Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ambitieus’ Excelsior wil stadion uitbreiden: ‘Anders moet je stoppen’

Laatste update:

Woudestein is met iets meer dan 3.500 plaatsen een van de kleinste stadions in het betaald voetbal van Nederland en zit dit seizoen ook bijna altijd helemaal vol. Excelsior, de vaste bespeler van het stadion in Kralingen, is nu van plan om de capaciteit te vergroten.

/

“Willen we echt groeien, dan moeten we structureel uitverkocht zijn”, zegt commercieel directeur Wouter Gudde in gesprek met RTV Rijnmond. “Hoe langer wij in de Eredivisie spelen, hoe sneller dat zal gaan. We zijn achter de schermen druk bezig een beleidsplan te schrijven en daar hoort dit (stadionuitbreiding, red.) zeker bij. Als we die ambitie niet hebben, kunnen we beter stoppen.”

De blauwe stoeltjes van Woudestein worden bovendien vervangen door rode en zwarte kuipjes. Voorzitter Albert de Jong maakte op de nieuwjaarsreceptie al bekend dat Excelsior plannen heeft om het stadion te moderniseren met meer business-seats en vergaderzalen.

Denk jij dat Excelsior zich dit seizoen handhaaft?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi idee voor Excelsior. Het stadion nu ziet er ook niet uit met die grijze platen in de hoeken. Daar zouden ze best wat extra stoelen kunnen plaatsen om wat extra mensen te huisvesten. Al met al zal het een goede investering zijn en kan de begroting omhoog geschroefd worden wat de mogelijkheden vergroot. Stilstaan is immers ook achteruitgang in de voetballerij.

Dat zou natuurlijk heel mooi zijn. Je ziet het stadion nu ook bijna niet, en van buitenaf ziet het er ook totaal niet aantrekkelijk uit. Groter zou toch ook meer sfeer moeten betekenen en dat lijkt me toch prachtig. Daarnaast zal het financieel ook alleen maar voordelen meebrengen wat Excelsior wel kan gebruiken. Zou mooi zijn als Excelsior het nu is een paar jaar zo vol kan houden in de eredivisie!

Geen geld voor een echt veld, maar wel het stadion willen uitbreiden..

Goed plan, maar niet direct teveel uitbreiden. Ik weet natuurlijk niet hoe het stadion precies gebouwd is, maar 5.000 plekken lijkt me een goede stap. En dan bedoel ik 5.000 in totaal, niet 5.000 erbij.

22 december 2014 om 23:44

Het stadion is op exact dezelfde manier gebouwd als het stadion van Rkc. In Waalwijk zijn de hoeken ook later pas dichtgemaakt, waardoor de capaciteit met 1.500 werd uitgebreid. Zal bij Excelsior waarschijnlijk een stuk minder zijn omdat de tribunes wat lager zijn, dus om tot 5.000 te komen zullen ze, denk ik, een paar tribunes in de hoogte moeten uitbreiden.

Top, knap succes goed bezig daar in kralingen , nu nog op spangen en een hoop (semi) derby,s

Op de nieuwjaarsreceptie? Beetje vreemd

De ambitie is goed. Of het haalbaar is... lijkt me lastig.
Weet iemand hoe de bezoekersaantallen zijn en hoe de potentie daarin is?

Om financieel enigzins wat te kunnen in de eredivisie denk ik dat ze toch minstens naar 8500 zullen moeten.

23 december 2014 om 07:54

8500 is nog aan de lage kant. En is bij lange na niet genoeg om structureel te overleven in de Eredivisie. Ik denk dat je toch aan een capaciteit van 12.000 moet denken wil je echt financieel stappen maken. Echter is 12.000 niet haalbaar voor excelsior.
Uitbreiding of niet, vroeg of laat vliegen ze er toch weer uit.

als je de tekst leest vind je genoeg info over bezoekersaantallen en anders denk dat je dat vast zelf ff kan googelen

Leuk nieuws, maar eerst zien, dan geloven. Het is in ieder geval al supertof dat ze die blauwe stoeltjes gaan vervangen door rode, en dan met zwarte stoeltjes de teksten 'excelsior' op de Alberstribune en '1902' op de Robin v. Persie-tribune. Ik heb die blauwe stoeltjes nooit begrepen (bij de Kuip ook niet trouwens). Ze zijn echt heel goed bezig op dit moment. Ik zou een capaciteit van 5.000 ook mooi zat vinden, voorlopig. Hoeken mooi dicht maken en misschien de R. v. P.-tribune wat hoger maken.

Denk eerlijk gezegd dat ze vooral aan de uitbreiding van business seats e.d. denken, en niet zozeer de capaciteit voor de gewone jan doedel. Die leveren immers nauwelijks iets op, als ze al interesse hebben voor Exelsior

ik heb nooit echt begrepen waarom excelsior en sparta niet een stadion delen, zoals in munchen of milaan.
in het stadion van sparta kunnen nu zo'n 11.000 man, hernoem het " kasteel woudestein" en je hebt gelijk de mooiste klinkende stadion naam van nederland en misschien wel de wereld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren