Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Argentijnse bekerfinale compleet ontspoord: scheidsrechter trekt tien keer rood

Laatste update:

De Argentijnse bekerfinale tussen Racing Club en Boca Juniors is afgelopen zondag compleet ontspoord. Scheidsrechter Facundo Tello, die ook op het WK in Qatar actief zal zijn, had het flink druk: hij moest maar liefst tien rode kaarten uitdelen. Zeven daarvan vielen in de laatste paar minuten van de extra speeltijd. Racing won de eindstrijd uiteindelijk met 1-2.

Na negentig minuten spelen in de strijd om de Trofeo de Campeones stond het 1-1, waardoor een verlenging noodzakelijk was. Norberto Briasco had Boca na achttien minuten spelen op een voorsprong gezet, maar Matías Rojas schoot Racing vier minuten later alweer langszij. Voordat de negentig minuten plus blessuretijd voorbij waren, trok Tello overigens al acht keer geel, netjes verdeeld over beide ploegen. Ook kregen Sebastián Villa Cano (Boca) en Johan Carbonero (Racing) al rood. In de verlenging kreeg Boca-middenvelder Alan Varela zijn tweede gele kaart en stonden er nog maar negentien spelers op het veld.

In de laatste minuten van de verlenging sloeg de vlam meerdere malen in de pan. Twee minuten voor het verstrijken van de extra speeltijd kopte middenvelder Carlos Alcaraz zijn ploeg naar een 1-2 voorsprong. Vervolgens rende hij naar het vak waar de Boca-supporters zaten om zijn treffer daar provocerend te vieren.

Dit zette kwaad bloed bij de Boca-spelers. Zij stormden op Alcaraz af en belaagden hem. De doelpuntenmaker werd bij zijn oor gegrepen, geduwd en er werd een bal naar hem gegooid. Tello stuurde eerst Alcaraz met rood van het veld, maar in alle tumult trok hij nog eens vijf rode kaarten voor spelers van Boca en haalden ook twee Racing-spelers het eindsignaal niet. In totaal was de eindstand qua rode kaarten zeven voor Boca tegenover drie van Racing.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tien keer rood! Is dit een record?

Zijn vaak wel de Zuid-Amerikaanse competities waar dit soort explosieve uitspattingen zijn.

7 november 2022 om 10:55

Viel allemaal reuze mee. Bij de eerste twee rode kaarten die werden getrokken was er veel minder aan de hand dan bij Ajax - PSV bijvoorbeeld gisteren. De derde rode kaart was onterecht en volkomen ongelukkig. De rode kaarten daarna kwamen allemaal voort uit de provocatie van Alcaraz. Het duurde na het doelpunt bijna 10 minuten voordat de scheidsrechter weer door liet voetballen, voor dat Fabra rood pakte door uit frustratie na te trappen en Benedetto nog rood kreeg na een var ingrijp omdat hij het gebaar maakte dat de scheidsrechter omgekocht was. De wedstrijd zelf was vooral hard werken en veel slordigheden. Het ging trouwens om de finale van het kampioenschap en niet om de beker finale

Wedstrijd net zo chaotisch als de voetbalbond zelf. Boca moet nog twee supercups inhalen door covid, in de VAE en Saudi-Arabië.

7 november 2022 om 15:42

Utrecht en Feyenoord wachten ook nog steeds op een uitnodiging voor hun bekerfinale

Ik dacht dat Portugal - Nederland op het WK 2006 al een bizarre wedstrijd was. Kan dus blijkbaar nog gekker.

Was het niet een regel dat als een ploeg 5 rode kaarten krijgt, de tegenstander dan automatisch een 3-0 overwinning krijgt?
Was toch vaak bij Fifa games zo.

7 november 2022 om 09:16

Een aantal rode kaarten ging naar de bank van Boca.

7 november 2022 om 09:28

Ja maar dan moeten er echt bij 5 speler van het zelfde team op het veld. Maar er waren ook wat kaarten voor de bank en voor Rancing. Wel heerlijk ook, hoe makkelijk die kaarten geïncasseerd worden door de spelers.

7 november 2022 om 09:54

De laatste competiewedstrijd tegen de enig overgebleven concurrent. Je staat 3 punten voor en een doelsaldo van +4. De wedstrijd loopt van geen kant, binnen 10 minuten sta je met 10 man en nog voor rust sta je 5-0 achter. In de 2e helft loopt de tegenstander zelfs uit naar 7-0 en sta je nog met 9 man. Er staan nog 5 minuten op de klok. De spelers schoppen er op los en nog voor het laatste fluitsignaal wordt de 5e rode kaart getrokken. Wedstrijd gestaakt. Reglementair 3-0 verloren.
Champagneflessen worden provocerend op het veld open getrokken

7 november 2022 om 11:23

Volgens mij werkt het niet helemaal zo. Wanneer een ploeg zijn 5e speler die in het veld staat weggestuurd ziet worden, dan wordt inderdaad de wedstrijd gestaakt. Echter vervolgens komt de zaak bij de tuchtcommissie te liggen die dan een uitspraak doet. Hoewel een 3-0 een standaardprocedure is, zou er in zo'n geval ook geoordeeld kunnen worden dat er sprake is van een vorm van competitievervalsing en kunnen er bijvoorbeeld strafpunten worden uitgedeeld.

7 november 2022 om 10:32

Wat gebeurt er dan als beide teams tegelijk 5 rode kaarten krijgen? 3-3?

7 november 2022 om 10:51

Op de beelden is te zien dat de wedstrijd direct is afgelopen na de laatste rode kaart. Dit terwijl de tijd volgens mij nog niet voorbij was. Dus in dat geval stopte het inderdaad door het aantal rode kaarten.

7 november 2022 om 10:57

Ja de wedstrijd stopte met nog 2 minuten te spelen omdat Boca 5 keer rood had gekregen (spelers op het veld). Racing had inmiddels twee keer rood gehad. Daarnaast waren er nog een aantal kaarten voor assistenten en wisselspelers.

7 november 2022 om 12:13

Maar dat zou toch vreemd zijn. Als je dan een moeizame 1-0 over de streep wilt trekken pak je een stapel rode kaarten tegelijkertijd en blijft de stand geldig?

Ze gaan er wel allemaal vrij rustig en direct vanaf na het zien van rood. Dat verwacht je toch niet als je het zo gelezen hebt.

Die gasten daar lachen gewoon om het, in Hans Kraaij Jr zn woorden te zeggen, "meisjesgeduw " van gister.

En dan hebben de moraalridders op de Nederlandse tv het over de schande bij Ajax PSV vanwege twee opstootjes in een topper. Terwijl ze er zelf vroeger net zo hard aan meededen waarschijnlijk. Ik heb het zelf ook vaak genoeg meegemaakt in amateurvoetbal. Daarna een biertje met elkaar in de kantine. In het geval van Zuid Amerikaans voetbal; Ik denk dat we ons daar als Nederlanders gewoon niet echt in kunnen verplaatsen. Het feit dat er structureel geen uitsupporters mogen komen in Argentinië zegt al genoeg.

7 november 2022 om 16:23

Misschien dat Alvares en Sangare ook nog samen een biertje hebben gepakt. En samen hebben gelachen om al die gekkigheid. En dat Ramalho en Berghuis ook nog samen een liedje hebben gezongen.

8 november 2022 om 00:40

Ik denk dat vooral die landgenoten onder elkaar hier achteraf gewoon om kunnen lachen ja.

8 november 2022 om 07:40

Als dat werkelijk is gebeurt, wat ik zou toejuichen, dan zou dat pas echt de moeite waard zijn van het posten op social media. Iedereen is er als de kippen bij zaken te posten wanneer het sneertjes zijn, of wanneer er gelachen kan worden om mislukkingen. Maar als rivalen na de match gewoon als volwassen mensen samen zouden kunnen napraten, dat zou pas echt een mooie post zijn. Een voorbeeld voor iedereen. Kinderen in het bijzonder.

Heerlijk dit. Gelukkig was er een verlenging want had eigenlijk geen zin in voetbal na gisteren. Die Alcaraz is een hele mooie speler, en blijkbaar ook knettergek, haha.

Jammer dat er geen artikel kwam vorige week, beste titelstrijd in jaren, daar kun je een heel boek over schrijven. Eredivisie 2006-07 was er niets bij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren