Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Akbaba evenaart Lens als duurste zomeraankoop in Turkije

Laatste update:

Emre Akbaba vervolgt zijn loopbaan bij Galatasaray. De middenvelder komt voor een bedrag van vier miljoen euro over van Alanyaspor, zo maakt Galatasaray zaterdag wereldkundig. De vijfvoudig Turks international is daarmee samen met Jeremain Lens (Besiktas) de duurste aankoop van deze zomer in de Süper Lig. In juni maakte Besiktas officieel gebruik van de optie tot koop op de Nederlander.

Akbaba werd in Frankrijk geboren als zoon van Turkse ouders en kwam in 2013 terecht bij Antalyaspor. Hij kwam tot slechts acht competitieduels voor die ploeg en werd tweemaal verhuurd aan Alanyaspor, waarna Akbaba definitief werd ingelijfd. In totaal noteerde hij 136 optredens voor Alanyaspor, waarin Akbaba 52 keer scoorde. Het merendeel van die wedstrijden was in de tweede divisie van Turkije.

Hij speelde een belangrijke rol bij de promotie van Alanyaspor in 2016 en zette zijn ontwikkeling voort in de Süper Lig. De Turkse bondscoach Fatih Terim beloonde hem daarvoor in juni 2017, toen Akbaba debuteerde als international in een vriendschappelijk duel met Macedonië (0-0). Hij zou nog vier interlands spelen en kwam tegen Albanië (2-3 nederlaag) tot scoren.

Akbaba is de tweede zomeraankoop van Galatasaray. De regerend landskampioen telde eerder al 2,5 miljoen euro neer om linksback Yuto Nagatomo over te nemen van Internazionale, terwijl Mugdat Celik transfervrij overkwam van Akhisarspor en aanvaller Henry Onyekuru voor acht ton wordt gehuurd van Everton.

Is Emre Akbaba vier miljoen euro waard?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Persoonlijk denk ik dat dit een goede transfer is. Zou een goede impact op het team kunnen hebben.

Buiten het feit dat Akbaba kwalitatief veel toe te voegen heeft aan Galatasaray, is deze transfer een voorbeeld dat geld toch niet alles is voor iedereen. Basaksehir en Fener boden meer geld, maar hij kiest er voor om naar de club te gaan waar hij al verliefd op is sinds zijn jeugd. Zijn club wou hem graag verkopen aan Fener, maar hij heeft volgehouden en onlangs alle druk geduldig gewacht op Galatasaray. Emre Akbaba, je bent nu al een held. Ook heerlijke video om zijn transfer aan te kondigen met het bordje “kadikoy”.

18 augustus 2018 om 22:53

Correctie: Alanyaspor heeft hem aangeboden aan Fener, maar Fener heeft geen officeel bod gedaan. Dat heeft jullie voorzitter gisteren ook bevestigd. Wel denk ik dat dit het beste is voor alle partijen. Die jongen is van kleins af aan voor Galatasaray, dus dan hoort hij gewoon daar naar toe te gaan. Persoonlijk hoefde ik hem niet bij Fener te zien.

18 augustus 2018 om 23:25

Correctie: Fener heeft wel degelijk een bod uitgebracht. Ik weet niet waar jij onze voorzitter gisteren hebt horen praten, maar zowel tweede voorzitter Albayrak als Emre Akbaba heeft gezegd dat Fener een bod heeft uitgebracht. Ik denk niet dat Emre hier om gaat liegen?

18 augustus 2018 om 23:46

Dat zei jullie voorzitter tijdens een persconferentie. Bij Aspor zei de voorzitter van Fotomac dat Fener inderdaad naar hem had geïnformeerd, maar dat ze afhaakte omdat ze er achter kwamen dat Emre een Galatasaray supporter is. Emre wees Basaksehir af en zei alleen voor de grote 3 te spelen, dus bood Alanya hem aan bij Fener omdat Gala de prijs niet verhoogde. Uiteindelijk wilde hij alsnog alleen naar Gala. En terecht, als je fan bent van een club, dan moet je niet naar de rivaal gaan. Dit is uiteindelijk het beste voor alle partijen.

19 augustus 2018 om 00:07

Onze voorzitter zei gisteren dat hij niet denkt dat Fener interesse heeft getoont puur om Galatasaray te “pesten”. Emre heeft vandaag gezegd dat Alanya tegen Emre heeft gezegd dat Fener een hoger bod heeft uitgebracht dan Galatasaray, en dat ze hem daarom willen verkopen aan Fener. En Fener is afgehaakt nadat ze er achter kwamen dat hij een Galatasaray supporter is? Die foto’s van hem zijn al jaren op het internet te vinden..

19 augustus 2018 om 00:07

Onze voorzitter zei gisteren dat hij niet denkt dat Fener interesse heeft getoont puur om Galatasaray te “pesten”. Emre heeft vandaag gezegd dat Alanya tegen Emre heeft gezegd dat Fener een hoger bod heeft uitgebracht dan Galatasaray, en dat ze hem daarom willen verkopen aan Fener. En Fener is afgehaakt nadat ze er achter kwamen dat hij een Galatasaray supporter is? Die foto’s van hem zijn al jaren op het internet te vinden..

19 augustus 2018 om 00:14

Zojuist gaf een bestuurslid van Fenerbahce antwoord op een vraag van een journalist. Kort samengevat heeft Alanyaspor hem aangeboden, Fener heeft toen inderdaad toestemming gekregen om met hem te praten. Er is vervolgens een gesprek geweest tussen Emre en Comolli en daarna is Fener afgehaakt. Dus Fener heeft geen initiatief getoond, Alanya bood hem aan. Beetje vies spelletje van Alanya om de prijs te verhogen.

20 augustus 2018 om 00:20

En zojuist heeft Cavusoglu, de voorzitter van Alanya bij Beyaz TV verteld dat Fener als eerst Alanya heeft benaderd en niet andersom. 1 van de twee is aan het liegen. Ik vertouw beide niet want in mijn ogen deugd die Cavusoglu niet. Echter verwacht ik van de bestuursleden van Fener wel zo een actie. Al met al, dit is geen onderwerp om over te discussieren aangezien 1 van de 2 aan het liegen is.

Het Turks voetbal is qua geld echt achteruit gegaan. FFP hebben clubs als Besiktas, Fener en Gala totaal geen bewegingsvrijheid gegeven. Het zomerrecord staat gewoon op 4 miljoen. Bizar laag! De competitie groeide echt als kool maar dat word nu wel steeds minder en minder. De clubs hebben minder sterke spelers en ook internationaal word er niet goed gepresteerd. Persoonlijk vind ik dat best jammer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren