Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax zet streep door 2 potentiële trainers: ‘Zij werden als ’te bleu‘ gezien’

Laatste update:

Ajax is nog altijd druk op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor komend seizoen. De afgelopen weken passeerden verschillende opties in de media de revue. Door de namen van Frank de Boer en Pascal Jansen kan volgens het Algemeen Dagblad in ieder geval een streep worden gezet.

De ochtendkrant berichtte eerder al dat de momenteel clubloze Graham Potter momenteel de beste papieren heeft om de nieuwe hoofdtrainer van Ajax te worden.

Volgens Engelse media zou Potter bij Chelsea na zijn ontslag een afkoopsom van liefst 68 miljoen euro (!) hebben meegekregen. Een eerste aanbieding van Ajax werd door de 48-jarige oefenmeester echter wegens financiële redenen direct van tafel geveegd.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Er zou op dit moment nog een te groot gat tussen vraag en aanbod liggen, al blijven de coach en de Amsterdammers wel met elkaar in gesprek.

Ajax kan met Potter een kleurrijke trainer binnenhalen. Het is volgens AD-journalist Johan Inan een van de redenen waarom de club voor een buitenlander gaat. Beschikbare Nederlandse kandidaten als De Boer en Jansen zouden als ‘te bleu’ worden gezien.

De Telegraaf berichtte eerder deze week dat Erik ten Hag nog altijd als droomkandidaat geldt van technisch directeur Alex Kroes.

Inan denkt echter dat Ajax inmiddels al is doorgeschakeld, aangezien het niet zeker is dat Ten Hag bij Manchester United wordt ontslagen én het bovendien onduidelijk is of hij wel een stap terug wil zetten naar ‘een subtopper in de Eredivisie’.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het zijn ook gewoon ontzettende kut trainers.het zou echt van de zotte zijn als De Boer serieus zou worden overwogen. Altijd ook die matige smoesjes van ja hij had kut materiaal. De hele eredivisie was toen ook gewoon zo veel zwakker, Ajax was daarin ook gewoon titelkandidaat. OM nog maar te zwijgen over zijn schandalige vertoning bij het Nederlands elftal, waar hij, met een goed elftal, gênant werk heeft geleverd.

27 april 2024 om 11:29

Helemaal met je eens. Zelden zulk slaapverwekkend voetbal gezien als in die tijden.

De eerste keuze voor Ten Hag vind ik echter ook weinig ambitieus. Held en een goede trainer maar het straalt een beetje uit alsof er maar 1 iemand Ajax goed kan laten voetballen. Die gaat ook gewoon lekker door naar zijn volgende buitenlandse avontuur lijkt mij.

27 april 2024 om 11:32

Ja, het feit dat ze al verder zijn met Potter is ook wel een indicatie hoe Ten Hag/united erin staan natuurlijk. Ik geloof ook niet dat ze daarop wachten.

27 april 2024 om 11:49

Ik ben ook geen fan van de Boer en denk ook niet dat hij opnieuw trainer van Ajax moet worden.

Maar het gebrek aan respect van veel Ajacieden voor de Boer vind ik echt schokkend. Het was een grote speler voor Ajax en als trainer werd hij 4x landskampioen. En misschien was de competitie destijds minder sterk. Maar dat waren zijn teams ook. Door zijn serie kampioenschappen kon Overmars investeren in de selectie waardoor Ten Hag het goed kon doen.

27 april 2024 om 11:54

Ik vind die comments hierboven ook echt lachwekkend. Helaas zijn veel ajacieden heel ondankbaar. En het spel werd pas echt ruk toen eriksen weg was. En het materiaal was ook gewoon ontzettend slecht.

27 april 2024 om 12:00

Het is geen gebrek aan respect. Men, ik ook, is hem heus wel dankbaar voor die jaren. Alleen dag mag nooit en ten nimmer een reden zijn om hem nu terug te gaan halen. Je moet vooruit. en juist vast klappen aan nostalgie is iets wat Ajax al jaren tegenhoudt in het daadwerkelijk bereiken van de potentie die de club heeft.

27 april 2024 om 12:09

Gebrek aan respect voor De Boer? Het is een prima kerel, echte Ajacied, maar hij liet onze ploeg onherkenbaar voetballen. Ik zat in die periode bijna elke pot in het stadion en ik kan je vertellen dat de meeste Ajacieden toen echt niet tevreden waren hoor met het tikkie breed tikkie terug tussen Alderweireld en Moisander. Zijn eerste seizoen was geweldig, een van de leukste fases die ik als fan heb meegemaakt, maar het ging al snel bergafwaarts. Dat doet niks af aan de persoon FdB en wat hij als speler en ook coach voor de club heeft betekend, maar waarom zouden we niet mogen benoemen dat het voetbal niet om aan te zien was toen?

Ik ben blij met die kampioenschappen, maar in deze fase hoef ik Frank echt niet terug te zien als trainer. Hij is sindsdien ook nergens geslaagd als trainer, dat is ook geen toeval.

27 april 2024 om 12:26

Ik denk dat De Boer door de meeste Ajacieden echt wel gerespecteerd wordt, maar het winnen van 4 titels op rij doet niets af aan het verschrikkelijke voetbal dat in het laatste seizoen wekelijks was te zien.

27 april 2024 om 12:29

Je kunt wel aan je reactie zien dat jij destijds geen seizoenkaart had , de eerste twee kampioenschappen gingen nog wel , maar daarna was het voetbal echt tenenkrommend hoor plus het gemiste kampioenschap in 2016 dat was helemaal lachwekkend , ik kom er al wat jaren maar het is nu slecht maar toen ook niet zo best hoor alleen toen werden we kampioen met minder punten dan nu de ploeg die tweede staat , en verre van aantrekkelijk voetbal .

27 april 2024 om 12:35

Sloep: Bedoel je Burdy? Dat is niet eens een Ajacied. Die is voor PSV en doet hier altijd redelijk zijn best om Ajax in een kwaad daglicht te zetten. Nu moeten de fans het ontgelden hij zal mijn reactie wel gaan melden en dan krijg ik een puntje aftrek want in plaats van inhoudelijk te reageren verdwijnt hij meestal ook wanneer hij geen antwoord meer heeft.

En helemaal met je eens verder natuurlijk. Met als ultiem dieptepunt die uitwedstrijd tegen De Graafschap.

27 april 2024 om 12:38

Ik vind het helemaal geen echte Ajacied.
Als je als Ajacied zijnde, de trainer gaat ondermijnen om een transfer te forceren, ben je geen echte clubman.

27 april 2024 om 14:18

Burdy 100% eens, sterker nog zo een reactie als Downwards vind ik walgelijk. Dankbaarheid is een gouden goed, we waren toen al 7 jaar geen kampioen. We hadden Tobias Sana en matige spelers Ebecilio op het veld staan. Door die 4 titels had hij ook, het fundament gebouwd waarmee Overmars verder kon bouwen. Op 15 mei 2011 hadden, we ook de derde ster behaald wat uniek was. En stel dat hij super aanvallend had gespeeld, en niks had gewonnen had je die zogenaamde zelde supporters moeten horen. 😒

27 april 2024 om 14:19

Mickey juist het eerste jaar ging nog wel. Zo zie je ook maar hoe het echt zit

27 april 2024 om 14:37

Sulejmanii, je kunt ook de persoon en voetballer Frank de Boer respecteren en hem erg dankbaar zijn voor de prijzen, maar alsnog beamen dat hij geen geweldige coach is toch? Het een hoeft het ander niet uit te sluiten. Ik ga niet zeggen dat iemand een goede coach is puur omdat hij ons 4 titels heeft opgeleverd.

Zoals vaker gezegd hier is hij ook kampioen geworden met hele lage eindtotalen, de afgelopen jaren zijn zowel de kampioen als de nummer twee met veel hogere puntentotalen geeindigd. De Boer is twee keer met 71 punten kampioen geworden, vorig jaar werd Ajax nog derde met 69 punten achter nummer twee PSV dat op 75 punten uitkwam. Feyenoord werd het jaar daarvoor derde met 71 punten, AZ het jaar daarvoor ook derde met 71 punten. Om het even in perspectief te plaatsen.

Is het dan de coach die de basis heeft gelegd voor het succes daarna, of is het ook gewoon de dramatische staat van de competitie waar Ajax optimaal van heeft kunnen profiteren? De term kut trainer die Downwards erin gooit had van mij ook niet gehoeven, maar inhoudelijk ben ik het in grote lijnen wel met hem eens.

27 april 2024 om 11:33

Kijk uit met wat je zegt hoor, vele vinden dat niet leuk hier en verdedigen de boer met hand en tand.
Inderdaad met onderbouwingen als, ja hij had het materiaal niet.
Helemaal met je eens, wat was dat slecht in die tijd zeg.
Kampioen van de armoe.

27 april 2024 om 12:20

Ik vind dat Ajax gewoon iets uit moet stralen wat Ten Hag heel goed te pakken had. Bravoure, lef, een beetje arrogantie. Bosz kreeg dat er bij ons ook mooi in. En Bosz had ook geen geweldige groep maar dat was na de Boer en Keizer een verademing om naar te kijken. Natuurlijk kan je winnen met degelijk, slaapverwekkend voetbal, maar je kan ook winnen met mooie combinaties, je best doen om het publiek een beetje te vermaken.

Bij Feyenoord hebben ze ook een voorkeur, daar zit het niet per se in bravoure maar in mentaliteit. Hardheid, extra meters maken en het gras opvreten. Als een trainer dat in Rotterdam er niet in krijgt vind ik dat ook snel niet zo'n goede match. Dan hoor je ook dat het publiek gaat morren.

Bij PSV houden ze juist van een bloedsnelle flitsende omschakeling, dat heeft Bosz ook goed gezien. Daar krijg je het publiek in Eindhoven geloof ik mee op de banken.

Daarom kijk ik, ondanks de kampioenschappen, niet met een heel positief gevoel terug op de coachperiode van de Boer. Werd niet voor niks betonvoetbal genoemd.

27 april 2024 om 12:41

Onder bosz was het spel aantrekkelijk, ten hag ook.
Is ook gewoon de opvatting van de trainer.
Vitesse speelde onder bosz ook zeer leuk voetbal om te kijken, tuurlijk kreeg ie ook wel wel eens 3-0 op z’n klote, maar wel heerlijk met een aanvallende filosofie, heerlijk als je het mij vraagt.
Dat balletje breed en terug hoort helemaal niet bij Ajax, die moeten altijd voor aantrekkelijk spel staan.

27 april 2024 om 15:14

Kijk uit met wat je zegt. Pff hou op man.
FdB hoeft niet terug als trainer maar alleen Ajacieden zijn in staat om zo respectloos en ondankbaar te praten over 4 kampioenschappen. Als bijv. Gio hetzelfde had gepresteerd bij Feyenoord zou je Feyenoorders nooit zo over hem horen praten hoe Ajacied over het periode van FdB.

Dit is gewoon een mindere variant van hoe Zidane steeds werd verweten geen tactische coach te zijn en dat Real Madrid alleen met geluk driemaal de CL won.

27 april 2024 om 15:46

Beetje manke vergelijking, je zou het beter kunnen vergelijken met Advocaat bij Feyenoord. Heeft een mooie basis gelegd voor Slot maar het voetbal was niet om aan te gluren en dat zullen de meeste Feyenoorders ook gewoon zeggen. Die hoeven Advocaat nu ook niet terug lijkt mij.

En het gaat ook even om de context waarin hij succes heeft behaald. Even kopieren van mijn reactie hierboven:

Zoals vaker gezegd hier is hij ook kampioen geworden met hele lage eindtotalen, de afgelopen jaren zijn zowel de kampioen als de nummer twee met veel hogere puntentotalen geeindigd. De Boer is twee keer met 71 punten kampioen geworden, vorig jaar werd Ajax nog derde met 69 punten achter nummer twee PSV dat op 75 punten uitkwam. Feyenoord werd het jaar daarvoor derde met 71 punten, AZ het jaar daarvoor ook derde met 71 punten. Om het even in perspectief te plaatsen.

Ik ben hem erg dankbaar voor de 4 kampioenschappen maar je kan ook respect voor iemand hebben en tegelijkertijd beamen dat het geen geniale coach is.

27 april 2024 om 17:30

Is een hoog punten totaal van de kampioen en de naaste achtervolger(s) een indicatie van een sterke of juist van een zwakke competitie?

Overigens heb ik ook gemende gevoelens over De Boer als coach. Al was het zijn eerste seizoenen lang niet zo slecht als hier wel eens wordt geroepen. Toen had Ajax ook nog een heel aardig elftal met o.a. een jonge Vertonghen, Blind (met de 4 verdedigers van 10/11 zou Ajax nu geen 128 goals tegen hebben gekregen) en Eriksen, de laatste jaren werd het oer saai. Dat zat in mijn ogen zeker ook deels in de selectie maar gezien zijn track record na Ajax kun je er best over twijfelen of hij met betere spelers wel veel beter voetbal had kunnen laten zien.

Overigens kun je terecht twijfelen aan de capaciteiten van de Boer als trainer. Maar "blue" zou nou niet direct een etiket zijn wat ik op de Boer zou plakken. Sterker, voor hij zijn baard liet staan denk ik dat de uitstraling van Potter eerder blue was dan die van de Boer.

27 april 2024 om 18:06

"is een hoog punten totaal van de kampioen en de naaste achtervolger(s) een indicatie van een sterke of juist van een zwakke competitie?"

Een zwakke competitie met een sterke top 4?

27 april 2024 om 11:34

Klopt helemaal. Heeft na Ajax echt niks laten zien. Sterker nog, echt dramatisch gepresteerd: Crystal Palace, Inter, alleen in Amerika volgens mij 1 seizoen goed gedaan. Om vervolgens ontslagen te worden.

27 april 2024 om 11:41

Zwaar overdreven reactie. Om hem nu wederom aan te stellen als coach, hoeft van mij ook niet. Maar hij is toch min of meer mede grondlegger van de succesvolle jaren daarna geweest en fantastische jaren gehad. Gewoon heel goed gepresteerd en op dat moment een hele goede match.

27 april 2024 om 12:47

De beste man is 4x kampioen geworden met Ajax, beetje meer respect mag ook wel.

Het voetbal wat hij liet zien met Ajax was niet tof, maar is wel 4x landskampioen geworden. Hij verdiend veel meer respect.

27 april 2024 om 12:52

Mee eens, maar je kunt De Boer natuurlijk niet ‘te bleu’ (onervaren, niks gewend) noemen. Dat slaat nergens op, de man is meermaals kampioen geworden met Ajax.

Is er al een bezoek gebracht bij Henk ten Cate ? Haha

Jansen is wel zo’n beetje de meest overschatte trainer van Nederland denk ik. Kreeg er echt totaal geen voetbal in bij AZ als opvolger van Slot vond ik. Wordt nu ook weer als opvolger genoemd van Slot bij Feyenoord door sommigen, maar ik hoop dat we daar echt niet aan gaan beginnen.

27 april 2024 om 11:31

Gekeken naar het gemiddelde aantal punten per wedstrijd zit Jansen in de top van de AZ-trainershistorie, van de coaches die meer dan vijftig duels langs de zijlijn stonden behaalde alleen Kessler een hoog gemiddelde. Opvallend: Jansen eindigt met zijn puntengemiddelde van 1,93 per wedstrijd op hetzelfde aantal als Slot, de coach die hij opvolgde. In de Eredivisie noteerde Slot (2,15) wel een hoger puntengemiddelde dan Jansen (1,95).

27 april 2024 om 16:29

Ook opvallend: als je de punten die zijn behaald in de conference league niet meetelt (wat niet raar zou zijn aangezien de andere trainers daar niet hebben gecoachd) staat Pascal Jansen helemaal niet meer aan de top. Ook opvallend: onder Jansen scoorde AZ ik meen 13e van de Eredivisie qua speelminuten voor eigen jeugd. Dat was dan weer zo'n beetje het laagste van de afgelopen 10 jaar. Jansen haalde zijn punten tegen Vaduz en Dnipro, Slot heeft punten behaald tegen Napoli en Sociedad.

Het lijkt er op dat Ajax geleerd heeft. B en C garnituur gaam je niet vooruit helpen.

27 april 2024 om 11:36

Twee seizoenen te laat en 200 miljoen mis gelooen, maar ach.
Graag idd een streep door nederlandse trainers als het Slot of Bosz niet zijn. Ja ook door EtH, die presteert nu waardeloos en lijkt te afhankelijk van zijn materiaal.

27 april 2024 om 11:43

3 finales (waarvan 2 FA cup finales) in 2 jaar tijd. Vorig jaar geplaatst voor de CL. Dit jaar subtop met al meer dan 60 individuele blessuregevallen. Dit zijn de feiten. Ten Hag presteert naar behoren bij United.

27 april 2024 om 15:38

Dat zijn de feiten ja. Ga je gewoon naar het spel kijken dan zir er geen lijn in, geen automatismen en drijft het vaak op een individuele ingeving. Voorin is men ook irritant egoistisch en geeft men nooit een steekpass op de man die de bal er in kan blazen. Nee het voetbal stelt zwaar teleur. Die finales zijn leuk en belangrijk in Engeland. De blessuregevallen zijn zonde, maar het kan ook zijn dat zijn team verkeerd traint. Al met al vind ik hem tegenvallen qua spel.

Natuurlijk moet je Ten Hag altijd terug halen als daar een mogelijk bestaat. Potter lijkt me ook een zeer aardige keuze, ook als hij wat duurder is. Pascal Jansen, Frank de Boer, Jans, Oosting, Meijer, Van der Brom... dat moet je allemaal niet willen. Er moet nu een gozer komen die een paar van die overbetaalde Marietjes een fatsoenlijk team kan maken en iedereen die niet mee wil doen gewoon een schop geven naar een andere club.

Het is sowieso al van de zotte dat Frank de Boer uberhaupt wordt genoemd. Overal gefaald, geen club die uberhaupt nog aan hem denkt als trainer, maar zogenaamd wel goed genoeg om Ajax er boven op te helpen op basis van het succes van meer dan een decenia geleden, waar je overigens ook je vraagtekens bij kan zetten hoeveel impact hij nu daadwerkelijk heeft gehad.

Neem FfB dan in ieder geval op in je staf, assistent trainer ofzo. Dan hoeft ook Ajax nooit meer onder Joey Kooij als scheidsrechter te spelen. Stengs naar Feyenoord is in mijn ogen nog steeds de transfer van dit decennium, dat hebben ze dan wel weer slim gedaan.

Er is toch geen trainer die naar die boeven bende in Amsterdam wil. In alles is Ajax verworden tot een nare onsympathieke slangenkuil.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren