Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Als ik het goed doe, gaat Ajax daar natuurlijk gebruik van maken’

Laatste update:

Juan Familia-Castillo mag zich tijdens het trainingskamp van Ajax in Qatar bewijzen tegenover trainer Erik ten Hag. De van Chelsea gehuurde linksback deed donderdag negentig minuten in de oefenwedstrijd van Ajax tegen KAS Eupen (2-0). Familia-Castillo hoopt ook volgend seizoen in Amsterdam te spelen, al is een en ander wel afhankelijk van wat de clubleiding beslist.

"Er is een optie tot koop", verklaart Familia-Castillo, die bij Chelsea tot medio 2022 vastligt, tegenover FOX Sports. "Als ik het goed doe, gaat Ajax daar natuurlijk gebruik van maken. Daar doen we het eigenlijk voor natuurlijk." De huurling kan niet zeggen of hij bij Ajax aan een examenjaar bezig is. "Ik kijk liever naar de korte termijn. Als ik deze wedstrijd (tegen Eupen, red.) heb gespeeld, denk ik aan de volgende wedstrijd."

Siem de Jong: 'Ik voel me goed'

Familia-Castillo is uitgegroeid tot een vaste waarde bij Jong Ajax, al verliep de beginfase van het seizoen nog een beetje stroef. "Ik ben inderdaad langzaam begonnen, want de filosofie van Ajax is natuurlijk anders dan die van Chelsea", benadrukt de vleugelverdediger, die ook als middenvelder inzetbaar is. "Maar na een paar maanden ben je het wel gewend. ik vind dat ik hier wel een stijgende lijn heb ingezet."

Ten Hag heeft in de afgelopen periode een paar keer met Familia-Castillo gesproken over de toekomst van laatstgenoemde bij Ajax. "We hebben het over voetbal gehad, tactische zaken", benadrukt de door Chelsea verhuurde linksback. "De manier van spelen bij Ajax 1 is natuurlijk weer anders dan bij Jong Ajax." Familia-Castillo kwam tot dusver tot zestien wedstrijden voor Jong Ajax, dat de competitie maandag hervat met een uitwedstrijd tegen Jong PSV.

Zie jij Juan Familia-Castillo doorbreken bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als Tagliafico deze zomer vertrekt hoop ik dat deze jongen door kan breken op de LB positie. Ajax heeft hem een jaar aan het werk kunnen zien dus kunnen goed bepalen of hij al dan niet voldoet.

Haha. Vind het wel grappig dat er nu eens speler zelf aangeeft dat die filosofie van Ajax heel anders is tov zijn vorige club en dat dat behoorlijk wennen is. Al die mensen Ajax altijd maar voor gek verklaren dat spelers moeten wennen aan de speelstijl.

10 januari 2020 om 15:11

Wel vreemd dat het om een speler gaat die jaren hier heeft gespeeld. Heeft eigenlijk alleen de o19 gemist bij Ajax.

10 januari 2020 om 15:59

Haha ja dat is inderdaad ook wel weer ironisch.

10 januari 2020 om 15:32

Dat heeft niks met Ajax te maken.. elke club heeft een andere speelstijl namelijk. Ook in elk land wordt er anders gespeeld. Het is alleen wel een verschil of een aankoop van 15 miljoen bijvoorbeeld moet wennen tegen een tegenstander als VVV of RKC. Want dan wordt dat argument namelijk ook aangehaald bij een Alvarez of een Marin. Dat is amper meer wennen aan speelstijl maar gewoon te kort komen. Als je het tegen die tegenstanders al niet kan..

Zijn voetballende vermogen was al heel goed toen hij bij Ajax vertrok, in Engeland is duidelijk zijn conditie, fysieke kracht en inhoud enorm vergroot. Heeft echt al het loop vermogen van een senior. Doet het erg goed in Jong en is een waardige opvolger voor het eerste !

10 januari 2020 om 15:13

Hij wordt aanstaande maandag 20, ben je dan niet al een senior? Waarschijnlijk gehaald omdat Overmars en Ten Hag al direct door hadden dat de oorspronkelijke vervanger van Tagliafico, Martinez, op een andere positie van grotere waarde is. Desalniettemin een prima deal, wanneer de optie tot koop wordt gelicht!

10 januari 2020 om 15:22

@Elfuffo, qua leeftijd een senior zijn betekent niet dat je dit qua fysiek al kan bij benen. Mazraoui was ook kapot na een half seizoen. Dest gaf ook aan dat de batterij leeg was na een half seizoen. Spelers als Eiting hebben het fysiek helemaal nog niet. Door een paar jaar in Engeland te zitten met een enorme trainingsintensiteit die veel hoger ligt dan hier en waar fysiek veel belangrijker is heeft hij grote stappen gezet.

10 januari 2020 om 15:19

Of het werkelijk een waardige opvolger is moet de toekomst nog maar eens uit wijzen. Er zijn wel meer spelers die het in de jeugd / of het jong elftal goed doen en daarna nooit doorbreken. Daarbij kun je je afvragen of ajax bij het vertrek van Nico geen vervanger aan gaat trekken of dat Martinez daar uiteindelijk toch niet komt te spelen.

Ik vind het een hele goede speler. Balvaardig, goede passing en voorzet en ziet het spel goed. Daarnaast ook lekker fel in de duels. Van mij mogen ze hem houden.

Hopen dat ten Hag deze jongen dit seizoen nog kan testen in de competitie en speelminuten gunt zodat je weet of hij direct Tagliafico zou kunnen vervangen als die eind van het seizoen weg zou gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren