Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax neemt maatregelen: Mislintat niet langer welkom bij wedstrijden in de ArenA

Laatste update:

Sven Mislintat zal bij wedstrijden van Ajax in de Johan Cruijff ArenA niet langer op de tribune te zien zijn. Dat is een van de maatregelen die Ajax heeft genomen naar aanleiding van het onderzoek dat loopt tegen de directeur voetbalzaken. Voorzitter van de Raad van Commissarissen, Pier Eringa, maakte woensdag tijdens de Algemene Leden Vergadering bekend dat Mislintat voorlopig uit de schijnwerpers wordt gehouden.

Mike Verweij schrijft in De Telegraaf dat de opmerking van Eringa om Mislintat te weren uit de ArenA tot hoongelach leidde bij de aanwezigen. "Omdat de leden betwijfelen of de RvC-voorzitter die woorden kan waarmaken", voegt de clubwatcher eraan toe. Donderdagavond speelt Ajax weer een thuiswedstrijd. Dan is in de ArenA Olympique Marseille de tegenstander in de Europa League.

Eringa gaat niet mee in het verzoek van de leden van Ajax om Mislintat te schorsen. De voorzitter van de RvC kiest er dus voor om hem in de luwte door te laten werken. Verweij schrijft dat de Raad van Commissarissen van Ajax 'worstelt' met de zaak-Mislintat. Het orgaan wordt onder meer verweten dat het zijn onderzoeksplicht verzuimd heeft voor de aanstelling van de Duitser.

Ajax zit na de onthullingen van de NOS over de verdachte transfer van Borna Sosa in een lastig parket. Volgens Joost Quant, arbeidsrechtadvocaat en thuis in voetbalgerelateerde zaken, zou Ajax er beter aan doen om Mislintat gedurende het onderzoek te schorsen. "Je kunt hier niet te lang mee wachten, dan verspeel je het recht om iemand alsnog op staande voet te ontslaan als na onderzoek blijkt dat hij inderdaad onrechtmatig heeft gehandeld. Dat noem je de onverwijldheidseis", aldus Quant tegenover De Telegraaf.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Zo dat zal 'm leren. Hopelijk pakken ze dan ook z'n ESPN abonnement af, dan kan hij echt niks meer zien!

21 september 2023 om 12:05

En de kabel en glasvezel doorknippen zodat hij ook de Europese wedstrijden niet kan zien!

21 september 2023 om 12:53

Wellicht kan hij via Matchmetrics de wedstrijd(statistieken) volgen

21 september 2023 om 13:08

Echt pijnlijk dit voor alle Ajacieden. Ik kan echt lachen om alle grappen, maar wat er de afgelopen dagen aan berichtgeving naar buiten is gekomen, stemt me echt verdrietig. Mijn club, onze club op alle niveaus naar de klote. Het wordt een lang seizoen…

21 september 2023 om 13:13

Op z'n aankopen gelet heb ik niet de indruk dat Mislintat ooit goed heeft kunnen zien.

21 september 2023 om 13:15

@zidanevdijmond, Ja, eens.

Ik merk bij mijzelf dat ik tot pak m weg 2 weken geleden zoiets had van 'geef de spelers en staf een paar maanden de tijd. Dan komt het wel goed'. Nu merk ik echter dat ik de situatie gewoonweg eng vindt en vrees voor de prestaties van Ajax in de (nabije) toekomst.

Die wanhoop leidt bij mij en een hoop anderen tot de sarcastische, en soms grappige, opmerkingen. Zoals op een ander forum werd geschreven: het licht aan het eind van de tunnel is een trein.

Een grote schoonmaak lijkt het beste, maar in het algemeen zullen mensen in een machtspositie (lees de RvC, directie) er alles aan doen om die macht te behouden. Zij gaan dus niet (gemakkelijk) weg.



21 september 2023 om 12:06

Haha ja dit is echt weer zo'n maatregel waarvan je denkt: Dan kun je net zo goed niets doen.

Lijkt me persoonlijk zorgelijker dat zo iemand op de achtergrond wel aan het werk blijft en aan knoppen blijft draaien, dan dat hij op de tribune een wedstrijdje zit te kijken.

Maatregel voor de buhne dit.

21 september 2023 om 12:19

@Bizzlad

In afwachting van het onderzoek iemand door laten werken is geheel volgens de rechtspraak in Nederland: onschuldig tot schuldig bewezen is. Hoeveel mensen roepen nu wel niet dat ze bij Overmars rustiger aan hadden moeten doen?

Hij word onderzocht door een extern bureau, en op basis van de uitslag zullen conclusies getrokken worden.

Wat nu als blijkt uit het onderzoek dat Mislintat niets verkeerds heeft gedaan en gewoon zijn netwerk gebruikt heeft voor deze transfer? En dat er met de andere transfers ook niets mis is?

(Sosa is in mijn ogen een sterke aankoop voor 8 miljoen)

Dit is de enige juiste oplossing in mijn ogen..

21 september 2023 om 12:29

Nee schorsen is de enige juiste beslissing. Tijdelijk zijn werkzaamheden neerleggen ten tijde van een onderzoek is niet alleen gebruikelijk maar ook wenselijk.

Als hij doorwerkt kan hij eventueel onderzoek frustreren of andere belangrijke informatie wellicht laten verdwijnen.

Als blijkt dat er niets aan de hand is kan hij gewoon zijn werkzaamheden hervatten. Als blijkt dat er wel wat aan de hand is staat Ajax juridisch heel sterk en kunnen ze hem op staande voet ontslaan.

Onschuldig tot tegendeel bewezen heeft ook goed gewerkt met Promes en heeft Ajax ook zeer veel reputatie schade opgeleverd.

21 september 2023 om 12:32

Onschuldig tot anders bewezen is, ben ik helemaal met je eens.
Maar het is al bewezen dat er een deal is gesloten via een klein aandeel houder van Sven's bedrijf, wat hij niet gemeld heeft terwijl hij die plicht wel had.
Dat is echt meer dan genoeg reden om iemand iig tijdelijk op non-actief te stellen totdat onderzocht is of er ook daadwerkelijk iets mis is met die deal, of dat Sven alleen "vergeten" is aan zijn meldplicht te voldoen en een tik op de vingers voldoende is.

21 september 2023 om 12:35

Bizzlad, maar had hij daadwerkelijk die plicht of is dit is wat Ajax moet inzien en dat dan kan aankaarten dat ze dat niet willen?

21 september 2023 om 12:39

Je bent volgens de regels van de Uefa verplicht om dit soort dingen te melden. Dus ja, hij was daadwerkelijk verplicht.

21 september 2023 om 12:40

Ergens wel grappig dat het nu om de aankoop van sosa gaat. Dat was juist een speler waar veel mensen wel blij van werden en ook niet belachelijk veel voor betaald is.
Er zijn andere spelers voor veel vreemdere bedragen aangetrokken voor posities die niet nodig leken.

21 september 2023 om 12:51

Ben niet op de hoogte van deze regel van de UEFA, waar is deze te vinden? En dan iets specifieker dan “op de site van de uefa”…

21 september 2023 om 12:53

nou ik zit in het arbeidsrecht en iemand schorsen gedurende een onderzoek is heel normaal

21 september 2023 om 12:58

Geen idee, zijn andere transfers worden nu ook onderzocht. Normaliter wordt je tijdelijk geschorst van je werkzaamheden. Nu heeft hij de gelegenheid om berichten op zijn Nokia te deleten.

De RvC zal ook fouten hebben gemaakt en zullen ook 1 en ander het liefst in de doofpot stoppen. Deze maatregel is nu voor de b:uhne. I.p.v. op de tribune, kan hij de wedstrijd vanuit een skybox met de daarbij behorende luxe volgen.

De mensen die nu roepen dat Overmars nooit ontslagen had mogen worden vinden de prestaties belangrijker dan het morele. In een situatie dat Ajax in brand staat hadden ze hem 20 verkrachtingen en 5 moorden nog vergeven. Ajax is heilig. Bij elke club lopen dat soort gasten rond en ik heb die periode ook gehad dat Feyenoord een groot onderdeel van mijn leven was. Hopelijk komt uiteindelijk een ieder tot de conclusie dat voetbal maar bijzaak is. Ook in Amsterdam komt het uiteindelijk weer goed. Ergens begin jaren '90 ging het ook fucking slecht met Ajax, paar jaar later won men de CL.

21 september 2023 om 13:19

Lijkt mij dat hij ook niet in een skybox zit als hij niet welkom is op wedstrijd dagen.

21 september 2023 om 18:17

In veel gevallen zelfs gebruikelijk. Maar dat ze er bij ajax mee worstelen snap ik wel want ze zijn bang dat door hun nalatigheid het hoofd ook op het hakblok gaat komen.

21 september 2023 om 12:14

Het is eerder een beloning als je dit zooitje ongeregeld niet meer hoeft te bekijken

21 september 2023 om 12:17

geen fan van Mislinitat maar Ajax speelt wel smerig spelletje op deze manier ontsla gewoon die man dan inplaats van nu opzichtig naar een reden zoeken.

21 september 2023 om 12:31

Dat kan dus niet. Je kunt niet zomaar iemand ontslaan. Gelukkig bestaat er ook nog zoiets als arbeidsrecht en zul je een goede reden moeten hebben. Staande voet kan alleen als er zeer zware omstandigheden aan ten grondslag liggen. En anders kost ontslaan Ajax de hoofdprijs. Dus dat Ajax dit zorgvuldig wil doen snap ik wel. Alleen ze kunnen hem beter tijdelijk schorsen tot er duidelijkheid is.

21 september 2023 om 12:55

Ik hoop voor ajax dat ze de rapporten van het headhunterskantoor waar zijn naam uit kwam nog bewaard hebben. Anders kunnen ze opnieuw beginnen en duurt het weer een jaar voor ze een nieuwe td hebben, mits hij inderdaad de regels overtreden heeft. Lijkt er wel op maar wij weten niet wat er allemaal besproken was en met wie.

21 september 2023 om 13:51

Ajax kan beter niet meer met headhunter kantoren in zee gaan, zoals gebleken is. Voetbalmensen hun netwerk laten gebruiken werkt beter in de voetbalwereld. Maar ja, moet je wel voetbalmensen in je organisatie hebben. Sowieso moet je mensen die alles gooien op data heel, heel ver buiten je stadion houden. Data mag ondersteunend zijn, maar moet zeker niet leidend zijn.

21 september 2023 om 12:33

Hopen dat ie ook geen 2e Bundesliga meer kan ontvangen dan.

21 september 2023 om 13:12

Tja, je kunt er cynisch over doen (en als Ajax-fan wordt je ook cynisch van alle chaos). Maar gezien het onderzoek zelf nog loopt is dit geen vreemde beslissing.

Of Mislintat nu fout zat of niet, zowel bij de media als de fans is hij de gebeten hond. Dan is het gewoon slim om even je gezicht niet te laten zien

21 september 2023 om 14:10

Ik denk merendeels, dat het meer gaat om scheve gezichten en het boeh geroep van supporters. Ze nemen hem met dit besluit ook in bescherming, want hij is nu echt het mikpunt. Terwijl ik hem niets kwalijk neem. Ajax heeft hem zelf in dienst genomen en hebben hem de vrijheid gegeven.Ik laat mijn kind toch ook niet oppassen door een kinderlokker?🤷🏾‍♂️Ze hebben zichzelf in hun vinger gesneden en mogen zelf in de spiegel kijken om de schuldigen aan te wijzen en niet Mislintat.

Zou er dan toch iets aan de hand zijn?

Ik ben toch benieuwd hoe dit afloopt. Het onderzoek kon nog wel een tijdje duren.
In principe kan hij zijn werkzaamheden nog uitvoeren dan.

21 september 2023 om 11:59

Ja, er is iets aan de hand en daarom wordt een onderzoek gestart..

21 september 2023 om 12:00

Ja ik bedoel, zal er dan ook daadwerkelijk iets zijn wat niet klopt.
Zo bedoel ik het.

21 september 2023 om 12:04

Als het echt zo zou zijn dan moet Ajax hem op staande voet ontslaan.
Wat mij vaak opvalt is waarom rijke mensen alleen maar rijker willen worden en dat op onterechte manieren zoals de belasting ontduiken enz waarom? Ze zijn al stinkend rijk

21 september 2023 om 12:06

@mitchajax020, ja dat is ook een mooie discussie.
Ik denk dat daar echt ook een hele uitdaging ligt om alles meer gelijk te trekken

21 september 2023 om 12:18

Staande voet is nu wel aan de late kant; het idee van staande voet is per direct en het direct is nu voorbij.
Gewoon op non-actief hangende het onderzoek was in dit geval wel logisch geweest en als de uitkomst voor Sven negatief is zal je hem moeten ontslaan vanwegen ernstig verwijtbaar handelen.

Wat betreft dat rijk verhaal, ik snap er ook nooit ene zak van waarom ze dat doen. Maarja blijkbaar zijn ze diep ongelukkig en verslaafd ofzo.
Merkte aan mezelf vroeger dat ik altijd wel meer wilde en ondertussen vind ik het wel best, ik heb echt genoeg geld.

21 september 2023 om 12:06

Ik vind dit toch een gewaagde uitspraak van je Prem, maar ik sluit het zeker niet uit.

21 september 2023 om 12:11

Hiermee moet gewoon zorgvuldig worden omgegaan. Ajax kan zich niet permitteren dit niet serieus en grondig te onderzoeken. Dat staat los vd schuldvraag.

21 september 2023 om 13:02

Mislintat werkt mee om alle documenten die hij heeft in te leveren. Als hij wat achter zou houden dan zou hij wel moeilijker doen.

Los van wat de uitkomst uit het onderzoek is, kun je deze man toch niet behouden? Deze breuk lijkt me niet te lijmen.

21 september 2023 om 12:12

Welke breuk?

Een breuk welke de telegraaf te pas en te onpas probeert creeren? Als er sprake is van onschuld, waarom zou die dan niet meer te behouden zijn?

Omdat paar journalisten en wat slappe oud-spelers die alleen maar achteraf praten minder toegang krijgen tot wat er bij Ajax in de bestuurskamer en op technisch vlak gebeurt? Het halen van een aantal talenten is altijd risicovol, maar om na 3 wedstrijden iedereen al ongeschikt te verklaren is onzin. Dat de rest van het elftal al ontzettend matig was vorig seizoen wordt door de mensen hier snel vergeten, maar dit is wat je krijgt als je je sterkhouders verkoopt en je probeert een paar spelers in te passen...

Steijn probeert ook zijn straatje schoon te vegen, maar die is toch zelf met Mislintat in zee gegaan vorig seizoen? Toen heeft hij het toch ook over zijn voetbal, scoutings en methodologie gehad? Nu ineens heel verbaasd spelen te zijn, is beetje flauw.

21 september 2023 om 12:35

Niet alleen de Telegraaf, ook het AD, NRC, Voetbal International en NOS. Dit is niet zomaar even een krantje die boos is omdat ze geen toegang meer krijgen. Hier is echt wel iets aan de hand. Dat jij de Telegraaf niet zo prettig vindt wil niet zeggen dat de andere media ook onzin schrijven.

En volgens mij heeft Mislintat juist zelf een aantal sterkhouders verkocht of zelfs transfervrij laten gaan. Je moet wel stekeblind zijn om niet te dat Mislintat er een zootje van heeft gemaakt.

21 september 2023 om 14:06

Er is wel degelijk een vertrouwensbreuk lijkt mij. Als je TD met zulke deals in verband wordt gebracht is het vertrouwen in hem zeker geschaad. Dat staat los van het feit dat een paar kranten tegen zijn komst zijn en hem sinds dag 1 al tegen werken.

En dan even over het geschikt of ongeschikt zijn van hem als TD wat je aankaart. ''het halen van een aantal talenten is altijd risicovol, maar om na 3 wedstrijden iedereen al ongeschikt te verklaren is onzin''. Het is toch zijn taak om hier een balans in te maken? Wetende dat je kern van het elftal weg is gegaan. Je ziet aan alles dat hij een scout is, en hij zal echt wel een goede scout zijn, maar om een selectie te bouwen heb je toch andere kwaliteiten nodig dan een goed oog voor talent. Normaal zou hij deze 12 spelers aandragen aan een TD, die er vervolgens 2/3 zal kopen.

Dat van Steijn is inderdaad niet erg sterk, maar als ik de berichtgeving moet geloven wil Mislintat na drie wedsdtijden van hem af. Die heeft hem ook gekozen volgens mij, hij is toch ook in zee gegaan met Steijn?

Sjonge jonge, ga voor die man staan omdat je vind dat het wel kan, of gooi hem eruit als je van mening bent dat het niet kan, maar dit is wel enorm slappe hap.

21 september 2023 om 12:01

Haha, wij hebben dezelfde mening. Hopelijk heeft Kroes een stevigere aanpak, want de zachte eieren die er nu zitten...

21 september 2023 om 12:07

Dus ze moeten beslissingen nemen zonder dat ze het fijne er van weten? Lekker ontslaan en dan blijkt dat hij onschuldig is (wat ik ernstig betwijfel) of lekker laten zitten en blijkt dat hij er uiteindelijk aan heeft verdient?

Ze moeten hem gewoon schorsen voor onbepaalde tijd. Drukste periode is toch voorbij

21 september 2023 om 12:14

Nou ja je kan dit op meerdere manieren opvatten toch, in de titel staat maatregelen en niet welkom, en verder in de tekst hebben ze het over uit de schijnwerpers houden. Zit toch wel een verschil in imo.

21 september 2023 om 12:16

Dus je moet beslissen terwijl ze nog niets weten van wat er echt gebeurd is? Mensen reageren echt uit emotie en willen daar naar handelen. Zo werkt het niet. Iemand eruit gooien op basis van dingen die in de media zijn verschenen slaat nergens op. Daarom wordt er eerst een onderzoek gedaan. Wat volkomen logisch is. Dat hij nu niet op de tribune gaat zitten bij wedstrijden is ook gewoon een logisch besluit.

Je kan wel iemand schorsen tot het onderzoek is afgerond en dan handelen naar wat er uit komt.

21 september 2023 om 12:27

"je kan wel iemand schorsen tot het onderzoek is afgerond en dan handelen naar wat er uit komt."

Precies dit....maar dat doen ze dus niet. Ze houden hem alleen weg uit het publieke oog. Schijnmaatregel dus.

Eens dat je niet nu al een oordeel moet vellen omdat er eerst meer feiten boven tafel moeten komen. Maar feitelijk is al wel vast gesteld dat hij een deal heeft gesloten waarbij een klein aandeelhouder van zijn bedrijf betrokken was, zonder dit te melden binnen Ajax, terwijl wel staat vastgelegd dat hij hiervoor een meld plicht heeft binnen Ajax. Dat alleen al lijkt me reden genoeg om te zeggen: Beste Sven, zolang het onderzoek naar de details van deze deal loopt, kan je ff lekker thuis blijven. Nu laten ze hem eigenlijk gewoon door werken....dat vind ik best opmerkelijk.

21 september 2023 om 12:37

Schorsen is inderdaad de beste optie, maar dat durven ze niet. Want ze zijn als de dood dat de RVC zelf haar controle plicht niet goed heeft uitgevoerd waardoor er dan ook koppen moeten rollen binnen de RVC. Aangezien al die gasten verliefd zijn op het pluche kopen ze nu tijd om met een alternatieve oplossing te komen zodat ze zelf ook kunnen blijven zitten.

21 september 2023 om 12:24

Of, als je twijfelt stel je hem op non-actief hangende het onderzoek. Want in theorie creëer je nu de stiuatie dat als Mislintat inderdaad met belangenverstrengeling heeft gehandeld, hij nog vrolijk enkele weken of maanden door kan gaan met die praktijken zolang het onderzoek loopt.

21 september 2023 om 15:55

Eens Fokke. Of je beschermt hem of je zet hem op non actief. Niet zoiets half slachtigs. Beetje een non-keuze.

Zet Mislintat dan gewoon op non-actief. Sta achter je technisch directeur of werk (tijdelijk) niet meer samen. Dit zijn halfbakken maatregelen.

Dit is echt een onzin maatregel, echt geen idee wat je hiermee denkt te bereiken. Schors hem dan gewoon tijdelijk totdat het onderzoek compleet is.

21 september 2023 om 12:09

Ik begrijp het wel. Als hij gespot wordt (en dat gebeurt) dan reageren de supporters daarop. Daarnaast leidt dit alleen maar af van de wedstrijd. Dat kan Ajax niet gebruiken lijkt mij. Dus logisch dat ze hem uit de wind houden.

21 september 2023 om 12:12

Onzin? Je snapt toch dat alle aandacht dan naar hem uit gaat? Dan zitten we anderhalf uur lang naar een camera op mislintat te kijken en de supporters die vooral met hem bezig zijn. Dit is een heel logisch besluit.

21 september 2023 om 12:46

Denk niet echt dat dit nodig is. Mislintat durft denk ik niet meer te verschijnen voordat hij openheid van zaken geeft.
Wel leuk trouwens zo'n camera en dan op het grote scherm. Hebben wij ook nog wat leuks om naar te kijken

Zal Van der Vaart wel blij mee zijn. Die was vrij pissig over het feit dat-ie zo onderuit gezakt zat.

21 september 2023 om 14:30

Keertje naar de kapper en netjes scheren zou een directeur ook niet misstaan. Hij ziet er uit als een overrijpe bralbal.

21 september 2023 om 14:31

In mijn ogen kan je er ook niet zo bij zitten als TD van Ajax. Wat vind jij?

21 september 2023 om 15:21

Ach zolang je wint, kan dat prima. Ik vind die hele Mislintat er niet uit zien met z'n geblondeerde haar, maar om iemand daar op af te rekenen, meh.

Volgens mij is het niet zo dat Mislintat "niet meer welkom" is in de Arena, maar dat de RvC hem heeft verzocht zijn werkzaamheden voort te zetten "buiten het zicht". Dat betekent inderdaad dat hij - mede voor zijn eigen bestwil - niet meer tijdens thuiswedstrijden in het publieke deel van de Arena moet verschijnen, maar dat geldt ook voor De Toekomst of voor de media.

In feite neemt de RvC niet alleen zichzelf maar ook Mislintat op deze manier in bescherming. Verstandig.



Zelfs al zou uit het onderzoek blijken dat er niks verkeerds is gedaan kunnen Ajax en Mislintat toch sowieso niet met elkaar verder? Dit lijkt me ongeacht de uitkomst een onwerkbare situatie en het lijkt me nu slechts een kwestie van tijd voordat de breuk definitief is.

21 september 2023 om 12:39



Hoezo zouden ze niet verder kunnen als dat blijkt? Enige reden dat sommige mensen dat denken is door al die artikelen die verschijnen die vrijwel hetzelfde zeggen maar dan in een andere vorm.

Maar als je naar de feiten kijkt als geheel dan wordt deze hele situatie echt gigantisch opgeblazen. Ja, er wordt onderzoek gedaan en dat is goed, maar bij een normaal bedrijf zou dat gwn achter gesloten deuren gebeuren en dan hoor je er iets over als blijkt dat een regel is overtreden oid. Nu wordt dit iedere dag besproken in de media terwijl het onderzoek zou kunnen uitwijzen dat hij geen overduidelijke regels heeft overtreden, of dat het een menselijke fout van iemand zonder kwade intenties die niet gewend is bij een beursgenoteerde onderneming te werken, waarvoor een waarschuwing oid ook gewoon toepasselijk zou kunnen zijn ipv een ontslag.

Een knap staaltje iemand het hand boven het hoofd houden dit.

Zijn ze bij de RvC nou echt zo achterlijk of doen ze alsof?
Door Mislintat de hand boven het hoofd te houden ontkom je er niet aan dat de RvC in diens val wordt meegetrokken

Die zal binnenkort wel ontslagen worden. Ongeacht het resultaat van het onderzoek dat loopt, kan je hem toch sowieso al niet meer behouden? Zal een gekke situatie ontstaan, die sowieso al niet heel goed was voordat dit allemaal naar buitenkwam. Mislintat en Steijn zullen beide op korte termijn ontslagen worden verwacht ik: Mislintat is volledig zijn eigen koers gaan varen en heeft schijnbaar meer transfers bij Ajax gedaan, buiten Sosa, waar zijn bedrijf waarschijnlijk mee te maken had en ook op financieel gebied en Steijn kan hier in principe weinig aan doen.

Enigste punten van kritiek op Steijn vind ik persoonlijk dat ik wel het idee heb dat er tactisch te weinig van hem afkomt, maar ook dat hij in de afgelopen weken uitspraken over Mislintat (hij heeft gelijk hoor over dat Mislintat volledig zijn eigen weg is gegaan, alleen helpt het niet om het zo de wereld in te gooien) heeft gedaan en is in de afgelopen weken meerdere keren kritisch in de media tegenover verschillende spelers geweest. Nou moet ik zeggen dat ik vind dat het ook wel moet kunnen, maar waren gewoon bepaalde dingen die hij zei over spelers die niet handig waren die je dan volgens mij beter binnenkamers moet bespreken met de speler of spelers in kwestie.

Maar Steijn is gewoon in een wespennest ingestapt en trekt aan een dood paard. Aan vele dingen bij Ajax kan hij gewoon niets doen en in dat opzicht is het zonde en verwacht ik dat hij misschien na het weekend ontslagen zal worden en anders verwacht ik het over ongeveer 4 à 5 weken als Ajax de reeks wedstrijden tegen AZ thuis, FC Utrecht uit, Brighton uit en PSV uit gehad zal hebben. Hoe jammer ik het ook vind voor Steijn; een ding weet ik wel zeker, en dat is dat ik er echt vanuit ga dat hij dit seizoen niet zal afmaken als hoofdcoach bij Ajax.

21 september 2023 om 12:11

Opportunistisch als ik ben ga ik ervan uit dat de puzzel in elkaar valt en we vanavond OM oprollen met een nulletje of 4. En zondag is Feyenoord ook voor ons. Een keihard overwinning met 3-4 goals verschil. Iedereen de mond gesnoerd en Steijn gered. Als supporter kan immers niets anders doen dan hopen dat dit voorbij trekt.

21 september 2023 om 12:33

Begrijp je gevoel helemaal.Hebben we als feyenoord supporters ook gehad tot twee jaar terug.Je moet altijd blijven hopen.De zon gaat altijd wel weer schijnen.Het is alleen te hopen voor jullie dat dit sneller gebeurd dan bij ons.Moet wel eerlijk zeggen als feyenoord supporter dat het ook wel dubbel is ,aan de ene kant kan ik een glimlach niet onderdrukken als ik allemaal lees wat er voorbij komt maar het is ook wel klote omdat ik weet wat het met je als supporter doet

21 september 2023 om 14:46

Ik zie hem ook niet heel lang blijven, maar dat staat los van deze situatie en hangt meer samen met de resultaten en de komst van Kroes die het kennelijk niet in hem ziet zitten.

Ik denk dat als Ajax boven aan had gestaan deze situatie een storm in een glas water was geworden op basis van wat er nu ligt. Met de huidige kennis heeft hij zelf niets aan die transfers verdient en het is niet verboden om een speler te vragen naar een andere makelaar over te stappen (en het gebeurt ook vaak genoeg).

Steijn zit zeker niet in een makkelijke situatie, al vind ik wel dat hij ook fouten heeft gemaakt. Bij voorbeeld door tegen twente te starten met 4 spelers die pas net bij de club waren en, mede door de interland periode, pas 3 of 4 keer mee hadden getraind. Uit de groep spelers Gorter, Hato, Salah-Eddine, Rensch, Tahirovic, vd Boomen, Taylor, Bergwijn, Berghuis, Brobbey, Godts, en eventueel een paar talenten als Vos, en Hlynsson had je best 9 of 10 namen kunnen halen die wel de hele voorbereiding mee hebben gedaan. Natuurlijk geen wereld elftal, en dan kun je ook verliezen, maar van het complete gebrek aan automatismen wat ze tegen twente lieten zien zou in die groep geen sprake mogen zijn.

Die Mislintat heeft al een aardig dossier met verschillende artikelen hier op VZ 😀

Persoonlijk zou ik het verstandig vinden dat deze man zichzelf niet in de buurt van de Arena/Toekomst laat zien. Ik kan me indenken dat er supporters zijn, die deze man niet meer kunnen luchten of zien. En ben dus bang voor zijn veiligheid. Hoe triest dat ook is .

Volgens mij is dit meer een geval van beter dat je je gezicht even niet laat zien in de arena vanwege alle aandacht. Niet meer welkom is weer zo'n sensatie titel.

21 september 2023 om 12:18

Klopt, dat staat ook vrijwel letterlijk in het artikel.

21 september 2023 om 12:38

Klopt maar ik doel ook meer op die domme titel weer

21 september 2023 om 14:39

Het is gewoon een achterlijke maatregel. Ze moeten hem gewoon schorsen zolang het onderzoek loopt. De beschuldigingen zijn niet mails en Stuttgart start ook een onderzoek. Dan heb je nog de oude zaakwaarnemer van Sato die een zaak wil beginnen. Denk dat er maan 1 optie is en dat is schorsen.

Ach.. als dataduitser hoef je ook geen wedstrijd te zien.
Zolang je uiteindelijk maar beschikt over de data toch?

Wat is dit voor maatregel. Dit is vlees noch vis. Of je laat hem vallen en ontslaat hem (daar zou ik voor kiezen) of je kiest er voor om hem te steunen en gaat achter hem staan en dan moet hij als technisch directeur natuurlijk gewoon naar een wedstrijd in de Arena kunnen.

21 september 2023 om 12:29

Of je volgt het voorbeeld van vrijwel alle andere bedrijven wanneer er mogelijk iets is gebeurt dat niet door de beugel kan, maar nog niet alle feiten op tafel liggen: Je schorst zo iemand hangende het onderzoek. Wordt zijn naam gezuiverd, dan wordt de schorsing opgeheven, blijkt dat hij zich inderdaad schuldig heeft gemaakt aan de dingen waar hij verdacht van wordt, dan volgt ontslag.

21 september 2023 om 12:39



Serieus wat leven mensen in een waanwereld. Ontslaan terwijl er nog helemaal niets duidelijk is van wat en of er iets is gebeurd? Zijn mensen echt zo? Je gaat gewoon de normale gang van zaken volgen Redbaron..... Onderzoeken wat en of er iets is gebeurd en daarna pas handelen als er reden is voor ontslag. Zoals elk normaal bedrijf doet.

Waren ze maar zo coulant met Overmars omgegaan , dan zaten we nu niet in deze positie .En iedereen verdient een tweede kans Mislintat heeft hem bij deze gehad bij Ajax na zijn wantoestanden bij Frankfurt en Overmars had hem gewoon bij Ajax moeten krijgen en verdiende hij eigenlijk ook wel , en dat geld ook voor Bogardo al vond zijn probleem buiten Ajax plaats was totaal niet werk gerelateerd .

21 september 2023 om 12:38

Overmars creëerde een onveilige werksituatie voor vrouwelijke medewerkers van Ajax. Dat is iets totaal anders dan het doen van deals waarbij er mogelijk sprake is van belangenverstrengeling en er louter financiële/economische schade is.

21 september 2023 om 12:40

Bij Overmars lag alles op tafel wat er was gebeurd. Hij gaf het toe. Dit is een hele andere situatie waarbij eerst onderzocht moet worden wat er allemaal is gebeurd. Totaal niet met elkaar te vergelijken.

21 september 2023 om 15:49

Los van het negatieve sentiment zijn ze eerst nog aan het kijken of hij uberhaupt iets fout heeft gedaan.

Sowieso gaat het op dit moment over mogelijke belangen verstrengeling, iets wat je als directeur bij een beursgenoteerde onderneming moet voorkomen. Niet over daadwerkelijke belangen verstrengeling.
Voor zo ver nu bekend heeft Mislintat immers zelf niet aan die deals verdient, en was ook het bedrijfje, Matchmetrics, waar hij de grootste aandeelhouder is, voor zo ver we nu weten, niet bij deze deal betrokken. Er is pas sprake van belangenverstrengeling als Matchmetrics hier op de een of andere manier bij betrokken is of van zou kunnen profiteren. Dat je een bevriende makelaar vraagt om bij te springen is misschien niet netjes, maar niet per se fout, en zeker niet nieuw in het voetbal. De meeste clubs en Td's, ook Overmars in het verleden, werken vaak samen met een of een paar makelaars, en vanuit Ajax zelf is in het verleden, onder Overmars, wel eens een poging ondernomen om iedereen weg te krijgen bij Raiola.

Bij Overmars was de situatie heel anders, die had over duidelijk een fout gemaakt. Los van dat ik Overmars ook liever had gehouden kun je iemand die een dergelijk vrouw onvriendelijke werk situatie creã«erde vandaag de dag nooit meer handhaven. En meer dan terecht overigens ook, dit gedrag kan niet en zou bij elk bedrijf tot hetzelfde resultaat leiden. Hij mag van geluk spreken dat hij in Belgie een rijke club eigenaar vond die dit gedrag, en het vertrek van een paar sponsors voor lief nam, dat was elders in Europa niet zo snel al weer gebeurd.

Wat een ongelovelijke domme beslissing is dit zeg. Onderzoek loopt nog en al gelijk maatregelen treffen. Lekker zo in deze week met Europees voetbal en de klassieker aanstaande.

Mensen roepen direct van ontsla Mislintat. Dat geeft hem een opening zodra hij onschuldig is bevonden, om Ajax nog meer leeg te trekken. Alsof hij dan zegt van oké even goede vrienden, we gaan door alsof er niets is gebeurd.

Hem door laten werken, uit de luwte houden en geen beslissingen te laten nemen, is de veilige weg.

Hoe dan ook, alleen het onderzoek al geeft imagoschade. Deze situatie kent alleen maar verliezers.

Voor Mislintat is niet veilig meer, in openbaar en bij Ajax. Hij ziet nu in dat zijn werk niet optimaal meer kan doen, zowel kwestie van tijd dat hij bij Ajax vertrekt. Het is voor Ajax een zeer vervelende tijd dat zo veel heisa en problemen kwamen, wat het ook door slaat naar een elftal die niet zo goed voetbalt.

Er is ook onlangs nieuw bestuursraad geïnstalleerd bij Ajax en die gaat komende maanden paar keren vergaderen om te kijken wat er gaat gebeuren met RVC. Helaas voorlopig zit directieleden en RVC op eigen plek, ze gaan nooit ontslag nemen, wat het ook mogelijk wachten is op een afkoopsom bij een ontslag.

De soap rondom Mislintat is werkelijk lachwekkend. Hij heeft met het aantrekken van Sosa voor 8 miljoen een geweldige deal voor Ajax uitgehaald. Dat hij deze deal gerealiseerd heeft met iemand uit zijn netwerk is toch normaal in de voetbalwereld? Dat die makelaarsbureau een 3% aandeel heeft in een prive bedrijf van hem, zegt toch niets en heeft toch ook niets met deze deal te maken? Mislintat heeft Ajax door deze deal alleen maar laten profiteren. Als Sosa voor 15 mln zou zijn aangetrokken, dan had je misschien nog enige twijfels kunnen hebben. Maar nu zien we de riooljournalisten allemaal naar boven komen met hun NEGATIEVE publicaties...alles voor de clicks. Daar gaat het nu vooral om ipv echte VOETBALnieuws brengen.

21 september 2023 om 13:23



Mooi om hier ook een reactie te lezen die zich niet zo makkelijk laat beã¯nvloeden door alle berichtgeving. Ik krijg echt kriebels hoe hard bepaalde media zoals De Telegraaf werken om een zo'n negatief mogelijk beeld te schetsen rondom Mislintat. Ik ben echt niet van de complotten, maar het lijkt wel overduidelijk dat er mensen zijn met macht in de Nederlandse voetbalwereld er bij gebaat zijn dat Sven eruit wordt gegooid. (denk hierbij aan mensen zoals Rob Jansen, die door de komst van Sven veel minder invloed heeft op het technische beleid van Ajax)

Er waren onder H2/schreuder en Overmars meer dan genoeg deals waar je veel grotere vraagtekens achter kon zetten. Denk hierbij aan de connectie tussen Schreuder en zijn zaakwaarnemer of Overmars en Essel Sports. Maar omdat zij de juiste vrienden hadden op de juiste plekken hoorde je daar helemaal niks over in de media.

21 september 2023 om 14:42

Je mist een belangrijk detail, dat is dat Sato moest overstappen van zaakwaarnemer om überhaupt de overstap te maken. Dat is hetgeen wat het meest kwalijke is mocht dat waar zijn. Zijn nieuwe zaakwaarnemer heeft die 3% in Mislintat zijn bedrijf en dat maakt het allemaal vreemd

Lijkt me het best inderdaad om hem uit de schijnwerpers te halen. Alle messen zijn op hem gericht op dit moment.

Je eigen TD mag niet meer naar de wedstrijden. Wauw, Ajax waar ben je mee bezig. Hoe kun je in 2 jaar zoveel kapot maken. Ongelofelijk

Dit is toch geen maatregel?! Mislintat had naast Steijn op de bank moeten zitten en 90 minuten een camera op zijn gezicht. Dan kunnen wij vermakelijk hem zien lijden, terwijl hij zijn eigen wanbeleid moet aanschouwen. Weet je wat, maak een only fans hiervoor aan, dan kan Ajax nog wat terugverdienen na Sven zijn zelfverrijking!

Tjong, heeft hij even geluk. T is op dit moment toch niet om aan te huren gluren, hij mist niks

Zoals verschillende journalisten al hebben aangeven: er is haast geen enkele club in Nederland die zo goed in de totale chaos kan geraken als Ajax. Als het goed gaat, gaat het zeer goed. Maar als het slecht gaat, gaat het gelijk ook gillend slecht.
Vroeger had je dan nog Johan Cruijff die orde op zaken ging stellen, maar zo'n invloedrijke prominent is er nu helaas niet meer.

Je kunt niet eens meer van een tussenjaar spreken, maar van een annus horribilis (rampjaar).

Al is er maar 1% dat niet klopt, dan moet je dat aangrijpen om hem weg te sturen, met dit alles is al een onwerkbare situatie ontstaan, zijn naam zal in de arena nooit meer hetzelfde klinken, voor zover je daar al van kon spreken natuurlijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren