spelers aan een stuk door moeten trainen en spelen. Er is gewoon geen tijd meer om fatsoenlijk te herstellen van een zwaar seizoen en een paar weken op vakantie te gaan. Bovendien vraag iknme af.Zitten we te wachten op Auckland City en Club Leon die door ploegen als Manchester City en Bayern Munchen helemaal van het veld worden gespeeld?

18 april 2024 om 07:12

Ik ook niet hoor en ga het ook zeker overslaan. Hebben al olympische spelen en een Ek deze zomer. Voldoende sport om naar te kijken.

Ik verwacht nog vele blessures dit en komend seizoen. De voetballers worden fysiek volledig uitgebuit.

18 april 2024 om 08:32

Het is pas in de zomer van 2025 volgens mij.

18 april 2024 om 18:14

Lezen is soms erg lastig. Ik dacht dat het komende zomer was. Maar de zomer van 2025 was een van de zomers waar spelers tot rust kunnen komen. Want in 2026 heb je al het WK. Blijft iets dat ik sowieso ga overslaan.

Het enige waarom clubs hieraan willen meedoen is het geld.
Voor het drukke programma en voor de reisafstanden is het alleen maar nadelig.

Qua geld zonde, maar op het sportieve gebied ben ik heel blij dat Ajax hier niet bij is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren