Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax ziet emotionele Simon Tahamata na jarenlange trouwe dienst vertrekken

Laatste update:

Simon Tahamata gaat Ajax per 1 maart verlaten, zo is dinsdag officieel wereldkundig gemaakt. De jeugdtrainer (67), die jarenlang aan de Amsterdamse club was verbonden als speler en coach, gaat in Berlijn leiding geven aan een zelf opgezette voetbalacademie.

"Ik kwam hier op mijn vijftiende binnen en het is mijn thuis. Ik heb mijn hart en ziel in de club gestopt", verklaart Tahamata op de website van Ajax. "Het is geweldig om de jongens te hebben zien groeien, niet alleen in hun spel, maar ook in de ontwikkeling."

"In Berlijn ga ik een voetbalacademie oprichten, zodat ook daar jonge spelers hun droom om profvoetballer te worden, kunnen laten uitkomen", verklaart Tamahata zijn keuze voor de hoofdstad van Duitsland.

"We gaan hetzelfde doen als wat ik hier doe, dat is precies mijn ding. Ik ga alles missen, maar gelukkig blijf ik natuurlijk wel voor Lucky Ajax voetballen. De verbondenheid met de club blijft dus."

Beuker


"Simon is een icoon binnen de club die heel veel voor ons heeft betekend en het is ontzettend jammer dat hij ons verlaat", reageert directeur voetbal Marijn Beuker op het aanstaande vertrek van Tahamata.

"Maar we hebben alle begrip voor de unieke kans die hij in Berlijn aangrijpt en wensen hem daar het allerbeste toe. En natuurlijk zal de deur bij Ajax altijd voor Simon openstaan", aldus Beuker.

Tahamata veroverde als speler van Ajax driemaal de landstitel en een keer de TOTO KNVB Beker. Hij sloot zijn Amsterdamse periode af na 149 wedstrijden (17 goals). Na zijn actieve loopbaan keerde Tamahata terug als jeugdtrainer, om enkele jaren later terug te keren als techniektrainer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een sieraad voor de sport!!

Symphatieke man. Wens hem veel succes in Duitsland.

Tahamata lijkt me een geweldig sympathieke man.
En dan na 67 jaar Nederland en 50 jaar Ajax een voetbalacademie in Duitsland gaan bestieren. Petje af.

27 februari 2024 om 19:45

Geen 67 jaar Nederland, hij heeft sowieso 13 jaar in België gespeeld en de Belgische nationaliteit aangenomen 😉 maar inderdaad, het lijkt mij ook een sympathieke man.

In zijn tijd een heerlijke technische vleugelspeler, publiekslieveling, een trotse Mollukker en de Mollukkers trots op hem.

Iedereen heeft altijd zn mond vol over hoe Ajax een onpersoonlijke club is. Maar zulke topics waarbij een man al bijna een half decenium aan een club verbonden is waar hij ziels veel van houdt, krijgen amper aandacht. Echt een icoon en je zal gemist worden ❌❌❌

27 februari 2024 om 20:02

Wat voor meer aandacht dan dit moet hij krijgen dan? Een bericht op VZ en een item bij ESPN lijkt me voldoende. Net als bij andere oud spelers

27 februari 2024 om 20:09

Ik bedoel niet aandacht van VZ, ik bedoel aandacht van lezers in de comments. Binnen een 1.5 uur maar 3 comments is veel lager dan bij de meeste andere artikelen (over Ajax)

27 februari 2024 om 20:32

Ja prima dat hij naar Duitsland gaat heb er niet zoveel mee, maar ieder zo zijn ding!

27 februari 2024 om 23:18

Of was het een halve eeuw (ipv half decennium)?

28 februari 2024 om 09:22

Ja 5 jaar is inderdaad niet zo heel lang 😜

Held. Icoon. Liefhebber.
Bedankt!

Heb met deze man (werkgerelateerd) diverse contacten gehad. Wat een geweldig fijn mens! Alleen maar positieve ervaringen met hem gehad, dit artikel verbaasd me dan ook niks. Mocht er daadwerkelijk een hemel zijn , komt hij er in mijn beleving altijd in!

Onze Feyenoord Belg 👏👏

27 februari 2024 om 21:33

Speelde toch samen met Cruijff in 1984 bij Feyenoord dacht ik

Jeetje heb zelfs een blauwe maandag 2 x met hem mogen spelen en trainen bij Beerschot! .. en en echte topper was en is het.

100,000 X Respect voor Simon Tahamata als voetballer trainer en mens.
Bedankt en veel voorspoed gewenst

Simon is een echte Ajacied en heeft de club heel veel gegeven. Maar ik denk dat het goed is als er een frisse wind gaat waaien binnen de jeugd. De Ajax junioren stonden jaren lang altijd aan de top van het jeugdvoetbal. De Ajax opleiding was de maatstaf en de reden dat zo veel spelers bij de internationale top terecht kwamen. In de laaste jaren is er alleen de Ligt die in de buurt komt van de top (Frenkie komt niet echt uit de Ajax jeugd). Daarnaast staan staan Ajax jeugdelftallen regelmatig 4e of 5e in hun competitie, iets wat 10 jaar geleden nooit voor kwam. Dus er moet echt een grote bezem doorheen, zodat Ajax weer de talenten voort kan brengen zoals vroeger. Dat is ook voor het Nederlandse voetbal beter. Daarnaast moet er ook eens gekeken gaan worden hoe de mannier van spelen beter gemaakt kan worden, want je ziet steeds vaker dat het typische Ajax system niet altijd werkt, zeker als je niet de juiste spelers hebt. Maar ja, het is duidelijk, er moet veel gebeuren..

Tja..was een heerlijke voetballer.
Nu nog wat centjes pakken en gaan genieten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren