Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax plukt toptalent weg bij AZ: ‘Diep in mijn hart altijd Ajax-fan’

Laatste update:

Teun Bijleveld vervolgt zijn nog prille voetballoopbaan bij Ajax. De negentienjarige middenvelder komt over van AZ en heeft in Amsterdam een contract getekend van twee seizoenen. In de verbintenis is een optie voor nog een seizoen opgenomen.

De in Amstelveen geboren jeugdinternational sluit komend seizoen aan bij de selectie van Jong Ajax. Dat maakt de verliezend Europa League-finalist donderdag bekend via de officiële kanalen. Bijleveld tekende vorig jaar nog zijn eerste contract bij AZ, maar kiest toch voor een overstap naar Ajax.

De middenvelder maakte vorig seizoen al zijn debuut bij Jong AZ. “Ik voel me ontzettend blij en vereerd dat ik bij Ajax mag gaan spelen”, laat Bijleveld weten op de website van Ajax. “Ik heb met veel plezier bij AZ gevoetbald, maar was diep in mijn hart altijd Ajax-fan. Mooi dat ik dat nu mag uitdragen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat had hij eerder moeten aangeven dan had AZ geen tijd en energie in je gestoken. Nog meer talenten die bij de eerste beste aanbieding willen vertrekken? Mzzl en tot nooit meer ziens!

15 juni 2017 om 15:51

Leuk verhaal maar hij was gewoon transfervrij.

15 juni 2017 om 15:55

Hij en schouten konden beide tekenen om vervolgens voor jong AZ te spelen in de Jupiler

15 juni 2017 om 15:56

Joh, dat weet 1az1 ook wel. Als hij een contract had kan hij niet weg. Maar loyaal naar AZ is anders.

15 juni 2017 om 16:03

Loyaliteit en het moderne voetbal gaan helaas niet meer samen. Verder mag deze jongen toch gewoon zijn eigen keus bepalen als hij transfervrij is? Zo werkt het nou eenmaal.

15 juni 2017 om 16:05

Clubs bieden spelers die al jaren bij de club zitten toch ook niet altijd een nieuw contract aan.

15 juni 2017 om 16:10

Volgens Ajaxshowtime had hij wel een aanbieding van AZ gehad. Natuurlijk is hij vrij om naar Ajax te gaan. Maar loyaal naar AZ is het niet. Snap de reactie van 1az1 prima. Verder neem ik aan dat dit voorlopig een gokje is om Jong Ajax op te vullen.

15 juni 2017 om 16:18

Loyaal? Volgens de tekst kreeg hij verleden jaar een jaar contractje aangeboden bij AZ. Dan is het toch niet raar dat hij een jaar later weggaat?

15 juni 2017 om 16:19

Ik denk dat het vooral gaat on het feit dat er het woordje "ajax" staat. Was hij naar pak 'm beet FC Groningen gegaan, boeit het 9 van de 10 niemand wat. En wat is loyaal. Moeten alle spelers waarvan het contract afloopt verplicht bijtekenen? Dus ook als AZ van die spelers af wil? Zou een drukke bedoeling worden.

15 juni 2017 om 17:44

Loyale voetballers spelen allemaal al in de top en niet bij az of ajax.
Als er genoeg geboden word over een paar jaar is hij ook bij ajax weg.
Zo is het in Nederland en zo zal het blijven.

15 juni 2017 om 15:58

Niet zo zuur reageren, hij heeft de kans aangegrepen om zich in de kijker te spelen en dat heeft hij blijkbaar goed gedaan. Nu gaat hij bij zijn favoriete club spelen en daar is niets mis mee. Overigens staat er nog talent van AZ in de belangstelling, weet alleen zijn naam niet meer. Volgende keer bewandeld een speler de omgekeerde weg

Toptalent die op zijn 19e nog niet eens zijn debuut voor AZ heeft gemaakt. Zo'n bijzondere speler voor de toekomst is deze jongen nu ook weer niet. Wellicht bruikbaar voor Jong Ajax en wellicht dat hij nog kan doorgroeien naar het niveau van het eerste, maar dat maakt hem geen toptalent.

15 juni 2017 om 16:53

Precies dit. Als je 19'ben en je heb je debuut niet gemaakt bij respectievelijk az dan weet ik het ook niet.
Vraag me daarbij dus ook af wat Ajax ermee moet. Is dit puur voor de breedte voor de julilerleauge

15 juni 2017 om 17:13

Inderdaad, ik had precies dezelfde gedachten. En heeft Ajax geen eigen jeugd die op die positie kan spelen? Deze jongen is meer voor de breedte gehaald.

15 juni 2017 om 17:44

Geen creatieve middenvelder na vertrek van Peeters naar Real Madrid paar jaar geleden, Antonucci gehaald die dan afgelopen winter naar Monaco is gegaan en Nouri die nu bij eerste zit. Volgende creativiteit op het middenveld is was vorig jaar nog speelgerechtigd in de o17 (zal dan Jensen, de la Vega of Szabolcs zijn hopelijk) dusja, lijkt me een speler die gehaald is om die periode in Jong Ajax te overbruggen en als hij meevalt valt hij mee. Ik verwacht hem zodoende ook al aardig wat wedstrijden in de basis samen met Eiting en positie ernaast zal gaan tussen Bay (na blessure gewoon niet goed, als dit niet zijn jaar zal worden is het klaar denk ik) , Dani de Wit (Niet kapot van, wel hele nuttige speler) en Noa Lang (verwacht dat ze hem doorschuiven) waarmee je toch weer een degelijk middenveld op kan stellen dat vrij compleet is.

19 jaar en vorig seizoen je debuut in jong AZ? Misschien kan het woordje Top dan worden weggelaten?

1 woord voor dit soort mensen: verrader. Wat mij betreft mag je altijd en overal van welke club veranderen dan ook alleen om nou een jaar na je 1ste contract weg te gaan, dat vind ik onrespectvol naar AZ. Gelukkig zijn alle echte toptalenten gebleven: Boadu, Schendelaar, Druijf etc.

15 juni 2017 om 15:50

Misschien is dit wel met goedkeuring van AZ, aangezien ik nergens lees iets over een transfersom. Of had hij maar een contract getekend voor een jaar bij AZ, dan is hij natuurlijk vrij om over te stappen naar een andere club.

15 juni 2017 om 20:54

Hij heeft verleden jaar een contract voor een jaar getekend. AZ had kennelijk grote twijfels.

15 juni 2017 om 15:52

Zijn contract liep tot medio 2017.. Is dus transfervrij..

15 juni 2017 om 16:00

Transfervrij, dus waar hebben we het over.
Of er andersom geen spelers binnenwandelen bij AZ ??

Kom op zeg ! Het gaat hier over een jeugdspeler van 19 jaar die net zijn debuut gemaakt heeft bij jong-AZ. Als het zo'n topper was geweest, was hij al betrokken geweest bij het eerste van Az...

15 juni 2017 om 16:01

1 woord voor jouw reactie: sneu

Dan had AZ hem maar een langer contract moeten geven of eerder verlengen maar blijkbaar is het toch niet zo'n toptalent als dit artikel ons wil doen geloven anders had AZ echt wel ingegrepen i.p.v. hem transfervrij laten vertrekken.

Het is respectloos, onrespectvol is geen woord.

15 juni 2017 om 18:12

Dus je krijgt op je 18e eindelijk een contract en dat is dan voor een schamel jaartje. Vervolgens kies je voor een stapje hoger en ben je een verrader. Duidelijk!

18 jarigen mag je voor vijf jaar vastleggen; dat weet je toch, hoop ik?

Goeie aanwinst, want we hadden nog niet zoveel middenvelders...

Ik geloof niet dat dit nou echt een aanwinst is voor Ajax. Ken deze speler niet, maar als het echt zo'n toptalent was dan had hij al wel minuten gemaakt voor het eerste van AZ.

Zoveel negativiteit naar een jongen die altijd Ajax fan is geweest en nu eindelijk zijn kans krijgt om daar te spelen. Het is jammer voor AZ maar die zullen wel een vergoeding krijgen. Als ik ooit de kans kreeg om voor Ajax te spelen zou ik ook gelijk mijn spullen pakken.

15 juni 2017 om 20:55

Az wilde hem verleden jaar maar voor een jaar vastleggen voor het tweede elftal, ze hadden niet zoveel vertrouwen in hem. Er zal dus niet zoveel vergoeding betaald worden.

Ik moest even kotsen toen ik de titel las. Als Feyenoord hem had opgepikt dan was ie waarschijnlijk al jaren Feyenoord-fan. Vind het ook vrij opmerkelijk dat Ajax het ziet zitten in een speler die het bij AZ nog niet tot de hoofdmacht heeft geschopt op z'n negentiende, maar misschien word ik positief verrast.

15 juni 2017 om 16:14

Amstelveen, dat grenst aan Amsterdam. Lijkt me heel sterk dat je dan Feyenoord supporter bent

15 juni 2017 om 16:18

Nee hoor, dat kan prima. Ik gaf trouwens slechts een voorbeeld. Maar ongeacht waar hij vandaan komt: dit zijn van die loze uitspraken die altijd gedaan worden voor de supporters.

15 juni 2017 om 16:26

Hoezo ongeacht waar hij vandaan komt maar dan wel zeggen dat dit soort uitspraken altijd gedaan worden? Als je uit de regio komt is het waarschijnlijk wat hij zegt en daarbij ken jij hem niet dus stop met oordelen. Hij is transfervrij en kiest voor Ajax en zegt dat hij fan is van jongs af aan. Maak je niet zo druk.

15 juni 2017 om 18:55

Ik hoef die jongen ook niet te kennen om een mening over hem te hebben Het laatste wat ik doe is stoppen met oordelen omdat ene Thamike dat mij beveelt.

Als je denkt dat iedereen uit de regio Amsterdam supporter is van Ajax, vind ik je wel een beetje dom. Hoe dan ook: het blijft een wat loze uitspraak van zo'n knul, hij had het namelijk nooit geroepen als hij nu nog bij AZ zat. Duidelijk dat ie even wilde scoren bij de fans.

Dit lijkt me meer opvulling dan dat hij echt een toptalent is, dan had AZ m niet zo makkelijk laten lopen. Neemt niet weg dat ie het goed doet, op zijn 19e bij zijn favo club, kan niet iedereen zeggen

toptalent maar precies 1 volledige wedstrijd voor jong AZ ? Meer een jeugd speller zoals hundred andere. De kans is groot dat hij de doorbraak niet maakt bij Ajax.

15 juni 2017 om 17:48

Ik verwacht ook niet dat hij doorbreekt, gewoon een goedkoop alternatief om het gat dat is gevallen na vertrek van Peeters en Antonucci op te vangen tot Jensen/De la Vega/ Szabolcs (zie in hem een creatieve Middenvelder) klaar zijn om in Jong Ajax te spelen. Spelers voor 6 en 8 zijn er normaal wel elk jaar in overvloed maar een creatieve speler met een killerpass een stuk minder, in vrijwel alle teams (muv waar Unuvar speelt) missen ze zo'n speler die elke wedstrijd opnieuw met dribbels en slimme steekpassjes vanuit het middenveld de spits 2x per wedstrijd alleen voor de keeper zit.

Een toptalent van 19 die ik alleen van naam ken is geen toptalent. Maar Ajax heeft er weer een eigen jeugdproduct bij voor de eigen beloftes en AZ weer een speler minder die liever elders speelt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren