Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Als je erkent dat het geld goed is, stoppen mensen daarna met luisteren’

Laatste update:

Bert van Marwijk kreeg veel kritiek over zich heen toen hij op 25 augustus een contract voor één jaar tekende bij de voetbalbond van Saudi-Arabië. De bondscoach benadrukt in een interview met het Algemeen Dagblad echter dat hij voor de sportieve uitdaging naar De Groene Valken is vertrokken.

/

“Als je erkent dat het geld goed is, stoppen mensen met luisteren, lijkt het wel. Maar als Saudi-Arabië geen kans had gemaakt om het WK te halen, dan waren we er niet aan begonnen (...) Van mij mag iedereen kritiek hebben, maar de selectieve verontwaardiging heeft mij verbaasd. Ik kan me niet herinneren dat er op Willem van Hanegem, Leo Beenhakker en Aad de Mos noemenswaardige kritiek is geweest.”

Van Marwijk zegt dat hij zich niet het uithangbord van het regime voelt en kan tot dusver terugkijken op een goede kwalificatiereeks voor het eindtoernooi van 2018 in Rusland. Van Oost-Timor werd met 7-0 gewonnen en Maleisië werd met 1-2 verslagen. Op 8 oktober staat de ontmoeting met de Verenigde Arabische Emiraten op het programma.

Saudi-Arabië staat eerste in Groep A, maar ook de nummer twee gaat door naar de derde ronde van de kwalificatiereeks. De poulewinnaar kwalificeert zich bovendien voor de Azië Cup van 2019 die in de Verenigde Arabische Emiraten wordt gehouden. De nummer twee moet zich via de derde voorronde zien te plaatsen voor dit toernooi, tenzij het land bij de vier beste nummers twee van de huidige kwalificatiereeks eindigt. Ook die landen krijgen namelijk een direct plaatsbewijs voor de Azië Cup.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De kritiek is hypocriet en komt van mensen die zelf hun naam lenen voor stompzinnige commercials of gewokn uit pure jaloezie. Als er een topclub of topland is van Marwijk zou zijn geinteresseerd was hij daar wel heen gegaan. En dat gelul over mensenrechten; iedereen heeft een telefoon of laptop/pc, zoek eens uit waar die metalen en minerale vandaan komen, dan graag verder discussiëren.

19 september 2015 om 14:20

Oh dus omdat zij waardevolle grondstoffen bezitten mogen zij mensenrechten schenden, onthoofden, stenigen en vrouwen onderdrukken? Dat is eigenlijk wat je indirect probeert te zeggen

19 september 2015 om 14:24

Haha, nee dat is dus niet wat ik wil zeggen. Als iemand de moraalridder wil uithangen dan moet je dat ook op jouw eigen keuzes toepassen, dat gebeurt niet en dat is dus selectief. Dus of je mond houden of zelf volledig zuiver zijn.

19 september 2015 om 18:26

Israel bouwt nederzettingen in bezet gebied, schendt internationaal recht, houdt minderjarigen vast, pleegt aanslagen en bedreigt buurlanden. Toch kraait geen haan als een Nederlander daar gaat wonen of werken. Over selectieve verontwaardiging gesproken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren