Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax maakt volledige samenstelling nieuwe staf Farioli bekend: Vos schuift door

Laatste update:

De volledige samenstelling van de technische staf van Ajax 1 is bekend. De Amsterdammers bevestigden donderdagavond de aanstelling van Francesco Farioli als hoofdcoach, die tekent voor drie jaar. Trainer Dave Vos maakt de overstap van Jong Ajax naar de staf van Farioli.

De technische staf van Ajax 1 wordt aangevuld met assistent-trainers Daniele Cavalletto en Felipe Sanchez Mateos, beiden eveneens overkomend van OGC Nice, zo maakt Ajax bekend via de officiële kanalen.

Cavalletto was sinds 2008 assistent-trainer bij meerdere Italiaanse clubs. Hij werkte bij zowel OGC Nice, Fatih Karagümrük en Alanyaspor samen met Farioli en Sanchez Mateos, die op zijn beurt als assistent-trainer ervaring heeft bij verschillende (jeugd)teams in Spanje, Turkije, Qatar en Ecuador.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Ook Vos wordt als assistent-trainer aan de staf van het eerste elftal toegevoegd. Vos is sinds februari 2023 hoofdtrainer van Jong Ajax. De coach begon zijn trainerscarrière in de jeugdopleiding van Ajax en was eerder assistent-trainer bij Jong Ajax en het Schotse Rangers FC.

Jelle ten Rouwelaar wordt, zo werd al eerder bekend, aangesteld als keeperstrainer. De voormalig doelman werkte eerder als keeperstrainer bij NAC Breda, Anderlecht en Burnley.

Farioli heeft in een reactie al laten weten enorm uit te kijken naar het nieuwe avontuur. “Ik ben erg blij om hier in Amsterdam te zijn, samen met de andere stafleden gaan wij ons vol overgave inzetten. We willen terug naar de basis en ons verbinden met hetgeen waar Ajax voor staat. Ook willen we nieuwe energie brengen met een positieve manier van werken en denken.”

“Ik ben mij bewust van het feit dat er een hoop werk te doen is, maar we zijn al begonnen met de voorbereiding”, aldus Farioli. “We willen geen tijd verliezen en ons nu al klaarmaken voor de start van het seizoen, om Ajax terug te brengen naar de plek waar het hoort."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zware taak voor deze trainer. De spelers die tekort komen, en dat zijn er nogal wat, raak je aan de straatstenen niet kwijt. Ik vraag me daarnaast ook af hoeveel budget er is voor nieuwe spelers die Ajax daadwerkelijk aan de bovenkant versterken. Men zal geduldig met hem moeten zijn om alles op te bouwen.

23 mei 2024 om 19:55

De huidige selectie heeft kwaliteit genoeg voor de doelstelling om derde te worden te halen. Dat neemt niet weg dat het een zware taak wordt maar ook niet overdreven.

23 mei 2024 om 20:01

Aan de straatstenen niet kwijt kunnen is overdreven, maar er zijn wel enkele spelers waarbij je je verlies nemen....

23 mei 2024 om 20:01

Spelers die je aan de straatstenen niet kwijt raak? Voor Sosa, Akpom,Bergwijn,Rensch,Forbs,Sutalo,Taylor en berghuis is al interesse getoond en de transfermarkt is nog niet eens geopend..

23 mei 2024 om 20:04

Is dat zo? Allemaal laten vertrekken dan!

23 mei 2024 om 20:34

Laten we maar eerst kijken of Fagioli er misschien wel wat van kan. Want spelers zoals Sosa, Sutalo en misschien zelfs Mikautadze kunnen echt wel wat toevoegen. Daarnaast kan je echt niet zomaar 11 spelers verkopen bijvoorbeeld. Eerst maar zien wat Fagioli in alle spelers ziet en vanuit daar kan je bepalen wie er weg moeten en welke spelers er eventueel aangetrokken kunnen worden.

23 mei 2024 om 20:46

Die laatste is toch al zo goed als verkocht?

23 mei 2024 om 21:13

Metz is wel gedegradeerd. Dus betwijfel of ze dat bedrag kunnen betalen. Is ook nog steeds stil rondom hem heen. Misschien dat Fagioli hem kan overtuigen.

23 mei 2024 om 21:37

Sutalo misschien maar Mikautadze en Sosa heb je toch niks aan. Mikautadze kan alleen in de spits (waar we Brobbey Akpom Rijkhoff hebben). Sosa is een 5 mans verdediger. Toedeloe.

23 mei 2024 om 21:58

Sosa is ook echt misschien wel de slechtste speler van afgelopen seizoen met een waardeloze mentaliteit, dat mensen die man nog steeds een kans willen geven. Allemachtig.

23 mei 2024 om 20:48

Dat mensen nog altijd blijven geloven in dat "aan de straatstenen niet kwijt kunnen" fabeltje. Hoe vaak is je ongelijk inmiddels al bewezen nu..?

23 mei 2024 om 22:23

Het is toch niet zijn taak het verkoopbeleid te doen? Dat mag Kroes gaan doen.

Overigens trek ik dat “aan de straatstenen niet kwijt” in twijfel. Schijnbaar zijn mensen vergeten
hoe dat afgelopen zomer verliep. Als je nu al leest dat Sanchez, Conceicao en Mikautadze waarschijnlijk nog voor 30 juni zijn versleten voor de nodige miljoenen moet ik het nog maar zien.

23 mei 2024 om 22:51

Denk juist dat het je zal verbazen hoe snel spelers weer vertrokken kunnen zijn die gewoon niet passen bij Ajax. Het enige probleem zal misschien weer gaan worden dat je eerst zal moeten verkopen voordat er wat nieuws bij kan komen en dus heb je kans op wederom een hele transformatie van spelers die pas laat bij elkaar zijn en dat heeft dan weer veel tijd nodig om aan elkaar te wennen. Het is helaas geen Feyenoord of PSV waar je 1/2 plekken hoeft te vervangen/vernieuwen.

23 mei 2024 om 23:26

Mooie reactie. Ik durf te wedden dat jij je nog gaat verbazen hoe makkelijk Ajax die spelers kwijt raakt.

Met Vos iemand die de club goed kent en twee assistenten die hij vertrouwt en kent. Perfecte match. Hoop wel dat Vos ook serieus meegenomen wordt want hij voegt meer toe dan alleen kennis van de club.

23 mei 2024 om 22:43

Over het algemeen zie je dat de assistenten die met een trainer mee komen toch vaak een voorkeurspositie krijgen.

Ik zou morgen alvast een training inplannen om vast een begin te maken.

Zonder dollen, er is veel werk te doen ik hoop dat we volgend seizoen weer wat vaker kunnen genieten van Ajax

En als je dan eerst leest dat Potter niet kwam omdat hij zijn eigen staf niet mocht meenemen...ðÿ¤”

23 mei 2024 om 20:24

Mocht wel, alleen die mensen waren niet weg te halen bij Chelsea

Technische leiding met visie, alle lijstjes liggen klaar, contacten met speler zijn al gelegd. Trainer nu definitief. Krijg haast zin en vertrouwen in het komende seizoen

Zo, dat is op het eerste gezicht een sterk team! Farioli met z’n vaste assistenten, de ambitieuze en hoog ingeschatte Vos en de beste keeperstrainer van Nederland. In dát opzicht is Ajax er in ieder geval enorm op vooruitgegaan!

Mijn vrouw toonde zowaar interesse in deze nieuwe coach. Leek haar een goede keuze 🤪

Vos zal in deze samenstelling dus het vierde wiel aan de wagen worden. Ja zag ook dat onder van 't Schip alleen de Griekse Australiër serieus werd genomen. Daarbij, er wordt nogal hoog over Vos opgegeven, maar hij heeft het met Jong Ajax toch niet zo geweldig gedaan? Wanneer je echt goed bent als trainer, maak je daar meer van dan wat nu is bereikt.

23 mei 2024 om 22:31

Nee, Jong Ajax had echt een zeer matige selectie.

24 mei 2024 om 10:31

Nou, ik heb af en toe wel wat wedstrijden bekeken, maar van die selectie leek mij wel meer uit te halen. Al is het wel zo dat er niet veel uitgesproken talent zichtbaar was. Vos vond ik de laatste keer prima spelen, maar schijnt ook niet altijd dat te laten zien (lees ik). Fitz-Jim weten we inmiddels wel. Gewogen en letterlijk/figuurlijk te licht bevonden. De door Vos () als linksback aangedragen Martha is gewoon een aanvaller die lukraak op een backpositie is geplaatst. Is zelfs voor Jong Ajax nog niet goed genoeg. En van de rest heb ik te weinig gezien om daar een serieus oordeel over te geven. Al is het wel zo dat out of the blue ene Dest en ene Timber zich kwamen melden voor de eerste selectie. En zie waar dat toe heeft geleid. In Gooijer zag ik ook zo’n speler, maar die was de laatste tijd bij het eerste niet meer dezelfde dan die uit de voorbereiding. Maar daar zit volgens mij toch nog wel potentie in. Maar laat Farioli en zijn staf eerst maar eens een Ajax waardig eerste selectie samen stellen. We gaan het zien….

25 mei 2024 om 12:57

Fitz-Jim is bijna even zwaar als Vos en een betere speler. Weeg hem maar opnieuw!

Gooijer heeft potentie centraal. Is geen back.

Ik zou ook graag bogarde terug zien komen, om puur individueel met de verdedigers aan de slag te gaan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren