Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Amin Sarr heeft toptransfer te pakken en vertrekt voor 11 tot 12 miljoen euro

Laatste update:

Amin Sarr maakt de overstap van sc Heerenveen naar Olympique Lyon, zo maakt de club maandag bekend via de officiële kanalen. De 21-jarige spits komt over voor een bedrag van elf tot wel twaalf miljoen euro en wordt een van de duurste uitgaande spelers ooit voor Heerenveen. De in Zweden geboren aanvaller zet zijn handtekening onder een contract dat hem tot medio 2027 aan Lyon verbindt.

Afgelopen zaterdag kwam transfermarktexpert Fabrizio Romano plotseling met het nieuws dat de onderhandelingen tussen de betrokken clubs over Sarr al in een vergevorderd stadium zaten. Sarr werd een jaar geleden door Heerenveen voor 2 miljoen euro overgenomen van Malmö FF en noteerde in Friesland 10 goals in 31 competitieduels. De spits nam zaterdagavond na het verloren Eredivisie-duel met Vitesse (1-3) afscheid van zijn ploeggenoten.

“Dit is wel vreemd. Ik ben blij met Lyon, maar ik neem afscheid met een nederlaag. Dat is wel zuur”, zei hij Sarr voor de camera van ESPN. “Het eerste contact met Lyon was afgelopen week. Daarna kwam alles in een stroomversnelling. Er werd veel gebeld, veel gesproken. En er zat nog een wedstrijd met Heerenveen tegen Vitesse bij. Het was echt druk.”

Osame Sahraoui is in beeld om de selectie van trainer Kees van Wonderen spoedig te versterken, zo wist Voetbal International eerder op de maandag al te melden. De Noorse jeugdinternational staat al geruime tijd op een shortlist van de scouting van Heerenveen. Volgens Noorse bronnen ligt de vraagprijs rond de twee miljoen euro. Sahraoui was in 84 duels in de Eliteserien goed voor 13 goals en 18 assists. Heerenveen is eveneens in de markt voor Daniel Karlsbakk van Viking FK. De negentienjarige centrumspits speelde ook al tien jeugdinterlands voor Noorwegen. Viking zou een prijskaartje van drie miljoen euro om de nek van Karlsbakk hebben gehangen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie stap voor Sarr! Kijken of hij het waar weet te maken. Heb hem hoger zitten dan Thijs Dallinga bijvoorbeeld en die lukt het toch ook aardig. Volgens mij is Sarr alleen wel goedkoper dan Sulemani volgens mij van 16 miljoen. Dus niet de duurste verkoop ooit toch?

30 januari 2023 om 20:06

Klopt, Alves en Sulejmani zijn voor meer vertrokken. Sarr zit samen met Ejuke wel het meest in de buurt van die (ondertussen al hele oude) transfers.

31 januari 2023 om 00:03

Maar gezien de prestaties van al die spelers is dit bedrag natuurlijk wel een wonder. Niet normaal die bedragen die tegenwoordig worden uitgegeven in het profvoetbal....

2 miljoen inkopen, jaar later 12 miljoen verkopen. Dat zijn zaken zeg… Ben benieuwd hoe ze dit sportief op gaan vangen.

30 januari 2023 om 20:32

Zeer waarschijnlijk komt Daniel Karlsbakk uit Noorwegen over voor 2,5 tot 3 miljoen. 19 jaar nog niet heel veel potjes gespeeld.

Verder zijn ze nog bezig met Sahraoui. Linker vleugelspeler ook uit Noorwegen. Zal ook richting 2 tot 2,5 miljoen moeten kosten.

30 januari 2023 om 20:46

Ze scouten alvast spelers die de noorderse temperaturen al gewoon zijn 🙃. Heerlijk beleid natuurlijk. Alle respect voor. Met goed scoutwerk kan het dus ook nog

30 januari 2023 om 23:18

Karlsbakk zou ik apart vinden zo veel voor neer te leggen. Die heeft toch nog weinig laten zien en niet geweldige statistieken te hebben (gebasseerd op sofascore) . Hoop wel sahroui binnen te krijgen. Die ziet er wel erg goed uit.

Wat een mooi bedrag is dit voor Heerenveen zeg! Verbaast mij wel dat OL dit bedrag voor hem wilt betalen.

Mooie transfer. Weet iemand wanneer Nunnely zijn debuut kan maken?

31 januari 2023 om 00:05

Dacht dat ze mikten op de wedstrijd tegen Utrecht. Maar ik ga er vanuit dat hij op de bank zal beginnen, na zo'n zware blessure wel voorzichtig zijn natuurlijk.

Bij zulke transfers vraag je jezelf altijd af of de traditionele top 3 niet heeft zitten te slapen?

30 januari 2023 om 20:43

Voor 12 miljoen mogen ze 'm toch echt hebben eerlijk gezegd. Met name omdat wij dat simpelweg niet uitgeven.

31 januari 2023 om 11:22

Die hebben zeker lopen slapen 🙂. Je kon vanaf moment een zien dat hij een speciaal talent is net als die jongen met somalische afkomst volgens mij van willem 2 een paar jaar geleden die nu bij newcastle united speelt. Net als met odegaard bang zijn om de portemonnee te trekken. Dit jaar moet ik wel zeggen dat ik minder talenten zie dan de jaren hiervoor.

Prachtige transfer voor zowel hem als Heerenveen.

Een aderlating maar wel voor een heel mooi bedrag. Ik schreef enige tijd geleden dat Sarr een interessante speler zou zijn voor PSV. Maar dan zou er nooit zo’n bedrag op tafel zijn gekomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren