Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Arne Slot behoort tot drietal kandidaten voor topfunctie in de Bundesliga’

Laatste update:

Graham Potter is de voornaamste kandidaat om Edin Terzic op te volgen bij Borussia Dortmund, zo schrijft journalist Graeme Bailey, bekend van X, in een artikel namens HITC Football. De Engelse manager, die onlangs ook aan Ajax werd gelinkt, zit nog altijd zonder club na zijn ontslag bij Chelsea in april 2023. Ook Arne Slot (Feyenoord) en Franck Haise (RC Lens) zouden hoog op het lijstje staan in het Signal Iduna Park.

Terzic ligt bij BVB nog tot medio 2025 vast, maar de Duitse topclub zou vanwege de teleurstellende prestaties in de Bundesliga op zoek zijn naar een nieuwe trainer. Die Borussen staan momenteel op de vierde plaats in Duitsland en hebben liefst zes punten minder verzameld dan de verrassende nummer drie, VfB Stuttgart.

Potter heeft sinds zijn vertrek bij Chelsea meerdere aanbiedingen afgeslagen in afwachting van het juiste avontuur. De 48-jarige Engelsman weet dat zijn volgende klus cruciaal is voor zijn verdere trainersloopbaan. Naar verluidt zou Potter wel oren hebben naar een dienstverband in Dortmund.

Journalist Marcel van der Kraan bracht Potter begin maart in verband met Ajax. In de voetbalpodcast Kick-off van De Telegraaf meldde hij dat de clubloze oefenmeester ‘zeer geïnteresseerd’ is om zijn carrière in Amsterdam te vervolgen.

Indien Ajax nog een poging wil wagen bij Potter, moet de Amsterdamse club mogelijk haast maken. Borussia Dortmund wil het liefst al voor de zomer de belangrijkste knopen doorhakken over komend seizoen.

Naast Potter zouden ook Slot en Haise tot de kandidaten behoren om het stokje over te nemen van Terzic. De clubleiding van Borussia Dortmund opteert overduidelijk voor jonge trainers die houden van attractief voetbal. Ook willen de Duitsers een trainer die erom bekendstaat jonge spelers te ontwikkelen.

Het aantrekken van Slot (contract tot medio 2026) of Haise (contract tot medio 2027) is echter een stuk ingewikkelder voor BVB, daar beide trainers nog langdurig vastliggen bij hun huidige werkgevers. Bij zijn laatste contractverlenging liet Slot een gelimiteerde afkoopsom uit zijn contract halen, waardoor Feyenoord bij een vertrek van de succescoach kan vragen wat het wil.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Is er een lijstje waar Slot niet op zal staan volgens de journalisten deze zomer?

30 maart 2024 om 11:48

Denk niet dat hij op de lijstjes van ploegen als Liverpool en Barcelona zal staan. Misschien op de eerste lijstjes, maar dat soort ploegen zullen altijd zoeken naar coaches die het al wat hogerop hebben bewezen.

30 maart 2024 om 11:55

Ik zei volgens de journalisten.. en laat Sport nou vorige maand nog hebben geschreven dat Slot op het lijstje bij Barcelona staat en The Athletic vorige week zelfs nog dat Slot op het lijstje bij Liverpool staat. Daar wordt hij trouwens al sinds januari non-stop aan gelinkt.

Even voor de duidelijkheid: ik zeg niet dat hij het aankan of dat deze clubs hem echt willen, ik bedoel maar te zeggen dat we tot augustus zullen lezen dat Slot elke week weer ergens anders op het lijstje staat.

30 maart 2024 om 11:57

Ah, op die fiets. Dan heb je uiteraard helemaal gelijk, mijn fout.

30 maart 2024 om 11:57

Ben echt benieuwd waar hij naar toe zal gaan! En wanneer er knopen worden door gehakt. In de premier League is er binnen de grote 6 clubs eventueel alleen ruimte bij Chelsea misschien. Dan blijft Duitsland over en iets zegt me dat hij niet zo goed past bij Dortmund en dat Bayern een wat grotere naam zoekt

Lijkt me een mooie klus voor Slot. Mooie competitie, redelijk dicht bij huis en natuurlijk een prachtige club met bijbehorend budget. Kan het daar gaan proberen Bayern lastig te maken zoals hij dat in Nederland heeft gedaan met Ajax en PSV, met bijbehorend succes.

Ik zou Dortmund overigens wel echt een goede club vinden voor Slot, mits ze hem de tijd kunnen gunnen.

30 maart 2024 om 11:52

Zeker zou wel de perfecte stap kunnen zijn voor slot. Zijn stijl past goed bij Dortmund.

30 maart 2024 om 12:43

Waarom zou hij tijd nodig hebben? Het is niet dat ze na dit seizoen de helft van de selectie kwijt raken. En daarnaast, zouden andere trainers ook tijd moeten hebben. Snap de zin niet echt..

30 maart 2024 om 13:17

Omdat trainers (vooral trainers die van een lager niveau komen) vaak wat tijd nodig hebben om een team naar hun hand te zetten, het is toch anders werken met talenten dan met vedettes. Deze tijd word je niet altijd gegeven bij een topclub in een topcompetitie. Dat is denk ik wat mikey bedoelt.

Ik neem aan dat de Duitse Mike Verweij nu wel zegt dat Dortmund wellicht niet weer een kale Nederlander als trainer aan moet stellen na het debacle met Bosz.

Dortmund zal een perfecte club voor hem zijn. Hoop dat Dortmund dan ook weer mee kan doen om de titelstrijd met Slot. Met Rose, Alonso en Hoeness hebben de 4 grootste uitdagers van Bayern in ieder geval allemaal een goede trainer die uit gaan van goed en verzorgd voetbal.

Ik hoop uiteraard dat Slot blijft,maar Dortmund lijkt mij wel een perfecte club voor hem

Volgens mij staat Slot op elke lijstje..

Ik denk dat die gewoon nog 1 seizoen bij Feyenoord blijft.

Ik denk dat Slot gewoon bij Feyenoord blijft. Hij zal gerust bij een aantal clubs op een lijstje staan, maar ik denk dat er geen eentje zal toehappen. Daar bedoel ik overigens niet mee dat het een slechte trainer is, maar dit seizoen heeft hij geen onuitwisbare indruk achtergelaten. Zaten hele matige wedstrijden bij en ook sommige beslissingen pakten verkeerd uit. Ik denk niet dat hij in het buitenland zo groot is als dat we in Nederland denken.

30 maart 2024 om 14:10

Klop hij is nog niet klaar en mag v d zomer investeren en clubs moeten veel geld voor hem betalen daar beginnen ze niet aan

Verrassend dat Slot weer eens genoemd wordt, wel het laatste wat ik verwacht had 😁

Slot naar Dortmund en Potter naar Ajax lijkt mij voor veel Ajax fans een prima oplossing. Maar ik snap dat niet iedereen daar enthousiast van wordt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren