Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Ajax voorkomt na 0-3 achterstand blamage tegen Volendam

Laatste update:

Ajax heeft woensdagmiddag in een doelpuntrijk oefenduel ternauwernood gewonnen van FC Volendam: 5-4. De Amsterdammers keken na vijftig minuten spelen tegen een gênante 0-3 achterstand aan, maar wisten de wedstrijd vervolgens wel om te draaien. Brian Brobbey werd twee minuten voor het eindsignaal de matchwinner met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. Ook Francisco Conceição was tweemaal trefzeker tegen de hekkensluiter van de Eredivisie, maar Alfred Schreuder zal niet tevreden zijn over het defensieve spel van de Amsterdammers.

Hoewel veel internationals van Ajax aanwezig zijn op het WK in Qatar, stonden reguliere selectiespelers als Maarten Stekelenburg, Devyne Rensch, Calvin Bassey, Owen Wijndal, Conceição en Brobbey allen ‘gewoon’ in de basis. Bij Volendam konden onder meer Filip Stankovic, Xavier Mbuyamba, Carel Eiting en Robert Mühren rekenen op een basisplek, terwijl Henk Veerman ook in deze oefenwedstrijd genoegen moest nemen met een rol als invaller.

De Volendammers namen al na zeven minuten de leiding, toen Gaetano Oristanio na een grote fout van Ahmetcan Kaplan vrij voor Stekelenburg werd gezet: 0-1. Vervolgens nam Ajax het initiatief, maar voor rust werd er niet meer gescoord. Na de theepauze was dat wel anders: al in de 46ste minuut verdubbelde Joey Antonioli de voorsprong namens de Palingboeren, waarna het slechts twee minuten later nog erger werd. Na een snelle uitbraak was het rechtsback Brian Plat die de 0-3 noteerde voor Volendam. Pas in de 56ste minuut deed Ajax wat terug via de zestienjarige verdediger Jorrel Hato.

Uit een hoekschop van Christian Rasmussen wist Hato Volendam-reservekeeper Barry Lauwers te passeren met een knappe kopbal. Twee minuten later profiteerde Conceição van goed voorbereidend werk van Brobbey. De Portugees dribbelde kort naar binnen toe, om met zijn linker in de verre hoek af te drukken: 2-3. De gelijkmaker kwam op naam van Brobbey zelf, die van dichtbij het eindstation was van een heerlijke aanval van de Amsterdammers.

In minuut 69 kwam Ajax voor het eerst op voorsprong op Sportcomplex De Toekomst. Na een goede combinatie met Brobbey gaf Bassey een panklare voorzet op Conceição, die de bal via de onderkant van de lat hard binnen wist te knikken. Bij de 4-4 profiteerde Antonioli van een fout van Bassey, waarna hij Stekelenburg van dichtbij kon verschalken. Vlak voor tijd won Ajax het oefenduel alsnog, toen Brobbey een goede voorzet van Hato achter Lauwers kopte: 5-4. Toch zal Schreuder zich, na de eerdere 0-2 oefennederlaag tegen Blackburn Rovers, zorgen maken over zijn defensie.


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja, nadat Volendam 11 keer heeft gewisseld, regelrechte schande van dit ajax

7 december 2022 om 14:16

Dit dus, als ze niet hun hele elftal eruit hadden gehaald hadden we gewoon 0-3 verloren

7 december 2022 om 14:55

Ach hou toch op zeg. Alle sterkhouders zijn er niet. Wat wordt er een drama gemaakt van een trainingspotje met veel jeugd.

7 december 2022 om 15:31

Dan te bedenken dat van de basis-verdediging slechts 1 man ontbrak: Timber. Wat vkeepers betreft is er geen verschil tussen de gepensioneerden Pasveer en Steek. Schreuder wanneer hou je nou eens een keer de eer aan jezelf en vertrek.

7 december 2022 om 15:57

Een gespendeerd godsvermogen op het veld tegen Volendam (B) en bij vlagen helemaal weggespeeld worden.

M-maar de sterkhouders w-waren er niet!

7 december 2022 om 22:19

Iedereen blijft zeuren over Schreuders maar zou vooral zeuren over H2. Gaat een opbouwende CV weg en je haalt een sloper.. Je haalt iemand voor 32 miljoen voor een positie waar je aanvoerder al staat die ten alle tijd moet en zal spelen. Haalt geen waardige vervanger voor Antony en Mazraoui..

7 december 2022 om 14:40

Technisch gezien stond het 0-1 toen Volendam 11 keer wisselde. Dus de wissels van Volendam scoorden nog 3x tegen Ajax. Ik weet niet of dat het beter maakt.

7 december 2022 om 20:10

Je beseft dat het ajax 1 niet was

Zou Blind dan toch nuttiger zijn dan gedacht?

23 miljoen voor meneer Bassey..
Het wordt nog iedere keer slechter.

Het (B) elftal van Wim Jonk speelde het lamlendige zooitje bij vlagen helemaal weg.
Dit kan toch niet doorgaan zo?

7 december 2022 om 14:14

Je hebt de wedstrijd gezien? Waar was deze te zien, heb het helaas gemist. Misschien kan ik nog terugkijken.

7 december 2022 om 14:17

Youtube

7 december 2022 om 14:18

Ajax site.

7 december 2022 om 14:20

Youtube kanaal van Ajax en je kunt hem nu nog terugkijken.

7 december 2022 om 14:33

Mijn app noemt hem Calvin Ughelumba, en ik me maar afvragen wie dat is

7 december 2022 om 15:01

Hahaha dat had ik laatst ook, ik dacht: oh een onbekende jeugdspeler, even opzoeken hoor

7 december 2022 om 14:46

Het blijft absurd 23 miljoen voor een verdediger van de rangers.

Voor 5 tot 10 miljoen had je vast wel een speler kunnen halen die waarschijnlijk talentvoller was dan Bassey, en grote kans dat je die met winst kon doorverkopen. Een bedrag voor 23 miljoen of meer krijg je niet terug voor Bassey. Die kans lijkt mij klein.

7 december 2022 om 15:20

Vind dit wel erg voorbarig.

7 december 2022 om 15:32

23 voor Bassey, krijg je niet meer terug.
30+ voor Bergwijn, zie ik voorlopig ook niet meer terugkomen
Ocampos bijna gekocht voor megabedrag, RvC grijpt (terecht) in
Lucca gelukkig ook gehuurd, die wordt ook amper gebruikt en is geen 10 miljoen waard

Ajax verdampt zijn geld behoorlijk en selectie is niet in balans. Duidelijk het beleid van PSV afgekeken.

7 december 2022 om 17:18

Precies The_jump. Doe je het jarenlang geweldig als club waarin Overmars een hele grote bijdrage had. Nu Overmars is vertrokken ben je weer terug bij af.

Niet te geloven hoe ze smijten met geld en het verdampt als een malle!

7 december 2022 om 20:12

Als je er 100 voorheen Anthony pakt wat is dan 23 miljoen. Dat is een fooitje

7 december 2022 om 20:13

Dan vertel je er niet bij wat er is binnen gekomen aan euro s . Ja dan gaat het hard idd 🤣

8 december 2022 om 09:34

Sorry maar van die 100 miljoen hou je misschien maar 65 miljoen over.
De rest gaat op aan zaakwaarnemers en doorverkooppercentages van clubs etc etc etc.

Daar hou jij geen rekening mee merk ik.

Ookal komt er zoveel geld binnen dan hoef je niet te gaan smijten met geld en matige spelers aan te trekken.

Trieste uitslag voor Ajax als club, voor de neutrale kijker wel leuk natuurlijk. Niet te zwaar wegen aan oefenpotjes maar met zoveel grote namen (basisspelers) mag het wel wat beter

Als Ajax fan hoop je toch dat het WK nog een maand langer duurt, voorspelt niet veel goeds die oefenwedstrijden…

Och ja dit komt er straks ook weer aan, veelbelovend als ik bovenstaand lees.

7 december 2022 om 15:43

Haha we kunnen nu nog even onze kop in het (woestijn)zand steken. Maar wauw, wat heb ik hier geen zin in.

4 doelpunten tegen van Volendam is alsnog een blamage.

7 december 2022 om 14:19

Met de 90% reserves en jeugdspelers in een vriendschappelijk potje? De titel is wel bijzonder lachwekkend met dat in gedachten.

7 december 2022 om 14:33

Ajax had 55 miljoen aan aankopen in het veld staan verdeeld over 5 spelers. De titel lijkt me meer dan terecht

7 december 2022 om 14:36

Vind ik niet. Met de reserves zou je alsnog niet 0-3 achter mogen komen tegen, met alle respect, Volendam. Gewoon een wanvertoning.

7 december 2022 om 14:46

de 2e keus van Ajax moet toch ook gewoon van Volendam winnen?
In ieder geval geen 4 goals tegen krijgen

7 december 2022 om 14:59

@london calling, Regeer, Fitz jim, Rasmussen, Hlynsson. Dat is meer 3e en 4e keus.

7 december 2022 om 15:00

Tegen de nummer laatste van de eredivisie, die vorig jaar nog eerste divisie speelde, met dat in gedachte is jou reactie lachwekkend en treurig. Treurig omdat je blijkbaar vind dat Schreuder het goed doet.

7 december 2022 om 18:41

Ik lees vaak genoeg dat regeer een kans moet krijgen, en als het niet goed gaat is hij 4de keuze. Klasse.

Uitstekende wedstrijd met heel veel veerkracht tegen een sterke tegenstander, aldus Schreuder.

Man man man, pas na 11 wissels bij de tegenstander vielen er 5 goals. Gooi die gek er vandaag nog uit, er wordt helemaal niks opgebouwd, eerder afgebroken. Sar, kom uit je ivoren toren en wees een vent.

7 december 2022 om 15:37

Hoezo zijn die incapabel? Elke speler die was vertrokken was niet te houden en hebben ze absolute topbedragen voor ontvangen.
Ocampos was een duidelijke misser, maar dat heeft weinig gekost. Conceicao ziet er veelbelovend uit, Lucca was goedkoop en is al van waarde geweest, Kaplan is voor de toekomst en Wijndal is tijdje geblesseerd geweest.
De 3 topaankopen zijn twijfelachtig, maar zowel Bassey en Bergwijn begonnen juist heel sterk aan het begin. Het feit dat letterlijk iedereen slechter speelt dan voorheen zegt me meer over de trainer.

7 december 2022 om 20:18

Toch geweldig man dat zelfs een zwalkend ajax nog gewoon mee doet om de titel .

Was Schreuder ff pissen tussen de 56e en 69e minuut?

Wat een schande dit. Ik geef normaal gesproken niets om oefenpotjes, maar elke Ajacied is klaar met die klootzak van een coach. Deze lange winterstop was het perfecte moment om een nieuwe trainer aan te stellen!

Het wordt tijd dat de supporters eens in opstand komen. Deze man maakt er een grotere rotzooi van dan o.a. Jaakke toendertijd deed. En dat is knap binnen die paar maanden tijd.

Onder Schreuder wordt het echt niet beter. Je kunt blijven volharden, maar vroeg of laat krijgt Ajax de rekening gepresenteerd. Daarnaast was het aankoopbeleid afgelopen zomer van zo'n dramatisch niveau dat je iedereen die daar een hand of voet in heeft gehad, direct op staande voet de deur moet wijzen. Dus kunnen, met Schreuder, van der Sar en Hamstra vriendelijk naar de uitgang worden gedirigeerd. Gaat dit gebeuren? Natuurlijk niet. Het pluche zit te warm en lekker. Dan Ajax maar kapot. Het mag wat kosten....

7 december 2022 om 15:03

Als Erik ten Hag nog bij Ajax zat denk jij dat Ajax dan ook zo gepresteerd had dit seizoen? Ik denk van niet namelijk. Met het aankoopbeleid is niet veel mis de spelers die gehaald zijn, zijn zo slecht nog niet en denk dat vele onder Overmars ook gehaald zouden zijn.

Sanchez vind ik erg zwak en Bassey vind ik niet echt een Ajax speler. Maar de overige aankopen waren onder Overmars ook sowieso gehaald en vond ik logisch. Buiten Kaplan heb nog nooit van hem gehoord en tot op heden ook niks gezien, maar zag wel een erge fout vandaag.

Ik denk dus dat ten Hag met deze spelers wel had kunnen presteren, vergeet niet dat spelers die al jaren bij Ajax zitten ook ineens slechter zijn gaan spelen dan een half jaar geleden.

7 december 2022 om 20:44

Ten Hag was bij Ajax ook hardleers, hoor. Martinez wekenlang op de bank. Niet de potentie kunnen zien. Ook een paar keer met de hakken over de sloot kampioen. Slecht wisselbeleid. Dus zo goed was hij nu ook weer niet. Maar, in vergelijking met die onbenul die er nu zit, een heiligheid!))

Toch belangrijk dat we gewonnen hebben. Enigszins jammer dat Schreuder op basis van deze wedstrijd hoogstwaarschijnlijk nog steeds het vertrouwen krijgt. Kan hij weer een heel verhaal houden met dat hij goede dingen in het spel heeft gezien met dit Ajax. Houd toch op. Van der Sar moet hier echt ingrijpen, het is gewoon volledig klaar met deze trainer. Dit spel is werkelijk niet om aan te zien, echt schandalig zo slecht. Die Bassey moet je dit seizoen nog verkopen. Daar zit geen verbetering in.

7 december 2022 om 20:53

Wat erger is: er is totaal geen klik meer met de selectie. De spelersraad wilde daarover nog voor het WK een gesprek met van der Sar. Die dat weigerde. De plaat voor de kop bij sommige leidinggevenden bij Ajax is bijzonder groot en hardnekkig. Dit gaat dus gewoon onomkeerbaar fout. Als, welke trainer dan ook, niet meer door 1 deur kan met de selectie, is het over en uit. Wiens schuld het is doet dan niet meer ter zake. En ik kan mij echt niet voorstellen dat men binnen Ajax niet weet hoe de vlag er echt bijhangt. En toch stug doorgaan met Schreuder de hand boven het hoofd houden. Als je nagaat dat deze houding wel eens einde CL oefening kan betekenen, is het des te wranger dat deze aanwezige kans voor lief wordt aangenomen. Van der Sar is en was natuurlijk totaal ongeschikt voor de AD functie, en ook voor dat inkoop baantje dat hij er afgelopen zomer even bijdeed. Dus naast Schreuder laat men van der Sar ook nog eens zitten, en de volkomen ongeschikte administrateur Hamstra, die de TD functie met graagte omarmt. Bij Heerenveen krijgen ze nog de bibbers van zijn meeste aankopen. Dit stel regeert dus bij Ajax. Wat denk je? Zal dit goed komen???;-)))

Het staat echt voor geen meter, dat je hier uiteindelijk wint tegen het B-elftal van Volendam is natuurlijk fijn maar hier kun je niet verder op bouwen.

Wat Overmars de afgelopen 12 jaar heeft opgebouwd met hulp van De Boer , P Bosch en EtH word door Hamstra , Huntelaar en schreuder in 5 maanden totaal afgebroken

7 december 2022 om 14:38

Hoe kom je daar toch bij? Je ontkomt er niet aan om spelers te verkopen. Dat was onder Overmars ook gebeurd. Je haalt er vervolgens prima spelers voor terug, maar die zijn niet in vorm. Bovendien is dit een oefenpotje en de basisspelers zijn op vakantie.
Ik denk echt dat de basis meer dan prima is. H2 heeft het goed gedaan. Over Schreuder kun je discussiëren.

7 december 2022 om 14:48

Chris Hendriks je heb gelijk onder Overmars werden ook spelers verkocht , maar geen 6 basisspelers plus 2 transfervrije basis spelers .

7 december 2022 om 14:58

Komt misschien ook toevallig zo uit. Een speler als Gravenberch verlengde zijn contract niet en dan zal je hem toch moeten verkopen anders gooi je miljoenen weg. Dat een speler transfervrij is, is overigens niet de schuld van Huntelaar of Hamstra.

Buiten dat weet jij ook niet wat Overmars had gedaan. Het wordt nou eenmaal heel lastig als spelers hun kont tegen de krib gooien en er biedingen liegen die voor Ajax recordbedragen opleveren.

7 december 2022 om 15:09

Welke van de gekochte spelers zijn prima ? Volgens mij is elke gekochte speler minder dan de verkochte speler. Daarbij zijn Tadic, Blind en Klaassen ook gewoon minder (door leeftijd). Dus deze selectie is gewoon minder dan die van afgelopen jaren. En ook toen moesten er in de winterstop aankopen gedaan worden om de titel veilig te stellen.

7 december 2022 om 21:01

Tuurlijk zijn ze minder dan de verkochte spelers. Voor dezelfde kwaliteit als een Mazraoui, Martinez, Antony en Gravenberch betaal je een godsvermogen. Maar een Brobby, Bergwijn en Wijndal zijn toch prima vervangers? Bassey op zich ook wel, maar is (nog) geen Ajax speler. Sanchez als rb is matig. Conceicao is ook een goede speler die wat meer speeltijd moet krijgen.

Al dat gemekker altijd. Schreuder wint gewoon keurig de wedstrijd voor de Amsterdammers...

Ook leuk die haai Hato. Zo krijg je de compliment van de trainer, zo scoor je en geef je een assist in de eerst volgende oefenwestrijd. Netjes

Wel blij dat het WK nu is en ik niet hoef te kijken naar Schreuderball, weggetikt worden door Volendam en dan winnen van hun b/c keuze. Echt een schandalig slechte trainer is het.

Ik denk dat Feyenoord kampioen wordt, Psv tweede en Ajax derde.
De reactie zal zijn+ we hebben pech gehad, maar tegen ..... tegen de Rangers hebben we goed gespeeld.
Na jaren geen Cl
(Ik vrees ook geen EL in januari-februari 2023)

Volgens mij zit Peter Bosch thuis werkeloos op de bank , speelt wel kamikaze voetbal maar aanvallend met veel pressie naar voren .
En die kan ze wedstrijd nog normaal analyseren, maar bij Schreuder komt er geen zinnig woord uit .
Al zouden we kansloos met 5-0 van RKC verliezen dan zou schreuder nog steeds positief zijn en zeggen dat hij zijn ploeg goed vond spelen .

7 december 2022 om 14:48

De eerste keer dacht ik nog dat je een typefout maakte. Maar nu je het nog een keer fout schrijft voel ik me toch genoodzaakt je te corrigeren. Peter Bosz.

7 december 2022 om 14:52

Sorry mijn fout

Ik vind dit nog steeds een blamage hoor.

Zit je lekker een paar weken van het WK te genieten, wordt je er ineens weer aan herinnert dat Alfred Schreuder nog steeds voor de groep staat en de ellende bij Ajax verre van over is. Snel weer terug naar het WK wat mij betreft...

Zolang je er eentje meer maakt dan de tegenstander, dan win je. Da’s prima. En je publiek vermaken met 9 goals. Wat wil je nog meer?

We hebben veerkracht getoond door na een 0-3 achterstand alsnog 5 doelpunten te maken en de wedstrijd te winnen. Daarvoor verdienen de jongens een compliment.

Ik speel nu eventjes Alfred Schreuder die de pers te woord staat.

22 Januari is een leuke wedstrijd die we meestal verliezen. Ik maak me dit seizoen niet zo heel veel zorgen dat Ajax met 1 punt of meer weggaat uit de Kuip

Heb die Bassey vaak verdedigd maar die kerel blijft maar fouten maken zeg. Ook nog is dramatisch aan de bal. Hele pijnlijke aankoop tot nu toe van 23 miljoen. En tja Schreuder en zijn elftal laten verdedigen is zo’n slechte combinatie. Alweer vier tegengoals en ook twee tegen Blackburn Rovers. Ben bang dat het een hele zware 2e seizoenshelft gaat worden.

7 december 2022 om 15:20

Goed dat je het nu inziet. Perez verwoordde het mooi: Bambi on ice :-)

Dit word niks de 2 e seizoens helft, alweer 6 goals tegen in 2 oefen potjes pffff

7 december 2022 om 14:55

En wie zijn er allemaal richting WK? Wat boeit een oefenpotje zeg.... man wat een drama.

7 december 2022 om 15:14

Qua verdediging mis je alleen Timber (ervan uitgaande dat Wijndal de voorkeur krijgt ten opzichte van Blind). En dat was nu ook niet echt een zekerheid. En natuurlijk mis je wel andere spelers als Alvarez, maar de tegenstanders waren wel van een niveau waarvan je hoopt dat zelfs Jong Ajax daarvan zou winnen. nu stond ongeveer een halve basis aangevuld met jong spelers en die presteerden niet.
En ja, het is een voorbereiding, maar daarin hoop je ook vertrouwen te kweken. En dan is 4 goals tegen volendam (lopen in de ED nog geen 1 op 1) is dan niet echt best.

7 december 2022 om 15:32

Een oefenpotje boeit wellicht niet veel, maar als je ziet wat er op het veld staat en dat je tegen Volendam 4 goals tegen krijgt zegt heel veel. Gewoon bagger

Kan het WK niet een half jaar verlengd worden? Het doet pijn dit te zeggen maar ik kijk zo ongelofelijk op tegen de herstart van Ajax en de Eredivisie...

Pff na het WK weer groen en geel ergeren aan mr Schreuder

Ik hoop dat Schreuder zijn zaakwaarnemer heeft geïnstrueerd om wederom opzoek te gaan naar een paar top transfers. Misschien Boeitus voor 23 miljoen of Rekik huren voor 5 miljoen per jaar.. Edwin dit is een waarschuwing, als je niet nu ingrijpt dan gaat dit of iets soortgelijks 100% zeker gebeuren.

7 december 2022 om 16:24

Zal wel een lijstje zijn met Noppert, Veltman, Mitchel Bakker, Micky van de Ven, Sofyan Amrabat, Donny van de Beek, Ziyech, Noa Lang.

7 december 2022 om 18:44

Noa lang. Nog een links buiten.

8 december 2022 om 13:27

Tadic doorselecteren en Ocampus gaat weg. Extra optie. Noa lang kan ook op nog rechts of anders Bergwijn optioneel op rechts of in de spits.

Moet ajax dit heel serieus nemen? Ja het is slecht, maar kijk even welke spelers ze missen..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren