Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Als hij de spelers krijgt waarmee hij wil werken, zal De Boer het goed doen’

Laatste update:

Eyong Enoh bewaart nog altijd warme herinneringen aan zijn periode bij Ajax. De Kameroense middenvelder stond tussen 2008 en 2014 onder contract in Amsterdam en werd onder meer drie keer landskampioen met Ajax. Volgens Enoh veranderde er veel toen Frank de Boer aan de slag ging als trainer van de Amsterdammers.

“Hij nam het team in december over en een aantal maanden later werden we kampioen. Het was de dertigste titel, waardoor we derde ster verdienden. Dat maakte het extra bijzonder”, zegt Enoh in een interview met Sky Sports. “De Boer is een jongen van de club, het was daardoor erg symbolisch. Martin Jol had goed werk gedaan, maar het elftal ging meer op de ‘Ajax-manier’ voetballen.”

“Daarvoor werd er teveel op resultaat gevoetbald en dat is niet het soort voetbal dat de fans willen zien. Bij Ajax moet er vanuit de verdediging opgebouwd worden, met aanvallers op de vleugels. Dat moest teruggebracht worden”, herinnert de middenvelder zich. Hij kijkt dan ook met belangstelling hoe zijn oude trainer het bij Crystal Palace doet. “Ik moest me aanpassen toen ik verhuurd werd aan Fulham, dus daar heeft De Boer ook mee te maken. Ik volgde hem ook toen hij bij Internazionale zat, maar daar wordt heel anders gevoetbald.”

“Hij bleef daar niet lang. Waarschijnlijk realiseerde hij zich dat je wel een filosofie kan hebben, maar dat je altijd afhankelijk bent van de competitie”, vervolgt Enoh. Hij is van mening dat de Premier League geschikter is voor de filosofie van De Boer. “Maar je moet ook kleine aanpassingen maken. Je moet je er honderd procent van bewust zijn wat er in de competitie gebeurt. Als hij de spelers krijgt waarmee hij graag wil werken, zal De Boer het goed doen.”

Enoh volgt ook ex-ploeggenoten Jan Vertonghen, Toby Alderweireld and Christian Eriksen nog op de voet in de Premier League. “Ze waren bij Ajax al enorm vastberaden. Het is prachtig om te zien dat ze het goed doen. Ajax heeft ze een goed fundament gegeven”, is de middenvelder lovend. Een andere ex-ploeggenoot maakt momenteel furore bij Barcelona. “Luis Suárez had een ongewone drive om alles te winnen. Hij werkt er keihard voor.”

Denk jij dat Frank de Boer gaat slagen bij Crystal Palace?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk dat FdB alleen gaat slagen als hij z'n spelopvatting niet al te erg opdringt. Afgelopen weekend was het weer schrijnend om te zien dat tikkie terug. Hij heeft nog 2 weken op de transfermarkt en ik hoop voor hem dat hij nog een goed speler kan halen die in zijn filosofie past. Ik weet niet hoe CP qua budget zit maar misschien is Ziyech een optie voor hem?

15 augustus 2017 om 16:03

Grapjas. Ziyech zou never voor fdb spelen. En al never voor zo een matige clubje

15 augustus 2017 om 16:57

@zakaria Heb ik iets gemist? Volgens mij is FdB gewoon fan van Ziyech en was hij jaloers dat P Bosz de beschikking over hem had en hijzelf niet.
Ik hoop ook niet dat Ziyech erheen gaat maar als CP een bedrag van 50/ miljoen op tafel legt..

15 augustus 2017 om 16:20

Budgetten zijn altijd prima in Engeland, alleen denk ik dat zeker na het vertrek van Klaassen en Sanchez Ajax Ziyech nooit zal willen verkopen. Wellicht alleen als er een niet te weigeren bod binnenkomt. Dat zal dan denk ik wel op zijn minst 45/50 miljoen moeten zijn. Ik geloof niet dat Crystal Palace dat soort bedragen zomaar kan uitgeven.

ON: Ik geloof helemaal niet dat Frank de Boer gaat slagen. Sterker nog, ik denk dat zijn carrière voor de kerst als een nachtkaars uit gaat. Of Frank moet heel snel van zijn visie af stappen. Je kan in Engeland op z'n Nederlands spelen als je 900 miljoen tot je beschikking hebt en daarmee a la City gewoon spelers voor kan halen. Arsenal zag je afgelopen seizoen al dat zelfs zij al niet echt meer weg komen met een soort van Hollandse school voetbal.

Als de selectie van Crystal Palace voor een ding niet is gemaakt is het voor verzorgt voetbal. Je laat Barcelona toch ook geen kick-and-rush voetbal spelen? Dat valt me ook tegen van Frank, een goede trainer past zijn tactiek aan op zijn materiaal.

Ik verwacht dat De Boer er als eerste uitvliegt dit seizoen. De spelopvatting van Allerdyce was heel anders en dat gaat heel veel tijd kosten om dat er uit te krijgen. Voor mijn gevoel is Palace sowieso een degradatiekandidaat en daar gaat De Boer niks aan veranderen.. Oktober/november dan zal hij wel weer vervangen worden door een type Moyes ofzo, waar ze in Engeland maar aan vast blijven houden..

15 augustus 2017 om 16:28

Ik zie Palace zeker niet als degradatiekandidaat aangezien zij een prima selectie hebben, alleen heeft FDB (zoals jij al aangaf veel tijd nodig) en is de kans zeker aanwezig dat Frank er uit vliegt, maar degraderen zullen ze met deze selectie niet.

Ben benieuwd hoe de Boer het zal doen bij Crystal Palace. Ik hoop dat hij het goed gaat doen, want buiten Koeman is er eigenlijk geen enkele Nederlandse trainer die het in het buitenland goed heeft gedaan en hopelijk zullen de Boer en Bosz (bij Dortmund) het ook goed gaan doen, dat zou goed zijn voor de het Nederlandse trainersgilde.

Over dat stukje waar Enoh het over Ajax en de Boer heeft: de Boer heeft Ajax zeker veel goeds gebracht met 4 kampioenschappen en 1 Johan Cruijff schaal, maar Enoh geeft hier ook aan dat Ajax, voordat de Boer kwam, meer op resultaat werd gevoetbald en ook lees ik regelmatig veel reacties dat Ajax destijds afhankelijk was van Suárez, maar dat was echt totaal niet zo.

Onder Jol vond ik het leuker om naar Ajax te kijken, dan onder de Boer en dat riep ik als Ajacied al vanaf het begin dat ik het voetbal onder de Boer niet zo sprankelend en goed vond en ja, Jol speelde niet volgens het Ajax-systeem, maar presteerde wel erg sterk met Ajax en Jol had dat seizoen gewoon pech dat Twente dat seizoen meerdere keren echt in een van de laatste minuten scoorde en daardoor met de overwinning ervandoor ging, maar anders was Jol met Ajax dat seizoen kampioen geworden, want hij eindige met 1 punt achter Twente en Ajax maakte dat seizoen zelf 106 goals en kregen er maar 20 tegen.

Ook was Ajax niet alleen afhankelijk van Suárez, want spelers als de Zeeuw (was in mijn ogen wel een beetje de motor van het elftal) en Pantelic waren ook erg belangrijk, terwijl (deels)opgeleide spelers als Vertonghen, van der Wiel (speelde toen echt een ijzersterk zijn), Alderweireld, Anita en Siem de Jong (veroverde vlak na de winterstop een basisplaats en groeide onder Jol ook uit tot een bepalende kracht) speelden veel en waren uiterst belangrijk.

In het eerste seizoen van Jol bij Ajax, hoorde je ook gewoon geen kritiek en dat was omdat Ajax toen ook gewoon sterk presteerde. Pas het 2de seizoen kwam er kritiek op Jol (met name van Cruijff en dan weet je hoelaat het is) en uiteindelijk vertrok hij een paar weken voor de winterstop en wel moet ik toegeven dat Jol met spelers als Atouba, Mido, Tainio, etc. wel een aantal rare aankopen gedaan, maar op zijn prestaties en doorstroming van jeugd bij Ajax, was (met name in zijn eerste seizoen) niets aan te merken en in z'n 2de seizoen ging het even minder en toen kwam er van alle kanten kritiek.

15 augustus 2017 om 17:01

Natuurlijk was Ajax onder Jol wel afhankelijk van Suarez. Hij scoorde 35 doelpunten in de competitie en gaf iets van 20 assists. Dat scheelt wel wat punten vergeleken met Ebecilio en Ozbiliz een jaar later.

Het voetbal onder Jol leek ook nergens op. Dat was een soort voetbal als wat we vorig jaar bij Man U zagen. Achterin dicht houden en de bal zo snel mogelijk naar Suarez peren. Mooie Marko was trouwens wel een fijne spits, die had wat langer mogen blijven.

Eerste match onder de Boer vond ik echt slaapverwekkend. In de 2e helft opzich wel beter maar de verdediging van Crystal Palace is echt belachelijk slecht. Riedewald was dramatisch kan het niveau nog niet aan. Dann was misschien wel slechter. Alleen Fosu Mensah vond ik redelijk spelen.

Aanvallend tegen een degradatiekandidaat was echt dramatisch. Ze hebben wel veel balbezit maar typisch de Boer dat er dan geen kansen worden gecreërd.

Ik heb laatst gekeken.
En wat ik toen zag was een hele slechte team. 3 spelers hadden het niv van premier l, zaha was heel dreigent maar had weinig geluk.
Ruben Loftus-Cheek vond ik heel goed spelen en is een vm.
Towsend kwam als wissel en vond ik ook wel aardig.
De rest inclusief benteke en van aaholt waren echt niks .De gehuurde Timothy Fosu-Mensah heeft paar keer wel hele goede verdedigende acties laten zien, waaronder een 1 op 1 situatie van de tegenpartij schitterend onderbroken met een sliding. Maar hij liet ook vaak zijn man lopen en leek af toe niet te weten welke man hij moest dekken. Maar hij is nog jong en ik denk dat het hoort bij zijn ontwikkeling,
Ik denk wel dat hij een goede speler gaat worden. Zou een goede vervanger van Sanhez zijn geweest bij ajax. helaas

Het probleem van Frank de Boer is dat hij te veel aan hirarchie binnen het elftal werkt en dat de systeem die hij voor ogen heeft vast wil houden. Dat is niet goed.

Je moet altijd kijken naar het elftal en herkennen in een spelers wat voor kwaliteit ze hebben en daarna kijken welke systeem het beste is voor het elftal.

Hirarchie wordt bedoeld: Goede uitstraling (bijvoorbeeld Boilissen) zegt Frank:" Hij is mijn man voor de toekomst dan hecht hij veel waarde aan hem", en dat is niet goed. Wat ik vind is dat je eerst moet kijken naar kwaliteit van de spelers en dan nadenken welke systeem het beste is voor het elftal en daar vanuit werken zonder te kijken wie de spelers zijn, meer naar de kwaliteit van de spelers.

In dit geval is dit de sterkste punt van Peter Bosz.

Het belangrijkste is dat de spelers zelf moeten laten zien!

16 augustus 2017 om 08:42

Op zich ben ik het met je eens dat er gekeken moet worden naar het spelersmateriaal voordat een tactiek wordt gekozen, maar aan de andere kant, wanneer een dragende speler binnen die tactiek wordt verkocht (en hij bezit kwaliteiten die je niet terug kunt kopen) moet je de hele boel weer omgooien. Met een vast speelsysteem levert dat minder problemen op. Vraag me wel af of de Boer inmiddels meerdere formaties en tactieken inslijpt. Lijkt me wel handig in de premier league

16 augustus 2017 om 17:09

Frank de Boer weg, Bosz kwam. Binnen half jaar (!) werkt het met systeem goed met veel andere spelers dan onder de Boer. Nu minder omdat Keizer te maken heeft met Spijkerman die meer voor behoudend spel is. Die Spijkerman werkte wel 5 jaar lang met de Boer en hij is kennelijk tevreden hierover

En nog heeft Bergkamp gezegd dat hoe Bosz zijn elftal laat voetballen al in de jeugd zijn begonnen. Lees maar in VI blad van maand geleden.

17 augustus 2017 om 12:26

Ik snap je argumentatie niet.
Bosz speelde anders dan de Boer met andere spelers, dus dat valt toch niet te vergelijken? En wat heeft Bergkamp zn opmerking met mijn verhaal te maken?

Klinkt leuk, maar ik kan de kritiek op Ajax nog goed voor de geest halen. Spel was niet om aan te gluren bij Ajax, echter wel succes, bij 1 a 2 titels faalde PSV wel overduidelijk. De laatste kans voor F d B verprutste ze zelf al was ook toen het spel al niet om aan te zien. Bij inter te laat ingestapt en de competitie mede door de naam van de club onderschat. Echter hij is er nu vanaf de start bij en dan moet je nu wel kunnen inschatten dat deze selectie niet geschikt is voor hoe hij wil spelen. Ik zou de tactiek aanpassen als ik hem was, anders wordt ook dit een kort avontuur, of er moet iemand nog met een enorme zak geld voor spelers komen die wel in zijn systeem gaan passen.

15 augustus 2017 om 18:50

Inderdaad toen waren de concurrentie ook niet best. Ook in het Europees was het erg matig wanneer er om gevraagd wordt. Tijdens de wedstrijden straalt Frank te veel uit:"het is hopen dat de bal valt", totaal geen uitstraling zo van "het komt wel goed".

Ik heb zaterdag die wedstrijd gezien, maar dat was slecht zeg. Van beide kanten.
Ik heb beide teams echt niet meer dan 3x de bal rond zien spelen. Wat ik wel echt erg vind. dat Riedewald helemaal door het ijs zakte, die gaat het daar fysiek moeilijk krijgen.
Enige lichtpuntje was T. Fosu mensah, (ik heb dit al eerder in een andere topic geschreven) die is nu al gelijkwaardig met Sanchez en tactisch verder. Zonde dat die niet meer bij Ajax speelt zeg.

15 augustus 2017 om 21:56

Ik heb de wedstrijd ook bekeken en inderdaad beide niet best. Al mag je van Huddersfield iets minder verwachten dan van Crystal Palace. Maar Crystal Palace mag best proberen eerst op te bouwen prima, maar na de 1-0 van Huddersfield moet het systeem direct om. Palace beschikt over genoeg lengte en kracht voorin met Orrigy en Zaha om ook met lange ballen te gaan spelen, maar het was duidelijk zichtbaar dat, dat niet mocht, althans zo oogde het. Ik heb Frank niet gekeken naar een reactie van Frank de Boer. Dus misschien zij hij wel dat het wel mocht maar dan was het zo niet te zien en niet begrepen door de spelers leek het.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren