Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-supporters balen: 'Spreekkoren uit stadions weren is een farce'

Laatste update:
/

De supporters van Ajax hebben het via een kort geding nog geprobeerd, maar aankomende zondag zijn zij echt niet wekom bij de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. De rechter was het eens met het argument van burgemeester Jan van Zanen van Utrecht, die stelde dat een leeg uitvak ‘de minst slechte optie’ was. Volgens de rechter kan de veiligheid op deze manier het beste gewaarborgd worden.

De voorzitter van de Supportersvereniging Ajax, Daniel Dekker, is zeer teleurgesteld over de uitspraak van de rechter: “We hebben het voortdurend over normalisatie en respect bij het voetbal”, zegt hij tegen Ajax Life. “Mensen misdragen zich met verschrikkelijke spreekkoren in het stadion. De regel zou moeten zijn dat een wedstrijd dan wordt stilgelegd.”

“De KNVB heeft nu achteraf een straf opgelegd. FC Utrecht negeert de straf, de gemeente steunt dit en nu deze uitspraak van de rechter. Spreekkoren uit stadions weren is dus een regelrechte farce”, meent Dekker. “Wanneer het er echt op aankomt, kijkt iedereen weg. Het is de omgekeerde wereld.” Thomas van Vugt van AMS Advocaten, die de SVA vertegenwoordigde, heeft de uitspraak toch ‘grote juridische waarde’, omdat de rechter voor het eerst heeft geoordeeld dat de Supportersvereniging Ajax een zogenoemde 'belanghebbende' is. “Dat is voor eventuele toekomstige rechtszaken zeer positief”, aldus Van Vugt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Apart dat de supportersvereniging nu pas als belanghebbende aangemerkt wordt. Zijn er eerder zaken geweest waarin de supportersvereniging niet-ontvankelijk werd verklaard?

Te gek voor woorden dat de daders nu niet gestraft worden, maar daar is al genoeg over gezegd.

Ik kan de reactie van de burgemeester van Utrecht wel begrijpen. Als er iets gebeurd is hij toch degene die verantwoordelijk is.

Echter snap ik de clubleiding van Utrecht niet. Zij hadden hier nog iets aan kunnen veranderen. Die lijken het allemaal wel prima te vinden zo.

De Knvb kon niets meer doen, want die hadden al een straf uitgedeeld.

11 december 2015 om 20:51

Het probleem is, dat als ze alle mensen die op de Bunnikside een seizoenskaart hebben gaan verbannen uit het stadion FC utrecht en de Knvb een juridisch gevecht mogen aan gaan waarvan ik denk dat ze het niet gaan winnen. Je moet dan voor *iedereen* bewijzen dat hij of zij schuldig is. Dat is feitelijk onmogelijk. En aangezien je in Nederland onschuldig is tot dat het tegendeel bewezen is ga je het niet winnen. Dus wordt de straf het sluiten van de tribune.

11 december 2015 om 21:11

dit topic is nu al weken iedere dag op vz geweest als je het nu nog niet snapt dat de clubleiding niet anders kon dan houd het op.

12 december 2015 om 01:24

feyenoord en ajax doen zelf ook leuk hiermet mee hoor. boj de klassieker geen uitsupporters. ook vanwege veiligheid.

12 december 2015 om 03:26

Dat zijn 2 totaal verschillende dingen.

12 december 2015 om 05:21

@ ramonfcu

Van de Knvb moet als straf de Bunnik Side leeg blijven; en vervolgens vind jij het logisch dat FC Utrecht besluit dat de mensen die bestraft moeten worden dan elders in het stadion alsnog mogen plaats nemen. Als er 1 iemand is die het niet begrijpt, dan ben jij dat wel.

Jij houdt er een hele aparte kijk op na wat betreft het begrip gerechtigheid. Dat men in Utrecht er andere normen en waarden erop nahouden om uit supporters te straffen voor het wangedrag van haar eigen aanhang is niet voor het eerst. Dit soort ongein heft FC Utrecht in het verleden ook geprobeerd te flikken bij supporters van Ado Den-Haag, dat was in de periode dat een deel van jullie aanhang het nodig vonden om grachten wandeling te maken door het stadion. FC Utrecht en jou hoeven we wat betreft gerechtigheid nooit serieus te nemen.

12 december 2015 om 11:30

ja heb ik je al eerder uitgelegd maar ga het nog een keer proberen de knvb dacht utrecht te naaien met een straf die nergens op slaat onder druk van de cidi.
maar fcutrecht is verplicht die mensen een andere plaats aan te bieden aangezien er niemand vervolgd word.
en je verhaal over ado is helemaal lachwekkend want het was ado die vanuit het uitvak het utrecht vak inkwamen dus wat dat betreft hoeven we jou ook niet serieus te nemen

Daniel Dekker moet z'n hypocriete mond houden. Zie hem vaak op het vak zitten en hij zingt net zo hard als ons anti-feyenoord liedjes.
De uitspraak verbaast me ook niks, had het alleen uiteraard graag anders gezien.

11 december 2015 om 20:03

Ik ben het met hem eens en ik zit nooit anti liedjes te zingen. Kun je nu wel objectief zijn?

11 december 2015 om 21:16

ja hoor die hele rechtzaak was een farce en die avocaat van ajax heeft zich alleen maar belachelijk gemaakt met zijn onwaarheden maar ach hij heeft er wel een mooie bijnaam voor gekregen in de rechtzaal van de publieke tribune en ik citeer je liegt en je neus is weer aan het groeien pinokio haha ik kwam niet meer bij .
maar nogmaals hele zaak is een farce.

11 december 2015 om 21:45

Ja het klinkt inderdaad alsof jullie er weer een farce van gemaakt hebben zoals jullie dat al jaren van je eigen club maken. Goed werk Ramon klasbak die je bent!

11 december 2015 om 23:30

jullie ???? en ik???? dus omdat ik toeschouwer was ben ik ook schuldig aan een opmerking van iemand anders in de zaal ?
echt goede reactie man misschien eerst denken en dan pas roepen ,voordat je mensen over een kam scheert

12 december 2015 om 05:44

@ ramonfcu

Nee, als iemand zich hier belachelijk heef gemaakt is wel jouw eigen club en supporters zoals jij die dit idiote gedrag van de club gewoon accepteren. Aangezien het niet de eerste keer is dat FC Utrecht supporters van een andere club de dupe (probeert) te laten worden voor wangedrag van haar eigen aanhang; weten we in ieder geval dat men in Utrecht gerechtigheid in ieder geval niet hoog in het vaandel heeft staan. Wanneer FC Utrecht om wat voor redenen dan ook in de toekomst ooit eens een beroep wilt doen op gerechtigheid en goed fatsoen; weten we dat het niets meer zijn dan lege hypocriete woorden. Wanneer je niet bereid bent om voor iemand anders zijn terechte gerechtigheid te staan, maar wel het andersom verwacht; ben je geen knip voor de neus waard.

11 december 2015 om 22:20

hypocriete mond houden?, ga je schamen man... je zegt dus gewoon nu dat het normaal is om dat soort liedjes te zingen in stadions... Lekker bezig Knvb... Nederland gaat jullie nog lekker serieus nemen zo... walgelijk dat Utrecht hier mee weg komt... van mij part een nieuwe straf...

12 december 2015 om 01:30

ajax doet net zo hard mee met schadelijke spreekkoren alleen als dan een andere club begint te zingen over joden dan moeten ze aangepakt worden ondertussen ze zelf net zo hard zingen. door hun eigen gedrag hebben ze dit zo gekregen ("haat" van andere supporter verenigingen tegen ajax is ook niet zomaar komen aanwaaien). maar wat hierboven bedoeld word is dat ie Dekker nu doet alsof hij een slachtoffer is maar ondertussen net zo hard meedoet met vak 410.of welk vak dan ook

12 december 2015 om 06:23

@ Markbakel

A - Wij zingen geen haat songs over joden.

B - Wij namen dit als geuzennaam aan omdat supporters van FC Utrecht dachten zo Ajacieden te kunnen beledigen. Wanneer Ajacieden het negatieve eruit halen, is het volstrekt legitiem volgens jou; dat anderen (de bedenkers van die term) nog grovere teksten gebruiken. In wat voor kromme wereld leeft jij ?

C - Wat voor geuzennaam Ajacieden ook zullen aannemen, supporters van andere clubs zullen er altijd wel iets lelijks van maken. Daar kun je Ajacieden niet verantwoordelijk voor houden.

D - Nee, niet alle Ajacieden zijn lieverdjes, maar in deze is dat totaal niet relevant. Wanneer je niets fout gedaan hebt; behoor je ook niet gestraft te worden. Simpeler dan dit kan ik het niet maken, maar jij bent er zeker wel zo eentje die tegen moslim, links of rechts extremisten zegt dat ze onze wetten moeten respecteren omdat we in een democratie leven. Maar zelf neem je het zo te zien ook niet zo nauw met de normen en waarden/principes van de democratie en de rechtstaat als het op gerechtigheid aankomt.

E - Die zogenaamde haat van zoveel supportersgroepen is meestal zo hypocriet als het maar zijn kan. Veelal horen we dat het is omdat Ajax eens een keer een paar spelers bij ze hebben weg gehaald, terwijl hun eigen clubs op hun beurt ook lager geklasseerde clubs leeg plukken, maar over die hypocrisie horen we ze niet. En niet te vergeten het altijd mooie "wat een arrogantie", ook hier zien we de hypocrisie weer vaak om de hoek kijken, want wanneer een Ajacied zegt dat we gaan winnen is het gelijk weer arrogantie. Wanneer iemand van een andere club hetzelfde zegt, maakt men ervan dat degene gewoon zelfverzekerd is.

Of ze gunnen Ajax niets omdat er een Ajacied is, die iets zegt wat een persoon niet aanstaat. Al is het in de maatschappij waarin we leven niet zo vreemd dat groepen mensen veroordeeld worden om woorden/daden van iemand uit een bepaalde hoek. Wat dat betreft gaat het gezegde dat de voetballerij een afspiegeling is van de maatschappij zonder problemen weer eens op.

Die zogenaamde haat is alleen gebaseerd op onderbuik, het "arrogantie" argument wordt veelal misplaatst te pas en onpas gebruikt, het is gewoon lachwekkend dat mensen op die manier kunstmatig en behoorlijk doorzichtig "haat" (al is kleuter gedrag veelal een betere beschrijving) te creëren.

F - Niet dat ik Dekker hoog heb zitten, want ik vind hem een waardeloze voorzitter van de supportersvereniging, maar ik ben toch wel benieuwd of jij ook echt kunt bewijzen dat hij met enige regelmaat onfatsoenlijke songs uit volle borst staat mee te zingen. Ook al maakt hij zich hier schuldig aan, iets wat ik mij amper kan voorstellen, als dat bewezen is/wordt kan zo iemand nog de voorzitter zijn van een officiële supportersvereniging. Dan kan hij zijn tv snabbels die niets met Ajax te maken heeft ook wel vergeten. Dekker zelf doet niet alsof hij het "slachtoffer" is, dat is iets wat jij er van maakt. Als voorzitter van de officiële supportersvereniging van Ajax komt hij voor de belangen in deze op van Ajacieden die gewoon ten onrechte de dupe zijn geworden van een idiote en laffe beslissing van de club FC Utrecht.

Dan nog geld dat de supporters van de Bunnik Side een straf werd opgelegd, wanneer je dan als club besluit om die mensen dan elders in het stadion een plek aan te bieden slaat dat gewoon helemaal nergens op. We weten ieder geval dat men in Utrecht niet zoveel op heeft met gerechtigheid (zeker aangezien het niet de eerste keer is).

12 december 2015 om 09:58

Goedemorgen Afca_leeds. Aan de velen berichten te lezen wat je allemaal geschreven heb, kan ik constateren dat je er nog erg mee zit. Het enige wat ik kan zeggen is, het leven gaat door, en er zullen vast nog meer tegenslagen in je leven komen, ik hoop dat je niet met elk tegenslag zo om gaat, want dan word het zwaar voor je.

A- Nee jullie zingen geen haat liedjes over joden, echter promoten jullie indirect de joden, wat sowieso al nergens op slaat en wat de joden commissie al merenmalen aan jullie gevraagd hebben om dit niet meer te doen, en ja dan kan het zijn dat je actie - reactie krijgt. Natuurlijk is dit niet goed, want de echte joden hebben hier niks mee te maken. En helaas dat sommige supporters van welke club dan ook hierop reageren, uit een gevoel van onmacht of haat. Soms geloof ik dat jullie het expres uitlokken in hoop dat jullie hier een haat reactie van terug krijgen, om dan weet naar de anderen te wijzen " zie je wel, ze haten ons", of hoe wel, in je slachtoffer rol zitten.

B - Zie "a"

C - zolang jullie hetzelfde bij andere clubs blijven doen ( K*** Utrecht, Bommen OP Rdam, Vuurwerk m.b.t twente) krijg je het terug, lees : Actie- reactie.

D - Je hele verhaal klopt niet in dit stuk. In eerste instantie zeg je dat inderdaad dat de onschuldige supporters niet gestraft horen te worden. Natuurlijk kijk je alleen maar naar je eigen supporters, maar wat dacht je van de andere 5000 bunniksiders? Kijk eens verder dan je neus. Er zitten hier meerdere mensen die ten onrecht staan, niet alleen jullie. En ja ik had jullie erg graag bij gehad bij de wedstrijd. Maar helaas is het niet zo, hopen op volgend jaar beter.

E- Het enige wat ik hier kan zeggen is, stap uit je slachtoffer rol.

F- Jammer dat je mijn club beledigd door het een laffe en idioot te noemen. Grappig dat je uit een onderwerp nu al zo een afschuw tegen Utreg kan hebben. Dekker doet zijn best om net zoals jou hier op VZ zijn club te verdedigen. Helaas pindakaas is dit niet gelukt voor hem.

Afca, ik wens je een fijne dag jongen. Ik vind het jammer dat jullie er niet bij kunnen zijn.

Ach schei nou toch eens uit met dat gezanik. Er zijn geen onschuldige suppórterschare. En zeker onder de supporters van ajax en Feyenoord zitten veel supporters die niet onschuldig zijn. Ajax supporters zitten hier te janken om niets, nu is het moord en brand maar het zal ook wel eens zo geweest zijn dat julie ook wel eens ergens mee weggekomen zijn. Nu is het een keer andersom. Wees kerels draai je om en volgende keer beter. You take some and you loose some

11 december 2015 om 20:05

Totale onzin wat je zegt. Inderdaad, sommige ajacieden zijn ook geen lieverdjes.

Maar waar het hier over gaat, is het feit dat de schuldigen van die bepaalde spreekkoren beloond worden, en de onschuldigen (voor dit bepaalde feit) gestraft worden.

Dit is gewoon strafrechtelijk vreselijk fout, en de rechter schept hiermee een heel gevaarlijk precedent. Deze rechter stelt nu 1 voetbalwedstrijd boven het complete Nederlandse rechtssysteem.

11 december 2015 om 20:06

Mee eens, dit komt een beetje over als een pot en een ketel verhaal. Ben zelf ook voor ajax , maar vind wel dat dit nu een beetje overdreven wordt. Tuurlijk is het niet terecht in dit geval, maar het is niet het einde van de wereld. Ff balen, en over tot de orde van de dag.

11 december 2015 om 20:06

In deze winnen ze toch, het is een kwestie van tijd de fcu support helemaal nergens meer mee weg komt. De lokale politiek is ze al helemaal zat. Jouw opmerking dat er om niks gezeken wordt schets jou ook niet als het helderse licht.

11 december 2015 om 23:33

jij bent politiek ook niet zo op de hoogte lees ik en utrecht ergens mee weg komen? het is ajax niet

12 december 2015 om 01:04

@Ramonfcu. Vindt je dan niet dat de Utrecht(supporters) er heel flink vanaf komen? Sterker nog, Waar Utrecht (supporters) zich hebben misdragen daar worden de Ajax supporters voor GESTRAFT!!! En wat is de oplossing? Nou simpel, verplaats de veroordeelde Utrecht (supporters) naar een andere gedeelte van het stadion. Nou zo los je tegenwoordig dit soort problemen op!!!! Nou niet dus!!!! Zo geef je de rest van die hersenlozen vrijspel om te doen en laten wat ze willen!

12 december 2015 om 01:34

solox, hoe zou jij dan aanpakken,heel utrecht stadion leeg houden en alleen ajax supporters?. ajax heeft dit door hun gedrag in de jaren 80/90 over zichzelf aangeroepen. en idd utrecht kotm hier goed weg. maar bij ajax is het ook zo vaak

12 december 2015 om 01:35

kijk hoe Ajax supporters zich laatste jaren steeds misdragen in europese wedstrijden, komen ze ook steeds met weg daar hoor je hun niks over zeggen.

12 december 2015 om 02:59

@Mark,

Is nu al de 3e keer dat jij richting Ajax wijst ipv in gaat op de straf en hoe hier mee omgegaan wordt. Even heel zwart wit gezegd gaan een aantal supporters over de schreef en worden ze strafbaar gesteld en bij de excecutie mogen de Ajax supporters niet meer komen en zitten de veroordeelde in het stadion. En jij begint dan subjectief over dat Ajacieden naar hun zelf moeten kijken?

Had dan geen straf opgelegd dan hadden wij onze club kunnen steunen.
Nu kan een vak gewoon zijn boekje te buiten gaan en beloond worden door de tegenpartij te weren. Dus elke thuiswedstrijd spreekkoren zingen zodat de volgende ploeg zijn supporters niet kan meebrengen.

De wereld wordt steeds gekker en de minderheden krijgen steeds vaker hun zin.

12 december 2015 om 06:37

@ Markbakel

Deze zaak staat compleet los van hetgeen er in het verleden is gebeurd. Deze straf is niet aan Ajacieden opgelegd door zaken uit het verleden, ongeacht hoe jij het ook probeert te spinnen. Wanneer er vakken in de Arena moesten leeg blijven omdat er een straf opgelegd was; bood Ajax de supporters die op die tribunes zaten niet elders een plekje aan in het stadion. En al helemaal niet ten koste van de uit supporters. Volgens mij heb jij echt niet door hoe erg jij jezelf (maar ook FC Utrecht en de supporters die hier achter staan) voor schut zetten of kick je erop, om jezelf voor schut te zetten ?

12 december 2015 om 11:37

nee vind ik niet utrecht krijgt al jaren boetes en straffen en ajax word al jaren vrijgepleit dus ik vind het wel best ja scheelt de club veel stoeltjes en boetes van die lieve ajaxsupporters die nooit wat doen natuurlijk.
ook ben ik al een paar keer onterecht vanuit amsterdam teruggestuurd toen hoorde ik ook niemand behalve de ombutsman maar toen moest alles snel in de doofpot

12 december 2015 om 12:15

oh ik kan me herrinderen dat vak 127 leeg moest blijven in de arena en wat deed ajax die gaven de mensen andere plaatsen in het stadion dus de pot verwijt de ketel

Ze moeten niet zo piepen en niet zo hypocriet doen. Ga maar eens naast een uitvak van Ajax zitten met je kinderen, je weet niet wat je hoort. Hersenloos gespuis. Wat ze bij Utrecht deden kan natuurlijk niet maar een burgemeester is er in de eerste plaats om de veiligheid te waarborgen. Stop eerst eens met de wazige geuzennaam, dan wordt het vanzelf minder.

11 december 2015 om 20:08

In dit geval gaat het erom dat juist Utrecht gestraft moest worden, maar dat de fc op deze manier ajax straft terwijl zij in dit geval er niets mee te maken hebben. Dus jouw betoog is deze keer totaal niet relevant.

11 december 2015 om 20:31

Je gebruikt het woord hypocrieten onterecht vind ik. Het zou pas hypocriet zijn als Celtic supporters nu niet meer welkom zouden zijn in Amsterdam en de ajaxsupporters nog steeds zouden klagen over deze situatie. Dat zou ook een enorme internationale rel zijn geworden denk ik.

11 december 2015 om 21:55

Het is hypocriet om te klagen wanneer je onterecht gestraft wordt? Goeie...

13 december 2015 om 03:22

Fc Utrecht, jij hebt een beslagen clubbril! Het feit is dat Ajax supporters gestraft worden, terwijl Utrecht supporters zich misdragen hebben! De omgekeerde wereld.

Hou toch op man met dat huilen. Ajax zong ook constant over de dood van dito en een verschrikkelijke ziekte die aan utrecht werd gewenst. Laatst nog even een pubeigenaar in elkaar slaan. Laat ik zeggen dat het zingen van de utrechtse kant onacceptabel en ziek is, maar de ajax supporters mogen ook naar zichzelf kijken

11 december 2015 om 20:18

Zou ik even herhalen wat fc utrecht zong? Mijn vader zat bij de commandos, mijn moeder zat bij de SS. En samen verbranden ze joden, want joden die branden het best.

Onee dat is lekker. En hier worden ze niet voor gestraft?

11 december 2015 om 20:41

Ik zat op de bunnikside, ik heb het gehoord. De gekken die het zongen horen niet thuis in het stadion, maar moet ik dan ook gestraft worden voor iets wat ik niet gedaan heb?

11 december 2015 om 20:46

Ja helaas wel had je ze maar hun bek moeten snoeren.
Je hebt gehoord en er niks aan gedaan dus vind ik jou net zo fout.

11 december 2015 om 20:51

Ja phoenixx dat moet je, want Ajax wordt ook gestraft voor iets wat ze niet gedaan hebben dus ik vind het eerlijk gezegd een domme vraag die je stelt.

11 december 2015 om 20:54

Wve, als er een gek mensen loopt neer te maaien met een geweer en jij overleefd het, ben jij dan ook schuldig aan moord? je deed namelijk niets.

11 december 2015 om 21:47

Haha phoenix de ironie van jouw reactie!

11 december 2015 om 21:51

Dat is geen vergelijking natuurlijk.
Dus kom met iets wat vergelijkbaar is.
Ik heb het wel eens gezegd tegen een paar jongens bij mij in het vak dat ze op moeten houden met die onzin en ja ze hebben een grote bek maar die heb ik ook dus uiteindelijk zijn ze er gewoon mee gekapt.

En dan het wilde verhaal van ditomasso en nesu slaat al helemaal nergens op.
Dat is nooit gezongen waar ik bij was en ben de laatste jaren bij utrecht geweest.

11 december 2015 om 21:54

Ja, die jongens op de bunnikside zijn natuurlijk voor reden vatbaar als er iemand zegt, wil je dat niet zingen. Dit zijn gewoon een stel idioten, vergelijkbaar met die ajax "supporters" die zingen over een ziekte, om massaal vuurwerk op het veldgooien en dat goed willen praten.

11 december 2015 om 22:00

ja dat zal toch wel ik zit in vak 125 bij ajax daar hebben ze naar mij geluisterd dus ja waarom in de bunnikside niet?
De gemiddelde utrecht supporter die ik ken hebben meestal een grote bek maar thats it.

11 december 2015 om 22:14

altijd lekker wijzen naar anderen. Kijk eens hoe je eigen clubje zich gedraagt....

11 december 2015 om 22:16

Maar wel vergelijkbaar voor die mensen zelf. De meeste mensen zitten echt niet te wachten op een pak slaag omdat ze een of andere doorgesnoven gek aanspreken.

11 december 2015 om 23:41

omdat ze op de bunnikside scheit hebben aan mannetjes zoals jij,maar zie het als een uitdaging zou ik zeggen

12 december 2015 om 10:04

Jongen jongen jongen, triest dat je dit weer eens moet herhalen. Als Utrecht supporter vind ik het al triest dat dit heeft plaats gevonden. Phoenix gaf geen ene aanleiding om je deze reactie te plaatsen, hij zij toch dat hij het onacceptabel en ziek vind, waarom moet jij er nou weer olie op het vuur gooien, man kijk toch eens verder dan je neus! Radicale supportertje. Ik was ook aanwezig op de bunnik, en heb dit liedje niet gehoord.

12 december 2015 om 11:52

en dat werd de wedstrijden voor deze wedstrijd ook gezongen in diverse stadions maar toen werd er natuurlijk niet tegen opgetreden ,
maar toen kwam utrecht ajax en dan moet er buitenproportioneel worden opgetreden onder druk van de cidi die eiste dat het woord jood verbannen werd uit ieder stadion en voor iedere keer dat het woord geroepen werd een miljoen boete te eisen onder druk van een rechtzaak tegen de knvb.
dat zag de knvb niet zitten want dan is er een club in de hoofdstad die iedere week een boete krijgt en dat kan natuurlijk niet want dat kost de knvb ook miljoenen.
dus besloten ze om utrecht te naaien door rapporten van de waarnemer te veranderen en een straf uit te spreken die gewoonweg belachelijk is zeker in vergelijking met de bekerfinale waar ajax voorstraf zonder publiek een uitwedstrijd bij amateurs moest missen onder de noemer van de straf moet altijd de volgende wedstrijd uitgevoerd worden.
maar in utrecht moest er speciaal de wedstrijd tegen ajax gebruikt worden om te straffen dat noemen ze meten met twee maten iets wat we in utrecht wel gewend zijn van de knvb,maar fcutrecht was het zat dat utrecht weer als enigste weer als voorbeeld gebruikt werd en daarom zijn de ajaxsupporters nu de dupe dus kunnen jullie utrecht wel veroordelen maar kunnen jullie beter na de knvb kijken

11 december 2015 om 20:42

Geweldig zo een stuk tekst schrijven en totaal geen inhoud en veel onzin.

Ik neem de Ajax-aanhang pas weer serieus als ik witte zakdoekjes zie.

@mozzarella Die wazige geuzennaam(joden) werdt in de begin jaren '80 toegezongen door de feyenoord, utrecht en Den Haag supporters. Soms ook antisemitische liederen en spandoeken(joden stinken, joden nog twee weken enz enz), de ajaxsupporters noemden zichzelf toen nog geen joden en er was nog geen Israëlische spandoek en davidster te zien in het ajaxstadion. Dat kwam pas n paar jaar later langzaam ingeslopen, het was meer n antwoordt op die leuzen die de tegenpartij riep en schreven op spandoeken.
Zo van:' jullie noemen ons joden? Nou dan zijn we dat ook, jullie kunnen ons daarmee niet beledigen'
Zo is het namelijk ontstaan en niet anders! Dat het uit de hand is gelopen heeft puur te maken met de normvervaging van de mens.

11 december 2015 om 20:32

Tuurlijk joh, lieg jezelf even voor. Al voor de oorlog werd er naar Ajax verwezen als de joodse club van Amsterdam(toen Amsterdam nog meerdere profclubs kende).

11 december 2015 om 21:21

hij liegt niet hoor know your history

11 december 2015 om 21:23

De geuzenmaam Joden is ontstaan doordat de ajax supporters vroeger, voor 1980 al, dior de joodse wijk naar het stadion moesten. Niet iets zeggen als je niet weet waar je over praat.

Een reactie uit emotie van de heer Dekker.
Hij zou toch ook moeten weten dat de straf die Utrecht heeft gekregen naar aanleiding was van een tiental mensen die een walgelijk liedje zongen. Een liedje dat in het rest van de stadion, het veld, en op TV niet te horen was.
FC Utrecht moet van de Knvb de Bunnikside leeg houden in de eerstvolgende wedstrijd tegen Ajax, vanwege een youtube video. FC Utrecht houdt zich ook aan die straf, hoe belachelijk die ook is.

Moet je vooral door blijven gaan met zingen wij zijn super joden en israelische vlaggen ophangen enz want actie is reactie. Jullie zijn zelf de oorzaak van al dat joden gezing! Zodra jullie stoppen daarmee zal het al een stuk minder worden na een aantal jaar.

11 december 2015 om 23:18

Fout, dat Ajax liedjes is gaan zingen over Joden komt door de tegenstanders vroeger die Ajacieden uit gingen maken voor Joden.
Daarbij de doorsnee Ajacied zal het een worst wezen wat voor mens onterende liedjes gezongen worden. Je hebt ons er niet mee maar wel een onschuldige bevolkingsgroep die terecht hier over geklaagt heeft. Begin bij jezelf zou ik zeggen.

11 december 2015 om 23:43

fout dus omdat anderen het doen mag het

Eerlijk gezegd vind ik dat Ajax een koekje van eigen deeg krijgt. Zij noemen zich Joden, en lopen met Israëlische vlaggen te zwaaien in het stadion. Als je je eigen geuzennaam zo aan politieke zaken koppelt, kan je af en toe politiek incorrecte spreekkoren terugkrijgen. Ik ga er vanuit dat Fc Utrecht supporters over het algemeen geen nazi's zijn, net zoals Ajacieden over het algemeen geen zionisten zullen zijn. Maar door jezelf zonder kennis of gevoel met politieke affiniteit massaal met Joden affiliëren, kan ook tegenbewegingen oproepen die op net zó weinig inhoudelijke grondslag zijn gebaseerd.

Dus als we willen dat dit ophoudt; Ajacieden, kies een andere keuzen-naam, of kap met zeuren.

11 december 2015 om 21:56

Ten eerste is de naam gekozen door jullie fans van andere clubs.
En wat is er antisemitisch aan jezelf joden noemen?

11 december 2015 om 22:00

Ten eerste zijn het niet de Ajacieden die zeuren over de spreekkoren en ten tweede, ik weet niet hoeveel het hier al gezegd is en hoe vaak het nog gezegd moet worden, die antisemitische spreekkoren waren er voordat Ajacieden zichzelf joden gingen noemen.

Weet je wat een farce is. Het bestuur van FC Utrecht door gehoor te geven aan het leeg laat van het uitvak maar ondertussen wel kaarten te verkopen aan die gasten die daar een seizoenskaart hebben. En de KNVB die hadden gewoon een straf van een volledig leeg stadion op moeten leggen!

12 december 2015 om 11:53

die kaarten zijn gratis hoor .
en het bestuur houd zich gewoon aan de straf aangezien er niemand vervolgd word is fcutrecht verplicht die mensen andere plaatsen aan te bieden.
maar jou straf is beter denk ik 20000 mensen straffen voor iets wat 15 man gedaan hebben dat is wel eerlijk natuurlijk.

12 december 2015 om 15:34

Het is jammer dat de goeden onder de kwaden moeten lijden. Het zij zo. Allleen op die manier roei je het kwaad uit!

Och och och och kijk een keer in de spiegel joh en ga lekker fietsen!

Nooit meer welkom in Den Haag, waarschijnlijk nooit meer welkom in Rotterdam en niet welkom in Utrecht, en maar blijven volhouden dat het nooit aan Ajax ligt.... moet zeggen dat dit erg geloofwaardig overkomt

11 december 2015 om 22:55

Meeste supporters van andere clubs die domme reacties hier geven sla ik over, maar die van jou slaat alles. Ze zijn welkom in Utrecht, maar de burgemeester verbied deze wedstrijd om de veiligheid te waarborgen van de Ajax supporters.

De straf werd hier uitgedeeld aan FC Utrecht supporters en de leiding van FC Utrecht en de burgemeester hebben dit vertaald aan een straf aan Ajax supporters (ongelofelijk).

Dan nog iets. Niemand heeft ooit beweerd dat Ajax supporters nooit wat verkeerd doen (zelfs Ajax supporters niet). Ik snap echt niet hoe je zoveel onzin in 3 regels krijgt.

12 december 2015 om 00:42

Dus ze straffen Utrecht door Ajaxsupporters te weigeren, nee je heb gelijk, het ligt niet aan Ajaxsupporters, ik ben blij dat ze iig in Den Haag niet meer welkom zijn, scheelt een hoop gezeik

12 december 2015 om 01:40

Hoog staaltje iq zo te merken van jou Dave. Poilut legt het perfect in simpele woorden uit, maar nog kan jij het niet begrijpen.

12 december 2015 om 09:26

Laten we het even over dat hoogstaande IQ hebben dat jij hier nu loopt te verdedigen.

"ze zijn welkom in Utrecht, maar de burgemeester verbied deze wedstrijd"

Ze zijn welkom maar ze mogen niet komen

Klinkt erg logisch, ik mag ook nergens komen waar ik welkom ben

12 december 2015 om 15:36

Wellicht hoeven ze nooit meer naar Den Haag toe

Maar als jij je nou eens verdiept in de materie dan had je een reactie kunnen plaatsen die er toe deed. De burgemeester achtte de veiligheid in het geding en daarom zijn ze niet welkom.

Een bekerfinale voor miljoenen mensen verzieken en dan een wedstrijdje tegen amateurs moeten spelen. Heb ik niemand over gehoord en moet je nu toch is horen. Vind ontzettend jammer dat er een leeg uitvak is en vind ook belachelijk dat ajax hiervoor gestraft word maar vind al die reacties maar beetje overdreven jongens. Tien, twintig man zingt een walgelijk liedje en omdat het op Youtube gezet word word er zoooo'n heisa van gemaakt. Ik vind gewoon terecht van Utrecht dat ik een plekje elders in stadion aangeboden krijg, had knvb maar gewoon de eerste beste wedstrijd moeten aanwijzen ipv deze beladen pot, net zoals ze dat bij ajax hebben gedaan na de bekerfinale .....

11 december 2015 om 23:22

Ben ik ook gewoon met je eens maar bij de Knvb zijn ze nou eenmaal niet zo heel snugger.

12 december 2015 om 12:00

dus ligt het niet aan fcutrecht maar aan de knvb misschien moet ajax dan maar in zeist gaan demonstreren

ik hoop voor de heer dekker dat hij zijn ogen droog heeft kunnen houden.
Wat moet die kerel een boter op zijn hoofd hebben.
als ik alles wat er bij zijn supporters is fout gegaan nu op ga noemen ben ik morgen nog bezig

11 december 2015 om 23:25

En wat heeft dat hiermee te maken?
Volgens mij is ajax genoeg gestraft voor alle vergrijpen.
Dus weer een reactie wat geen inhoud heeft.

12 december 2015 om 00:01

als jij die straf voor de bekerfinale genoeg vind dan moet je deze straf voor utrecht wel heel erg buitenproportioneel vinden of niet?

ik heb het hier over zijn uitspraak voor wat betreft normalisatie en respect bij het voetbal.
Hoezo geen inhoud

Kort geding was sowieso kansloos omdat FC Utrecht de straf van de Knvb opgelegd heeft gekregen en niet de stad Utrecht. De Burgemeester namens de stad Utrecht verbied uit-publiek en dat kan om allerlei redenen. Je kan dus niet stellen dat FC Utrecht de straf ontloopt omdat de burgemeester uitpubliek verbiedt. Het zijn twee verschillende entiteiten in deze. Wat je wel had kunnen doen is een kort geding tegen FC Utrecht aanspannen, omdat ze de straf omzeilen doordat zij supporters van de Bunnikside in de gelegenheid stellen om de wedstrijd toch te bezoeken. Maar naar mijn mening had de Knvb daar al maatregelen op moeten nemen, omdat ze in het gezicht van de Knvb marchanderen. Dat mag een bond nooit laten toestaan, maar de Knvb dus wel. Weer goed gedaan Knvb! Jezelf weer goed voor lul laten zetten.

12 december 2015 om 12:04

utrecht omzeilt niets ze houden zich aan de straf leeg vak en een boete .
ook is fcutrecht verplicht om de seizoenkaarthouders andere plaatsen aan te bieden aangezien er niemand word vervolgd.
dus als je niet weet waar je over praat doe het dan niet

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren