Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Amin Younes wordt binnen FC Utrecht ook als ‘dader’ gezien na vertrek Fraser

Laatste update:

Amin Younes kent niet de gelukkigste fase van zijn carrière. De vleugelspeler van FC Utrecht werd afgelopen week bij de keel gegrepen door trainer Henk Fraser, waarop laatstgenoemde besloot op te stappen. Voetbal International weet echter te melden dat Younes binnen de club naast 'slachtoffer' ook wordt gezien als 'dader'. Dat maakt dat de situatie van de Duitser, die al geen gelukkig huwelijk kent met de club uit de Domstad, verder bemoeilijkt wordt.

"Overvallen", schrijft het weekblad over de nasleep van de veelbesproken affaire. "Dat is het woord dat de voorbije week het meeste viel in Utrecht. Overvallen. Iedereen die direct betrokken was bij het eerste elftal van FC Utrecht voelde zich overvallen. Door het incident tussen Henk Fraser en aanvaller Amin Younes, maar ook door het uiteindelijke vertrek van de hoofdtrainer. Wat een positief trainingskamp in Spanje had moeten worden, eindigde in een absolute rampweek."

De achtvoudig Duits international meldde zich twee dagen na het voorval ziek en ging niet mee op trainingskamp. "Ingewijden verzekeren dat hij maagklachten had. Bij FC Utrecht wordt hij gezien als slachtoffer, maar er zijn ook mensen die hem als dader zien. Younes wordt neergezet als een vervelend mannetje, iemand die bij elke club voor trammelant heeft gezorgd. Vanaf nu ligt elk balcontact in Stadion Galgenwaard onder een vergrootglas. Levert hij niet, dan is hij vooral het lastige ventje dat de trainer eruit heeft gewerkt."

Younes kwam eerder al in opspraak bij zijn vorige clubs. Zo liet Mike Verweij van De Telegraaf vrijdag weten dat 'een heleboel mensen hem echt een zeldzaam klerelijertje vinden'. “Hij had ook al problemen met Erik ten Hag bij Ajax, toen hij weigerde in te vallen tegen Heerenveen. Dat duel was plotseling ook zijn laatste wedstrijd bij Ajax. Toen moest er een oplossing gezocht worden en vertrok hij naar Napoli. Hij slaagt er gewoon in om het bloed onder de nagels van de trainers te halen. Dat Henk Fraser een speler bij de keel pakt... dat is echt niks voor Fraser.”

Na het vertrek van Fraser heeft FC Utrecht nog geen nieuwe trainer aangesteld. Op zondag 8 januari hervat de club de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen koploper Feyenoord. Algemeen directeur Thijs van Es gaf vrijdag aan dat er na het onverwachte vertrek van Fraser nog geen lijstje met kandidaat-opvolgers was. Van Es kon toen tevens nog niet vertellen of de club zoekt naar een definitieve vervanger van Fraser, of dat er een interim-trainer wordt aangesteld.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Younes zorgt regelmatig voor problemen. Hij heeft een trainer nodig die hem op de juiste manier weet te begeleiden, waardoor hij zich gedraagt. Een trainer met gezag, maar ook iemand die een arm om zijn schouder legt. Laat er nu toevallig net zo'n trainer beschikbaar zijn voor FC Utrecht.

20 december 2022 om 18:50

De Kuijt grap begint echt oud te worden, leuk geweest

20 december 2022 om 19:42

Bizar hoe volhardend deze gozer/dame is.

20 december 2022 om 21:34

Zou Willem van Hanegem nog een keer willen dan.

20 december 2022 om 23:05

Je beschrijft eigenlijk gewoon Fraser.

21 december 2022 om 00:27

Van Gaal gaat echt geen Utrecht doen.Waar twee kijven hebben twee schuld

Denk dat het beste is om Younes terug te sturen naar zijn club en ons weer op voetbal te richten. Fraser had Younes nooit bij de keel mogen grijpen maar ook Younes staat bekend als een vervelend ventje en die moet je er niet bij willen hebben. Ik hoop dat Utrecht het gaat proberen bij Schreuder van Zwolle ondanks dat Zwolle degradeerde speelde hij in de eredivisie al leuk voetbal met ze en doet hij dat in de KKD ook goed.

Daar komt de aap uit de mouw!!!

De eerste paar jaar bij Ajax was het een modelprof, maar sinds het eerste akkefietje is het daarna constant misgegaan. Bijzonder om te zien.

De trainer zal Younes niet zomaar bij zijn keel hebben gegrepen. Niet dat dit acceptabele gedrag is maar blijkbaar was dit de druppel die de emmer liet overlopen.
Die druppel vind ik niet belangrijk, wat belangrijker is zijn die liters die al in de emmer zaten. Ik ben benieuwd naar het hele verhaal

20 december 2022 om 19:05

Daarmee geef je een vrijgeleide aan iedereen die geweld gebruikt ...

Onacceptabel zou een beter oordeel zijn over het gedrag van Fraser.

20 december 2022 om 19:10

Iemand bij zijn keel grijpen is toch niet meteen geweld. Het is een emotioneel incident waar je je als trainer zeker niet tot moet verlagen. Voetbal is emotie en als iemand loopt te kutten, ongeïnteresseerd is en de training en trainer ondermijnt dan kan dat gebeuren.

20 december 2022 om 19:20

"iemand bij zijn keel grijpen is toch niet meteen geweld."

Tuurlijk niet ... ik doe het dagelijks bij mijn vrouw en kinderen ..

Laat je onderzoeken ...

20 december 2022 om 19:21

juist

20 december 2022 om 21:36

Ik grijp m’n vrouw ook wel eens bij de keel hoor. Heerlijk vind ze dat.

Tis naar alle waarschijnlijkheid ook gewoon een irritante gozer. Ik vond hem bij Ajax altijd best een geinige speler al hadt ie volgens mij weinig rendement. Je zou denken dat iemand op een gegeven moment volwassen wordt.

Ik heb het incident als volgt begrepen:
1. Tijdens een onderlinge wedstrijd wordt er een overtreding gemaakt op Younes;
2. Emanuelson fluit de wedstrijd en laat doorspelen;
3. Younes valt uit tegen Emanuelson;
4. Fraser sommeert Younes meerdere keren om op te houden;
5. Younes antwoordt: Zeker omdat jullie allebei Surinamers zijn?;
6. Fraser wordt boos en het loopt uit de hand.
Fraser moet uiteraard zijn handen thuis houden, maar Younes is hier de agressor en zijn opmerking tegen Fraser was ronduit racistisch. Het is logisch dat de fysieke aanval van Fraser, die toch al niet lekker lag, consequenties heeft gehad, maar ik ben heel benieuwd welke sancties er tegen Younes genomen gaan worden.

20 december 2022 om 19:34

Wat voor sancties zouden er volgens jou moeten worden genomen tegen Younes?

20 december 2022 om 19:49

Dat Younes een naar en eng mannetje is geloof ik direct, maar zijn opmerking is absoluut niet racistisch.
Als hij tegen Mark van der Maarel en Hidde ter Avest had gezegd:”zeker omdat jullie Nederlanders zijn” had niemand gezegd dat dit racistisch zou zijn.
Word hier zo verschrikkelijk moe van. Dat gejank!

20 december 2022 om 20:04

Younes suggereert dat Fraser in het geschil tussen Urby en hem een keuze maakt die gebaseerd is op ras. Als je dat geen racisme vindt, ben ik heel benieuwd wat jij daar dan onder verstaat.

21 december 2022 om 00:08

@Foortje...dat zou ook racistisch zijn...heel makkelijk om moe te worden van 'gejank' als je er zelf nooit last van hebt gehad....'gewoon je bek houden en accepteren' of niet?

21 december 2022 om 08:26

Sinds wanneer is Surinaams zijn een ras? "Zeker omdat jullie allebei Nederlander zijn" heeft echt niks met racisme te maken, en is echt precies hetzelfde als wat Younes gezegd heeft. Snap natuurlijk dat je zoiets niet moet zeggen en moet begrijpen dat dat bij de ene afkomst gevoeliger ligt dan bij de andere, maar om het racisme te noemen is gewoon onwaar

21 december 2022 om 10:17

Een nationaliteit is iets heel anders dan een ras.

Als je bij bijna al je ex clubs problemen veroorzaakt en zelfs je broers zeggen dat je een naar mannetje bent, moet je misschien even in de spiegel kijken…

Ik lees nu iets wat ik nog niet wist en waar ik ook wel van schrik. Younes heeft 8 interlands gespeeld voor Duitsland. Op basis waarvan? Het lijkt me niet op basis van zijn voetbal kwaliteiten. Duitsland is een groot voetballand wat altijd goede spelers heeft. Hoe kom je dan bij Younes uit?

20 december 2022 om 21:22

Was een tijdje bij Frankfurt echt in een hele goede vorm, was toendertijd wel terecht dat ie er bij zat

Wat maakt hem in dit geval de 'dader'? Hij is het niet eens met de beslissing van de scheidsrechter, hij zeurt en blijft zeuren over dezelfde beslissing. Geeft dat een trainer een geldige reden om die speler bij zijn keel te grijpen? Gaan we nu geweld goedkeuren? Die jongens die die grensrechter de dood in hebben geslagen waren het ook niet eens met de grensrechter. Dat geeft ze geen enkele reden om geweld te gebruiken. Natuurlijk is het één het ander niet. Maar van een ander blijf je af zo simpel is het. Fräser had Younes moeten straffen op basis van gedrag, maar had natuurlijk geen geweld moeten gebruiken.

Younes moet gewoon z'n smerige leugenachtige racistische muil houden. Uitgerekend Younes gaat discrimineren.optyfen met die ...

Fred Rutten is altijd al de meest ideale trainer voor dergelijke spelers geweest, alleen heeft die het naar z'n zin bij PSV.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren