Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Alleen bij Ajax heb ik op die plek gespeeld, verder nergens anders’

Laatste update:

Met de komst van Dick Advocaat is er het nodige veranderd voor Urby Emanuelson. De 32-jarige routinier speelde in de laatste wedstrijden als een hangende linksbuiten, een positie die hem wel ligt. “Ik speel nu een aantal wedstrijden op deze manier en je merkt dat je erin groeit”, zegt Emanuelson in gesprek met het Algemeen Dagblad.

“Ik heb de vrijheid om tussen de linies de ruimte op te zoeken, om te kijken waar ik gevaarlijk kan worden. Aan de bal heb ik goede dingen laten zien en dat zijn wel de dingen die van mij verwacht worden”, stelt de geboren Amsterdammer. Hij vindt het lastig om te zeggen of hij nu op zijn favoriete positie staat. “Maar deze plek ligt me wel. Alleen bij Ajax heb ik op die plek gespeeld, verder nergens anders. Maar het is dus wel een positie die ik gewend ben.”

“Ach, ik heb door al die jaren heen echt overal gespeeld. Dan kan deze plek er ook wel bij, toch?”, aldus Emanuelson. Hij kwam in het duel met AZ (2-1 winst) tot scoren en kan op lof rekenen van ploeggenoot Joris van Overeem. “Hij kan zo goed voetballen. Ook in het begin van het seizoen, toen het niet zo goed met ons ging, is hij heel belangrijk geweest. Hij bewaart de rust, zet het goed neer en trekt zijn mond open als het moet. Heerlijk om hem in je team te hebben. Ik leer veel van hem.”

De zege op zijn oude club AZ leverde voor Van Overeem een ‘dubbel gevoel’ op. “Maar uiteindelijk zijn deze drie punten wel heerlijk. Die hebben we hard nodig”, zegt de middenvelder in gesprek met De Telegraaf. Van Overeem erkent dat het ‘geen goede pot’ was van FC Utrecht, dat via de counter wilde toeslaan. “Maar we zijn er weinig uitgekomen.”

Is dit de beste positie voor Urby Emanuelson?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer hoe de carrieres van Emanulson ,Anita en van Rijn zijn gegaan. Jong en goed bij Ajax, weggezakt in het buitenland en nu in de Eredivisie in de middenmoot.

22 oktober 2018 om 11:27

Vond alleen Anita in zijn laatste jaar bij Ajax goed. Urby en van Rhijn waren net niet spelers. urby heeft toch voor Roma en Milan mogen spelen dus zeker niet slecht gedaan

22 oktober 2018 om 13:24

Anita op 6 was idd het puzzelstukje dat alles in elkaar liet vallen en is daardoor erg belangrijk geweest.

Urby was een goede speler, maar paste eigenlijk nooit in het systeem. Hij was ideaal geweest voor de linksmiddenpositie in een 4-4-2, maar in het 4-3-3 vulde hij iedere positie prima in maar was het nooit helemaal ideaal.

Van Rhijn begon stormachtig en deed Vd Wiel snel vergeten, maar helaas voor hem gebeurde vervolgens hetzelfde bij hem. Hij ontwikkelde zich ook niet echt door. Wel zonde, want ik heb bij hem niet het idee dat het door een gebrekkige instelling kwam. Dus dan gun je hem wel dat hij verder komt dan hij nu is gekomen.

22 oktober 2018 om 11:40

Tja, eigenlijk is het iedereen van die generatie zo vergaan. Riedewald, Denswil, Serero, Kishna, Fischer, van der Wiel, Vermeer, Ebecilio, Ligeon, de Sa, Enoh etc etc. Als je dan ziet wat we nu in de A-selectie hebben lopen dan is dat toch een wereld van verschil. Vraag me altijd af of dat dan toch de verdienste van de Cruyff-revolutie (en dus Jonk) is geweest. Talenten kweken duurt natuurlijk wel een paar jaar en het lijkt me dat we nu de vruchten plukken van het beleid dat 4/5 jaar geleden is ingezet.

22 oktober 2018 om 11:49

Riedewald, Fischer, van der Wiel en nog vele anderen waren destijds ook toptalenten. De Ligt en de Jong springen er nu boven uit maar de andere talenten in Ajax 1 hebben niet meer potentieel dan andere spelers die Ajax de laatste jaren voortgebracht heeft.

22 oktober 2018 om 12:19

Toch apart idd. Denk dat ook veel afhangt van de wijze waarop ze ingezet worden. Je kunt met die gasten niet een traditioneel Ajax systeem spelen. Subtop kan hier mooi van profiteren maar meesten voetballen ergens in de vergetelheid voor teveel grijpstuivers.
Als ze echt karakter hebben bij Ajax dan halen ze Jonk terug idd, ontzettend onderschat imo.

22 oktober 2018 om 12:40

Ik geloof er eerlijk gezegd niets van dat dit komt door de Cruyff-revolutie. Er zijn altijd goede en minder goede generaties geweest, al is het op voetbaltechnisch gebied de vraag of die generatie minder was en of het niet met mentaliteit te maken heeft. Het is gewoon geluk dat er "ineens" een De Ligt is die op zijn 17e al het fysiek van beer had. De Jong is geen product van de opleiding en de rest is geen dragende speler (zoals Ziyech, Tadic, Nico etc.) of is niet eens basisspeler.

22 oktober 2018 om 12:45

Vergeet van der Wiel niet!

Utrecht heeft best een leuk team, toch wel bijzonder dat ze het zo matig hebben gedaan in de beginfase van de competitie.

22 oktober 2018 om 13:26

Precies! Ik snap daarom ook wel dat Advocaat er gelijk indook toen hij de kans kreeg. Prima spelersmateriaal en door de slechte start hadden ze ook wel realistische verwachtingen. Ideaal scenario om het boven verwachting te doen en zo nog op een mooie manier af te sluiten (mocht Advocaat dat überhaupt ooit nog eens doen ).

Utrecht had een matige coach in het begin, en Strieder geblesseerd, die is heel belangrijk voor het team. Verder geen scorende spits, en de beste aanvaller die ze hebben Bahebeck is geblesseerd. Ook moesten er veel nieuwe spelers worden ingepast
En hebben ze al veel rode kaarten gehad waardoor 5 punten in de competitie verloren zijn gegaan.

En als dat dan tegen zit komt er angst in de ploeg ipv lef en vertrouwen. Nu dus met al die blessures, rode kaarten, hectische trainerswissel, geen vertrouwen nu al gelijk met de concurrenten AZ en Vitesse die een hogere begroting hebben.

Dus het kan alleen maar beter worden, als Utrecht zijn belangrijke spelers fit krijgt en beter gaat voetballen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren