Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax verlengt contract achttienjarig talent na succesvol trainingskamp

Laatste update:

Christian Rasmussen heeft zijn contract bij Ajax verlengd. De achttienjarige spits lag nog een jaar vast in de Johan Cruijff ArenA, maar heeft een akkoord bereikt over een contractverlenging tot medio 2024. De Deense centrumspits kwam afgelopen seizoen uit voor Jong Ajax en speelde in totaal zestien wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie.

Rasmussen kwam in de zomer van 2019 voor een afkoopsom van drie miljoen over van Nordsjaelland, waar hij de jeugdopleiding doorlopen heeft. In zijn openingsseizoen speelde de spits wedstrijden namens Ajax Onder-17 en Ajax Onder-18, waarna hij in augustus 2020 debuteerde in het profvoetbal. Rasmussen debuteerde tijdens de 0-4 zege van Jong Ajax op Roda JC Kerkrade. Hoewel de aanvaller al tot 563 speelminuten kwam bij de Amsterdamse beloften, wist hij nog niet tot scoren te komen.

Een contractverlenging hing al in de lucht, daar hij met de A-selectie mee mocht op het trainingskamp in De Lutte. Tegen Koninklijke HFC en Paderborn kon Rasmussen rekenen op speelminuten. "Ik ben blij en trots", reageert Rasmussen verheugt op de officiële website van Ajax.. "Mijn familie is dat ook. Ik wil dit seizoen mijn debuut maken in Ajax 1, dat is mijn doel. In Jong Ajax wil ik bovendien een vaste waarde worden."

“Het was leuk om met die grote spelers mee te draaien", vervolgt Rasmussen. "Ze hebben veel ervaring, dus dat was een mooie kans. Zeker over de speelstijl leer je veel, want je moet als je de bal krijgt veel nadenken en weten wat je wil doen”, aldus de Deen, die bovendien druk bezig is met het leren van de Nederlandse taal. "Ik ben nu anderhalf jaar bezig met een taalleraar, twee keer per dag. Daar heb ik hard aan gewerkt. Het eerste half jaar was het wennen hier, met een andere familie, taal en omgeving. Maar nu is het goed en voel ik mij hier thuis."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heel blij mee, heeft een goede indruk achtergelaten. Ik hoop dat hij dit jaar in de Eredivisie een paar keer de kans krijgt.

3 augustus 2021 om 21:50

Goede indruk? De arme jongen scoorde in Ajax kledij nul doelpunten,en ging niet eens mee naar Oostenrijk. Deze Deen is een handelsobjekt,die blij mag zijn als Twente hem straks haalt.voetbal is keihard helaas.

3 augustus 2021 om 22:00

Jezus, dat nederlands engels door elkaar is echt een verschrikking. Hij liet gewoon een goede indruk achter ja, paar goede acties. Dat je niet scoort of een assist geeft is toch niet perse erg? Het is een trainingskamp waarin hij af en toe een paar minuutjes kreeg. Negativiteit is weer hoog zo te zien.

3 augustus 2021 om 22:01

Denk dat je deze jongen niet op waarde schat. Laat bij vlagen geweldige passeeracties zien en is fysiek ook een beer geworden.

Moet uiteraard ook nog heel veel leren maar deze jongen heeft echt wel de potentie om vele malen hoger dan Twente te eindigen. Belangrijkste daarin zal zijn mentaliteit zijn.

3 augustus 2021 om 22:27

Wauw, zit je een beetje in dubio over welke taal je wil spreken kerel? Mijn hemel wat lelijk die rare Engelse termen op plekken waar het totaal niet hoort. OT: Rasmussen heeft een prima indruk gemaakt op trainingskamp inderdaad, blijkbaar ook op Ten Hag en de staf. Logische verlenging!

3 augustus 2021 om 22:40

Excuses( verontschuldigingen) daarvoor. Mooi dat de jongen zo gewaardeerd wordt. Hoop dat hij zich ontwikkelt tot een waardevolle prof. Je hebt wel meer spelers die later opeens tot volle bloei komen.

3 augustus 2021 om 23:12

Volgens mij heb je echt geen idee waar je over praat? Hoezo nou weer op latere leeftijd tot bloei komen, als hij nu op zijn 18de al indruk maakt? Daarnaast laat hij echt goede dingen zien, ik verwacht er veel van en zie deze contractverlenging alleen maar als blijk van vertrouwen, en niet als handelswaar.

3 augustus 2021 om 23:27

Ik heb de jongen slechts 6 of 7 keer live gezien. De jongen is niet echt tweebenig,en je ziet dat hij nooit op straat voetbalde.keurige voetballer,hoop echt dat ie grote stappen gaat maken.

4 augustus 2021 om 10:01

Craig Tukker, je moet ook helemaal niet reageren op die messibarca. Ik zit hem al een tijdje te observeren maar het is gewoon een mega trol. Voetbalzone heeft het alleen nog niet door.

4 augustus 2021 om 12:12

Ik ben er van de week ook in getrapt ja. Sindsdien heb ik z’n post bekeken en ik vind het af en toe lachwekkend inderdaad. OT: Nog niet heel veel van deze jongen gezien, maar vond hem wel behoorlijk balvast. De kerels in de KKD kregen hem niet of nauwelijks van de bal af wanneer ik keek.

Mooi dat hij bijgetekend heeft, alhoewel de contractduur wel langer had gemogen. Heb veel vertrouwen in deze allrounder, die uiteindelijk meer een 10 dan een 9 is. Gaat aankomend seizoen zeker debuteren in Ajax-1 !

Kleerkast geworden in de zomer. Viel bij u17 en u19 wel op. Doet me aan dolberg denken, maar kan ook als 10 uit de voeten volgens mij. Scoort makkelijk. Tegenwoordig beetje Goretzka achtig. Alleen die speelt iets defensiever, maar komt ook op kracht en combineren vaak de 16 in.

3 augustus 2021 om 21:49

Vind Rasmussen wel een stukje technischer dan Goretzka als ik eerlijk ben

3 augustus 2021 om 22:02

Daarom dat heeft ie meer van dolberg. Dat kappen en wegdraaien. Heel doelgericht. Maar hij is meer zoals goretzka dat ie ook vanuit middenveld erin komt ipv alleen als aanvaller.

3 miljoen voor zo’n jeugdspeler die eerst nog in de opleiding komt te spelen blijft voor mij toch nog vreemd over komen. Het is zoals Engelse clubs ook werken. Veel spelers kopen en dan maar hopen dat er een paar doorbreken.

3 augustus 2021 om 22:02

Laat hem een paar wedstrijdjes meepikken in het eerste en je verkoopt hem altijd voor minimaal hetzelfde bedrag zo niet het dubbele omdat hij nog heel jong is.

Toch wel pijnlijk om te lezen dat Ajax 3 miljoen af kan tikken voor een spits voor het jeugdelftal.
Dat is niet veel minder als wat Feyenoord kan/wil betalen voor een spits voor hun eerste elftal.(Bozenik 4,5 miljoen) Wat een kloof in budget!

3 augustus 2021 om 23:56

Kloof is er mede doordat Ajax wel een realistisch beleid voert. Maar klopt, wat een enorm verschil

Misschien jaartje verhuren aan Heerenveen. Zoeken nog een tweede spits

Nou, een spits die nooit scoort. Ik meende dat deze speler een middenvelder was. Vreemd beleid. Een goede spits gratis weg laten lopen en van niet scorende spitsen het contract verlengen. De omgekeerde wereld. Maar ik zet wel vaker vraagtekens bij het transferbeleid van Marc Overmars. Goede verkoper, matige inkoper.

4 augustus 2021 om 02:13

Tagliafico, Berghuis, Tadic, Blind, Ziyech, Frenkie de Jong, Onana, Neres, Antony, mlet ik door gaan? Hoezo matige inkoper? Je slaat de plank in je 3e zin al aardig mis, dus ik had er ook verder niet te veel van moeten verwachten natuurlijk. Brobbey wilde namelijk niet verlengen en Ajax is ondanks dat toch bijna 2 jaar bezig geweest om hem over de streep te trekken. Zelfs een dik salaris bracht hem niet op andere gedachte...

4 augustus 2021 om 15:25

Ik heb ook een heel lange lijst van slechte tot matige inkomende transfers. Dat maakt het beeld even wat evenwichtiger. Je moet wel het hel hele plaatje willen zien. Maar daarnaast, het ging vooral over Rasmussen. En een spits hoort wel te scoren, maar misschien wil je dat ook bestrijden;-))

Eindelijk een spits die verlengt bij Ajax. Hopelijk krijgt hij wel een eerlijke kans om in 1 te spelen. de transfersom is ook niet mis, dus hij moet een groot talent zijn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren