Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax zou wekelijks 66.667 euro kunnen bijschrijven als bonus voor Martínez

Laatste update:

Ajax ontvangt een bedrag van 66.667 euro voor iedere wedstrijd die Lisandro Martínez voor Manchester United speelt, zo meldt Mike Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf. Het is volgens de journalist een van de componenten uit de bonusregeling die beide clubs overeenkwamen voor de Argentijnse verdediger. "Het maakt niet uit of Martínez één minuut of de hele wedstrijd meespeelt, elk optreden levert bijna zeventigduizend euro op voor Ajax", legt Verweij uit.

Aan de regeling is een maximum van dertig wedstrijden per seizoen gekoppeld, zodat de Amsterdammers maximaal twee miljoen euro per seizoen kunnen bijschrijven. "In Engeland spelen ze ongeveer zeventig wedstrijden per seizoen, dus dat moet te realiseren zijn", denkt Verweij. "Alle competities tellen mee, ook de League Cup en FA Cup dus."

"Ik vind het voor Ajax-begrippen een hele bijzondere bonus", aldus Verweij, die bedoelt dat bonussen in het voetbal vaak moeilijk realiseerbaar zijn, maar in dit geval dus niet. Manchester United speelde overigens 49 officiële wedstrijden in het afgelopen seizoen, maar eindigt in andere voetbaljaargangen doorgaans dik in de vijftig duels.

Na wekenlang onderhandelen kwamen Ajax en Manchester United in juli een transfer overeen voor Martínez, die voor liefst 57,37 miljoen euro plus maximaal 10 miljoen euro aan bonussen overstapte. Verweij denkt dat de enorme transferopbrengst zich uiteindelijk ook tegen Ajax zou kunnen gaan keren. "In Argentinië zijn er wel mensen wakker geworden na de transfer van Martínez", aldus Verweij. "Als er nu geïnformeerd wordt naar een Argentijn, dan moeten er hogere doorverkooppercentages of hogere begintransfersommen komen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heerlijk. Kon ik dat ook maar doen. Iemand anders mijn werk opknappen en dan nog meer terug verdienen

Ik vraag me oprecht af of H2 nou zo goed is in onderhandelen of dat ze bij United m'n oma hebben ingehuurd?

29 juli 2022 om 22:16

Ik denk het eerste, anders had je het wel gehoord van je oma.

29 juli 2022 om 22:20

Ja die is dood, dus die kan helemaal niet onderhandelen. Net zoals de technische mensen bij United.

29 juli 2022 om 22:58

Dan wist je ook dat zij niet aan de onderhandelingstafel zat... FF zonder gekheid, gelukkig heeft Man UTD zo toegehapt waardoor Ajax er een sloot geld uit heeft weten te halen. Is het slim van Ajax? Is het dom van Man UTD? Niemand die het weet...

29 juli 2022 om 22:55

United is vaak niet sterk met transfers en betaald veel te veel, zie ook bijvoorbeeld Maguire...

29 juli 2022 om 23:26

Als je het plat slaat hebben dit soort clubs toch gewoon geen onderhandelingsposititie? Ze vinden zichzelf de allerbeste en zijn alleen geïnteresseerd in de allerbeste. Hoeveel zijn er van de allerbeste?

Zeker bij Utd, waar de druk er vol op zit, nieuwe trainer met specifieke zoekopdracht, matige selectie en eindeloos geld.

Als Ajax het dubbele had gevraagd hadden ze het ook gedaan.

29 juli 2022 om 23:50

Als je ziet dat United 85 miljoen voor Maguire en 55 voor Wan Bissakka neerlegt, twee houten klazen of 70 miljoen voor een beperkte Martial, dan weet je wel dat er geen club is die zo slecht in onderhandelen is dan United. Dan heb ik het nog niet eens over het gebrek aan vermogen om niet voor zulke matige spelers telkens te gaan.

30 juli 2022 om 02:58

Dat laatste niet, anders hadden ze Antony ook al lang voor een bizar bedrag meegenomen 😉

Netjes voor Ajax maar dit is toch bizar. Wanbeleid bij Manchester United.

29 juli 2022 om 22:38

Waarom? Het valt me op dat je Martinez zonder dat hij officeel een minuut gespeeld heeft al aardig afschrijft. Stel hij wordt de beste verdediger van de PL, dan is het toch geen wanbeleid geweest?

29 juli 2022 om 23:16

Stel? Dit is geen sprookje kerel. Martinez heeft totaal niet de kwaliteiten om de beste verdediger van de PL te worden.

29 juli 2022 om 23:21

Hoezo niet? Noem maar iets wat hem zou tegenhouden.

30 juli 2022 om 08:47

Vertel me dan maar eens waarom Martinez dat niet zou kunnen worden, en kom met een ander argument dan z’n lengte, op basis waarvan zou hij niet kunnen uitgroeien tot een Vd beste cv’s uit de PL?

Jammer van die limiet van 30, al is dit klagen om het klagen. 10 miljoen zal het waarschijnlijk niet worden maar toch zeker het merendeel ervan, en dat is gewoon goed onderhandeld. H2 levert uitstekend werk tot nu toe, aankopen zijn nog onbewezen maar ze verlengen ook alle contracten voorlopig. Daar had Overmars meer moeite mee op het einde.

29 juli 2022 om 22:24

Qua bedragen voor uitgaande transfers wel idd, maar inkomend hebben ze voor iedereen behalve die rechtsbuiten van porto ook de hoofdprijs betaald. Ik heb 0 vertrouwen in Alfred, vind het middenveld niet complementair en de verdediging ziet er ook niet al te best uit.

29 juli 2022 om 22:47

Zoals ik het begrepen heb had Wijndal een clausule in zijn contract waardoor hij ook niet voor de "hoofdprijs" is aangetrokken.
Begrijp mij niet verkeerd, het is een boel geld maar anders had AZ er meer voor kunnen krijgen.

29 juli 2022 om 23:35

Exact, en ook die rechtsbuiten van porto had een clausule in zijn contract staan.

30 juli 2022 om 00:52

Clausules of niet, je moet die spelers eerst vinden en ze daarna nog overtuigen naar Ajax te komen.

Als dit waar is klinkt dit voor man u zijnde als een waardeloze deal. Echt stomzinning gewoon, helemaal als je zoet dat ze al de hoofdprijs betaald hebben

30 juli 2022 om 00:54

Deze bonus regeling lijkt me toch gewoon onderdeel van de +10 miljoen aan eventuele bonussen

Is op zich niet heel erg bijzonder, wel knap dat Man U er akkoord mee gaat.
Die som was sowieso met 10M aan bonussen, anders was t mogelijk alles gewoon in termijnen, maar dit maakt t in geval van flop dan toch ietsjes goedkoper voor Man U. Man U voert al jaren wanbeleid dus laten we hopen dat Ten Hag er iets goeds mee doet

30 juli 2022 om 01:51

Ik vind vooral de laatste alinea wel een comment waard. “In Argentinië gaan de ogen ook open en zullen ze voortaan hogere transfersommen of doorverkoop percentages gaan eisen”

Dit is natuurlijk volledig op het conto van Martinez te schrijven. Dit dachten ze pak hem beet 14 jaar terug niet bij Angel Di Maria of Javier Pastore…

Die Verweij zou echt een titel moeten krijgen. Maar dan in plaats van bijvoorbeeld Dokter, Riooljournalist.

30 juli 2022 om 09:10

BR-7: Precies wat ik ook dacht. Toch ontzettend balen dat de hele voetbalwereld nu ook weet dat ze in Argentinië blijkbaar ook best goede voetballers hebben. Kan me buiten Martinez ook niet echt herinneren dat er in het verleden ooit een goede voetballer uit Argentinië is doorgebroken...

Ajax zet hem zonder bonussen in de boeken, dus iedere wedstrijd die Martinez speelt voelt voor Ajax als een bonus.

Man United zorgt dat ze hem al afschrijven mét de bonussen. Mocht Martinez dan ooit geblesseerd raken, heb je alnog een meevallertje.
Bij een doorverkoop komen de bonussen ook te vervallen.
Voor beide clubs een goede deal zo.

Ben benieuwd of dit bedrag zo hoog uitvalt door H2H, EtH die per se Martinez moest hebben of dat ze bij Man Utd niet goed kunnen onderhalen of een combi. Ik denk dat iedereen hier allang tevreden was geweest met een bedrag van 45-50 mln, maar met de bonussen wordt dat gewoon 20 mln meer. Tot nu toe wel blij met de daadkracht van H2H, alleen ben ik benieuwd hoe goed ze breakeven miskopen kunnen slijten. Daar was Overmars namelijk een meester in (Marin, Kristensen, Wober).

30 juli 2022 om 01:16

Kan je mij uitleggen hoe het inclusief bonussen 20 miljoen meer wordt? Kan dat niet helemaal volgen eerlijk gezegd.

30 juli 2022 om 06:24

Ik bedoel dat ik het marktconfom had gevonden als Martinez voor 45-50 mln wegging. Nu is de definitieve transfersom incl bonussen 67 mln, wat dus rond de 20 mln hoger is dan waar ik vooraf op had ingezet.

Het is inderdaad ook heel dom van Ajax om zo’n transfer af te ronden, want zoals Verweij zei snijden ze nu zichzelf in de vingers en willen Argentijnse clubs nu dus een doorverkoop percentage. Ajax had natuurlijk met veel minder genoegen moeten nemen. Tuurlijk Mike, heerlijke redenatie.

30 juli 2022 om 01:11

😆 mooi vak hè. die denkt echt God hoe plak ik er nog een negatieve paragraaf aan. wat denk je van al die Argentijnen die Martinez voor de hoofdprijs (en dito salaris) naar een wereldberoemde premier league club zien gaan? die willen allemaal naar Ajax als opstap. topreclame.

Hoe werkt zo'n constructie wanneer Martinez pak hem beet over 2jaar wordt verkocht?

29 juli 2022 om 22:44

Dan lijkt het me dat het stopt aangezien hij niet meer voor United speelt.

30 juli 2022 om 08:01

Dat vraag ik me dus af. Zou aan de ene kant logisch zijn, aan de andere kant dient vrijwel niemand zijn contract uit en zou je dan per definitie een deel van je bonussen niet ontvangen. Afkopen klinkt me dan ook weer logisch, maar geen idee wat daar 'gangbaar' is of niet met al die bonusconstructies

29 juli 2022 om 23:19

Dan stopt het

30 juli 2022 om 00:15

Denk dat er dan nog een bedrag ineens naar Amsterdam moet worden overgemaakt. Dan wel gemiddelde van de jaren ervoor of de volledige 2 miljoen per jaar. Gewoon stoppen lijkt mij niet, spelers dienen zelden hun volledige contract uit. Dus hier zullen wel afspraken over gemaakt zijn.

Overigens wel een overweging als technische staf als je in de laatste minuten nog iemand wil wisselen om tijd te winnen. Dan liever niet Martinez er in want dat is een dure tijdswinst.

Zie hier helemaal niets mis mee, als hij alle 38 wedstrijden speelt is Ajax 2.6 Miljoen per jaar rijker, Meer dan prima onderhandelt van Ajax kant als je het mij vraagt. En als je het zelfs vergelijkt met de Maguire deal die ooit is gesloten met met Leicester is dit een "koopje" voor ze. Lisandro is een geweldige verdediger die op meerdere posities uit de voeten kan en misschien wel belangrijker een linkspoot met voetballende kwaliteiten vanuit achteruit.

De Gea
Dalot
Varane
Martinez
Shaw
Eriksen
Savic
Sancho
Bruno
Rasford
Martial
30 juli 2022 om 02:00

Er zit een max van 2m per seizoen aan.

Vergeet niet dat klaas eerst bij marc rondliep en daar de fijne kneepjes en een paar gouden tips heeft gekregen em onderhandelingen bijgewoond. Hamstra was dit al bij Heerenveen alleen nu is alles groter

30 juli 2022 om 01:15

Nee, Hamstra werd aangesteld door Marc om hem bij te staan of een aantal van zijn taken over te nemen. Die heeft zo een klein jaar nauw met hem samengewerkt. Huntelaar kwam pas nadat Overmars is opgestapt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren