Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax ziet toekomst in talent dat in januari debuteerde en deelt contract uit

Laatste update:

Olivier Aertssen blijft Ajax voorlopig trouw. De pas achttienjarige verdediger heeft namelijk zijn contract in Amsterdam verlengd tot 2025, zo brengt de regerend landskampioen dinsdag officieel naar buiten. De oude verbintenis van Aertssen, die in januari debuteerde in de hoofdmacht van Ajax, liep door tot na afloop van dit seizoen. De nieuwe deal gaat met terugwerkende kracht vanaf 1 januari in. Het Algemeen Dagblad wist begin dit jaar al te melden dat contractverlening van de centrumverdediger op de planning stond, daar er serieuze interesse was van een Belgische topclub.

In het nieuwe contract is tevens de optie op een seizoen extra opgenomen. Aertssen is al enige tijd een vaste waarde in het hart van de defensie van Jong Ajax, meestal met Donny Warmerdam als zijn partner achterin. Met Tristan Gooijer als collega in de achterste linie werd maandagavond nog met 4-2 gewonnen van MVV Maastricht. Aertssen trainde begin januari enige tijd mee met het eerste elftal van Jong Ajax en maakte zijn debuut in het duel met FC Den Bosch (0-2 winst) in de TOTO KNVB Beker. De jongeling was twintig minuten voor tijd de vervanger van Devyne Rensch.

Aertssen hoopte ook stiekem op een debuut in de bekerwedstrijd in Den Bosch. "Ik ben niet gek. Ik zag dat er veel afwezigen waren, maar je weet het nooit zeker. Er was wel een grotere kans dat ik erin zou komen. Dat dat gebeurde, was top", liet de verdediger na afloop optekenen door Ajax TV. "Ik ben blij, ik ben vrolijk. Het voelt fantastisch. Ik heb er lang voor gewerkt en ik heb er hard voor gewerkt. Het shirt zit in mijn tas en krijgt thuis een mooi plekje."

De jonge verdediger, dit seizoen goed voor 24 duels voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie, maakte in juni vorig jaar zijn officieuze debuut in het eerste elftal van Ajax door Lisandro Magallán te vervangen. Diezelfde Magallán was overigens ook een van de redenen waarom Aertssen begin januari meetrainde met de hoofdmacht van Ajax. Doordat de nummer twee van de Eredivisie afscheid van hem en Daley Blind nam, gecombineerd met de blessure van Ahmetcan Kaplan, ontstond er plek voor Aertssen om mee te trainen.

Zie jij Olivier Aertssen doorbreken bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben benieuwd of hij het eerste definitiet bereikt

21 februari 2023 om 21:41

Haha definitiet

Ajax zou er voor moeten zorgen dat spelers die weg willen of die geen contract aangeboden krijgen een stap naar het buitenland kunnen maken
Het grootste voordeel is dat de aantrekkelijkheid om voor Ajax te willen ballen groter wordt bij jonge jongens. Daarnaast, maar dat is van minde belang; je maakt de concurrentie niet sterker

21 februari 2023 om 20:17

Wat een rare redenatie. Ajax is niet verantwoordelijk voor spelers die niet het niveau aankunnen van Ajax dan wel niet bij Ajax willen voetballen. Daarbij is het juist wel top als ze elders in Nederland terecht komen want en we hebben een opleidingscompetitie en een sterkere concurrentie is voor Ajax alleen maar beter. Hoe sterker de competitie, hoe meer weerstand er is en geld er verdiend wordt, hoe beter Ajax ook wordt.

21 februari 2023 om 21:17

Moet Ajax dan ook geen jongens van andere Nederlandse Bvo's benaderen?

Prima speler, maar zou hem graag een jaar verhuurd zien worden in de eredivisie. Tenzij Timber deze zomer vertrekt, want dan zou ik hem erbij houden en als back up gaan gebruiken.

Vergelijkbaar met Veltman… niet heel groot, maar voetballend prima en kan redelijk met ruimte in de rug spelen

21 februari 2023 om 19:57

Exact ja en slimme en stabiele gozer. Ik verwacht dat Timber aankomende zomer vertrekt. Daarvoor zal een vervanger gehaald worden en dan heb je met Aertsen een goede concurrent uit eigen opleiding.

21 februari 2023 om 20:18

Timber mag dan nog wel wat stappen weer gaan zetten want hij domineert momenteel helemaal niet bij Ajax of de Nederlandse competitie en dus levert hij ook niet de hoofdprijs op en zullen er niet absolute topclubs komen. Dus ik denk dat hij voor zichzelf en voor Ajax beter kan blijven.

21 februari 2023 om 20:27

Klopt, maar niet iedereen gaat rechtstreeks van Ajax naar Man.utd , Bayern Munchen of Juventus. Dus geldt voor hem wel een tussenstap bij een subtopclub.

Maar ik zou het toejuichen als bij nog 1 seizoen blijft!!

21 februari 2023 om 20:28

Ik mag hopen dat Ajax beseft dat
Timber, Alvarez en Kudus niet te houden zullen zijn en al daarom NU al bezig is om vervangers te zoeken

21 februari 2023 om 20:45

Geen zorgen cas huntelaar is ermee bezig!

hmmm, zie het (nog) niet zo met hem hoor. Vind het niet echt sterk, zowel verdedigend als opbouwend. Vind hem ook te klein voor een centrumverdediger. Probleem wat Ajax op de een of andere manier altijd heeft. De grotere spelers moeten ze altijd kopen (behalve De Ligt). Vind dat slecht beleid, je kunt toch zeker wel ergens een goede jonge grote verdediger vinden om op te leiden. Ze kunnen tegenwoordig al op jonge leeftijd zien hoe groot iemand wordt, moet toch niet zo moeilijk zijn lijkt me. Een van de twee centrumverdedigers moet tegenwoordig mimimaal 1.90 zijn m.i.

Voetballend bovengemiddeld goed, defensief ietwat nonchalant. Heeft nog wel een tijdje nodig. Maar er zit veel potentie in denk ik.

Jong Ajax watchers zijn lovend over hem (net als over Hato en Vos). Ik ben niet een enorme volger (probeer wel vaak te kijken), maar afgaand op hun expertise ben ik heel blij met dit nieuws!

21 februari 2023 om 20:36

Waarbij aangetekend dat ik Hato, Vos en Setford absoluut hoger aan sla. Dat zijn, als ze blijven, zekerheidjes voor Ajax-1.

21 februari 2023 om 20:42

Keepers vind ik altijd zo lastig beoordelen. Maar hij lijkt heel stabiel en rustig. Zekerheidjes voor Ajax-1 vind ik altijd een dingetje. Dat vond ik wel van meer jeugd over de jaren heen die het echt niet hebben gered. Was ook erg gecharmeerd van Rensch, die nu echt een dip heeft. Hoop dat hij er snel overheen komt en niet erin blijft hangen, want dan is het snel over bij Ajax voor hem.

21 februari 2023 om 20:47

@4ever4ajax,

Zelf ben ik geen groot fan van Aertsen, hij moet echt nog wel flinke stappen zetten.

Zoals Boharde zegt zie ik in Vos, Hato en Setfoed meer kansen. Ook Axel-Dongen en Misehouy zie ik eerder het halen.

22 februari 2023 om 10:10

Van Axel-Dongen moet eerst maar eens fit blijven maar heeft zeker potentie!

Zal mij enorm verbazen als hij een vaste waarde bij het 1e gaat worden. Gisteren naar Jong Ajax - Mvv geweest en viel hij in negatieve zin op. Grossierde in dekkings fouten, positioneel matig en slap verdedigen.

Vos is vele malen beter en verder. Die kan het 1e weleens gaan halen.

Die heeft VV Kloetinge goed opgeleid!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren