Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Arnautovic speelt het liefst tafelvoetbal, dan hoeft hij niet te bewegen’

Laatste update:

Het lijkt onrustig te zijn in het Oostenrijkse kamp in aanloop naar het EK. Onder meer Frenkie Schinkels maakt zich zorgen over de nationale ploeg, één van de tegenstanders van het Nederlands elftal in de poulefase. De al jaren in Oostenrijk woonachtige oud-speler, in het Alpenland bekend van zijn werk als analist, voorziet problemen met de door bondscoach Franco Foda zo geprezen Marko Arnautovic.

"Over het nationale team blijf ik mijn opinie geven, omdat ik vind dat het veel beter kan", zo oordeelt Schinkels in een vraaggesprek met Voetbal International. "Maar voetballers als David Alaba, Marko Arnautovic, Aleksandar Dragovic en aanvoerder Julian Baumgartlinger, zeg maar de oude garde, maken de dienst uit in de selectie. De hiërarchie is een probleem." In de optiek van de geboren Nederlander heeft met name Arnautovic te veel krediet bij Foda. "De trainer zegt: 'Arnautovic is mijn man'. We hebben hem ook nodig, tegen Slowakije was hij een van de lichtpuntjes, maar je kunt niet gokken en wachten op de bevliegingen van één man."

Vier afvallers bij EK-opponent van Nederlands elftal zijn bekend

De EK-selectie van Oostenrijk, een van de opponenten van Oranje op het EK.Lees artikel

"Alleen Ronald Koeman kan dat met Messi bij Barcelona. Maar Arnautovic voelt zich hierdoor wel de baas", uit Schinkels zijn zorgen over de verhoudingen binnen de Oostenrijkse ploeg. "Maar hij speelt het liefst tafelvoetbal, dan hoeft hij niet te bewegen. Met hem kun je in elk geval niet pressen of jagen, ja, alleen in een bos misschien", zo klinkt het enigszins cynisch. "En Alaba behoort al jaren tot de beste verdedigers ter wereld bij Bayern München, maar hij denkt: Waarom kan ik in het nationale elftal geen spelverdeler zijn? Foda laat zijn oren naar hem hangen en stelt hem dus op het middenveld op."

Schinkels pleit voor een 3-4-3-systeem en meer druk naar voren, iets dat volgens hem onder Foda veel te weinig gebeurt. Ondanks de zorgen over Arnautovic moet hij wel in de aanval starten bij Oostenrijk, samen met Marcel Sabitzer en Christoph Baumgartner. "Als Foda zo speelt, verwacht ik een veel betere prestatie dan tijdens het EK in Frankrijk, toen Oostenrijk zonder zege laatste werd in de poule. Toen hadden we hetzelfde probleem en waren het ook de sterren die de dienst uitmaakten", blikt Schinkels terug op de teleurstellend verlopen eindronde in 2016. "Foda heeft alleen een kans als hij het Red Bull-systeem gaat spelen. Doet hij dat niet, dan tekent hij zijn eigen doodvonnis."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja goed punt hoor! Toch vind ik Oostenrijk best een degelijk team hebben. Het gevaar van één absolute topper hebben (Alaba) is dat je hem zijn zin gaat geven. Alaba moet gewoon in het centrum punt. Op het middenveld heb je dan nog Baumgartlinger, Baumgartner en Sabitzer. Daar zit toch echt wel voetbal in. Voorin nog powerhouse Arnautovic die op zo'n toernooi altijd wel prima voor de dag komt.

11 juni 2021 om 14:44

Alleen totaal geen scorend vermogen bij Oostenrijk… dat gaat ze nekken, al is dat geen spannende uitspraak

11 juni 2021 om 16:08

Alaba ‘gewoon’ in het centrum klinkt normaal ja, echter staat hij bij Oostenrijk eigenlijk altijd op het middenveld. Linkshalf of centraal.

Aranautovic lijk me ook niet 1 van de leukste personen om weken lang om je heen te hebben. Heb altijd het idee dat die jongen het idee heeft dat hij het talent van Messi heeft terwijl Arnautovic echt wel een leuke voetballer is maar hij moet er wel voor werken het gaat niet vanzelf bij hem. Veder vind ik dat Oosterijk echt wel leuke spelers heeft zoals Swinkels ook opnoemde met Sabitzer , Dragovic en Alaba en dan hebben ze dacht ik ook die centrum verdediger van Frankfurt als die geselecteerd is dan zal je het verdedigend echt al goed kunnen neerzetten maar als Alaba denkt dat hij het spel moet verdelen kan het wel een lastig verhaal worden.

11 juni 2021 om 17:09

Grappig dat je dit zegt, in de podcast van Peter Crouch (aanrader) hadden ze het er laatst toevallig over dat Arnautovic gewoonlijk echt heel goed in de groep ligt. Nobles van WHU kaartte daarin aan dat hij een totaal verkeerd beeld van Arnautovic had.

dat noem je luie voetballers maar als Arnautovic er iedere wedstrijd 1 inlegt en bijdraagt aan het halen van de groepsfase denk ik dat het niemand wat uitmaakt of hij weinig of veel beweegt.

van Alaba kan ik het ook begrijpen want hij is bij Munchen omgedoopt tot verdediger maar ik kan me van jaren terug nog herrineren dat hij eens verteld had dat hij in de jeugd als buitenspeler speelde en hij van orgine ook een aanvaller is volgens mij.dus dat hij suggereert dat hij op het middenveld wil spelen zal ook wel komen omdat hij weet van zichzelf dat hij dat ook kan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren